- Πόντοι
- 6
Μπορεί η Μουσικότητα να διδαχθεί?
τι γνωμη εχετε ?
τι γνωμη εχετε ?
μην αντιστοιχίζουμε την τέχνη με μία επιδεξιότητα. Η τέχνη εμπλέκει πολλά που απλά την τοποθετούν έτη φωτός μακριά από την επιδεξιότητα... Αν μιλάμε για σκέτη επιδεξιότητα, τότε μιλάμε για shredding/virtuosιλίκι. Αν μιλάμε για μουσικότητα όμως τότε πάμε πολύ παραπέρα...ψυχή, ύπαρξη, έκφραση, μελωδία...bassbill είπε:Τα πάντα μπορούν να διδαχθούν... το ζήτημα είναι άν μπορούν να αφομοιωθούν και να μπούνε σε εφαρμογή.
Π.χ. ένας οδηγός wrc μπορεί να μου διδάξει τον τρόπο που οδηγεί. Αναμφίβολα. Διότι αυτός το κάνει ήδη. Και εγώ θα τον ακούσω προσεκτικά και θα μάθω. Θα οδηγήσω όμως ποτέ σάν αυτόν ????
Χλωμό ???
Έλα μωρέ και 'συ... δεν σου έχει τύχει να γνωρίσεις άτομο που να μην έχει καμία αντίληψη μουσικής: να μη μπορεί να κρατήσει ένα ρυθμό, να μη μπορεί να τραγουδήσει μάι απλή μελωδία, να μη μπορεί να παίξει τα κάλαντα σε ένα μεταλόφωνο (μετά από δίωρη προσπάθεια) και (κυρίως) να μη βγάζει το λαμημένο σκασμό όταν ακούγεται μουσική;marathon είπε:Με συγχωρείτε, αλλα΄τι είναι η "Μουσικότητα"? Υπάρχει τέτοιος όρος? Δηλ αυτό το κομμάτι έχει μουσικότητα ενώ ένα άλλο δεν έχει? Ο τάδε μουσικός έχει περισσότερη μουσικότητα από έναν άλλο? Με μπερδεύετε...
Μα τι λες; Αυτά τα θέματα έχουν απο πάνω (με μικρά γράμματα) ΟΛΑ τους "για τον eyewow!"Wow! είπε:Θα γράψω την άποψή μου και εγώ, αλλά σε λίγο για να μη καταχρώμαι του χρόνου σας.
Bεβαίως...γι αυτό στράφηκα στους υπολογιστές ;D ;DWow! είπε:δεν σου έχει τύχει να γνωρίσεις άτομο που να μην έχει καμία αντίληψη μουσικής: να μη μπορεί να κρατήσει ένα ρυθμό, να μη μπορεί να τραγουδήσει μάι απλή μελωδία, να μη μπορεί να παίξει τα κάλαντα σε ένα μεταλόφωνο (μετά από δίωρη προσπάθεια) και (κυρίως) να μη βγάζει το λαμημένο σκασμό όταν ακούγεται μουσική;
Θα σου πώ ένα προσωπικό (σχετικό-άσχετο)Πέρα απο την πλάκα, με ενδιαφέρει τρελλά το θέμα (γιατί, αν υπάρχει ταλέντο, τότε ένας καθηγητής δικαιολογείτε να το καταλαβαίνει στους μαθητές του και να ασκεί... ρατσισμό πρακτικά σε αυτούς που ΔΕΝ το έχουν... Και είμαι κατά αυτής της ιδέας :-[)
Συμφωνώ, αλλά υπάρχει κάτι ακόμη πιο σημαντικό: ναι, μπορεί να διδαχθεί, αλλά πότε μπορεί να διδαχθεί; Εισηγούμαι ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο στη νηπιακή / παιδική ηλικία, δηλαδή αν κάποιος/α δεν έρθει σε επαφή με μουσικά ακούσματα (τουλάχιστον), μέσω ανθρώπων που να εκτιμούν αυτά τα ακούσματα (δηλ. οι γονείς) σε εκείνες τις ηλικίες, τότε μετά ΔΕΝ γίνεται.OurDarkness είπε:Ως ένα βαθμό, ναι.