Μπράτσο για telecaster

mustafank

Μητσοτάκη κάθαρμα
Πόντοι
48
Έχω μια telecaster, στην οποία θέλω να βάλω μανίκι (maple ή rosewood) με 7,25" radius και χοντρό μπράτσο.

Καταρχήν, έχετε να προτείνετε κάποιο site με οικονομικά -και όσο γίνεται- ποιοτικά μπράτσα (κάτω ή γύρω στα €100) για τα παραπάνω specs?

Θα μπορούσατε να μου αναφέρετε τις διαφορές μεταξύ D/C/V/soft V shape μπράτσου;

Αντιλαμβάνομαι ότι αναφέρονται στο διαφορετικό τους προφίλ, αλλά για ένα μπράτσο/"ρόπαλο", ποιο είναι αυτό το ιδανικό προφίλ;

Eυχαριστώ!  :)

αλλά για ένα μπράτσο/"ρόπαλο", ποιο είναι αυτό το ιδανικό προφίλ;
FAT U 1" at first fret.

Το warmoth fatback ειναι αυτο που θες,η ALL PARTS εχει το TMO-FAT αλλα εχει 9,5" radius & η Musikraft & USCG επισης τα πουλανε σαν fatback U 1".

Δυστυχως 100 ευρω ειναι λιγα & δεν ξερω καποιον ευρωπαιο ή κινεζο κατασκευαστη να φτιαχνει τοσο χοντρα μπρατσα.  

Θα μπορούσατε να μου αναφέρετε τις διαφορές μεταξύ D/C/V/soft V shape μπράτσου;
Fender%2BNeck%2BProfile.jpg

Superfunk είπε:
FAT U 1" at first fret.

Το warmoth fatback ειναι αυτο που θες,η ALL PARTS εχει το TMO-FAT αλλα εχει 9,5" radius & η Musikraft & USCG επισης τα πουλανε σαν fatback.

Δυστυχως 100 ευρω ειναι λιγα.
Τα rockinger κάνουν ή δεν είναι fatback?

http://rockinger.com/index.php?cat=WG034&product=N011R%2FN011M&sid3=de54456bf7e3dad94d5a552a365c8bf4

έτυχε να πάω στο σπίτι του κ.Ζάικου και έπιασα το μπράτσο από μια από τις κιθάρες του.Ρόπαλο, αλλά είπα :"εδώ είμαι" :)

Αυτο ειναι το total vintage το οποιο φυσικα αν το παραγγειλεις θα πρεπει να επιλεξεις το FAT profile (εχει πολλα profiles που μπορεις να επιλεξεις) 

Τα neck profiles ειναι εδω http://www.warmoth.com/Guitar/Necks/BackContours.aspx

Μπορεις να τα παραγγειλεις σε Total Vintage, Modern Vintage, PRO. Oι διαφορες ειναι στο truss rod.

Eλπιζω να εχει παιξει με FAT/BOAT γιατι ειναι χοντρα και οχι για ολους. Επισης αν θες ποιοτητα θα πρεπει να παραγγειλεις απο αμερικανικη εταιρεια και να διπλασιασεις (τουλαχιστον) τα χρηματα που διαθετεις.

KostasP είπε:
Μπορεις να τα παραγγειλεις σε Total Vintage, Modern Vintage, PRO. Oι διαφορες ειναι στο truss rod.
Από όσο περιηγήθηκα στο site, κατάλαβα ότι μόνο το total vintage έχει 7,25 radius.

Kατάλαβα λάθος;

2 είναι οι συνιντώσες για το μπράτσο: 7,25" radius & fat neck

Από όσο περιηγήθηκα στο site, κατάλαβα ότι μόνο το total vintage έχει 7,25 radius.Kατάλαβα λάθος;
μια χαρα καταλαβες και ειναι και το μονο με 21 ταστα.

φανταστικο ειναι και το boatneck profile το οποιο ειναι 1" παχυ αλλα εχει λιγο λιγοτερο shoulder (πoλυ ελαφρυ V) που το κανει πιο φιλικο σε καποιον νεοπα.... ;D

Superfunk είπε:
μια χαρα καταλαβες και ειναι και το μονο με 21 ταστα.
γιατί, ποιος χρειάζεται παραπάνω;

Τι είμεθα; Σρέντερζ;  :P  ;D

οπότε με βλέπω να μαζεύω τα διπλάσια χρήματα, από όσα υπολόγιζα  :-\

Εμένα δεν με βολεύουν τα τόσο χοντρά (said the vicar to the bishop) αλλά, όπως είπα και στο άλλο thread, τα παχουτσικα μου ναι μια χαρά.

Σίγουρα δεν είναι για γρήγορους. Built for comfort not for speed.  ;D

Πάρε και τον πλήρη κατάλογο της Allparts να παίζεις.

