Capital controls και αγορες απο ιντερνετ (κυριως thomman.de)

Status
Not open for further replies.
Μπορείτε να αναλύσετε και να διαφωνήσετε όσο θέλετε για όποια ιδεολογία πολιτική, φιλοσοφική, ταντρική, εθνική, κοινωνική, γαστριμαργική, σεξουαλική, μουσικολογική, ποδοσφαιρική, τεχνολογική, κοινωνική, οικονομική ή ορμονική θέλετε.

Μπορείτε ακόμα (και θα με βρείτε άοκνο αρωγό στην προσπάθειά σας) να κάνετε χαβαλέ (αν και πλάκα πλέον δεν έχει, απλώς έχουμε αποθέματα εμείς).

Οιαδήποτε όμως προσπάθεια να βρεθούν "ευχάριστες" συνέπειες ή να να δικαιολογηθούν με λογικό τρόπο τα Capital Controls που επέβαλε με αποκλειστική της ευθύνη η κυβέρνηση (λόγω απόφασης δημοψηφίσματος), την καταχωρώ προσωπικά ως απόλυτη ανοησία, παντελή έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα ή επιχειρηματολογία εκ του πονηρού.

audiokostas είπε:
Οιαδήποτε όμως προσπάθεια να βρεθούν "ευχάριστες" συνέπειες ή να να δικαιολογηθούν με λογικό τρόπο τα Capital Controls που επέβαλε με αποκλειστική της ευθύνη η κυβέρνηση (λόγω απόφασης δημοψηφίσματος), την καταχωρώ προσωπικά ως απόλυτη ανοησία, παντελή έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα ή επιχειρηματολογία εκ του πονηρού.
Ή αυτό ή (όπως πρότεινε ο Νοιζυ) έχω πρόβλημα αντιληπτικής ικανότητας.

Κάτι πρόδηλο άλλωστε.

Επειδή κάνεις πως δεν το ξέρεις, υπάρχουν περιοχές της χώρας και ολόκληροι επαγγελματικοί τομείς που αυτό ισχύει ούτως ή άλλως.
ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ φιλε μου,τι περιμενεις απο :

περιπτεραδες,πυροσβεστες,αστυνομικους,καφεδεμπορες,εστιατορες,φουρναρηδες,

ταξιτζηδες,ζαχαροπλαστες,πιλοτους,καπετανιους,λουλουδαδες,μουσικους,οδηγους ΜΜΜ,εβγατζιδες,ιδιοκτητες μαγαζιων τουριστικων ειδων και ΟΛΑ τα μαγαζια σε ΟΛΑ τα νησια της Ελλαδας.... ;D ;D

Superfunk είπε:
και ΟΛΑ τα μαγαζια σε ΟΛΑ τα νησια της Ελλαδας.... ;D ;D
Στους φόρους των οποίων ελπίζει η Κυβέρνηση, για να λύσει το πρόβλημά της.

Jazzjoker είπε:
Το συμπέρασμά μου δεν είναι να παραμείνουμε απραγείς. Είναι να κόψουμε την πάρλα, να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να δουλέψουμε μέχρι να βγούμε από την τρύπα γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Δεν θα είναι ευχάριστο, δεν θα είναι δίκαιο, δεν θα ανθρωπιστικό και δεν θα αρέσει σε κανέναν μας (ούτε στους πατριώτες, ούτε στους προδότες) αλλά έχει ένα καλό: Όταν βγούμε απ' την τρύπα, μπορούμε να ξαναπιάσουμε, σε ρεαλιστική βάση πια, την κουβέντα για το πώς θέλουμε να είμαστε.
Αυτό. Η Ιστορία ξέρετε δεν περιμένει να βγάλουμε συμπεράσματα ούτε θεωρεί προαπαιτούμενο να συμφωνήσει η πλειοψηφία. Όσο μαλώνουμε για τις απόψεις μας τα πράγματα θα συνεχίζουν να εξελίσονται και δυστυχώς ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας. Μπορεί κάποιοι να ονειρεύονται επανάσταση. Ας την κάνετε επιτέλους, τι περιμένετε; Αλλιώς σταματήστε να μας πρήζετε τον έρωτα. Αν αποφασίσετε πως δεν μπορείτε ή τελικά δεν θέλετε, αντί για αιώνια γκρίνια δοκιμάστε να δουλέψετε πρός ένα καλύτερο μέλλον ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ του τι συμβαίνει γύρω σας. Μην περιμένετε τον Μεσσία ούτε λύση απ΄τον ουρανό.

