Μπορείτε να ακούσετε τα σημερινά χιτς?

σας ικανοποιεί μουσικά η σύγχρονη τάση στις επιτυχίες?

• Σύνολο ψηφοφόρων
    18
"σας ικανοποιεί μουσικά η σύγχρονη τάση στις επιτυχίες?"

Αυτό που περισσότερο με ενοχλεί δεν είναι το να μην μου αρέσει ένα κομμάτι, είναι το να βαριέμαι μόλις καταλάβω ότι έχει το ίδιο pattern ΟΛΟ το κομμάτι και έτσι από τα πρώτα 10'' ξέρω τι ακριβώς θα γίνει ως το τέλος. Με άλλα λόγια, είναι κρίμα να ακούς ως "επιτυχίες" τραγούδια που η μελωδία τους είναι πιο φτωχή και από την "μουσική για ασανσέρ".

Α, και τώρα που είπα Μελωδία: εδώ και κάμποσο καιρό (μιλάμε ίσως για δεκαετίες) ολοένα και περισσότερο χάνεται η Μελωδία από την pop(ular) μουσική.

Πχ Adele:  όποτε ξεκινάω να παίξω ένα κομμάτι της στο πιάνο το παρατάω μετά από τα 4 ή 8 πρώτα μέτρα. Μιλάμε για ατελείωτες φλυαρίες σε έκταση τριών ή πέντε νοτών πάνω από την τονική. Το μάθαινα παλαιότερα στα παιδιά μου: για να καταλάβετε αν υπάρχει "κάτι" σε ένα κομμάτι, θα το τραγουδάτε λέγοντας λα-λα-λα ή τα-τα-τα κλπ (και όχι τους στίχους του). Και τότε θα αποκαλύπτεται αν αυτό που ακούτε είναι μελωδία ή αν είναι απλά στίχοι με ρυθμό πάνω από κάποια (φτωχή) συνήθως αρμονία. 

Αντιπαράδειγμα - φωτεινή εξαίρεση στο παραπάνω: TheWeeknd, Blinding Lights. Ακούς μελωδία, ακούς catchy synth riff, ακούς κάτι ενδιαφέρον (βασικά, ακούς τα 80z χτισμένα με DAW και plug-ins αλλά οκ).

Πω ρε φίλε, όντως γέρασα!

Μυρωδιάδες...

Όλοι αφτοί, οι Μπίτλες, οι Ντουράν Ντουράν, ο άλλος ο Μπιμπέρ πώς τονε λένε, ο Έλβης, ίδιοι ήσαντε.

Παίζανε μουσική για τα κοριτσάκια μέχρι 20 χρονών.

Τα παπάκια και την Μακαρένα παίζανε ασούμε.

Εγώ γουστάρω μόνο το πουλάκι τσίου.

• Haha
Reactions: Terry RoscoeBeck5
Όλοι αφτοί, οι Μπίτλες, οι Ντουράν Ντουράν, ο άλλος ο Μπιμπέρ πώς τονε λένε, ο Έλβης, ίδιοι ήσαντε.

Παίζανε μουσική για τα κοριτσάκια μέχρι 20 χρονών.

Τα παπάκια και την Μακαρένα παίζανε ασούμε.

Εγώ γουστάρω μόνο το πουλάκι τσίου.
Σε πω εσενα

Ιδιαιτερως

• Haha
Reactions: fusiongtr
Ρε παιδιά, σε αυτό το Spotify παίζει τίποτα σε downtempo ή να πάρω το UBER ??

Μπα..

Παρε το μηδεν

• Haha
Reactions: cos_dr
Μπα..

Παρε το μηδεν
Κι όμως έβαλα downtempo στο search και μπορώ να ακούω από ότι βλέπω μέχρι να ανοίξω από κάτω ? 

Αληθεια δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με αυτό, θα το χρησιμοποιώ τώρα μετά το topic. Έχω μείνει πίσω που το παίζω και ξερόλας χαχαχαχα ? ο μικρός μου το χρησιμοποιεί, εγώ δεν. Χαχαχαχα ?

Το επόμενο Paul να είναι: SPOTIFY ή ΣΠΕΤΣΟΦΑΪ
Βεβαιως, φτανει οποιος ψηφιζει spotify να τρωει αυτοματα 7ημερο ban συνοδεια δημοσιας διαπομπευσης. 