Allparts_Necks_Dimensions.pdf

Attachments

Σίγουρα δεν είναι για γρήγορους
μη τα λες αυτα θα μας δειρουν.. ;D

ΟΛΟΙ αυτοι (και οι περισσοτεροι tele country players που ειναι οι γρηγοροτεροι στο west  ;D) παιζουν με super fat U

Superfunk είπε:
μη τα λες αυτα θα μας δειρουν.. ;D

ΟΛΟΙ αυτοι (και οι περισσοτεροι tele country players που ειναι οι γρηγοροτεροι στο west  ;D) παιζουν με super fat U
Αμα είναι να μας δείρουν οι countryshredderάδες να το αλλάξω "Αυτά είναι σίγουρα για γρήγορους".

Όσο για τα γιουτούμπια, τσάμπα ανεβάζεις (τουλάχιστον για μένα).

Να στο πω απλά.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΔΩ.

Ξεχασα... ;D

DANNY GATTON

ROY BUCHANAN

REDD VOLKAERT

BRENT MASON

RICHIE KOTZEN

& δεκαδες αλλοι που παιζουν τις καλτσες τους σε 50s tele....προσωπικα δεν μπορω να παιξω ουτε...νοτα σε ΛΕΠΤΟ μπρατσο (οχι πως παιζω βεβαια και..πολλες στα χοντρα που εχω... ;D) πολυ κουραστικα και σιγουρα οχι γρηγορα μου φαινονται μια και δεν στηριζουν το χερι.

παντως οσους φιλους μου τους....εφερα σε επαφη με τα ΧΟΝΤΡΑ... :P ;D....THEY NEVER WENT BACK... ;D...once you go FAT you never go back..... ;D

mustafank είπε:
έτυχε να πάω στο σπίτι του κ.Ζάικου και έπιασα το μπράτσο  του.Ρόπαλο, αλλά είπα :"εδώ είμαι" :)

Φτου σας φούστιδες γκέιδες, για fisting  μιλάγατε τόση ώρα και δεν τον πήρα χαμπάρι  ;D ;D ;D

audiokostas είπε:
Εμένα δεν με βολεύουν τα τόσο χοντρά (said the vicar to the bishop) αλλά, όπως είπα και στο άλλο thread, τα παχουτσικα μου ναι μια χαρά.

Σίγουρα δεν είναι για γρήγορους. Built for comfort not for speed.  ;D

Πάρε και τον πλήρη κατάλογο της Allparts να παίζεις.
thanx για τον κατάλογο, man  :)

όσον αφορά το πάχος του μπράτσου, έχω παίξει και με κλασική κιθάρα (χοντρό μανίκι, αλλά με flat radius) και ψιλοασχολήθηκα και με telecaster με μπαμπάτσικο μπράτσο και μου φάνηκε οκ.

Αυτό που με βόλεψε 1000%, όταν έπαιξα με μια τέτοια tele, ήταν το 7,25" radius

Φτου σας φούστιδες γκέιδες, για fisting  μιλάγατε τόση ώρα και δεν τον πήρα χαμπάρι  ;D ;D ;D
the kardashi way  ;D ;D :P :P ;D

jimi Ts. είπε:
Για δες εδω μηπως βρεις κατι ενδιαφερον  ;)

http://www.northwestguitars.co.uk/custom-neck-builder/

για φτηνα .
ευχαριστώ  :)

έστειλα, ήδη, ένα μήνυμα και περιμένω απάντηση με την τιμή, αλλά δεν ξέρω αν κατασκευάζουν fatback U-shape necks (το τόνισα στο e-mail).

Χθές το βράδυ, ήρθε η απάντηση για το μπράτσο, με τα specs, που επισυνάπτω και μου είπε ότι το κόστος θα είναι γύρω στα €25!!  :o :o ??? :o :o.

Γνωρίζει κάποιος, αν, όντως κατασκευάζουν τόσο φτηνά μπράτσα?

Έχει κάποιο μέλος προσωπική εμπειρία από το εν λόγω site?

http://www.northwestguitars.co.uk/custom-neck-builder/

neckform.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
mustafank είπε:
μου είπε ότι το κόστος θα είναι γύρω στα €25!!  :o :o ??? :o :o.
μαλον 125?

εγω ειχα παρει ενα για την στρατ μου σε soft v και εβενο

κοστησε καπου >150ευρω.πολυ βολικο και αρκετα παχυ

και ειχα ξανα ρωτησει και κοιτα τι μου ειπαν

By the way, a neck with the specs below would cost £129.00

The necks will not require fret work they are fully prepared.

Shipping to Greece will be £12.99 with full tracking

Kind regards

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back