Δίλλημα για ενισχυτή: Fender Hot Rod deluxe ή Peavey Classic 30?

black_sheep είπε:
παιδες μου 'ρθε και μένα ο Peavey  :o ο πρώτος μου πραγματικός ενισχυτής! πολύ καλό εργαλειο , ακριβώς αυτό που έψαχνα απο ήχο ..   θα ήθελα μόνο να ρωτήσω για τα ρυθμιστικά το pre/post τι κάνουν και αν αφορουν μόνο το βρώμικο κανάλι;  και επίσεις ποιο switch προτίνεται για τον συγκεκριμένο; κακως που δεν παράγγειλα το δικό του στα 24 ευρώ απο το θωμα , νόμιζα οτι θα ερχότανε πακέτο  ::) 
το pre εινια το γκαζι και το post εινια το volume για το καναλι του distortion.to δικο του ειναι μια χαρα

Ευχαριστώ , ρε μπας και ειναι το footswitch στο πάτωμα του amp μεσα σε αυτην την ταπετσαρία?  να το τραβηξω είναι κουμπομενο ή θα κάνω λαλακια?

Μέσα σε αυτήν την ταπετσαρία είναι το reverb pan, το ελατήριο που λένε και στα ελληνικά.  ;D

aha καλα που δε το ξύλωσα λίγο έμεινε..  ;D τελικά έχει ρε παιδια ή δεν έχει footswitch  κανονικά ο Peavey 30 classic , κάποιος που να ξέρει σιγουρα;

black_sheep είπε:
aha καλα που δε το ξύλωσα λίγο έμεινε..   ;D τελικά έχει ρε παιδια ή δεν έχει footswitch  κανονικά ο Peavey 30 classic , κάποιος που να ξέρει σιγουρα;
δεν ξερω υπαρχει τροπος να δεις ομως.δες πισω εκει που ειναι η λουπα του και τα ηχεια αν υπαρχει jack για footswitch.αν εχει τοτε σημαινει οτι παιρνει αλλιως οχι

Γιατί δεν διαβάζεις το manual?

REMOTE SWITCH JACK (14)This is provided for the connection of the optional remote footswitch. The footswitch is used to select

the Lead or Normal channels and defeat reverb. When using the remote footswitch, always insert the

plug fully (second click) to ensure proper operation.

black_sheep είπε:
aha καλα που δε το ξύλωσα λίγο έμεινε..   ;D τελικά έχει ρε παιδια ή δεν έχει footswitch  κανονικά ο Peavey 30 classic , κάποιος που να ξέρει σιγουρα;
δεν φτανει που βαριεσαι να ανοιξεις το Manual...βαριεσαι να διαβασεις και την ηλεκτρονικη του μορφη.. ;D

δεν φτανει που βαριεσαι να ανοιξεις το Manual...βαριεσαι να διαβασεις και την ηλεκτρονικη του μορφη..
γαμησέτα..  ;D μανουαλ πεταχτηκε το digital τωρα το είδα μισό

Τον εχω τον Peavey classic 30, τον ειχα παρει καινουριο, δεν ερχεται με footswitch, πρεπει να το αγορασεις ξεχωριστα. Δεν ξερω καποια εναλλακτικη μαρκα footswitch που να ειναι σιγουρα συμβατή αλλα κ το αυθεντικο του δεν ειναι ακριβο αν μπορεις να το βρεις καπου. (Ο αντιπροσωπος ειναι ο DNA Systems κ εχουν πλεον μετακομισει στο Ναυπλιο.)

http://www.thomann.de/gr/peavey_footswitch.htm

Το Tonker το ειχα βαλει κ δε μ'αρεσε, για λογους προσωπικου γουστου καθαρα. Το μεγαφωνο τον εκανε ν'ακουγεται πιο δυνατος και καθαρος, με φοβερα ωραια μπασσα, πραγματικα σαν πιανο ακουγοταν στα μπασσα! Πολυ "γλυκος" ηχος ομως για τα γουστα μου. Και μου θυμιζε ηχο αμερικανικου νοτου, με τροπο που δε μου αρεσε. Το πουλησα κι εβαλα ενα αγγλικο celestion vintage 30, 8 ωμ (εβαλα ενα "τυφλο" jack πισω στο extension, ειναι μια μοντα για να μπορει να παρει 8αρι αντι 16αρι, δεν κερδιζεις κατι απλα ετυχε κ βρηκα 8αρι μεγαφωνο αντι 16αρι). Τωρα ο ηχος marshallιζει περισσοτερο, δεν εχει την καθαροτητα ή τα μπασσα του Tonker, αλλα εχω την εντυπωση οτι το eq του ενισχυτη εχει τωρα μεγαλυτερη επιδραση στον ηχο.

theStratWithin είπε:
Τον εχω τον Peavey classic 30, τον ειχα παρει καινουριο, δεν ερχεται με footswitch, πρεπει να το αγορασεις ξεχωριστα. Δεν ξερω καποια εναλλακτικη μαρκα footswitch που να ειναι σιγουρα συμβατή αλλα κ το αυθεντικο του δεν ειναι ακριβο αν μπορεις να το βρεις καπου. (Ο αντιπροσωπος ειναι ο DNA Systems κ εχουν πλεον μετακομισει στο Ναυπλιο.)