trolley είπε:
Ασφαλώς είμαι υπέρ της άποψης ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να ανοίγει την επιχείρησή του όποτε θέλει. Αν έχει υπαλλήλους (δεν έχει πάντα) πρέπει να τους πληρώνει όπως προβλέπεται από το νόμο. Επειδή κάνεις πως δεν το ξέρεις, υπάρχουν περιοχές της χώρας και ολόκληροι επαγγελματικοί τομείς που αυτό ισχύει ούτως ή άλλως.
Αυτά τα "όπως προβλέπεται από το νόμο" είναι που με τρελαίνουν. Αν όντως ήσουν...

εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα
...θα ήξερες πολύ καλά πόσο τηρούνται τα προβλεπόμενα. Οι υπερωρίες, τα ρεπό, τα ένσημα, το κυριακάτικο μεροκάματο, όλα.

Φαντάζομαι -καλοπροαίρετα σκεπτόμενος- ότι για σένα η ιδιότητα "εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα" περιλαμβάνει επιχειρηματίες που δουλεύουν στην επιχείρησή τους, ελεύθερους επαγγελματίες, ανώτερα/διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων, προισταμένους. Όχι ότι όλοι οι παραπάνω είναι "εχθροί", ωστόσο η έννοια "εργαζόμενος" θα ήταν καλό να μην ξεχαρβαλώνεται, για το καλό της συζήτησης.

Το ότι σε κάποιος κλάδους και σε κάποιες ζώνες ισχύει -χρόνια τώρα, χωρίς "βίαες" χρονικά αλλαγές εργασιακών συνθηκών- σημαίνει κάτι? Η εξίσωση προς τα κάτω ποιους βοηθά?

Οι ντόπιοι μαγαζάτορες θα είχαν το προνόμιο που αναφέρεις ΑΝ μπορούσαν να εισάγουν. Δεν μπορούν λέμε.
Ήδη έχουν υπάρξει κάποιες ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις προς διευκόλυνση των εισαγωγών. Προφανώς, θα υπάρξουν κι άλλες.

Να πω βέβαια ότι εγώ αλλά και άλλοι που δεν έχουμε επιχειρήσεις (πράγματι, υπάρχει κόσμος που δεν έχει!) μάλλον κινδυνεύουμε περισσότερο από τους πληστηριασμούς πρώτης κατοικίας παρά από τον περιορισμό των 60€ ανά ημέρα (με ημερομίσθιο κάτω από 20€).

Υ.Γ. Αληλλεγγύη στο γονιό που δε βρήκε κιθάρα σε stock να αγοράσει στο γιο του! ;D

audiokostas είπε:
Τα Capital Controls ήταν λογικό να επιβληθούν όταν ο κάθε καναπεδάτος αγωνιστής έτρεξε να βγάλει τα χρηματάκια του απο το ΑΤΜ με την ανακοίνωση και μόνο του δημοψηφίσματος! Όποιος και να ήταν κυβέρνηση το ίδιο θα έκανε! Δεν θέλω να τους δικαιολογήσω (τους αντιπαθώ πλέον) αλλά είναι και λίγο θέμα κοινωνικής παιδείας!

vonserke είπε:
Τα Capital Controls ήταν λογικό να επιβληθούν όταν ο κάθε καναπεδάτος αγωνιστής έτρεξε να βγάλει τα χρηματάκια του απο το ΑΤΜ με την ανακοίνωση και μόνο του δημοψηφίσματος! Όποιος και να ήταν κυβέρνηση το ίδιο θα έκανε!
....τα Capital Controls που επέβαλε με αποκλειστική της ευθύνη η κυβέρνηση (λόγω απόφασης δημοψηφίσματος)
Ήμουν σαφής.

