Crab amps

kosthrash

Ενεργό μέλος
Πόντοι
418
Έχει δοκιμάσει κανείς αυτούς τους ενισχυτές; Είναι χειροποίητοι από Ουκρανία και βασίζονται σε γνωστά μοντέλα ενισχυτών. Μου κίνησε την περιέργεια το μοντέλο Marcus III:

Δεν ξέρω βέβαια πως μπορεί κάποιος να παραγγείλει η να δει τιμές & διαθεσιμοτητα...

Δεν έχω δοκιμάσει κανέναν αλλά είχα δει πριν απο μερικούς μήνες ενα βίντεο του Brad's Guitar Garage που είχε ένα στον πάγκο και τους είχα ψάξει λίγο.

Οι περισσότεροι είναι τροποποιημένα σχέδια γνωστών high gain ενισχυτών - ο Satan του βίντεο είναι υποτίθεται κλώνος του Randall Satan, του signature του Ola Englund, o Marcus είναι προφανώς της Boogie Mark σχολής, o Μodel T είναι Sunn O κλπ. Τοροειδής μετασχηματιστές, φτηνές κατασκευές και όλα τα γνωστά προτερήματα (ΚΑΙ προβλήματα) που έρχονται με τα lunchbox/miniature amp heads.

Aν οι τιμές τους ήταν σε έστω παραπλήσια επίπεδα με τους αντίστοιχους originals θα έλεγα μακριά. Καλό το μικρό μέγεθος αλλά έρχεται με ένα σωρό θέματα, και η ποιότητα κατασκευής όπως τη βλέπω στο βίντεο δεν με πείθει. Σε τιμές κάτω απο το χιλιάρικο, οκ το ακούω.

Αλλά να ξέρουμε τι παίρνουμε, αν νομίζει κανείς ότι θα βρήκε τον 100% πιστό κλώνο του Mark, με τον ίδιο ήχο αλλά στο μισό μέγεθος και στο ένα τέταρτο της τιμής...yeah nah. Αν απο την άλλη η τιμή είναι σωστή και πετύχεις έναν απο κοντά και όντως λέει ηχητικά είναι όντως δελεαστικοί.

η ποιότητα κατασκευής όπως τη βλέπω στο βίντεο δεν με πείθει
Πρέπει να ανοίξουμε thread με τίτλο "Ενισχυτές με πειστική ποιότητα κατασκευής", που όσοι ξέρουν δύο πράγματα να κατατοπιζουν τους υπόλοιπους. Ο SF πχ έλεγε όχι για ενισχυτές με λάμπες στο σασί κλπ.

Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι, μάλλον πάμε για thread "Modellers με πειστική ποιότητα κατασκευής" 😮‍💨

Ο SF πχ έλεγε όχι για ενισχυτές με λάμπες στο σασί κλπ.
'Οχι λάμπες πάνω στην πλακέτα έλεγε, και ορθά - καλό είναι να αποφεύγονται. Το καλό είναι να είναι στο σασί οι βάσεις για τις λυχνίες.

Αν είναι πάνω στην πλακέτα, το θερμικό στρεσσάρισμα απο τις τελικές ειδικά είναι επιβλαβές και ενίοτε καταστροφικό. Ακόμα και σε καλής ποιότητας χοντά PCB με τον καιρό ψήνονται τα πάντα και ξεκινάνε τα θέματα. Θόρυβοι, βουητά, ρεύματα εκεί που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν επειδή χαλάει το μονωτικό υλικό της πλακέτας απο τη ζέστη, traces που ξεκολλάνε, μικροφωτιές και διάφορα ωραία. Και καταλήγεις κάπως έτσι:

1778754987480.png

Η φωτό είναι παρμένη απο το internet τυχαία και φαίνεται να είναι απο Mesa Boogie, που δεν είναι αξιοπερίεργο μιας και οι φοβεροί αυτοί ενισχυτές είναι απο κάποιες απόψεις ανάμεσα στους χειρότερα κατασκευασμένους/σχεδιασμένους ενισχυτές ever. Για αυτό και είναι σχεδόν όλοι τους μετά απο 10-15 χρόνια όπως αυτός της φωτό, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου.

Βέβαια εν έτει 2026 για να πετύχεις ενισχυτή που ΔΕΝ είναι φτιαγμένος έτσι πρέπει να ξηλωθείς, οπότε...

Για να μη παρεξηγηθώ, δεν είδα κάτι στο βίντεο του Brad παραπάνω που να με κάνει να πώ "ουάου κοίτα πόσο κακοφτιαγμένο είναι το καβούρι", τουναντίον για ενισχυτή των 600-800 ευρώ δε θα έλεγα ότι είναι καθόλου άσχημα.

Απλά να ξέρουμε τι βλέπουμε/αγοράζουμε - δεν είναι μπουτίκ κατασκευή με 800 ευρώ, ούτε με σφαίρες.

Ρώτησα απο περιέργεια στο instagram page τους τιμές για το Model T. Είναι το μοντέλο τους που είναι βασισμένο στον Sunn Model T, ή μαλλον στην προενίσχυση του Model T, γιατί απο όσο έχω καταλάβει οι ενισχυτές τους είναι ουσιαστικά αντιγραφές γνωστών προενισχύσεων παντρεμένες με ενα δικό τους power stage με τοροειδείς μετασχηματιστές διαθέσιμο σε διάφορα ratings.

Με shipping στην Αγγλία (φαντάζομαι και για Ελλάδα πάνω κάτω ίδια θα είναι) μου είπε
20w 520$+ ship 80$
50w 550$ + ship 80$
100w 700$ + ship 100$
Πληρωμή μέσω Paypal, προκαταβολή 200$ και χρόνος παράδωσης γύρω στους 3 μήνες.

Αν βάλεις και το ΦΠΑ που φαντάζομαι θα φας στο τελωνείο, ο 50αρης πχ θα βγει 650-700 ευρώ. Αν θέλει κάποιος κάτι πολύ συγκεκριμένο ή custom ίσως είναι ενδιαφέρουσα επιλογή. Αλλά προσεγγίζεις ήδη το range που αρχίζουν να παίζουν πολύ σοβαρά (και δοκιμασμένα) μηχανήματα στα μεταχειρισμένα.

Εντωμεταξυ το Kill em all άλμπουμ ήταν να λέγεται Metal up your arse στην αρχή, που είναι και χιουμοριστικό, αλλά το αλλάξανε γιατί θα ήταν αντιεμπορικό.

Ψήνομαι άγρια για τον Markus (που έτσι κι αλλιώς δεν βρίσκεις σε original ή reissue... Ειδικά σε αυτά τα λεφτά)

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back