Blind Test - Amplitube vs the real thing

Ποιο από τα δύο samples σας άρεσε περισσότερο;

• 1

Ψήφοι: 23 62.2%
  • 2

Ψήφοι: 14 37.8%
  • Και τα δύο το ίδιο

Ψήφοι: 0 0.0%

• Σύνολο ψηφοφόρων
    37
Jazzjoker είπε:
[move]ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ[/move]

Sample 1: Deluxe Reverb Reissue

Sample 2: Amplitube
Χάλασε η τάξης του Κόσμου...

Το μπλιμπλίκι να ακούγεται πιο φυσικό από το φυσικό; Μετανοείτε, έρχεται το τέλος  ;D

ΥΓ: Βρε μπας και έμπλεξες την αρίθμηση στα δείγματα;  ;D

Terry RoscoeBeck5 είπε:

Το μπλιμπλίκι να ακούγεται πιο φυσικό από το φυσικό; Μετανοείτε, έρχεται το τέλος  ;D

Σε σένα ακούγεται πιο φυσικό. Εδώ ο άλλος, κολύμπαγε από Κω Τουρκία λέει, αν η λάμπα δεν ήταν το 1.  ;D

Terry RoscoeBeck5 είπε:

Έλα ντε  ;D

Το δεύτερο άκουγες πιο "κιθάρα" το ρημάδι  ;D

Μετά από κουβέντα με επιφανές μέλος του φόρουμ, γνωστό για τα βιονικά του αυτιά, σκέφτομαι να επαναλάβω το τεστ με βρώμικο ήχο καθότι, απ' ό,τι πληροφορήθηκα, το amplitube διαθέτει πετάλι OCD, το οποίο τυχαίνει να έχω και σε υλική μορφή. ;D

Τα συμπεράσματα δικά σας.
Βάλε έχει πολύ πλάκα  ;D

Jazzjoker είπε:
Σε σένα ακούγεται πιο φυσικό. Εδώ ο άλλος, κολύμπαγε από Κω Τουρκία λέει, αν η λάμπα δεν ήταν το 1.  ;D
Μήπως λυπήθηκες  το παιδί που θα κολυμπούσε και μας το άλλαξες  ;D ;D

Α, να προσθέσω και μερικά στατιστικά που πάντα έχουν τη σημασία τους.

Μέχρι στιγμής:

Ακροάσεις/downloads δείγματος πρώτου: 341

Ακροάσεις/downloads δείγματος δεύτερου: 286

Σύνολο ψηφοφόρων: 68

και για όσους δεν ψήφισαν και δεν μπορούν να δουν τα αποτελέσματα:

Sample 1: 36 ψήφοι

Sample 2: 19 ψήφοι

Και τα δύο το ίδιο: 13 ψήφοι

Η ψηφιακούρα σήμερα Παρασκευή...δικαιώνεται...Είμαι πολύ συγκινημένος :D

Επίσης ωραίο θα ήταν να δούμε πόσοι είπαν το πρώτο σαν real πόσοι το δεύτερο.... αλλά ποιος κάθεται να μετράει :P

Ακόμα καλύτερα ενα αντίστοιχο test αλλά να βάζαμε και τα joyo και tech21 στο παιχνίδι.... για όποιον έχει όρεξη προσφέρω το joyo μου... :D

gadget είπε:
Επίσης ωραίο θα ήταν να δούμε πόσοι είπαν το πρώτο σαν real πόσοι το δεύτερο.... αλλά ποιος κάθεται να μετράει :P

Sample 1: 36 ψήφοι

Sample 2: 19 ψήφοι

Και τα δύο το ίδιο: 13 ψήφοι
:P

+1 για το τεστ με το overdrive

gadget είπε:
Ακόμα καλύτερα ενα αντίστοιχο test αλλά να βάζαμε και τα joyo και tech21 στο παιχνίδι.... για όποιον έχει όρεξη προσφέρω το joyo μου... :D
Ή ένα blind test stratocaster- Μια αμερικάνικη, μια ιαπωνική και κάνα δύο «κλώνοι». Να πέσει το γέλιο της αρκούδας  ;) ;D

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Ή ένα blind test stratocaster- Μια αμερικάνικη, μια ιαπωνική και κάνα δύο «κλώνοι». Να πέσει το γέλιο της αρκούδας  ;) ;D
Μην παμε στα ευκολα ρε συ

gregg είπε:
Oooops!  :-[ :-[

Αν και το έγραψα πρίν το edit ;)

edit: Και αυτό είναι το ποιο μάς άρεσε όχι το ποιο πιστεύουμε ότι to real ;)