Τα ΑΤΜ δεν θα ήταν το μεγαλύτερο ζήτημα.

Το Web banking θα έπαιρνε "φωτιά" για μεγάλα ποσά που δεν μπορούσες (εκτός αν ήσουν συγγενής της κυβέρνησης) να εκταμιεύσεις σε τόσο σύντομο διάστημα.

Δικαίως ή αδίκως είναι κάτι που συζητείται μάλλον εντόνως.

audiokostas είπε:
....

Αυτό ακριβώς.

Και ακόμα ελπίζω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των "έλα μωρέ δεν πάθαμε και τίποτα" να βρίσκονται στη δεύτερη κατηγορία.

NoIzY είπε:
Αυτά τα "όπως προβλέπεται από το νόμο" είναι που με τρελαίνουν. Αν όντως ήσουν...
Καμία παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας δεν μπορεί να υπάρξει δίχως την έμπρακτη στήριξη ανθρώπων της Δημόσιας Διοίκησης, οι οποία χρηματίζονται (όταν συμβαίνει) γι' αυτή την "εξυπηρέτηση". Πως το είπες πιο πάνω... "πόσο καιρό θα πιπαλάμε την καραμέλα ενώ η ζωή μας διαψεύδει"; Είναι οι αγαπητοί ΔΥ που συμπράττουν σε αυτό που καταγγέλεις αγαπητέ μου. Εγώ δεν μπορώ να συμπράξω σε τέτοιο έγκλημα και μάλλον ούτε εσύ.

Επίσης, τι εννοείς "αν όντως ήμουν"; Και βέβαια είμαι. Με πιο δικαίωμα αμφισβητείς αυτό που σου λέω; Εγώ δεν σε αμφισβήτησα, ούτε ρώτησα αν είσαι κούριερ ή αν έχεις γραφείο ή κυλικείο.

...θα ήξερες πολύ καλά πόσο τηρούνται τα προβλεπόμενα. Οι υπερωρίες, τα ρεπό, τα ένσημα, το κυριακάτικο μεροκάματο, όλα.
... και επειδή ξέρω πολύ καλά, έχοντας βρεθεί σε κάθε πιθανή ενδοεταιρική θέση, γι' αυτό και έγραψα τα της προηγούμενης παραγράφου.... στην οποία καλό θα ήταν να απαντήσεις.

αντάζομαι -καλοπροαίρετα σκεπτόμενος- ότι για σένα η ιδιότητα "εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα" περιλαμβάνει επιχειρηματίες που δουλεύουν στην επιχείρησή τους, ελεύθερους επαγγελματίες, ανώτερα/διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων, προισταμένους. Όχι ότι όλοι οι παραπάνω είναι "εχθροί", ωστόσο η έννοια "εργαζόμενος" θα ήταν καλό να μην ξεχαρβαλώνεται, για το καλό της συζήτησης.
Και βέβαια τους περιλαμβάνει. Αλλιώς, έχουμε την περίπτωση Θηβαίου ο οποίος προσπαθούσε να πείσει την κοπέλα ότι η ίδια δεν εργάζεται πραγματικά, εφ'όσον δεν ασχολείται με χημικά λιπάσματα.

Το ότι σε κάποιος κλάδους και σε κάποιες ζώνες ισχύει -χρόνια τώρα, χωρίς "βίαες" χρονικά αλλαγές εργασιακών συνθηκών- σημαίνει κάτι? Η εξίσωση προς τα κάτω ποιους βοηθά?
Δεν το καταλαβαίνω αυτό που γράφεις. Διευκρίνησε please.

