Bogner Alchemist

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ginargiros είπε:
Ο Μάκης το έθεσε σωστά. Βέβαια πάντα υπάρχει μια καχυποψία όταν μια ακριβή εταιρία βγάζει κάτι φτηνό.

Δεν ξέρω πόσο κάνει ένας Bogner αλλά τα 1300€ που ζητά ο Alchemist μπορεί να είναι ευκαιρία μπορεί και ληστεία.

Το απόγευμα πάω για 2η βόλτα  ;D
Ο πιο φτηνός combo "ζητάει" λιγώτερα από 900 ευρώ. Οπότε τουλάχιστον σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι τοποθετημένος σωστά πιστεύω.

'Οσο για τον αφορισμό "ό,τι πληρώσεις παίρνεις" είναι τόσο αυτονόητος όσο είναι και ανούσιος. Έχεις δοκιμάσει να οδηγήσεις τη Lotus που λέω παραπάνω μέσα στην πόλη?  ;)

πολλα λεφτα ρε παιδια για κατι που ωχρια μπροστα σε αυτους

http://www.dolphinmusic.co.uk/shop/flypage/product_id/29801

http://www.dolphinmusic.co.uk/shop/flypage/product_id/29810

http://www.dolphinmusic.co.uk/shop/flypage/product_id/29799

http://www.dolphinmusic.co.uk/shop/flypage/product_id/29794

που κανουν πανω κατω τα ιδια λεφτα,ειναι handwired & made in uk (και ειναι μια μαρκα που ανηκει στην κατηγορια "αυτες ξερουμε,αυτες εμπιστευομαστε" ;D)

δεν νομιζω οτι υπαρχει λογικος ανθρωπος που στα ΙΔΙΑ λεφτα θα προτιμουσε εναν κινεζικο ενισχυτη με πλακετες απο εναν point to point made in UK.

Δεν μπορώ θα το πω  ;)

Μετά απο αρκετούς ενισχυτές πού περάσανε απο τα χέρια μου, με βάλανε στην μπρίζα,

να πάρω αυτό το Θεϊκό εργαλειο  :o

http://www.indoorstorm.com/Suhr_Custom_Audio_Amplifiers_Od100classic_Video_Review-n-188.html

Θα το πάρω με 12 άτοκες δόσεις γιατί δεν υπάρχουν φρέσκα μαρούλια  ;D

ffmakis είπε:
Δεν μπορώ θα το πω  ;)

Μετά απο αρκετούς ενισχυτές πού περάσανε απο τα χέρια μου, με βάλανε στην μπρίζα,

να πάρω αυτό το Θεϊκό εργαλειο  :o

http://www.indoorstorm.com/Suhr_Custom_Audio_Amplifiers_Od100classic_Video_Review-n-188.html

Θα το πάρω με 12 άτοκες δόσεις γιατί δεν υπάρχουν φρέσκα μαρούλια  ;D
δίκιο έχεις αλλά να μην ξεχνάμε τα βίτσια του καθενός. Έχω την τύχη χάρη σε σένα φίλε μου να παίζω με bogner XTC101B, Soldano X99, custom audio CAE 3+SE και τα ΄τρία είναι εντελώς διαφορετικά αλλά υπεροχα.Δεν υπάρχει κανένας "μονογαμικός" άλλωστε ποιος θα λεγε όχι σε ομαδικό ?  ;D ;D ;D Να προτιμήσεις πάντως το OD100SE+ είναι το ίδιο αλλά και λίγο ποιο γκαζομένο.άντε βρες μου και το bogner Fish ;D ;D ;D

Λοιπόν, τον άκουσα για 2η φορά. Το μοντέλο ήταν το 112 (1 12" Celestion)

Δοκιμάστηκε με διάφορες κιθάρες (με διαφορετική αξία και μαγνήτες).

Γενικά είναι αρκετά δυνατός ενισχυτής. Στα 20w με το ζόρι περάσαμε το 2  ;D

Τα καθαρά του είναι αρκετά καλά. Με τον μαγνήτη του λαιμού (είτε μονός έιτε διπλός) βγάζεις ωραίους μπλουζοήχους.

