- Πόντοι
- 303
Για τα βρώμικα μιλώ. Τα καθαρά του δεν πολυθέλουν ρύθμιση. Με το καλημέρα είναι όμορφα. Τα βρώμικα εξ πρώτης όψεως δεν είναι καλά. Εάν ασχοληθείς μαζί τους, μπορείς να τα φέρεις σε καλο σημείο, νομίζω.That being said, στον Κατάνα είναι πιο εύκολο να βγάλεις καλό ήχο από οποιονδήποτε άλλον μη λαμπάτο έχω δοκιμάσει. Και τα εφέ κορυφή σε αυτήν την κατηγορία. Στα καθαρά βέβαια, τα βρώμικα του δεν λένε και πολλά. Ένα άλλο ωραίο πράγμα είναι το boost που έχει ο Κατάνα πάνω του. Ακούγεται πραγματικά ωραίο
Σωστά.Τα καθαρά του δεν πολυθέλουν ρύθμιση. Με το καλημέρα είναι όμορφα.
Καμία σχέση.δεν μιλάω φυσικά για modeling επιπέδου fractal
Το πρόβλημα δεν είναι ο ενισχυτής αλλά η μονάδα των εφέ και όλες οι ηλεκτρονικές ευκολίες. Ειδικά σε αυτήν την τιμή δεν γίνεται όπως δεν μπορεί να γίνει από κανέναν μικρό κατασκευαστή.Είναι τόσο δύσκολο κάποιος Έλληνας να κατασκευάσει έναν παρόμοιο ενισχυτή made in Greece ?
Λάμπα η τρανζιστορ και στις χορδές!Δεν είναι όλοι οι λαμπατοι ασηκωτοι...
Η Ελλάδα φημίζεται για το ελαιόλαδο τα τυριά, το γιαούρτι καθώς και για τις ξενοδοχειακές μονάδες της. Οποιοδήποτε ντόπιο προϊόν τεχνολογίας έχει να αντιμετωπίσει καχυποψία τόσο εκτός όσο και εντός, δεν κάνουμε για τέτοιες δουλειές, δεν την έχουμε την πρωτοπορία, είμαστε της παράδοσης, για να το διατυπώσω όσο πιο στρογγυλεμένα μπορώΕίναι τόσο δύσκολο κάποιος Έλληνας να κατασκευάσει έναν παρόμοιο ενισχυτή made in Greece ?
Παλιά όμως κατασκεύαζαν.Η Ελλάδα φημίζεται για το ελαιόλαδο τα τυριά, το γιαούρτι καθώς και για τις ξενοδοχειακές μονάδες της. Οποιοδήποτε ντόπιο προϊόν τεχνολογίας έχει να αντιμετωπίσει καχυποψία τόσο εκτός όσο και εντός, δεν κάνουμε για τέτοιες δουλειές, δεν την έχουμε την πρωτοπορία, είμαστε της παράδοσης, για να το διατυπώσω όσο πιο στρογγυλεμένα μπορώ
Κ όμως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει άλματα στον τομέα των πετάλων.... Τα πιο γνωστά καταστήματα έχουν ελληνικά πετάλια κ πάρα πολλοί παίκτες τα επιλέγουν στο rig τουςΗ Ελλάδα φημίζεται για το ελαιόλαδο τα τυριά, το γιαούρτι καθώς και για τις ξενοδοχειακές μονάδες της. Οποιοδήποτε ντόπιο προϊόν τεχνολογίας έχει να αντιμετωπίσει καχυποψία τόσο εκτός όσο και εντός, δεν κάνουμε για τέτοιες δουλειές, δεν την έχουμε την πρωτοπορία, είμαστε της παράδοσης, για να το διατυπώσω όσο πιο στρογγυλεμένα μπορώ
Κ όμως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει άλματα στον τομέα των πετάλων.... Τα πιο γνωστά καταστήματα έχουν ελληνικά πετάλια κ πάρα πολλοί παίκτες τα επιλέγουν στο rig τουςΗ Ελλάδα φημίζεται για το ελαιόλαδο τα τυριά, το γιαούρτι καθώς και για τις ξενοδοχειακές μονάδες της. Οποιοδήποτε ντόπιο προϊόν τεχνολογίας έχει να αντιμετωπίσει καχυποψία τόσο εκτός όσο και εντός, δεν κάνουμε για τέτοιες δουλειές, δεν την έχουμε την πρωτοπορία, είμαστε της παράδοσης, για να το διατυπώσω όσο πιο στρογγυλεμένα μπορώ
Κ όμως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει άλματα στον τομέα των πετάλων.... Τα πιο γνωστά καταστήματα έχουν ελληνικά πετάλια κ πάρα πολλοί παίκτες τα επιλέγουν στο rig τους
Το "πρόβλημα" πλέον με τους λαμπατους δεν είναι το βάρος (γιατί κανένας δεν παίζει με stack πλέον και υπάρχει πληθώρα combo) ούτε η συναρμολόγηση πεταλιών (στην τελική παίρνεις έναν multi-channel ενισχυτή ή μια all-in-one πεταλιέρα).Το να μπώ σε κατάστημα που πουλάει ενισχυτές και να βγώ με modeling amp,είναι σάν να πάω σε διαγωνισμό ομορφιάς και να φύγω με την Γεωργία Βασιλειάδου.