Ήδη έχουν υπάρξει κάποιες ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις προς διευκόλυνση των εισαγωγών. Προφανώς, θα υπάρξουν κι άλλες.
Είναι ελάχιστες. Και ναι, θα υπάρξουν και άλλες ΑΝ κλειστεί συμφωνία. Τελικά είμαστε με το όχι ή με το ναι;

Να πω βέβαια ότι εγώ αλλά και άλλοι που δεν έχουμε επιχειρήσεις (πράγματι, υπάρχει κόσμος που δεν έχει!) μάλλον κινδυνεύουμε περισσότερο από τους πληστηριασμούς πρώτης κατοικίας παρά από τον περιορισμό των 60€ ανά ημέρα (με ημερομίσθιο κάτω από 20€).
Εγώ δεν έχω πρώτη κατοικία καθόλου. Είμαι σύντροφος ή να κάνω αίτηση με χαρτόσημο;

Υ.Γ. Αληλλεγγύη στο γονιό που δε βρήκε κιθάρα σε stock να αγοράσει στο γιο του! ;D
Αλληλεγγύη στην κυρία από την Γεωργία που μετέφερα χθες στον Ευαγγελισμό για να πάρει τη μάνα της και να την στείλει πίσω στον αδερφό της μετά το εγκεφαλικό που πέρασε όντως σκλάβα κάποιου εδώ πέρα για δέκα χρόνια. Από τη Γεωργία, όχι από τη Ζυρίχη, αγαπητέ Νοιζυ.

NoIzY είπε:
Για τον ασθενή που δεν βρίσκει τα φάρμακά του;

μάλλον κινδυνεύουμε περισσότερο από τους πληστηριασμούς πρώτης κατοικίας
να ρωτησω κατι? το γεγονος οτι αν δεν γινει ο πληστηριασμος της πρωτης κατοικιας,το ποσο του δανειου που χρωσταει ο δανειοληπτης θα το επιβαρυνθει καποιος ΑΛΛΟΣ Ελληνας ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ (οι  τραπεζες ειναι ΚΡΑΤΙΚΕΣ αυτη τη στιγμη) δηλ. καποιος ΑΛΛΟΣ θα σου πληρωσει το ΣΠΙΤΙ σου και οχι ΕΣΥ οπως οφειλεις,  πως σου φαινεται?Δικαιο ή αδικο?

vonserke είπε:
Τα Capital Controls ήταν λογικό να επιβληθούν όταν ο κάθε καναπεδάτος αγωνιστής έτρεξε να βγάλει τα χρηματάκια του απο το ΑΤΜ με την ανακοίνωση και μόνο του δημοψηφίσματος! Όποιος και να ήταν κυβέρνηση το ίδιο θα έκανε! Δεν θέλω να τους δικαιολογήσω (τους αντιπαθώ πλέον) αλλά είναι και λίγο θέμα κοινωνικής παιδείας!
Δηλ. αυτο που λες ειναι οτι δεν ΠΡΕΠΕΙ να εχουν την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στην ΠΡΟΣΒΑΣΗ (ανα πασα στιγμη) στις ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ τους (καποιοι ας πουμε εχουν ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ αντι για...σπιτια) οι Ελληνες πολιτες και οτι αν καποιος παει ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΛΕΨΕΙ (ουσιαστικα αυτο εγινε σε χωρες που χρεοκοπησαν οπως π.χ. η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) αυτοι πρεπει να πουνε και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...

Εκτος και αν λες κατι αλλο και δεν καταλαβαινω...

Όποιος και να ήταν κυβέρνηση το ίδιο θα έκανε!
Ακριβως ειδικα οταν ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΤΑΙΕΙ για την ΑΠΩΛΕΙΑ της ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ .

RayDTutto είπε:
Για τον ασθενή που δεν βρίσκει τα φάρμακά του;
Τα CC από Σεπτέβρη και μετά αν δεν χαλαρώσουν θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε καταστάσεις που δεν φανταζόμαστε. Όταν τα ράφια θα αδειάζουν και η ανεργία θα ανεβαίνει κανείς δεν θα μείνει ανεπηρέαστος. Δυστυχώς όπως σε όλα τα σημαντικά γεγονότα έτσι κι εδώ θα υπάρξουν συνέπειες που δεν μπορούμε να φανταστούμε εκ των προτέρων. Τα κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά συστήματα είναι πλέον τόσο πολύπλοκα και αλληλένδετα που μια εκ της βάσης αναταραχή σε ένα (οι τράπεζες στα οικονομικά συστήματα) επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα άλλα. Είναι αστείο εως επικίνδυνο να θεωρούμε πως δεν τρέχει και τίποτα με τα CC.