Ο διακόπης bright δίνει πρίμα (προσωπικά δε μου άρεσε)

Το δεύτερο κανάλι έχει τρελά γκάζια χωρίς τζιτζίκια! Ιδιαίτερα με τον διακόπτη Mid Shift, έκοβε μεσαία και ο ήχος μου θυμιζε κάτι από Pantera (μπορεί να λέω και βλακείες). Επίσης με το volume η βρωμιά καθάριζε τελείως χωρίς να χάνει ο ήχος τον χαρακτήρα του.

Το delay δε με απασχόλησε και το reverb ήταν συμπαθητικό.

Το μόνο κακό (100% προσωπική άποψη είναι πως γενικά είχε λίγο παραπάνω μεσαία από ότα θα περίμενα.

Επίσης αν το footswitch σου επέτρεπε να χειρίζεσαι το bright και to Mid Shift, η ευχρηστία θα ήταν 10/10.

Χωρίς να έχω ακούσει πααααρα πολλούς ενισχυτές θα έλεγα πως αξίζει μια ματιά όχι επειδή γράφει Bogner αλλά επειδή οι ήχοι που βγάζει είναι mainstream, δηλαδή γλυκά καθαρά και ωραία γκάζια.

Αυτα....

ομαδικο με πολλους αντρες κ μια γκομενα δεν μου κανει σαν αναλογια!

Θα επεκτεινω κατα καποιον τροπο την αποψη του superfunk(κ ισως καταδικασω λιγο του φιλτατου makis):

Ποιος θα προτιμουσε ενα κινεζικο απο εναν Point to point uk στα ιδια λεφτα; Απαντηση:Θα παρω αυτον που θα ακουγεται καλυτερα. Που κολλαει η φραση; Στα "ιδια" λεφτα. Ειχα πει παλιοτερα οτι τη θεωρω απαραδεκτη τιμη για ενα κινεζικο ενισχυτη να κανει τοσο με βαση τα εκει οικονομοτεχνικα κ κοινωνικα δεδομενα.

Με αλλα λογια θεωρω οτι εχει ολα τα δικαιωματα να ακουγεται καλυτερα αν φτιαχτηκε/σχεδιαστηκε σωστα αλλα οχι να κοστιζει τοσο. Δηλαδη η mesa boogie πως δινει σε κοντινα χρηματα made in usa? H fender? H peavey τον 6505?

Αλλος με αντεκρουσε με απολυτα λογικη απο τη δικια του πλευρα αποψη: Σας δινουν bogner στο χιλιαρικο κ σας πειραζει που ειναι κινα???Το σημα;(εδω η συνδεση με τη line6 δε βοηθαει)

Σωστος αν το σκεφτεις ετσι αλλα!

Αμα ειναι μπουρουχα το μηχανημα τι να το κανεις; Η εστω μετριο. Βρειτε μου ενα που να το επαιξε κ να ειπε: Ναι εδω εχουμε ενα αυθεντικο bogner στα σημεια που μετραει (υλικα ηχος) κ αντι να το πληρωσουμε 3000 made in usa το πληρωνουμε 1300(η ποσο κανει τελος παντων) made in china. Μονο κ μονο τοτε θα το θεωρουσα σωστη κινηση εστω και στα σημεια χειροτερη απο τους κορυφαιους bogner(μη φαει κ τα μουτρα του). Το mainstream του ginargiros δε ξερω...δε με κανει καν να θελω να τον αναζητησω.

Φιλε Γιωργο με 1300 ευρω μπορεις να βρεις οτι θελεις απο ενισχυτες.

Πρεπει να παρεις Κινεζικο ???

Με 1300 ευρω αγορασα απο την Γερμανια VOX AC-50 του 1965.

Εαν βαλεις διπλα του τις καινουργιες κινεζικες Μ..... που βγαζει η VoX θα καταλαβεις

πολλα.

Πειραζει που δεν γουσταρω τα Κινεζικα ????