Ουτε εσείς μπορείτε να σηκώνεται?
Τα ίδια.Τόσο μεγάλο προβλημα με την μέση δέν εχω δει ούτε σε οικοδόμους.
Και με τα πετάλια,μεγάλο πρόβλημα η σύνδεση.
Για πάζλ με 2000 κομμάτια είμαστε.
Δηλαδή εννοείς οτι τόσα χρόνια όσοι αγοράζουν λαμπάτους ενισχυτές τους θέλουν για συναυλίες?Το "πρόβλημα" πλέον με τους λαμπατους δεν είναι το βάρος (γιατί κανένας δεν παίζει με stack πλέον και υπάρχει πληθώρα combo) ούτε η συναρμολόγηση πεταλιών (στην τελική παίρνεις έναν multi-channel ενισχυτή ή μια all-in-one πεταλιέρα).
Είναι η έλλειψη συναυλιών. Αν δεν παίζεις ζωντανά, δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να έχεις λαμπάτο στο σπίτι σου. Γιατί για το σπίτι είτε ο Κατάνα είτε τα plugins είναι good enough.
Δεν ξέρω, δε μιλάω για άλλους, μιλάω για τον εαυτό μου. Ο οποίος λέει ότι για ηχογράφηση στην πραγματικότητα προτιμώ plugins. Ηχογραφώ ότι ώρα θέλω, όση ώρα θέλω και αν χρειαστεί κάτι να το αλλάξω αργότερα γιατί δε μου αρέσει το πως κάθεται στη μίξη είναι πολύ εύκολο. Επίσης, όταν ακούω το τελικό προϊόν δεν σκέφτομαι ότι αυτό είναι ηχογραφημένο με ψηφιακά μέσα. Αν ακούγεται καλό, είναι καλό.Δηλαδή εννοείς οτι τόσα χρόνια όσοι αγοράζουν λαμπάτους ενισχυτές τους θέλουν για συναυλίες?
Βασικά στο σπίτι/στούντιο,που ακούς καθαρά θέλεις ενα πιό γλυκό,στρογγυλεμένο ήχο,ενα όμορφο clipping για να μήν τρελαθείς και γυρίζεις τις νύχτες,που λέει και το γνωστό τραγούδι και όχι μία ψηφιακή μηχανή που ξυρίζει και δέν ακούγεται και τόσο ευχάριστη στο τελικό αποτέλεσμα του ήχου,για να παίζεις/γράφεις.
Η ψευδαίσθηση που μπορούν να σου δώσουν τα ψηφιακά χαμηλής ποιότητος μέσα,(plugins/modeling) σε ένα recording,μπορούν κάποιες φορές να ακουστούν πιό αναλογικά απο τα αναλογικά,αλλά και αυτό είναι κάτι που καταργείται με την επανάληψη.
Σε 50 χρόνια ο αγαπημένος σου δίσκος που μετράει ήδη 40/50 χρόνια ζωής θα ακούγεται ακόμη ευχάριστα ακόμη και μετά απο αρκετές επαναλήψεις στην σειρά,η δική σου σημερινή εγγραφή και με την εξέλιξη τών ηχοσυστημάτων,θα είναι για τα σκουπίδια με το που πατάς το play.
Πίστεψε με,έρχομαι απο το μέλλον.?
Η μόνη χρήση που μπορώ να βρώ στους modeling,είναι να έχω ένα 12 χρονών παιδί,που δέν ξέρω αν σε 3 μήνες π.χ θα έχει παρατήσει κιθάρα/μαθήματα και να μήν κάνω περιττά έξοδα.
Οτι βολεύει τον κάθε ένα.Δεν ξέρω, δε μιλάω για άλλους, μιλάω για τον εαυτό μου. Ο οποίος λέει ότι για ηχογράφηση στην πραγματικότητα προτιμώ plugins. Ηχογραφώ ότι ώρα θέλω, όση ώρα θέλω και αν χρειαστεί κάτι να το αλλάξω αργότερα γιατί δε μου αρέσει το πως κάθεται στη μίξη είναι πολύ εύκολο. Επίσης, όταν ακούω το τελικό προϊόν δεν σκέφτομαι ότι αυτό είναι ηχογραφημένο με ψηφιακά μέσα. Αν ακούγεται καλό, είναι καλό.
Σε ζωντανό παίξιμο, δεν έχει υπάρξει ούτε μια φορά που να μην προτιμώ λάμπα. Μου αρέσει ο Κατάνα, αλλά πάντα αισθάνομαι ότι παίζω κάτι ψηφιακό. Ο ήχος και η αίσθηση in the room του λαμπάτου είναι απλά ανώτερη. ΕΙΔΙΚΑ στα ακόρντα.