- Πόντοι
- 6
Πράγματι... Γι αυτό του πρότεινα να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν άλλες λύσεις πριν πάρει μεγάφωνο/α και να μη χαλάσει μια περιουσία. Π.χ. μπορεί να πετύχει καλύτερο ήχο με κάποιο πετάλι μπροστά ή στο fx loop του ενισχυτή και να μη χρειαστεί μόντες.gdevelek είπε:Κρίμα θα ήταν πάντως να χαραμίσει δύο v30 σε έναν Marshall MG...
Τον triaxis το συνδέεις στο fx loop του marshall? Αν ναι, και πάλι ακούγεται μάπα?ManosMegathrash είπε:Κανονικά τον marshall τον χρισιμοποιώ με εναν triaxis της boogie.
Όχι, δε ρισκάρεις αν είναι solid state/τρανζίστορ όπως ο MG102. Αν είναι λαμπάτος, ρισκάρεις λίγο.ManosMegathrash είπε:Τέλος πάντων! Ευχαριστώ παιδια για τις συμβουλές σας...θα δω τι θα κάνω. Έχω μία τελευτέα ερώτηση! Τι θα γίνει αν βάλω σε ενισχητή αντίστασης 4 ohm μεγάφωνα 8 ohm? Ρισκάρω το μηχάνημα μου έτσι?
Μια χαρά θα δουλέψει! Οι ενισχυτές αυτοί είναι ηχητικά "αχρωμάτιστοι" ώστε να αναπαράγεται όσο πιο πιστά το σήμα εισόδου τους στην έξοδο. Με λίγα λόγια, αν σου αρέσει ο ήχος του triaxis όπως τον ακούς σαν προενίσχυση, τότε δε θα αλλάξει κάτι με τον τελικό.ManosMegathrash είπε:Σκέφτομαι να πάρω τον τέλικό που μου πρότεινες! Έχει καλή τιμή! Δεν ξέρω όμως θα δουλέψει καλά λες με τον triaxis?
Πολύ σωστός!gdevelek είπε:Δεν υπάρχει περίπτωση να μη σε καλύψει ενισχυτής 2*75 WRMS
Ακόμη κι αν λέγεσαι ManosMegathrash.
Ο τελικός δεν είναι κιθάρας αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Το χαρακτήρα θα τον δώσει στον ήχο σου ο υπόλοιπος εξοπλισμός σου ΠΡΙΝ τον τελικό.
Στα solid state μηχανήματα, η αντίσταση μεγαφώνου παίζει μεγάλο ρόλο στην ισχύ που θα λάβεις. O mg102 αποδίδει 100W στα 4Ω αντίστασης. Άρα 50W στα 8Ω αντίστασης μεγαφώνου.ManosMegathrash είπε:Απλά είδα οτι στον τελικό λεει 2x75/4ohm , 2x45w/8ohm. Μου φάνικε λιγο μικρο το 45. Επισης δεν εχει διαφορετικές εξωδους για τις διαφορετικές αντιστάσεις! Πως "θα ξέρει" ο τελικος αν εχω βάλει πάνω καμπίνα 4 ή 8 ohm?
Μάλον δεν κατάλαβες την ερώτηση μου. Ο Τελικός που μου έδειξσες δεν έχει διαφορετικές εξώδους για καμπίνες 4 ή 8 ohm για παράδειγμα. Αυτο σημαίνει πως ότι καμίνα και να έχω ανεξαρτήτως αντίστασης θα την βάλω στην έξωδο του τελικού?Sottos είπε:Στα solid state μηχανήματα, η αντίσταση μεγαφώνου παίζει μεγάλο ρόλο στην ισχύ που θα λάβεις. O mg102 αποδίδει 100W στα 4Ω αντίστασης. Άρα 50W στα 8Ω αντίστασης μεγαφώνου.
Αυτό σημαίνει πως κάθε 12" μεγάφωνο του mg πρέπει να είναι 8Ω/50W. Αν βάλεις ένα μονοφωνικό καρφί σε κάθε μεγάφωνο, τότε τα 2X45W/8Ω του τελικού ενισχυτή επαρκούν πλήρως!