cubase Cubase pro 10 προβληματάκια

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.

Δεν χρησιμοποιω το control room, γιατι δεν εχω ιδεα τι κανει.?

Τσεκαρα την επιλογη που μου ειπες και ακουω.

ΟΜΩΣ.

Eπειδη χρησιμοποιω asio4all ακουω μαζι και το προτζεκτ.

Δεν με αφηνει να εχω αλλη εξοδο εκτος του control room.

Παντως τωρα ακουω, πρωτη φορα τα σαμπλερ επειτα απο χρονια.

Κατι ειναι και αυτο.?

ΟΜΩΣ.

Κατι ειναι και αυτο.?
δεν έχεις κάρτα ήχου?

ΟΜΩΣ.

Κατι ειναι και αυτο.?
Οκ.

Πάντως το mediabay έχει ανεξάρτητο play, δεν είναι αναγκη να παίζεις και το πρότζεκτ μαζί κάθε φορά να σου γίνεται το κεφάλι καζάνι. Και ανεξάρτητη λούπα επίσης, είναι εκείνα τα μικρά κουμπάκια κάτω στη δεξιά ζώνη.

Τώρα θα ακούς και από το scrub tool λογικά (το εργαλείο με σχήμα το ηχειάκι) και στη σελιδα των Direct offline processes F7.

Αυτό που γινόταν ήταν ότι πήγαιναν σε άλλο αποκλειστικό κανάλι όλα αυτά, γι' αυτό δεν άκουγες.

@Ali Barout

Ακουσα οσες λουπες και σαμπλερ αντεξα, αλλα δεν βρηκα κατι.

Και το cubase κρασαρε, οποτε το ξετσεκαρισα παλι.

Οποτε αφηνω το mediabay για αλλα τοσα χρονια στην ακρη.?

Τουλαχιστον τωρα ξερω, εστω και ετσι να ακουω κατι.

Στη σελιδα των Direct offline processes δεν βρηκα τιποτα, ηταν κενη.

Τωρα που το σκεφτομαι το ιδιο προβλημα εχω και στο variaudio που οταν μετακινω ενα event δεν ακουω τιποτα, που θα επρεπε.

@dimsonic

εχω την tascam us 200 στο κουτι της καινουργια γιατι δεν μπορεσα να την κανω να δουλεψει με τα windows 10.

Εστειλα email στην εταιρεια εδω και κατι χρονια και ακομη περιμενω.

Οποτε...........

Στη σελιδα των Direct offline processes δεν βρηκα τιποτα, ηταν κενη.
Έτσι ξεκινάει. Βάζεις ό,τι εφέ θες σε ένα συγκεκριμένο κλιπ ήχου και τότε ακούς. (Αλλά πρέπει να έχεις το preview διαθέσιμο όπως το κάναμε τώρα, αλλιώς δεν ακούς τίποτα?)

Τωρα που το σκεφτομαι το ιδιο προβλημα εχω και στο variaudio που οταν μετακινω ενα event δεν ακουω τιποτα, που θα επρεπε.
Α γεια σου. Υπάρχουν λογικα κι άλλα σημεία στο πρόγραμμα, που ο ήχος δεν έρχεται από κάπου συγκεκριμένα, δηλαδή από το κανάλι τάδε ή το τρακ δείνα, αλλά από αυτό το καταραμένο preview. Άρα αν δεν είναι σωστά ρυθμισμένο, δεν ακούς τίποτα.

Οι drivers λογικά είναι οι 1.03rc1 σε αυτή τη σελίδα.

https://www.tascam.eu/en/downloads/archive/US-200

Κάνε έναν κόπο και εγκατέστησε τους σωστούς drivers, μετά ρίξε μια μπόμπα στις προτιμήσεις του cubase* (γιατί αν σου κρασάρει κατι δεν πάει καλά) και είσαι γκουντ. Από τη στιγμή που δε χρησιμοποιείς control room καλό θα ήταν να έχεις την επιλογή που είπαμε πριν ξε-τικαρισμένη, ωστέ να ακούς και τα preview.

*Όπως πάει να ξεκινήσει το cubase, έχε πατημένο Ctrl+Shift. Στο παραθυράκι που θα βγει, επίλεξε Delete Preferences.

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.

Προς το παρον δεν θελω να βαλω την tascam ακομη στο κολπο, γιατι εχω βρει τις λυσεις μου και κανω την δουλεια μου. Αργοτερα σιγουρα θα το κανω.