Λεπτομέρειες... έτσι κι αλλιώς έξω έπεσα και δεν παινεύομαι για τα αυτία μου... απλά μαρέσουν οι αριθμοί και τα στατιστικά :D

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Ή ένα blind test stratocaster- Μια αμερικάνικη, μια ιαπωνική και κάνα δύο «κλώνοι». Να πέσει το γέλιο της αρκούδας  ;) ;D
Υπάρχει κάτι τέτοιο στα σκαριά. Το πρόβλημα είναι ότι εκεί δεν μπορείς να έχεις ένα κοινό παίξιμο. Και όλοι ξέρουμε πώς κυμαίνεται το παίξιμό μας ανάλογα με τον ήχο που ακούμε.

gadget είπε:
Oooops!  :-[ :-[

Αν και το έγραψα πρίν το edit ;)
Ειχες δικιο ομως γιατι η ερωτηση ηταν ποιο σας αρεσε περισσοτερο, οχι ποιο ειναι real.

Το σκεφτηκα και γω μετα.

Αφού βλογήσω τα γένια μου για το ωραίο μου γούστο, να πω πως η εντύπωσή μου είναι πως με το κατάλληλο tweaking σε μια ηχογράφηση, ούτε strat με les paul παίζει να μην μπορούμε να ξεχωρίσουμε όλοι σαφώς... Φυσικά αυτού του ειδους τα τεστ έχουν όλα πολύ ενδιαφέρον, και μπράβο στον Σπύρο για το συγκεκριμένο!

RayDTutto είπε:
Ψήφισα και τα δύο. Πιστεύω όμως ότι το 1ο είναι ο ενισχυτής και το δεύτερο το amplitube.
Να σημειώσω ότι ψήφισα έτσι επειδή, αντίθετα με την κοινή λογική στο Noiz, το πρώτο μου φαινόταν πιο ψεύτικο και το δεύτερο πιο αληθινό.

Άρα - φανατικός οπαδός του modelling πλέον - ψήφισα ως αληθινό το modelling καθώς πλέον πιστεύω ότι πρέπει να είσαι πολύ γάτα sound engineer για να πιάσεις *ηχογραφημένο* ήχο καλύτερο του modelling.

Ο JJ βέβαια μια χαρά ηχογράφηση έκανε για ερασιτέχνη, αλλά η σύγκριση γίνεται με επαγγελματικά πρότυπα. Και επαναλαμβάνω ότι πάντα μιλάμε για ηχογραφημένο ήχο.

By the way, αν δεν κανω λαθος αυτο ειναι το amplitube το 3 (inside info :P).

Θα ειχε ενδιαφερον να ακουγαμε και μια τυφλη συγκριση με το amplitube fender.

gregg είπε:
Μην παμε στα ευκολα ρε συ
ΟΚ να πάμε στα δύσκολα. Τι όμως; Σκάφες 335, tele, Les Paul και κόπιες;

Terry RoscoeBeck5 είπε:
ΟΚ να πάμε στα δύσκολα. Τι όμως; Σκάφες 335, tele, Les Paul και κόπιες;
καλωδια και ισως παχος (edit: σκληρης) πενας :P

Ενδεχομενως και μαρκα μπαταριας στο wireless

JazzJoker πραγματικά πολύ καλή δουλειά! Από την πλευρά μου υπέθεσα πως το 1, ακριβώς επειδή μου ακογόταν καλύτερα θα ήταν και το ψηφιακό. Το πρόβλημα με σένα, όπως και με τα video στο youtube με comparison - blind test μεταξύ Joyo - DRRI είναι πως καταρρίπτεις αυτό το μύθο περί 'Real thing κλπ κλπ'. Την ερώτηση δηλαδή που κάνουν όλοι οι 'περίεργοι', 'γιατί να συμβιβαστώ με έναν ενισχυτή 1000Ε που να με περιορίζει, όταν μπορώ να έχω σχεδόν ίδιο αποτέλεσμα με λιγότερα'. Προφανώς αναφέρομαι γενικότερα σε modulation vs real thing. Όπως και να έχει congrats και πάλι!

Mistral είπε:
'γιατί να συμβιβαστώ με έναν ενισχυτή 1000Ε που να με περιορίζει, όταν μπορώ να έχω σχεδόν ίδιο αποτέλεσμα με λιγότερα'.
Γιατί δεν είναι "λιγότερα"...Εάν ένας ενισχυτής θέλει 1000Ε, παραδίπλα θέλεις υπολογιστή, κάρτα ήχου, καλά monitors και software...δηλ μπορεί και παραπάνω ;)

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back