Και προφανώς το παράδειγμα σου είναι σωστό. Θα υπάρξει κόσμος που θα χάσει την ζωή του λόγω των CC, αν βέβαια παραμείνουν ως έχουν. Μην ξεχνάτε π.χ. πως σημαντικά μηχανήματα πλέον δεν μπορούν να συντηρηθούν κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες για ατυχήματα.

A... Noizy... κατάλαβα και αυτό που έγραψες (και το οποίο δεν είχα καταλάβει και ζήτησα διευκρίνηση) :) :) :) ... Απαντώ λοιπόν:

Όταν πρωτοπήγα σε ελληνικό νησί, πολλά χρόνια πριν την ΕΟΚ, Ευρώ κλπ... τα μαγαζιά ήταν ανοικτά όλη την ώρα διότι αυτό είχαν επιλέξει οι καταστηματάρχες, οι οποίοι "έτρεχαν" μόνοι τους τα μαγαζάκια τους, χωρίς υπαλλήλους, εκτός ίσως από την περιστασιακή αλλαγή βάρδυας με άλλο μέλος της οικογένειας.

Δεν το έκαναν διότι τους επιβλήθηκε από κάποιο ανένδοτο εργοδοτικό κονκλάβιο, αλλά διότι αυτή ήταν η φυσική ανταπόκριση στις απαιτήσεις του τουρισμού... κάτι σαν τις καντίνες στην Αθήνα που έμεναν ανοικτές όλη τη νύχτα προκειμένου να φάνε βρώμικο αυτοί που μπεκροπίνανε.

Η διατύπωση ότι συντελείται μία "προς τα κάτω εξίσωση" είναι απλά μαρξιστική αμπελοφιλοσοφία... οι άνθρωποι αυτοί δεν το βίωναν και (μάλλον, έχω πολλά χρόνια να πάω) δεν το βιώνουν έτσι. Απλά δεν ανέχεσαι (και δεν καταλαβαίνω το γιατί) την ιδέα ότι καθένας πρέπει να είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει. Δυστυχώς όμως, αυτή είναι η φυσική κατάσταση των πραγμάτων... τα φαινόμενα εκμετάλλευσης που σε προβληματίζουν, όπως ήδη σου έγραψα, προϋποθέτουν τη σύμπραξη ανθρώπων της Δημόσιας Διοίκησης.

theoctapus είπε:
Τα CC από Σεπτέβρη και μετά αν δεν χαλαρώσουν θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε καταστάσεις που δεν φανταζόμαστε. Όταν τα ράφια θα αδειάζουν και η ανεργία θα ανεβαίνει κανείς δεν θα μείνει ανεπηρέαστος. Δυστυχώς όπως σε όλα τα σημαντικά γεγονότα έτσι κι εδώ θα υπάρξουν συνέπειες που δεν μπορούμε να φανταστούμε εκ των προτέρων. Τα κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά συστήματα είναι πλέον τόσο πολύπλοκα και αλληλένδετα που μια εκ της βάσης αναταραχή σε ένα (οι τράπεζες στα οικονομικά συστήματα) επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα άλλα. Είναι αστείο εως επικίνδυνο να θεωρούμε πως δεν τρέχει και τίποτα με τα CC.

Και προφανώς το παράδειγμα σου είναι σωστό. Θα υπάρξει κόσμος που θα χάσει την ζωή του λόγω των CC, αν βέβαια παραμείνουν ως έχουν. Μην ξεχνάτε π.χ. πως σημαντικά μηχανήματα πλέον δεν μπορούν να συντηρηθούν κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες για ατυχήματα.
Ακριβέστατα.

Superfunk είπε:
να ρωτησω κατι? το γεγονος οτι αν δεν γινει ο πληστηριασμος της πρωτης κατοικιας,το ποσο του δανειου που χρωσταει ο δανειοληπτης θα το επιβαρυνθει καποιος ΑΛΛΟΣ Ελληνας ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ (οι  τραπεζες ειναι ΚΡΑΤΙΚΕΣ αυτη τη στιγμη) δηλ. καποιος ΑΛΛΟΣ θα σου πληρωσει το ΣΠΙΤΙ σου και οχι ΕΣΥ οπως οφειλεις,  πως σου φαινεται?Δικαιο ή αδικο?

