Bugera V22 Guitar Amplifier Combo γνώμες

Καλημερα κυριοι!

Μολις παρελαβα τον εν λογω ενισχυτη και εχω να κανω μια ερωτηση.

Βλεποντας απο πισω τις λυχνιες, παρατηρω οτι απο τις 3 μικρες, η μεσαια δειχνει να αναβει πολυ λιγοτερο απο τις αλλες 2, τοσο, που πρεπει να την κοιταξεις απο κατω για να δεις οτι εχει μια μικρη (σπιθα)!Ειναι λογικο αυτο, η εχω θεματακι?

Oυπς!Σαν να εχεις δικαιο!  :D

Edit: Αλλα ετσι εγκυκλοπαιδικα για να αποκταμε και μερικες γνωσεις βρε παιδι μου,μπορεις να μου πεις γιατι συμβαινει αυτο?  ; :)

Papastefanos είπε:
Καλημέρα...τον έχει δοκιμάσει κανείς σε μπουζούκι??
Καλημερα

Αν αναφερεσαι στον V22 ναι τον εχει δοκιμασει ενας φιλος μου στον δικο μου.

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟΣ ηχος για ηχογραφηση αλλα οχι για live.Δεν κανει γιατι δεν εχει αρκετα πριμα για το μπουζουκι με αποτελεσμα οταν τον τσιτωνεις να "λσπαωνει" καπως στα καθαρα του

messalion είπε:
Καλημερα

Αν αναφερεσαι στον V22 ναι τον εχει δοκιμασει ενας φιλος μου στον δικο μου.

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟΣ ηχος για ηχογραφηση αλλα οχι για live.Δεν κανει γιατι δεν εχει αρκετα πριμα για το μπουζουκι με αποτελεσμα οταν τον τσιτωνεις να "λσπαωνει" καπως στα καθαρα του
σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Kαλημέρα! Χθες παρέλαβα τον bugera και απλά ήθελα να αναφέρω ποσο χαρούμενος είμαι. Παίζω πρώτη φορά με λαμπάτο και πραγματικά ήταν αυτο που έψαχνα να ακουσω.

Δεν έξυνε όπως οι τρανζίστορ που είχα και οσο αφορα την ενταση του είναι πραγματικά δυνατός για όπου τον χρειαστώ. (για σπίτι δύσκολα να τον ανοίξεις πάνω απο το 3-4)

Το βρώμικο του κανάλι δεν μου πολυ γέμισε το "αυτί" αλλά ίσως φταίει το οτι παίζω με μονούς (τελεκαστερ).

Οποιοςδηποτε θελει να ρωτήσει κάτι φυσικα ευπρόσδεκτος.

Πρώτη φορά δεν ήθελα να σταματήσω να παίζω επειδη δεν χόρταινα τον ωραίο, καθαρό και γεμάτο ήχο...

Δηλαδή με κάτι ενισχυτές των 1000 + ευρω πως μπορεί να νιωθει κανείς???

stepar10 είπε:
Kαλημέρα! Χθες παρέλαβα τον bugera και απλά ήθελα να αναφέρω ποσο χαρούμενος είμαι. Παίζω πρώτη φορά με λαμπάτο και πραγματικά ήταν αυτο που έψαχνα να ακουσω.

Δεν έξυνε όπως οι τρανζίστορ που είχα και οσο αφορα την ενταση του είναι πραγματικά δυνατός για όπου τον χρειαστώ. (για σπίτι δύσκολα να τον ανοίξεις πάνω απο το 3-4)

Το βρώμικο του κανάλι δεν μου πολυ γέμισε το "αυτί" αλλά ίσως φταίει το οτι παίζω με μονούς (τελεκαστερ).

Οποιοςδηποτε θελει να ρωτήσει κάτι φυσικα ευπρόσδεκτος.

Πρώτη φορά δεν ήθελα να σταματήσω να παίζω επειδη δεν χόρταινα τον ωραίο, καθαρό και γεμάτο ήχο...

