- Λύσεις
- 1
- Πόντοι
- 1,603
Στα πρώτα VST μπορεί να υπήρχε διαφορά στην ποιότητα. Στα σύγχρονα 15ετίας δεν νομίζω να υπάρχει ποιοτική διαφορά.Καλά εννοείται. Άλλη δουλειά το ένα όμως κι άλλη δουλειά το άλλο. Δηλαδή αν κάτσεις με ένα U-he Repro 5, που έχει τα presets του και τις εφεδάρες του, σίγουρα θα δουλέψεις, πολύ πιο γρήγορα και άνετα -πριν σου φύγει η έμπνευση- και στο τέλος μπορεί να μην ακούγεται και σημαντική διαφορά απ' το hardware.
Ένα hardware prophet όμως σίγουρα θα σε πάει αλλού καθώς έχεις εκεί μπροστά σου hands on τα πάντα και ιδρώνεις τον ήχο. Σε μένα τουλάχιστον πάντα συμβαίνει αυτό.
Ακόμη και με pcm drum machine όταν κάτσω να ασχοληθώ, θα βγάλω πολύ καλύτερο αποτέλεσμα απ' το σούπερ user friendly sequencer στο daw. Ίσως γιατί έχω καλύτερη διάθεση όταν μπαίνω στον κόπο; Ίσως γιατί με συνεπαίρνει το vibe?
Το θέμα της αίσθησης και των επιλογών λύνεται ως γνωστόν με ένα καλό controller.
Το vibe μια ιδέα είναι. Για τους παλαιότερους είναι βέβαια σίγουρα κίνητρο. Και εμένα μου αρέσει το hardware γι αυτό διατηρώ κάποια στην κατοχή μου, το V-synth με εμπνέει.