Μπορείτε να με βοηθήσετε να καταλάβω τα λάθη στην φωνή μου;

Δεν είσαι χάλια στη φωνή, κανείς δεν ξεκίνησε τέλειος, απλά θέλει σταθερά πολλή δουλειά.

Με όλο το σεβασμό, πες στα φιλαράκια να παίξουν καμιά κουταμάρα στο πλειστέϊσον που δε θελει καθόλου ταλέντο και να μην ασχολούνται με ικανότητες που δε θα κατανοήσουν, ούτε αποκτήσουν ποτέ τους. Απλά εσύ μη σπαταλάς το χρόνο σου με ανούσια πράγματα. 

Προσπάθησε στο κομμάτι που δουλεύεις να παίξεις τη μελωδία και να τραγουδήσεις επάνω νότα νότα, φθόγγο-φθόγγο, όχι με συγχορδίες. Με ένα γρήγορο google search βρήκα  https://musescore.com/user/29825855/scores/5271114  (υποθέτω πως ξέρεις να διαβάζεις λόγω ωδείου ). Δουλεψέ τα έτσι για να έχεις μία σταθερά στο που πατάς, αν σου είναι πιο ευκολο στο πιάνο χρησιμοποίησέ το, όπου αισθάνεσαι πιο άνετα.
Ναι αυτό σκέφτηκα να το κάνω! Και να μην έχω τις νότες μπορώ να ακούσω το τραγούδι και να τις γράψω. Αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που πήγαινα ωδείο (ποτέ δεν τελείωσα, δεν έχω αρμονία) αλλά κάτι θυμάμαι. Δεν έχω πλήκτρα... Αλλά και η κιθάρα κάνει την δουλειά της.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
διότι εδώ δεν φαίνεται ούτε διάφραγμα, ανάσες, αρθρώσεις κτλ η φωνητική-ορθοφωνία δεν είναι μόνο να πατάς στον τόνο είναι και άλλα πράγματα τα οποία έρχονται με αξάσκηση με τον καιρό.

Όχι δεν είναι μόνο ο τόνος άλλα δεν είναι επί του παρόντος να αναλύθει. Ένα είναι το μέγιστο βιβλίο και αυτό θέλει αρκετό χρόνο και επιμονή - "Αγωγή του λόγου" - του Νίκου Παπακωνσταντίνου και συγκεκριμένο τρόπο. Εκεί λύνονται όλα. Να είναι καλά ο δάσκαλός μου που μου άνοιξε τα μάτια και τα αυτιά. Εξασκήθηκα 2,5 χρόνια πάνω σε αυτό το βιβλίο

ξεκίνα κάνοντας μόνο δεύτερες και σιγά σιγά θα τον βρεις το δρόμο....

Μία διευκρίνιση, η ταυτοφωνία δεν είναι δεύτερη, είναι ίδια νότα. Μία οκτάβα επάνω ή κάτω ή ίδια νότα, αν αύτο εννοείς.

Δεύτερη φωνή είναι κυριώς το τραγουδισμα διαστήματος μίας τρίτης πχ ΝΤΟ-ΜΙ , ΦΑ-ΛΑ, ή ανεστραμμένη, ΜΙ-ΝΤΟ δηλαδή 6η. Αλλού είναι 5η κοκ. Αλλά η ταυτοφωνία δεν είναι δεύτερη. Δεν ξεκινάς έτσι απλά να τραγουδάς 2ες, αυτό και αν θέλει χρόνο. 

Οι ασκήσεις που κάνω τώρα είναι κυρίως κλίμακες και οκταβες για να μάθω να αλλάζω από χαμηλές σε ψηλές νότες απευθείας. Κάτι ακόμα που δουλεύω αλλά δεν ξέρω άσκηση κάνω ότι μου κατέβει, είναι να μάθω να ανεβαίνω μια οκταβα πάνω με συνεχόμενο τροπο περνώντας από όλες τις ενδιάμεσες νότες. Δεν μπορώ να το κάνω όμως, φαλτσάρω πάρα πολύ και δεν είμαι σίγουρος πως να το δουλέψω.