Δοκιμασα το ιδιο στο variaudio και ακουσα. Ναι ακουσα.?.

Βρηκα μπακαλιστικα να τσεκαρω και να ξετσεκαρω απο το audio connection τα outputs/control room και ολα ενταξει.

Ali Barout φαινεται οτι το κατεχεις καλα το cubase.

Μην χαθεις.?

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.

Προς το παρον δεν θελω να βαλω την tascam ακομη στο κολπο, γιατι εχω βρει τις λυσεις μου και κανω την δουλεια μου. Αργοτερα σιγουρα θα το κανω.

δεν κάνεις καλά που δουλεύεις με asio4all

ΕΠΑΝΕΡΧΩΜΑΙ

Εχω ενα θεματακι. Παλι.

Κανω καποιο "καθαρισμα " σε audio αρχεια και χρησιμοποιω συνεχεια το silence.(Audio-Processes-Silence).

Υπαρχει καποιο "κουμπι" που να επαναλαμβανει την τελευταια κινηση, χωρις να κανω συνεχεια αυτην την "διαδρομη";

Ευχαριστω.

Υπαρχει καποιο "κουμπι" που να επαναλαμβανει την τελευταια κινηση, χωρις να κανω συνεχεια αυτην την "διαδρομη";
Key Commands -> Process -> Silence.

Ανάθεσε ένα κουμπί πληκτρολογίου. Μπορείς και με generic remote να αναθέσεις την ίδια εντολή σε κάποιο πλήκτρο ενός midi controller.

Πως το κανει αυτο στο 7:55 εως 8:10 περιπου. Το προσπαθησα πολλες φορες αλλα τιποτα.

Εχω το q10pro φανταζομαι, με αυτο το κανει.

Το μονο που βλεπω, αλλα και αυτο δεν ξερω πως γινεται, ειναι στο tool bar εχει αναμμένα ταυτόχρονα τον κερσορα και το range tool. 

29 λεπτά πριν, Vartanis είπε

Πως το κανει αυτο στο 7:55 εως 8:10 περιπου. Το προσπαθησα πολλες φορες αλλα τιποτα.

Εχω το q10pro φανταζομαι, με αυτο το κανει.

Το μονο που βλεπω, αλλα και αυτο δεν ξερω πως γινεται, ειναι στο tool bar εχει αναμμένα ταυτόχρονα τον κερσορα και το range tool. 

Τι ακριβώς θες να κάνεις?
Περιγράφει ακριβώς τι κάνει:
1) Διαλέγει ένα σημείο με το ποντίκι του (με τη βοήθεια του range tool)
2) Πατάει shift+X (αντί για το scissors tool) για να το κόψει δεξιά και αριστερά ταυτόχρονα βάσει της επιλογής.
3) Πάει με το ποντίκι ακριβώς ανάμεσα στο νέο κομμένο audio clip, όπου πάνω πάνω έχει δημιουργηθεί ένα τετραγωνάκι. Τραβώντας το κάτω αλλάζει την ένταση. (με απλό selection tool)

image.png

* Όλα τα audio clips έχουν κάποια τετράγωνα γύρω γύρω.
Πάντα πάνω κέντρο είναι αυτό της έντασης.

Με το combined απλά δε χρειάζεται να αλλάξει τους κέρσορες. Αν είσαι μόνο στο range tool δε θα μπορείς να δεις το τετραγωνάκι. Το combined το ενεργοποιείς πατώντας το πορτοκαλί τέρμα αριστερά - το οποίο δεν υπάρχει στο elements. image.png

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Η αληθεια ειναι, οτι δεν καταλαβαινα οτι το κοβει. Δεν  φαινεται και πολυ καλα. Γεραματα

Το πορτοκαλι παντως δεν υπαρχει στο 10 pro που εχω.

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση.

Το πορτοκαλι παντως δεν υπαρχει στο 10 pro που εχω.
Πορτοκαλί γίνεται όταν είναι ενεργοποιημένο, αλλιώς φαίνεται έτσι: image.png

Ψάξε στις ρυθμίσεις key-commands την εξής ρύθμιση, και βάλε το σε ένα κουμπί να σε βολεύει. Εγώ το χω στο Ctrl+V (γιατί στο απλό V έχω το κανονικό selection tool).
image.png

Trending...

Νέα θέματα

Back