Πηγα και τα ακουσα πρωτα, για να μην λεω οτι μου κατεβει στη κεφαλη μου ;D ;D

to ξερω μακη οτι πρωτα θα ακουσεις κ μετα θα αγορασεις! Και πολλοι εχουν επιβεβαιωσει τα λεγομενα σου περι διαφορας κινεζικων vox κ uk.

Απλα μου θυμιζει πολυ skoda-audi το πραγμα, δηλαδη αν μπορεις να παρεις ολη την τεχνολογια της audi σε σημα skoda φτιαγμενο στην τσεχια (κινα στην περιπτωση μας) και ειναι ιδιο το αποτελεσμα; ευκαιρια! Φυσικα στα λεφτα του skoda βρισκεις μεταχειρισμενο audi.

Αν απλα χρησιμοποιει καποια στοιχεια audi καποιους διακοπτες που μοιαζουν κ σαν κατασκευη ειναι τσιπικη ε, τοτε δεν αξιζει

Ακομη πολλοι διαφωνουν πανω σε αυτο το θεμα!

Επισης δε βρηκα ιδιαιτερα καποιον να επιμενει οτι οντως εχουμε να κανουμε με bogner τεχνολογια-σουπερ ηχο γαμαω κ τετοια που επεσε σε κοστος λογω κινεζικων εργατικων, βαλε κ τη συμπαθεστατη line6 στη μεση οποτε αρπαχτη(απλα οχι με κεφαλαια.Θα τον ακουσω μια μερα...) μου μυριζει...

Οπωσδηποτε ομως αν ενα κινεζικο η ο,τιδηποτε ακουγεται καλα τοτε προς τιμη του κ οχι μονο λογω τιμης. Ακομα πουλαει καποιος ενα fender jr tweed usa πολλα λεφτα κ θυμαμαι κ την παλια του αγγελια για το ποσο υπερισχυει ενος μεξικανικου...άλλη συζητηση για αλλο thread

το θεμα ειναι πολυ απλο..ο συγκεκριμενος ενισχυτης ειναι στη παρακατω τιμη αυτη τη στιγμη

http://www.dv247.com/invt/50047/

πρεπει να τον συγκρινουμε με ενισχυτες αντιστοιχης τιμης για να τον κρινουμε. Δεν εχει νοημα να τον συγκρινουμε με τα bogner των 3000 ευρώ. Τωρα το αν ειναι κατασκευασμενος στη Κινα κτλ, πιστευω πως το πιο σημαντικο ειναι το πως ακουγεται και οχι η χωρα κατασκευης  ;)

Εχεις δικιο αλλα αφου ο bogner αποφασισε να παιξει μαρκετινιστικα ας προσεχε! Ακομη κ να ακουγεται το ιδιο καλα με καποιον της κατηγοριας τιμης του δεν φτανει!

Ισως αρχικα ακουστικα κ οπτικα να πεισει καποιον αγοραστη.

Αλλα θα πρεπει να κοντραρει πολυ ακριβοτερους ενισχυτες. Γιατι? Γιατι ειναι φτιαγμενος στην κινα γαμωτο αρα η θα επρεπε να στοιχιζει πολυ λιγοτερο κ βλακας δεν ειμαι να μου τα φαει ο bogner η θα πρεπει να αποδιδει πολυ καλυτερα δεδομενης της τιμης που κοστολογηθηκε

Δηλαδη αν ειναι ενας φθηνος (επειδη ειναι κινεζικος) 2500 ενισχυτης κ κανει 1000 φευγα μπραβο

Αν ειναι ενισχυτης που ακουγεται στην κατηγορια των 1300 κ ειναι καλυτερος απο την κατηγορια του αλλα δεν ξεφευγει δυσκολα

Αν ειναι απλα καλος ενδιαφερον αλλα δεν ξεχωριζει ΑΡΠΑΧΤΗ

TGL είπε:
Για την πληρότητα της συζήτησης, δεν είναι μόνο ο Bogner. Και η Cornford ας πούμε έβγαλε τη σειρά Roadhouse, που απομακρύνεται από τα τυπικά της εταιρείας (δεν είναι P2P) αλλά παρ'όλα αυτά, απ'όσο λένε τα reviews, σκίζει.
Μια μικρή διόρθωση... δεν είναι point to point αλλά turret board... μικρή η διαφορά στον ήχο (κατά τη γνώμη μου), τεράστια όμως στην κατασκευή... Πχ. αυτό είναι το handwired των Cornford (turret board)...