Δεν είμαι ειδικός αλλά πιστεύω ότι η φωνή σου και το σημαντικότερο το αυτί σου, είναι μια χαρά.

Δοκίμασε να τραγουδήσεις κάτι χωρίς να παίζεις κιθάρα γιατί εμένα τουλάχιστον η απόδοσή μου είναι πολύ καλύτερη όταν επικεντρώνομαι στο τραγούδι.

Η φωνή σου χρειάζεται απλά αυτοπεποίθηση, κάτι που μου είπε ένας φίλος τραγουδιστής και με βοήθησε είναι να βγάζω λιγότερο αέρα.

Η αίσθηση μου είναι ότι μπορείς να τραγουδήσεις πάρα πολύ καλά.

Γενικά δεν είναι όλοι οι τραγουδιστές για όλα τα τραγούδια, σε κάποια θα είσαι χάλια και σε κάποια θεός.

Ξαναπροσπάθησε με κάποιο έτοιμο τράκ για να σε ακούσουμε.

Μία οκτάβα επάνω ή κάτω ή ίδια νότα, αν αύτο εννοείς.
νόμιζα ότι έχει καμια μπάντα το παλλικάρι και παίζει κιθάρα και παίζουν κανονικά σε μαγαζιά οπότε εννοούσα δεύτερες στον lead singer αλλά αυτός τραγουδάει μόνο στο μπάνιο....???

Ξαναπροσπάθησε με κάποιο έτοιμο τράκ για να σε ακούσουμε.
Τι εννοείς έτοιμο τρακ; Να δοκιμάσω την πριγκιπέσσα που είναι και παραδοσιακό αλλά και χαμηλό σε τόνο; αν άκουσες μόνο το αρχικό, έχω κάνει και ένα ποστ που τραγουδάω την αρχή από το shallow της Lady Gaga και του Bradley Cooper.

νόμιζα ότι έχει καμια μπάντα το παλλικάρι και παίζει κιθάρα και παίζουν κανονικά σε μαγαζιά οπότε εννοούσα δεύτερες στον lead singer αλλά αυτός τραγουδάει μόνο στο μπάνιο....???
? Ναι στο μπάνιο τραγουδάω. Μου αρέσει πάντως πάρα πολύ, γενικά η μουσική. Κρίμα που διάλεξα λάθος προσανατολισμό, έπρεπε να επιλέξω την μουσική... Πήγαινα ωδείο αλλά τα παράτησα για τις πανελλήνιες. Δεν λέω είμαι σε Πολυτεχνείο αλλά πιστεύω αν έμενα στην μουσική θα ήταν καλύτερα...

Κρίμα που διάλεξα λάθος προσανατολισμό
Μπορείς να τα κάνεις και τα 2 και σπουδές και μουσική, η μουσική πλέον δεν μπορεί να σε αποκαταστήσει οικονομικά μόνο με 2ήμερα οι πιο πολλοί έχουν και μια "κανονική" πρωινή δουλειά.... έτσι όπως πάει θα πιάσουμε και 3η... τεσπα

μην απογοητεύεσαι μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα και μη μένεις σπίτι, βγες έξω σε μαγαζιά θεσ/νικη και βρες άτομα και παίξε, οι πιο πολλοί φοιτητές που ξέρω δουλεύουν τουλάχιστο 1-2 φορές τη βδομάδα σε τσιπουράδικα, λαιβάδικα κτλ μη κολλάς στο τεχνικό θέμα φωνητικής με 2 λαιβάκια τη βδομάδα θα κάνεις μεγάλη πρόοδο και θα μάθεις πως να επικοινωνείς με κόσμο.

Και εγώ προσπαθώ να τραγουδήσω ,να εδώ την Τίνα. 

Your browser does not support the HTML5 audio tag.

Προβολή συνημμένου 21039

Πες τραγούδια αδερφέ να σε ακούσουμε!

Είσαι προχωρημένος, έχω δουλειά μέχρι να φτάσω σε αυτό το σημείο ?