...πιο έμπειρος από λαμπάτους (είναι συνηθισμένη αντίδραση κατά την μετάβαση σε αυτούς), πιο ευτυχισμένος και συνειδητοποιημένος με την επιλογή του από πλευράς ηχητικής αξίας, και αναλόγως με το άτομο με διαφορετικούς βαθμούς αυθυποβολής λόγω του ποσού που διατέθηκε.

stepar10 είπε:
Προσωπικα εχω καταληξει οτι τα πολλα χρηματα δεν καθοριζουν οπωσδηποτε το τελικο αποτελεσμα... Πλεον με λιγα χρηματα μπορεις να φτιαξεις πολυ ωραιο rig...

aris 17561 είπε:
Προσωπικα εχω καταληξει οτι τα πολλα χρηματα δεν καθοριζουν οπωσδηποτε το τελικο αποτελεσμα... Πλεον με λιγα χρηματα μπορεις να φτιαξεις πολυ ωραιο rig...
...αφού έχεις δώσει μία περιουσία στο μεταξύ... ;D ;D

aris 17561 είπε:
Ε χρειαζεται μια διαδρομη για να καταληξεις σε καποια συμπερασματα...
...ενώ εάν διάβαζες Noiz από την αρχή... ;D ;D

Μετα απο αρκετο λιώσιμο με τον ενισχυτη 2 ερωτησούλες.

1. Είναι λογικό να ακούγεται ένα (μικρο) τριξιμο μαζί με τον ήχο της κιθαρας? Είναι χαρακτηριστικο των λαμπατων γενικοτερα? Αν παραδειγμα παίζω μια νότα και διαρκει 5 δευτερολεπτα το τριξιματακι ξεκιναει να ακουγεται απο το 2ο δευτερολεπτο και σβήνει πριν σβήσει τελειως ο ηχος.

2. Παίζω με την toneworks ax3000 συνδεμενη στη λουπα του ενισχυτη. Όχι με 4cm γιατι δεν έχει τη δυνατότητα αλλά με την εξής σύνδεση.

Κιθαρα---->ινπουτ ενισχυτη

input πεταλιερας---->send

output Πεταλιερας-----> return

Ολα οκ με τα modulation,delay,reverb.  Δοκίμασα ομως και προσομοιώσεις ενισχυτων και μου άρεσε ο ήχος. Είναι παράλογο?

1. Όχι, δεν είναι χαρακτηριστικό τους... αν ακούγεται σαν ένα ελαφρό "κουδουνισματάκι" σε ορισμένες νότες, πχ. στην χαμηλή ρε (4η χορδή ανοιχτή), στη λα κλπ., πιθανόν να είναι ένας συντονισμός κάποιας από τις λάμπες μαζί με την καμπίνα. Kοίτα εδώ: http://www.noiz.gr/index.php?topic=196351.5

2. Γιατί να είναι παράλογο? Απλά δοκίμασε τις ίδιες προσομοιώσεις με όλη την πεταλιέρα μπροστά, πάνω στον ενισχυτή καθαρό χωρίς drive, και κοίτα να δεις ποιο σου αρέσει περισσότερο.

Ευχαριστώ bloody sunday!

1. Δεν είναι συντονισμός. Είναι ένα τριξιματάκι που γίνεται κυρίως στις μεσαιες χορδες (3-4) και είναι ακόμα πιο  εμφανές στο βρώμικο κανάλι. Για να καταλάβεις παράλληλα με τη νότα ακούγεται αυτός ο ήχος (σσσσςςςςςς). Ίσως να διορθώνεται με αυτό το λαστιχάκι που αναφέρεις, αλλά δεν καταλαβαίνω αν έχουμε το ιδιο θέμα. Ίσως κανενας που τον έχει να μπορεί να αναφέρει αν είχε το ιδιο πρόβλημα. Σημ, είναι ολοκαίνουριος και τον εχω 4 μερες.

2. Νόμιζα οτι είναι κανόνας οτι στη λούπα δεν ακούγονται ωραία οι προσωμοιώσεις των ενισχυτών της πεταλιέρας. Δοκίμασα και μπροστα αλλα στη λουπα μου αρεσε πολύ περισσότερο.

Bump μήπως και υπάρχει κανείς που να γνωρίζει ή να έχει συναντήσει παρόμοιο θέμα στον ενισχυτή του.

Οποιαδήποτε βοηθεια καλοδεχουμενη  8)

Eπειδή είστε η μόνη μου ελπίδα (σαν πιο έμπειροι) και επειδή είναι καινούριος , δεν γνωρίζω αν είναι κάτι που καλύπτει η εγγύηση ή αν και άλλον να μου δώσουν πάλι θα συναντήσω το ίδιο πρόβλημα. (πιθανόν κατασκευαστικό)

Αν και δεν έχει απαντήσει κανείς παραθέτω δείγμα ήχου για να καταλάβετε τι εννοώ. Εϊναι πολύ χαρακτηριστικό.

Κλιπ_ήχου_99.mp3

Attachments

Γράψε απάντηση...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back