bass overdrive/distortion

funky_bassman είπε:
@ warwick

Αν θες fuzz ένας είναι ο δρόμος και μην το αρνείσαι... Το ξέρεις βαθιά μέσα σου...

Big Muff και τα μυαλά στο μπλέντερ (των Muse)...

http://www.thomann.de/gr/electro_harmonix_bass_big_muff.htm

(το οποίο by the way κάνει και για απλό overdrive/distortion ή για booster/sustainer )

Μετά επίσης είναι το MXR http://www.thomann.de/gr/mxr_m182_el_grande_bass_fuzz.htm

Το οποίο αν και μου αρέσει δεν είναι big muff κακά τα ψέμματα! Είναι πιο πολύ ένα πιο περίεργο distortion...
Ρε παιδιά...πως γίνεται πάντα εδώ μέσα οι απόψεις των μπασίστων να είναι πάντα δίπλα δίπλα?

Είχα το bass big muff..Κάτι δεν μου έκανε το έδωσα...

Ειχα το Big muff π russian με χάλαγε επειδή είναι μονόπλευρο..το έδωσα

Ειχα το El grande λάτρεψα τον ήχο με το fuzz all the way down...δεν μ άρεσε το οτι αρπάζει για πλάκα..πήρα το source audio...το έδωσα..

Τώρα ψάχνω το κάτι παραπάνω στα fuzz γιατί στα distortion έχω κλείσει προς το παρών σαν μπασιστας...

Αν θα το βρω με δεδομένο το οτι ειμαι περιεργος...Αλλο θεμα...

Για το red muck τι λέτε?

warwickplayer είπε:
Για το red muck τι λέτε?
Το έχω ακούσει... Δεν το είχα ποτέ οπότε δεν είναι ολοκληρωμένη άποψη... Στην κιθάρα είναι υπέροχο... Στο μπάσο όμως επειδή δεν έχει blend (καθαρό σήμα/βρωμιά) έκοβε πολλά πράγματα από τον όγκο... Ηχητικά ήταν σωστό αλλά δεν έβγαζε τον όγκο ή αυτό το κάτι παραπάνω που θες όταν βάζεις τη βρώμα στο μπάσο (θέλω να ακούγεται ένα τεράστιο hairy zzzzzzzzz αλλά να τρίζει και η καμπίνα)... Αν μπορείς να συνεννοηθείς με τον JAM ώστε να βάλει ένα blend θα ήταν πολύ καλή περίπτωση...

(το αγαπημένο μου fuzz ήταν αυτό:http://www.thomann.de/gr/behringer_vd1.htm... Ναι το παραδέχομαι είμαι απαίσιος και τσίπης αλλά ήταν πιο muff από το muff!!!Μέχρι που ήθελα και όγκο οπότε πήρα κάτι με blend)

Ρε παιδιά...πως γίνεται πάντα εδώ μέσα οι απόψεις των μπασίστων να είναι πάντα δίπλα δίπλα?
Αυτό δεν το έπιασα... :-X Σόρρυ αλλά είχα 5ωρη πρόβα... :-\

Bass big muff με το bass boost ανοιχτό. Όγκος, φρίκη, καφρίλα, καταστροφή.

Για overdrive και distortion θα πούμε τίποτις; Έχω ακούσει καλά λόγια για κάποιο bass overdrive της Fulltone.

Papalampraina είπε:
Για overdrive και distortion θα πούμε τίποτις; Έχω ακούσει καλά λόγια για κάποιο bass overdrive της Fulltone.
Δεν διαβάζεις ;)

Πάμε αρχικά στον OP...

Δεν μας είπες budget, τι παίζεις και τον υπόλοιπο εξοπλισμό σου (μπάσο και ενισχυτή)

Στις νορμάλ τιμές (60-100 ευρώ) ψάξε μήπως βρεις το Phat Head της Ibanez! Απλά υπέροχο... (ebay γιατί είναι discontiniued) Επίσης παίζει το Ashdown drive plus http://www.thomann.de/gr/ashdown_drive_plus.htm το οποίο είναι πάρα πολύ καλό όπως και το Digitech Bass Driver http://www.thomann.de/gr/digitech_bass_driver_bodeneffekt.htm

Το ODB3 της boss είναι καλό αν και μου φένεται λίγο στεγνό... Έπαιζα πολύ καιρό με αυτό και αν θες κάτι μοντέρνο στον ήχο μπορεί να σου ταιριάζει αλλά δεν είναι my cup of tea αν έπαιζα κάτι άλλο...

warwickplayer είπε:
Μην ξεχνάμε και το ταπεινό bad monkey...δουλεύει πολύ καλά και με μπάσο...
Όντως έχεις (ή έχω) πολύ περίεργο γούστο :-X

(όλα τα screamer μου ακούγονται απλά ΑΠΑΙΣΙΑ σε μπάσο!!!)

Ε καλά..γούστα...ίσως δεν σ αρέσει επειδή είναι αρκετά ουδέτερο...πάντως δεν κόβει καθόλου συχνότητες πράμα πολύ πολύ καλό...

ε τώρα...fuzz distortion overdrive...έχουν 2 κοινά...κάνουν θόρυβο και είναι τα πεταλάκια που με το που θα τα δει ένας κιθαρίστας θα σου πει..τι το θες αυτο?μπασο δεν παιζεις?

warwickplayer είπε:
ε τώρα...fuzz distortion overdrive...έχουν 2 κοινά...κάνουν θόρυβο και είναι τα πεταλάκια που με το που θα τα δει ένας κιθαρίστας θα σου πει..τι το θες αυτο?μπασο δεν παιζεις?
Αχαχαχα, σωστό!! :)

Βέβαια, επειδή οι περισσότεροι κιθαρίστες δεν ξέρουν τις διαφορές και την χρησιμότητα, έχουν ταυτίσει το fuzz με το μπάσο και τα drive/dist με την κιθάρα. Δεν με ενοχλεί καθόλου. Ας παίζουμε οι μπασίστες και ο Gilmour με fuzz.

funky_bassman είπε:
Πάμε αρχικά στον OP...

Δεν μας είπες budget, τι παίζεις και τον υπόλοιπο εξοπλισμό σου (μπάσο και ενισχυτή)

Επίσης παίζει το Ashdown drive plus
Budget δεν εχω ορισει γιατι δεν 3ερω ακομα γενικα προτειμω ποιοτητο εξοπλισμο.εχω ενα ΕΒΜΜ sterling και ενισχυτη orange combo για σπιτι σε Live βαζω το ebs valvedrive σαν προενισχυση στην λουπα του εκαστοτε ενισχυτη.το ashdown πραγματικα θελω να το ακουσω γιατι απο βιντεο μου αρεσε.νομιζω ομως οτι βγαζει αρκετο θορυβο.οτι εχεις παιξει ξερεις τιποτα

Στο μπάσο όμως επειδή δεν έχει blend (καθαρό σήμα/βρωμιά) έκοβε πολλά πράγματα από τον όγκο... Αν μπορείς να συνεννοηθείς με τον JAM ώστε να βάλει ένα blend θα ήταν πολύ καλή περίπτωση...
οσο για το muck θα στειλω ενα μηνυμα στον JAM.

εχεις δικιο τωρα το ειδα οποτε μαλλον ακυρο...ειδα youtube-ικα το EHX bass blogger και το ειχα δοκιμασει και πιο παλια.καλο μου φανηκε και μεγαλο συν η τιμη του...

Αν και αγαπάω EHX, μακριά από το Bass Blogger. Κάνει λίγο από δύο πράγματα και τελικά δεν κάνει κανένα από τα δύο καλά.

Εκτός αν το δοκιμάσεις και σου αρέσει οπότε πάω πάσο.

Papalampraina είπε:
Αν και αγαπάω EHX, μακριά από το Bass Blogger. Κάνει λίγο από δύο πράγματα και τελικά δεν κάνει κανένα από τα δύο καλά.

Εκτός αν το δοκιμάσεις και σου αρέσει οπότε πάω πάσο.
οταν το ειχα δοκιμασει εμεινα με καλες εντυπωσεις οποτε με την πρωτη ευκαιρια θα το ακουσει και παλι.πολλοι το κραζουν γενικα...

Bass Bloger... Χμμμ, κάτσε να σκεφτώ... ΟΧΙ! Το πετάλι κάτι θέλει να κάνει... Απλά δεν ξέρω τι...

δοκιμασα χ8ες το bass blogger ξανα και μου αρεσε πολυ.οχι ιδιαιτερα ωραιο fuzz αλλα το od του μου αρεσε.blendαρει απο μονο του το καθαρο με το βρομικο σημα.

πειτε με ανομαλο αλλα ειναι ενα απ τα πρωτα στην λιστα επιλογης μου:D

Trending...

Νέα θέματα

Back