cornford_optional.gif

και αυτό είναι ένα πραγματικό point to point:

SunnSoradoGuts1.jpg

Κατά τα άλλα, κι εγώ έχω διαβάσει διθυράμβους για αυτόν του Cornford, όπως επίσης και τις πρώτες "ξυνίλες" από δεξιά-αριστερά.  :-\ Πάω στο παλιό αντίστοιχο θρεντ να το αναστήσω.  ;D

Μιά ματιά εδώ δείχνει ότι δέν εχει σχέση με Bogner,είναι πολύ μακρυνός συγγενής  ;)

http://reviews.harmony-central.com/reviews/Guitar+Amp/product/Bogner/Alchemist+Head/10/1
Δεν αποδεικνύει τίποτα αυτό, και πιστεύω ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι αναφορές στα ριβιους του HC σαν κάτι το αξιόπιστο ενώ ακόμη και οι πέτρες ξέρουν ότι είναι... τσίρκο!!  ;D ;D

Το θέμα ανάγεται για μια ακόμη φορά στα περιθώρια κέρδους του κατασκευαστή, και στο χρώμα/εθνικότητα των χεριών που μοντάρουν ένα οποιοδήποτε μηχάνημα (χωρίς να συμβαδίζει απαραίτητα και με την φροντίδα που αυτά επιδεικνύουν). Και το Eventide Timefactor φτιάχνεται στην Κίνα, και οι λευκοί Vox Handwired περνάνε από τα στοργικά χεράκια... Κινέζων. Αυτά είναι μονάχα δυο παραδείγματα. Και τα δυο ακούγονται θεσπέσια, και τα δυο πουλάνε σαν ζεστά ψωμάκια, όμως σαφώς υπάρχει το επιχείρημα ότι ο εκάστοτε κατασκευαστής με την υψηλή κοστολόγηση έναντι των χαμηλών εργατικών δεν βγάζει πια κέρδη αλλά... υπερκέρδη. Δημοκρατία και ελεύθερη αγορά έχουμε... Τώρα η σωστή ερώτηση ΔΕΝ είναι αν ο Alchemist ακούγεται ωραία αλλά το τι προσφέρει απέναντι στον ανταγωνισμό. Για να πω την αμαρτία μου πάντως, μου φαίνεται ότι ο κ. Βogner έβαλε πολύ νερό στο κρασί του.

Έπαιξα και άκουσα τον Alchemist 212 απόψε σε jam. Δεν ασχολήθηκα καθόλου με τα τεχνικά του και άφησα στον ιδιοκτήτη του να σετάρει τα πάντα. Λίγο πολύ τον ξεσκίσαμε στην αλλαγή των settings και μου φάνηκε αρκετά ευέλικτος. Παρόλο που τον είχαμε σε σχετικά απάνθρωπες εντάσεις ήταν πολύ ευχάριστος στο άκουσμα. Ήταν πολύ όμορφος στα καθαρά του και στα βρώμικα. Από ήχο έπεισε, νομίζω είναι τίμια επιλογή στα 1100 ο συγκεκριμένος.

υ.γ. σχεδόν σε όλο το jam το reverb ήταν κοντά στο τέρμα, ο ιδιοκτήτης του το έχει αγαπήσει τρελά  ;D

Τον έχω περιεργαστεί κι εγώ αρκετά έξω, αλλά και στην Αθήνα είδα ότι υπάρχει δεξιά -αριστερά στα καταστήματα του Νάκα, οπότε είναι πολύ εύκολο να διαμορφωθεί άποψη... λαμπερός από πλευράς ηχοχρώματος, πολλοί διακόπτες που αλληλεπιδρούν και θέλουν να τους αφιερώσει κάποιος αρκετό χρόνο για να βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, χωρίς όμως να σημαίνει ότι αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο να επιτευχθεί.

Ωραιούτσικα βρώμικα και πολύ αξιοπρόσεκτα και δυναμικά crunch... σίγουρα είχα και μερικές εντυπώσεις μελανών σημείων, αλλά δεν τις θυμάμαι γιατί έχω αρκετό καιρό που τον δοκίμασα. Ένα είναι η περιττή ενσωμάτωση εφφέ σε στυλ Line 6. Δεν είναι καθόλου άσχημα (ειδικά το reverb - ψηφιακό βέβαια - που μου άρεσε και μένα πολύ) αλλά τα υπόλοιπα θα μπορούσαν να λείπουν και η τιμή του ως εκ τούτου να ήταν ακόμη καλύτερη.

Λοιπον , αγορασα τον alchemist πριν ενα μηνα και το μηχανημα ειναι απλα εξαιρετικο. Τα καθαρα ειναι τρομερα και η γενικη ευελειξια σε πολυ υψηλα επιπεδα. Ο κολλητος μου εχει τον xtc classic (o οποιος σβηνει τον 101Β κατα τη γνωμη μου) και οταν ακουσε τον alchemist εμεινε μ.....ας. Εκανα και μικρο συγκριτικο τεστ για να επαληθευσω οτι δε με δουλευουν τα αυτια μου. Ιδου και τα κλιπς.  ;)

http://www.zshare.net/audio/59810287fcd3af19/

http://www.zshare.net/audio/59810259d9444983/

;

Ηρθα λίγο αργά αλλά μπορώ να πω πως αυτός ο ενισχυτής που πολλοί σνομπάρουν λόγω τιμής και χώρας προέλευσης είναι ένα αριστούργημα στο είδος του!!

Τον δοκίμασα και πείστηκα! ευελιξία, κρυστάλλινα καθαρά και ζεστά creamy βρόμικα!!  ;D

Ρίξτε και μια αυτιά όσοι δεν τον ακούσατε..

Εγώ πάντως έχω ψηθεί αρκετά!

Πολλά καλά ειπώθηκαν ...συνοψίζω και θέτω και ιδίαν άποψη υπ όψιν σας....ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ BOGNER

ομοίως καμία σχέση ....κανένας φθηνός ενισχυτής με τα αντίστοιχα ακριβά handwired κλπ.μοντέλα μιας εταιρίας

όπου νάναι σκάει και το...φθηνό μοντέλο του κατα τα άλλα πανάκριβου και χειροποίητου matchless....και παίζει λέει και γ..ώ και πάθαμε πλάκα και άλλα τέτοια....βλέπετε η κρίση στρέφει τις εταιρίες σ ένα παιχνίδι marketing στο οποίο δεν αξίζει κατά τη γνώμη μου να εμπλακείς αν ψάχνεις για tone.

Στο χιλιάρικο επί παραδείγματι παραμένει διαχρονική και αξιόπιστη η λύση deluxe reverb της fender...δεν γίνεται με το χιλιάρικο να λύσεις όλα σου τα προβλήματα (crystal clean, crunch, high gain) και όσοι διατείνονται το αντίθετο πλανώνται πλάνην οικτρά.

Μα θα μου πεις που να τα βρούμε ρε φίλε τα λεφτά να ταχουμε όλα....?

σωστό...ούτε εγώ τα έχω...ψάχνοντας με υπομονή επιμονή και....σιγά σιγά... φτιάξτε ήχο αγοράζοντας λύσεις που δεν θα ψάχνετε να πουλήσετε αύριο για να πάρετε κάτι άλλο χάνοντας χρήματα... (και βάζω 1ον εμένα στην κατηγορία αυτή καθότι το έπραξα πολλάκις) αλλά δώστε όποιο ποσό αγοράζοντας κάτι ή κλασσικό ή κάτι που θα συνεργαστεί αρμονικά και με μια μελλοντική άλλη αγορά...(future proof buying)

μας βάζουνε και κιθαρισταράδες να παίζουν στα demos και μετά τα αγοράζουμε τα πάμε σπίτι και ..ω του θαύματος...δεν παίζουν έτσι χαχαχαχα

DONT CHEW... (ΜΗ ΜΑΣΑΜΕ-ΤΕ)

ΦΙΛΙΑ

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back