Δηλ. αυτο που λες ειναι οτι δεν ΠΡΕΠΕΙ να εχουν την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στην ΠΡΟΣΒΑΣΗ (ανα πασα στιγμη) στις ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ τους (καποιοι ας πουμε εχουν ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ αντι για...σπιτια) οι Ελληνες πολιτες και οτι αν καποιος παει ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΛΕΨΕΙ (ουσιαστικα αυτο εγινε σε χωρες που χρεοκοπησαν οπως π.χ. η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) αυτοι πρεπει να πουνε και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...

Εκτος και αν λες κατι αλλο και δεν καταλαβαινω...

Όχι ρε ΣουπερΦανκ, σου λέει ότι οι άνθρωποι που μια ζωή έφτυσαν αίμα για να βάλουν 2-3 δεκάρες στην άκρη, που κράτησαν τα μαγαζιά τους πληρώνοντας το 1/3 σε φόρους στο νταβά-κράτος (για να τα κάνει χαριστικά γήπεδα στον ΠΑΟΚ και διεγραφέντα δάνεια σε ΠΑΕ ), για να σπουδάσουν τα παιδιά τους, για να χτίσουν ένα σπίτι / αγοράσουν ένα βρωμοδιαμέρισμα ή ό,τι άλλο έκαναν σ'αυτή την ρημάδα χώρα είναι "καναπεδάτοι αγωνιστές". Δεν καταλαβαίνεις το παραμικρό, πια...

theoctapus είπε:
Τα CC από Σεπτέβρη και μετά αν δεν χαλαρώσουν θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε καταστάσεις που δεν φανταζόμαστε.
Αν και οι εμπορικές συναλλαγές βελτιώνονται (σε σχέση με την έναρξη των CC πάντα ...) και θα συνεχίσουν να βελτιώνονται, με γνώμονα την λογική που λέει ότι, αν συνεχίσουν ως έχουν τα πράγματα, πάμε σούμπιτοι για εκλογές τον Σεπτέμβρη, δεν βλέπω να γυρνάμε σύντομα στην πρό CC κατάσταση.

Και βρε παιδιά, είναι πλειστηριασμοί (εκ του πλείστος) και όχι πληστ... (εκ της ληστείας) ή πλυστ... (εκ του γνωστού οικονομικού πλυντηρίου) ;)

audiokostas είπε:
Και βρε παιδιά, είναι πλειστηριασμοί (εκ του πλείστος) και όχι πληστ... (εκ της ληστείας)
Λάθως κάνης.

Βγαίνει από το απληστία. ;D

audiokostas είπε:
δεν βλέπω να γυρνάμε σύντομα στην πρό CC κατάσταση.
Πλάκα κάνεις;

Δεδομένου ότι η άρση των cc προϋποθέτει μια σταθεροποιημένη ΚΥΡΙΩΣ οικονομικά αλλά και κοινωνικά κατάσταση, εγώ, χωρίς ίχνος υπερβολής, δεν βλέπω ορίζοντα κανονικής λειτουργίας των τραπεζών.

audiokostas είπε:
Και βρε παιδιά, είναι πλειστηριασμοί (εκ του πλείστος) και όχι πληστ... (εκ της ληστείας) ή πλυστ... (εκ του γνωστού οικονομικού πλυντηρίου) ;)
εχεις δικιο,αλλα μια και ουτε εγω εχω δικο μου σπιτι (που κανουμε αιτησεις ρε Eye?) δεν εχω ασχοληθει με την ορθογραφια του αντικειμενου του τρομου....εμενα το πολυ πολυ να μου παρουνε την White Falcon που ειναι και κιτσαριο.... ;D

βεβαια αν βγει κανας νομος που ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ που πρεπει να καταβαλω στον σπιτονοικοκυρη μου θα μαθω τουλαχιστον πως γραφεται σωστα η λεξη ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΣ... ;D 

Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back