http://www.thomann.de/gr/peavey_footswitch.htm

Το Tonker το ειχα βαλει κ δε μ'αρεσε, για λογους προσωπικου γουστου καθαρα. Το μεγαφωνο τον εκανε ν'ακουγεται πιο δυνατος και καθαρος, με φοβερα ωραια μπασσα, πραγματικα σαν πιανο ακουγοταν στα μπασσα! Πολυ "γλυκος" ηχος ομως για τα γουστα μου. Και μου θυμιζε ηχο αμερικανικου νοτου, με τροπο που δε μου αρεσε. Το πουλησα κι εβαλα ενα αγγλικο celestion vintage 30, 8 ωμ (εβαλα ενα "τυφλο" jack πισω στο extension, ειναι μια μοντα για να μπορει να παρει 8αρι αντι 16αρι, δεν κερδιζεις κατι απλα ετυχε κ βρηκα 8αρι μεγαφωνο αντι 16αρι). Τωρα ο ηχος marshallιζει περισσοτερο, δεν εχει την καθαροτητα ή τα μπασσα του Tonker, αλλα εχω την εντυπωση οτι το eq του ενισχυτη εχει τωρα μεγαλυτερη επιδραση στον ηχο.
ευχαριστώ , να προσθέσω οτι και εμένα το eq του amp μου φάνηκε αρκετά αδύναμο.

παιδιά να ρωτήσω κάτι προς τους κατόχους peavey 30 και γενικά λαμπάτων ενισχυτών,  είναι φυσιολογικό όταν κλείνω τον ενισχυτή να ακουνεται ενας κρότος σαν να πέφτει τοίχος ;

Ανάλογα τι εννοείς κρότος!?

Ένα "γκντουπ" πάντως είναι φυσιολογικό, στις περισσότερες περιπτώσεις. Δοκίμασε να κλείσεις πρώτα stand by και μετά power ή κατ'ευθείαν power και ακολούθησε τον πιο αθόρυβο τρόπο.

δεν έχω σταντμπάι καρντια μου  ;D , όσο για το κρλοτο ναι ενα ντουπ λέω  μάλλον πρέπει να βγάζω το καλώδιο και μετά να τον κλείνω, πάντως σήμερα συνέβη και κάτι άλλο με το delay Που είχα συνδεμενο π.χ όταν πατούσα το διακόπτη ο ήχος περνούσε και μέσα στον ενισχυτή και τον άκουγα καθαρά  >:(  το delay ειναι ενα digteck

Δεν πειράζει και εγώ δεν έχω stand by!  ;D

Αν βγάζεις το καλώδιο δεν κάνει γκντουπ? Περίεργο!

Δυστυχώς, μερικά πετάλια όταν ανοιγοκλείνουν κάνουν θόρυβο (το λεγόμενο pop), σε μερικά υπάρχει λύση αλλά δεν διορθώνεται σε όλα.

black_sheep είπε:
παιδιά να ρωτήσω κάτι προς τους κατόχους peavey 30 και γενικά λαμπάτων ενισχυτών,  είναι φυσιολογικό όταν κλείνω τον ενισχυτή να ακουνεται ενας κρότος σαν να πέφτει τοίχος ;
Το'κανε κ μενα, οχι καθε φορα ομως. Πολυ δυνατος κροτος. Δεν ξερω αν εχει να λεει κατι, αλλα τωρα ο ενισχυτης ειναι στο μαστορα. "Ψυχρες κολλησεις" ηταν η διαγνωση.

έλα ρε φίλε μην μου λές τώρα! παίζει να μου μίνει στα χέρια δηλαδή;

Παρε στη DNA Systems που τους εισαγει κ ρωτα αν ειναι φυσιολογικο...Εχεις κ εγγυηση αν τον πηρες καινουριο. Δεν ξερω αν συνδεεται ο κροτος με το γεγονος οτι μου εμεινε μετα απο 2 χρονια λειτουργιας, μου φαινεται εξωφρενικο ομως να ειναι προβληματικοι ολοι οι peavey classic 30.

εμένα μου φαίνετε φυσιολογικό να κανει ντουπ όταν κλείνει, μεχρι τώρα είχα εναν μικρο λαμπατο 5 watt με 6,5 ηχείο και ήταν πολύ ήσυχος , άλλα ο Peavey ειναι 4 πλασιος σε ογκο και 6πλάσιος σε βατ.

Οχι ειχα αλλους δυο λαμπατους πριν απ'αυτον (ακριβοτερους) κ δεν καναν ιδιαιτερο θορυβο οταν τους εκλεινα. Ο θορυβος που λεω εγω ηταν ενας πολυ εντονος κι ενοχλητικος κροτος (συνοδευοταν κι απο κατι σα σφυριγμα) και δε μου ακουγοταν φυσιολογικος. Οπως κ να'χει, στη DNA μου'χουν φανει κατατοπισμενοι κ ευγενεστατοι, οποτε παρ'τους αυριο τηλεφωνο!

black_sheep είπε:
παιδιά να ρωτήσω κάτι προς τους κατόχους peavey 30 και γενικά λαμπάτων ενισχυτών,   είναι φυσιολογικό όταν κλείνω τον ενισχυτή να ακουνεται ενας κρότος σαν να πέφτει τοίχος ;
και γω το εχω αυτο με τον 50αρη

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back