Και αυτό θέλει μια ερώτηση τώρα. Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει το πως τραγουδάς; Δηλαδή η διαφορά από εμένα ποια είναι; Καταλαβαίνω ότι ακούγεσαι καλύτερα αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που κάνεις και ακούγεσαι έτσι. Πραγματικά είναι φοβερό.

Μπα μου βγήκε πιο αξιοπρεπές απ'οτι συνήθως. Συνήθως είμαι άχρηστος. Αυτό είναι το θέμα να εξασκηθουμε να βγάλουμε τον καλό εαυτό πρώτα στο 70 μετά 80 μετά 90+% αν ήτει δυνατόν.

Η φωνή σου χρειάζεται απλά αυτοπεποίθηση, κάτι που μου είπε ένας φίλος τραγουδιστής και με βοήθησε είναι να βγάζω λιγότερο αέρα.
Αυτό με τον αέρα έχει αποτέλεσμα!! Πολύ καλή συμβουλή ευχαριστώ!!

Επισης, μην παιρνεις πολυ αερα να γεμιζει η κοιλια. Μια μεση αναπνοη παιρνε, και φροντιζε να γεμιζει η κοιλια αερα και οχι το στηθος.

Δοκίμασα ένα πιο δύσκολο κατά την γνώμη μου. Ξεφεύγω σε αρκετά σημεία λίγο στους φθόγγους, δεν τους πάνω ακριβώς. Η ψηλότερη νότα που θα ακούσετε είναι η δεύτερη μι στο κλειδί του σολ και με το ζόρι την φτάνω όταν τραγουδάω. Αν τραγουδήσω τη κλίμακα του ντο όμως μπορώ να φτάσω μέχρι και την δεύτερη ντο στην δεύτερη οκταβα, 5 νότες δηλαδή πιο ψηλά από την μι που ανέφερα. Γιατί όταν τραγουδάω ένα κανονικό τραγούδι όμως δυσκολεύομαι τόσο πολύ;

Αν προσέξετε Επίσης εκεί που λέω "και να χαζεύω" πάω από ρε σε ρε (μια οκταβα πάνω) με συνεχόμενο τρόπο περνώντας από τις ενδιάμεσες νότες. Το παρατηρήσατε ότι δεν τις έπιασα σωστά;

Προβολή συνημμένου 31 Μαΐ, 21.30.mp3

Εισαι σε καλο δρομο. Οσο εστιασμενα δουλεψεις, τοσο γρηγοροτερα θα δεις αποτελεσμα.  Βρες δασκαλο φωνητικης.

Στη θεση σου θα τραγουδουσα το κομματι αυτο με την χροια που εχω οταν ομιλω, και με την ενταση που εχω οταν συζητω ζωηρα με μια παρεα. Πιο δυνατα, πιο φυσικα και λιγοτερο πιεσμενα. Για να γινει αυτο, πρεπει να χρησιμοποιεις το διαφραγμα, και οχι να πιεζεις με τον λαιμο.

Δουλεια, δουλεια, δουλεια.

Η ψηλότερη νότα που θα ακούσετε είναι η δεύτερη μι στο κλειδί του σολ και με το ζόρι την φτάνω όταν τραγουδάω.
σου φευγει σε καποια σημεια...

1 ώρα πριν, stavros_d80 είπε

σου φευγει σε καποια σημεια...

Ναι το ξέρω. Δεν μπορώ με τίποτα να το βγάλω σωστά. Δοκίμασα ένα πιο παραδοσιακό αλλά πάλι το χάνω σε δύο σημεία... Αυτήν την φορά άλλαξα και τη φωνή μου επίτηδες, προσπάθησα να την κάνω πιο βαριά αλλά μπα. Στο "να αλλάξεις χαρακτήρα" και στο "λογαριασμό" παρατηρήστε λίγο, σίγουρα ξέφυγα αρκετά σε αυτά τα δύο σημεία.

Προβολή συνημμένου 31 Μαΐ, 23.27.mp3

Γράψε απάντηση...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back