Blues Summer Jam II-Major

Βασίλης Γκουνταρούλης

stavros_d80

Ενεργό μέλος
Πόντοι
398
Μετά από απαίτηση πολλών τηλεθεατών (μου έχετε πρήξει τα σκώτια) και μιας και βρίσκομαι στο Mississipi αυτές τις μέρες για περιοδεία και είναι ακόμη καλοκαίρι ανεβάζω και ένα blues ματζόρε για να τζαμάρετε και να τσακωθείτε (αν θέτε) για τα κσύλα+τους μαγνήτες....

Key: E

Bpm: 143

ΥΓ1

1) Συμμετοχή σε τζαμάρισμα 20Ε/άτομο- διπλές συμμετοχές 50% έκπτωση?

2) like: 2E?

3) παράπονα ότι είναι και αυτό 12μπαρο σαν το πρώτο : 150E?

4) αλλαγή ονόματος κοματιού: 1,567,8999,96475,0000,0000E?

ΥΓ2: οι παραπάνω τιμές δεν συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ?

Προβολή συνημμένου Blues major.MP3

ice breaking απο εμενα..βαλτε μπριγιαντινη στα μαλλια καντε κοκορακι,φορεστε τα καλα σας ρουχα κλεψτε τα κοριτσακια σας και παμε στο χορο του σχολειου..μου βγηκε λιγο swingorockabilly...50's,αλλα μου αρεσει..και κατι λαθακια τα αφησα..αφου ειμαστε live!!

Προβολή συνημμένου yannispbluesmajor.mp3

Καταπληκτικό, μπράβο σου Γιάννη.

Πολύ ωραία φρασεολογία, και πολύ καλός ο ήχος.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
μου βγηκε λιγο swingorockabilly...50's,αλλα μου αρεσει..και κατι λαθακια τα αφησα..αφου ειμαστε live!! 

Your browser does not support the HTML5 audio tag.

Προβολή συνημμένου 21707

Και πολυ καλα εκανε και βγηκε ετσι.Φρεσκαδουρα.

Κατα τα λοιπα  θα συμφωνησω απολυτα με τον σοφο γεροντα Φασιον σε ολα οσα ειπε.

Μπραβο Γιαννη για μια ακομη φορα.

παίδες το κομάτι είναι blues όχι rocknroll δεν ξέρω γιατί επηρεαστήκατε όλοι από το παίξιμο του γιάννη αλλά δεν είναι ανάγκη να το πάτε όλοι σε στυλ 50's ίσως σας μπερδέψανε τα κοψίματα?....

Βγείτε από το Grease και μπείτε στους Blues Brothers....

Ανυπομωνώ να γυρίσω τα βράδυ σπίτι να δω τι ψάρια πιάνω ?

Εξαιρετικο!

Τι ωραια που παιζεις 1_4_5 Alive.

Και τα Fats μεσα στην  εισαγωγη και τι ωραιο τα hideaway riffs στα breaks.

Εισαι γιγας.

Εβαλα δυο πενιες που σχετιζονται πιο πολυ με το νημα "γιατι δεν πρεπει να παιζεις οταν εισαι πιωμενος".

Η καπως ετσι τεσπαντων.

Προβολή συνημμένου stavros mp3.mp3

Εξαιρετικο!

Τι ωραια που παιζεις 1_4_5 Alive.

Και τα Fats μεσα στην  εισαγωγη και τι ωραιο τα hideaway riffs στα breaks.

Εισαι γιγας.

Ευχαριστώ πολύ gvour! Όλα τα πιάνεις δεν σου ξεφεύγει τίποτα ?

Κ η δικιά σου εκδοχή, μοναδική όπως πάντα! 

Μπράβο ρε φίλε, "έγραψες"!

Ευχαριστώ φίλε fusiongtr! 

Ένα μπράβο στόν @stavros_d80 για την πρωτοβουλία.Και σε όλους τους παίχτες, ξεχωριστά.

Την αδυναμία μου,την έχω εκφράσει επανειλημμένως:Υπάρχει ένας μουσικός όρος,που λέγεται agitato.

Στην περίπτωση του @gvour λέγεται archidato!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εβαλα δυο πενιες που σχετιζονται πιο πολυ με το νημα "γιατι δεν πρεπει να παιζεις οταν εισαι πιωμενος".

Νομίζω ότι κανα-δύο ποτάκια ακόμα τα χρειαζόσουν. :classic_tongue:

Μας έκανες εμάς να τα χρειαζόμαστε πάντως.

Βρε παιδιά, όταν έγραφα στο μινόρε το μπλουζ ότι καλό θα ήταν να αντιμετωπίζουμε τα blues με jazz λογική στον αυτοσχεδιασμό, δίνοντας δηλαδή τις αλλαγές συγχορδιών μέσα από το single line παίξιμο, εννοούσα αυτό ακριβώς που κάνει ο Γιώργος εδώ, στο θέμα που έπαιξε.

Ακούστε το προσεκτικά.

Ακούστε ποιές νότες χρησιμοποιεί κάθε φορά που αλλάζει το ακκόρντο, δίνοντας έτσι και σολιστικά τις αλλαγές.

Βρε παιδιά, όταν έγραφα στο μινόρε το μπλουζ ότι καλό θα ήταν να αντιμετωπίζουμε τα blues με jazz λογική στον αυτοσχεδιασμό, δίνοντας δηλαδή τις αλλαγές συγχορδιών μέσα από το single line παίξιμο, εννοούσα αυτό ακριβώς που κάνει ο Γιώργος εδώ, στο θέμα που έπαιξε.

Ακούστε το προσεκτικά.

Ακούστε ποιές νότες χρησιμοποιεί κάθε φορά που αλλάζει το ακκόρντο, δίνοντας έτσι και σολιστικά τις αλλαγές.
 Εννοείς αυτές τις "πράσινες"?  που ξεχωρίζουν; ?    Άσε μας ρε Στράτε (και Γεώργιε..) με την θεωρία και τα "περίεργα" παιξίματα.... Εγώ προσωπικά μια πεντατονική παίζω πάνω σε όλα αυτά και μια χαρά ακούγομαι....?  ? 

Νομίζω ότι κανα-δύο ποτάκια ακόμα τα χρειαζόσουν. :classic_tongue:

Μας έκανες εμάς να τα χρειαζόμαστε πάντως.

καλά...και εγώ που αντιμετώπισα τα μπλουζ με ζαζ λογική (λέμε τώρα) με γράψατε... :classic_tongue:

Εγώ προσωπικά μια πεντατονική παίζω πάνω σε όλα αυτά και μια χαρά ακούγομαι....?  ? 

Βρε όλα περνάνε στα blues, το τόνισα αυτό.

Πρόσεξε όμως μια λεπτομέρεια.

Αν σε ματζόρε blues παίξεις μινόρε πεντατονική από την τονική (φυσικά περνάει), το άκουσμα είναι πιο ροκ.

Στο blues, συνήθως πχ τονίζεις την τρίτη στην πρώτη βαθμίδα (γίνεται και με απλό σήκωμα της μικρής τρίτης), την μικρή τρίτη της τονικής (άρα μικρή έβδομη της τέταρτης) στην τέταρτη βαθμίδα για να υποδηλώσεις την αλλαγή συγχορδίας.

Πχ Α ματζόρε blues.

Πάνω στο Α παίζεις C# (ή σηκώνεις την C ημιτόνιο), και πάνω στο D παίζεις C.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
62
Εμφανίσεις
10K

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back