Παρένθεση ()

Να μην ξεχνάμε ότι τα σημερινά παιδιά είναι τα δικά μας παιδιά

<Φιλοι μου δεν υπάρχουν κακοί άνθρωποι όπως δεν υπάρχουν κακά φυτά

Υπάρχουν μόνο κακοί καλλιεργητές>

Βίκτορας Ουγκώ

Έχεις παιδιά, να τα χαίρεσαι

Δεν έχεις ,να  χαίρεσαι

κινέζικο ρητό

Έχοντάς παιδί στην ηλικία των 18 έχω να πω το εξής ήμαστε οι 50+ ίσως η χειρότερη γενιά έχουμε φάει κξυλο από τους γονείς μας αλλά και από τα παιδιά μας

Αν ξανακούσω κάτι για τους 17-18ρηδες ενδέχεται να σφάξω (έστω και με την λεπίδα τυλιγμένη σε μετάξι))στο γόνατο

Καλό βράδυ και καλείς μουσικές

.

Φιλε στα 18 δεν ειναι παιδι, ειναι ενηλικας, και ειναι πληρως υπεύθυνος για τις πραξεις του. Επισης υπόκειται τοσο στις διατάξεις του νόμου οσο και στις κοινωνικες συμβάσεις, οπότε αν αυτος και οποιοσδήποτε στην ηλικια του κανει οτι κανει, και θα τα ακουσει και θα την πληρωσει.

Οσο για την generationx, ειναι η Μερσεντές των γενιων, και ξυλο αφθονο δωσαμε και με τη μαγκουρα σαν παπουδες δε θα πλησιαζει κανεις, αν τωρα τις μαζευες και τις μαζευεις δε φταιει η ηλικια αλλα η κοψια.

• Συμφωνώ
Reactions: Superfunk
Φιλε στα 18 δεν ειναι παιδι, ειναι ενηλικας, και ειναι πληρως υπεύθυνος για τις πραξεις του. Επισης υπόκειται τοσο στις διατάξεις του νόμου οσο και στις κοινωνικες συμβάσεις, οπότε αν αυτος και οποιοσδήποτε στην ηλικια του κανει οτι κανει, και θα τα ακουσει και θα την πληρωσει.

Οσο για την generationx, ειναι η Μερσεντές των γενιων, και ξυλο αφθονο δωσαμε και με τη μαγκουρα σαν παπουδες δε θα πλησιαζει κανεις, αν τωρα τις μαζευες και τις μαζευεις δε φταιει η ηλικια αλλα η κοψια.

Φίλε για την πρώτη παράγραφο ΟΚ με κάποιες επιφυλάξεις

Για την δεύτερη  μπορεις να μου το κάνεις λίγο πιο λιανά γιατί ειμαι και κάποιας ηλικίας και συγνώμη  δεν το πολυκαταλαβαίνω.

A φιλε για να μην  το ξεχάσω εγώ στα 18 μου μεγάλωσα με το παρακάτω οπότε φέρω κάποια παιδικά τραύματα και δεν πολυκαταλαβαίνω από διατάξεις του νόμου όσο και από κοινωνικές συμβάσεις παρ' όλα αυτά μέχρι σήμερα δεν κατάφερα να εχω βρεθεί υπόλογος ούτε να τα έχω ακούσει ουτε να πληρώσω για κάτι απεναντίας κατά καποιο μαγικο τρόπο ανταμείφθηκα.

Τωρα το τι δεν πολυκαταλαβαινεις αστο, και στη δουλεια δεν πας με το σλιπάκι, ούτε μπαινεις στο τμημα με τσιγαριλίκι, το πλαισιο το τηρεις οπως ολοι μας, στο μετρο του να μην γραφεις απο τα καγκελα.

Οσο για την μουσικη της τρυφερής μας ηλικιας το εχω ηδη γραψει στο αρχικο θεμα οτι αν η μουσικη που ακουγαμε ηταν αρκετη για να μας καταστρεψει, η οπωσδήποτε πιο ακραια μουσικη που ακουγαμε τοτε θα μας ειχε πεθανει. Η μουσικη επηρεαζει σε ενα βαθμο, οχι ομως τοσο οσο η οθονη. Και μιας και εβαλες μουσικη απο τα νιατα σου θα βαλω και εγω, το εξης ασμα που ακουγα τοτε και που ταιριαζει γαντι στα οσα προειπωθηκαν.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα