Bogner Alchemist

Ρε παιδια μια χαρα θα ειναι το μηχανημα.

Εδω παιζουμε και απολαμβανουμε ακομη και σε live to ga5  :)

Εταιρειες οπως η bogner δεν ρισκαρουν να βγαλουν στη παραγωγη πατατα σειρα εκτος του αλλου τα spects του φαινονται ιδανικα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Superfunk είπε:
αν δεν τον ακουσουμε απο κοντα & πλαϊ-πλαϊ με εναν DLX REV.   δυστυχως δεν θα μαθουμε ποτε ;D παντως ουδεμια σχεση με deluxe reverb (εκτος κι αν μιλαμε για souped up dlx rev με 6L6 & μεγαλα trasformers αλλά country..)

κοιτα κακα τα ψεμματα,αυτο που πληρωνεις στον Bogner ειναι η υποτιθεμενη boutique κατασκευη,τα πανακριβα υλικα και η προσοχη στη λεπτομερεια,αν αυτα ισχυουν και για αυτο το μοντελλο παω πασο αλλοιως it is just a name on the faceplate.....

με αλλα λογια θελω να τον ανοιξω και να δω οτι χρησιμοποιει τις ιδιες πλακετες με τους αμερικανικους Bogner (μια και οι Bogner δεν ειναι PTP) τα ιδια υλικα και βεβαια βαζοντας τον διπλα σε εναν SHIVA  να μην ακουγεται τραγικα κατωτερος...
Επειδή δε μ'αρέσει να είμαι απόλυτως, συμφωνώ κατά 99,999% μαζί σου  :D ;)

deadendmind είπε:
Δεν ξερω, ενισχυτες που εχουν πανω απο 3 παραμετρους, με μπερδευουν! :D:D:D

Vol, Tone, αντε και κανενα bass στο τσακιρ κεφι. Τι τα θελετε τα αλλα???
Μεγα λαθος.........γιατι πρεπει ολοι οι κιθαριστες να ειναι λοβοτομημενοι? ;D ;D ;D ;D ;D ;D (και γιατι ενω δεν μπορουν να χρησιμοποιησουν πανω απο 3 παραμετρους στην κιθαρα αγοραζουν αυτοκινητα, κινητα, pc με 33333333 ηλεκτρονικες ευκολιες?)

Οσο για τα ενσωματωμενα reverb σε ενισχυτη, ακομα και αυτο του dlx reverb, που θεωρειται απο τα κορυφαια built in reverb, εμενα μου φαινεται μετριο..
Παρομοιως.......η περιπτωση του reverb ειναι απο εκεινες τις λιγες για τις οποιες αισθανομαι οτι μονο ενα ψηφιακο μαραφετι μπορει να με αφησει ευχαριστημενο.

μα ναι ρε παιδια, κακα τα ψεματα αλλα reverb kai delay ολοι σχεδον απο πεταλακια, rack κτλπ τα παιρνουμε....δν νομιζω οτι θα παρει κανενας τον dlx αποκλειστικα για το reverb του ή τον alchemist για το delay του,..

ουτε λεω ποτε οτι θα ειναι ιδιος με τον deluxe reverb...απλως τον εθεσα εδω γιατι μου φανηκε σαν την ιδανικη λυση μιας μπουτικοκαταστασης στα χναρια του γνησιου fenderισιου ηχου...if u know what i mean....

και μην λεμε βλακειες...το μηχανημα μαπα δν θα ειναι...σιγουρα....τα specs του αν μη τι αλλο αξιοσεβαστα(ασ δειτε λιγο τι κουμπακια εχει πανω...εκτος απο knobs και ποσα switches...)...το θεμα ειναι ποσο καλος θα βγει τελικα...και κυριως ΠΟΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΒΓΕΙ?????

rainbowe είπε:
και μην λεμε βλακειες...το μηχανημα μαπα δν θα ειναι...σιγουρα....τα specs του αν μη τι αλλο αξιοσεβαστα(ασ δειτε λιγο τι κουμπακια εχει πανω...εκτος απο knobs και ποσα switches...)...το θεμα ειναι ποσο καλος θα βγει τελικα...και κυριως ΠΟΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΒΓΕΙ?????
Φίλε rainbowe αν δεν τον ακούσεις με τ'αυτιά σου και δεν τον νιώσεις με τα δάχτυλα σου δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα... :-\

Τα "κουμπάκια και σουιτσάκια" απο μόνα τους δεν φτάνουν... ;)

(Την προηγούμενη εβδομάδα για παράδειγμα έπαιξα έναν Rivera τίγκα στα "σουιτσάκια" που μου άφησε μιά αρκετά αρνητική εντύπωση...)

Κάθε ενισχυτής έχει τον τόνο του....απο κεί και πέρα τα πάντα είναι θέμα προσωπικού γούστου.

Μιλάω βέβαια για ενισχυτές απο ένα level και πάνω όπου μπορεί να γίνει άμεση σύγκριση...

δεν θα συγκρίνουμε πχ έναν mesa boogie express με έναν peavey valveking !!

Τον Alchemist τον έφερε ο Νάκας. Τον άκουσα λίγο εχθές αλλά δεν μπορώ να σχηματίσω άποψη. Τα καθαρά του είναι αρκετά καλά (σαν πρώτη άποψη πάντα)

Μου φαινεται οτι θα πω πατατια, αλλα θα την πω anyway.

Αμα ψαχνουμε για πιο heavy καταστασεις (Maiden πχ) κανει απο μονος του, ή θα θελει και κανα πεταλι μπροστα???

Μπορεί να πω και εγώ πατατιά αλλά δε θεωρώ τον ήχο των maiden ιδιαίτερα heavy.

Την καλύτερη απάντηση θα την πάρεις αν ακούσεις κάτι με τα αυτάκια σου και την κιθάρα σου  ;)

ginargiros είπε:
Μπορεί να πω και εγώ πατατιά αλλά δε θεωρώ τον ήχο των maiden ιδιαίτερα heavy.

Την καλύτερη απάντηση θα την πάρεις αν ακούσεις κάτι με τα αυτάκια σου και την κιθάρα σου  ;)
Καλα, για μενα ειναι, καθως τον ηχο που εχουν κατι συγκροτηματα απο βορειες χωρες, με περιεργα ονοματα απο μυθολογιες και δε συμαζευεται(βλ. death/black metal κατα κυριο λογο :P), δε τον θεωρω ηχο. Το θεωρω ενισχυτη που βουλιαξε στη λασπη :P

Σαφως και το καλυτερο που εχω να κανω ειναι να παω να τον ακουσω, αλλα επειδη αμφιβαλλω για το αν θα τον εχουν στο Νακα του Πειραια που ειναι κοντα μου, ρωταω πως σου φανηκε που τον ακουσες. Μου ειναι λιγο δυσκολο να τρεχω στην Αθηνα, εν οψη εξεταστικης σε κανα μηνα(αμα γινει και αυτη). Αμα σου φανηκε οτι κανει για τετοια δουλεια, καπου θα ξεφυγω λιγο να κατεβω κεντρο.

Oι Iron maiden δεν εχουν 'heavy" ηχο. H ηχοχρωμα η οπως θελεις πες το. Κανει εστω ο alchemist για κατι τετοιο???

(ενισχυτης που βουλιαξε στη λασπη ε??? καπου βλεποω μια αλεπου κ κατι κρεμαστ...)

Το θέμα εδώ δεν είναι ο heavy ήχος.

Υπάρχει περίπτωση να τον ακούσω και σήμερα αλλά πιο προσεκτικά (ούτε με το EQ δεν έπαιξα εχθές) οπότε και θα αναφέρω τις νέες απόψεις μου.

Το θέμα εδώ δεν είναι ο heavy ήχος.
+1 ας μείνουμε στον Alchemist δεν θα ορίσουμε τι σημαίνει heavy...

Υπάρχει περίπτωση να τον ακούσω και σήμερα αλλά πιο προσεκτικά (ούτε με το EQ δεν έπαιξα εχθές) οπότε και θα αναφέρω τις νέες απόψεις μου.
Αναμένουμε μια πιο ολοκληρωμένη απόψη λοιπόν  ;)

geomor είπε:
Oι Iron maiden δεν εχουν 'heavy" ηχο. H ηχοχρωμα η οπως θελεις πες το. Κανει εστω ο alchemist για κατι τετοιο???

(ενισχυτης που βουλιαξε στη λασπη ε??? καπου βλεποω μια αλεπου κ κατι κρεμαστ...)
Προφανως πρεπει να ακους τετοια πραματα. Δε κρινω οποιον ακουει death και black. Ειναι γουστα. Ανεφερα οτι αυτα που ειναι πραγματικα heavy, για μενα προσωπικα ειναι απαισια.

Οσο για τα κρεμασταρια, δε το νομιζω, καθως απλα ΔΕΝ ΘΕΛΩ τετοιο ηχο απο την κιθαρα μου. Παραβαραινει το πραμα, και καπου αρχιζει να χανεται και η διαυγεια της νοτας. Και δεν ειναι κατι δυσκολο να "φτιαχτει". Dropped κουρδισματα, active EMG's, κομμενα πριμα, και εισαι ευκολα on your way προς αυτον το ηχο.

Εμενα η αρχικη μου απορια δεν ηταν αν οι Maiden θεωρουνται heavy ηχος, αλλα αν μπορει ο Alchemist να αποδωσει αξιοπρεπως απο μονος του σε τετοιες καταστασεις.

Και επειδη ξεφευγουμε απο το θεμα του thread, απο πλευρας μου σταματαει εδω το θεμα σχετικα με τους black/death προσανατολισμους :)

Έχω δύο bogner XTC 101B και σας πληροφορώ παίζοντας και με το alchemist ότι τα δύο μηχανήματα δεν έχουν καμία σχέση ούτε ηχητικά ούτε κατασκευαστικά κι απορώ γιατί o bogner έβγαλε τέτοιου είδους ενισχυτές έχοντας ένα τόσο καλό όνομα, μάλλον του χρειάζονται χρήματα εξού και οι συνεργασίες με ine 6 ktl.  Για τον φίλο που ρώτησε σχετικά με το ποια επιλογή να κάνει fender με κλειστά μάτια από τα δύο που ανέφερες φίλε...bogner μόνο στο custom shop του και ανάλογα με το στυλ και τις ιδιοτροπίες του καθενός είναι ένας από τους κορυφαίους του χώρου...

amanatidis Ioannis είπε:
Έχω δύο bogner XTC 101B και σας πληροφορώ παίζοντας και με το alchemist ότι τα δύο μηχανήματα δεν έχουν καμία σχέση ούτε ηχητικά ούτε κατασκευαστικά κι απορώ γιατί o bogner έβγαλε τέτοιου είδους ενισχυτές έχοντας ένα τόσο καλό όνομα, μάλλον του χρειάζονται χρήματα εξού και οι συνεργασίες με ine 6 ktl. 
Μια καλύτερη περιγραφή στις ηχητικές και κατασκευαστικές δαφορές θα βοηθούσε να κατανοήσουμε καλύτερα τι εννοείς  ;)

amanatidis Ioannis είπε:
τα δύο μηχανήματα δεν έχουν καμία σχέση ούτε ηχητικά ούτε κατασκευαστικά
όπως κσι στην τιμή. Σωστά?

Με λίγα λόγια οτι πληρώσεις παίρνεις.

Μην μπερδεύουμαι τις βούρτες με τις Π......  ;D

Αυτή η αντίδραση πάντως είναι κοινή (από συζητήσεις σε ξένα fora) σε όσους έχουν συνδέσει το όνομα Bogner με κορυφαία boutique προϊοντα. Δυστυχώς. ΟΛΟΙ χρειάζονται λεφτά. Αυτό δε σημαίνει ότι το προϊόν θα είναι και μάπα.

Κατανοώ ότι είναι σαν να έβγαλε η Lotus προσθιοκίνητο χιλιάρι αυτοκίνητο πόλης... so what? Συγκρίνετέ το με τα υπόλοιπα της κατηγορίας του παρακαλώ. Αν είναι καλύτερο, οι υπόλοιπες συζητήσεις δεν έχουν νόημα.

Για την πληρότητα της συζήτησης, δεν είναι μόνο ο Bogner. Και η Cornford ας πούμε έβγαλε τη σειρά Roadhouse, που απομακρύνεται από τα τυπικά της εταιρείας (δεν είναι P2P) αλλά παρ'όλα αυτά, απ'όσο λένε τα reviews, σκίζει.

Ο Μάκης το έθεσε σωστά. Βέβαια πάντα υπάρχει μια καχυποψία όταν μια ακριβή εταιρία βγάζει κάτι φτηνό.

Δεν ξέρω πόσο κάνει ένας Bogner αλλά τα 1300€ που ζητά ο Alchemist μπορεί να είναι ευκαιρία μπορεί και ληστεία.

Το απόγευμα πάω για 2η βόλτα  ;D

Γράψε απάντηση...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back