Backing tracks collection

gkourmoul1

Amateur Musician
Λύσεις
1
Πόντοι
2,493
Συχνά πυκνά βρίσκω όμορφα backing tracks (τείνει να γίνει χόμπυ) και είπα να ανοίξω αυτό το θέμα για να τα ανεβάζω εδώ. 

Μπορείτε και εσείς να ανεβάσετε backing tracks που σας αρέσουν, και φυσικά να ανεβάσετε ηχογραφήσεις απο jam πάνω σε αυτά.

Και εδώ το ανεβάζω σε mp3

backing track.mp3

Attachments

Αυτό είναι ρε Γιώργο! Clarity και articulation. Με τι κιθάρα;

Attachments

Άλλο ωραίο backing track από τα αγαπημένα μου, από τον Paul Davids.

Και ένας αυτοσχεδιασμός πάνω σε αυτό. Δεν παίζω πολλά, ήθελα να το κάνω να ακούγεται σαν τραγούδι. Αυτό που μου αρέσει σε αυτό το track είναι ότι στέκεται και μόνο του, άρα στην ουσία δεν χρειάζεται να πλακωθείς. Δε μου αρέσει και πολύ ο ήχος της ηλεκτρικής μου εδώ, είναι πριν πάρω κάρτα ήχου. Ακούγεται εν πάσει περιπτώσει, αλλά λίγο μάπα 

Jam in Am - C.mp3

Attachments

23 ώρες πριν, gkourmoul1 είπε

Συχνά πυκνά βρίσκω όμορφα backing tracks (τείνει να γίνει χόμπυ) και είπα να ανοίξω αυτό το θέμα για να τα ανεβάζω εδώ. 

Μπορείτε και εσείς να ανεβάσετε backing tracks που σας αρέσουν, και φυσικά να ανεβάσετε ηχογραφήσεις απο jam πάνω σε αυτά.

Πολύ ωραίο backing track, Γιώργο. Έπαιξα και ηχογράφησα με neck μαγνήτη σε Stratocaster, και ενώ όταν έπαιζα το ευχαριστήθηκα πολύ, όταν το άκουσα μου φάνηκε μάπα. Δεν είναι για single coils το συγκεκριμένο νομίζω 

Πολύ ωραίο backing track, Γιώργο. Έπαιξα και ηχογράφησα με neck μαγνήτη σε Stratocaster, και ενώ όταν έπαιζα το ευχαριστήθηκα πολύ, όταν το άκουσα μου φάνηκε μάπα. Δεν είναι για single coils το συγκεκριμένο νομίζω 

Θέλει κομπρεσιον, σαστεην και παχύ ήχο. Οτιδήποτε πιο "λεπτό" και "καθαρό" θα χαθεί μέσα στη μίξη. 

Εάν βάλεις στη στρατ κάνα ήχο rat, θα ταιριάζει πολύ. Εγώ με διπλούς έγραψα, πάντως, σε αυτό.

21 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

Έχεις όμως ωραίο phrasing και δεν ξέφυγες από το κομμάτι. Το μόνο που με χαλάει στα backing tracks είναι η διάρκεια. Δεν θα χρειαστεί ποτέ μέσα σε τραγούδι να σολαρεις για 4 λεπτά. Στην ουσία πρέπει να κάνεις ότι μπορείς να κάνεις μέσα σε 20 δευτερόλεπτα το πολύ, οπότε δεν είμαι σίγουρος ότι τα backing tracks για τον κιθαρίστα είναι το σωστό βήμα στην σωστή κατεύθυνση, αλλά είναι τόσο εθιστικά ρε να πάρει που δεν μπορώ να σταματήσω να ασχολούμαι, είναι ο καλύτερος τρόπος να περάσεις ένα μισάωρο

,Έχεις δίκιο. Φυσικά και δεν θα χρειαστεί, αλλα υπάρχουν κάποια θετικά στοιχεια. Θα σπάσω το κεφάλι μου να βρω άλλες φράσεις για να μην παιζω συνέχεια τις ίδιες, στο ίδιο track. Άρα θα αρχίσω να εμπλουτίζω τη φρασεολογία μου. Θα δουλέψω με την ησυχία μου την τεχνική μου και κλίμακες σε όσες πιο πολλές θεσεις μπορώ, έχοντας χρονική ανεση. Θα προσπαθήσω να εξασκηθω στις δυναμικές του κομματιού, και να δόμησω όσο μπορώ το σόλο με βάση τις δυναμικες, αλλά και την αρμονια. Θα προσπαθήσω σε κάποια σημεία να μη σολαρω, αλλά να βρω θέματα και μελωδίες. Και όλα αυτά σε ο,τι ρυθμο και κλιμακα μου κάνει ορεξη. Και πολλά άλλα...

Όλα τα παραπάνω θα μου φανούν πολύ χρήσιμα όταν θα πρεπει να γράψω ένα σόλο πχ μισού λεπτού, ή όταν θα πρεπει να βρω ένα θέμα για μια παραγωγή μου. Θα έχω πολλή "προϋπηρεσία" λόγω αυτών των backing tracks.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Έχεις όμως ωραίο phrasing και δεν ξέφυγες από το κομμάτι. Το μόνο που με χαλάει στα backing tracks είναι η διάρκεια. Δεν θα χρειαστεί ποτέ μέσα σε τραγούδι να σολαρεις για 4 λεπτά. Στην ουσία πρέπει να κάνεις ότι μπορείς να κάνεις μέσα σε 20 δευτερόλεπτα το πολύ, οπότε δεν είμαι σίγουρος ότι τα backing tracks για τον κιθαρίστα είναι το σωστό βήμα στην σωστή κατεύθυνση, αλλά είναι τόσο εθιστικά ρε να πάρει που δεν μπορώ να σταματήσω να ασχολούμαι, είναι ο καλύτερος τρόπος να περάσεις ένα μισάωρο

Τα μπακτρακια ειναι οτι καλυτερο στην εξασκηση και οσο μεγαλυτερα ειναι τοσο καλυτερα.
Οπως λεει και ο ΟΡ παραπανω, παιζεις και ξαναπαιζεις, δοκιμαζεις και ξαναδοκιμαζεις.

Εγω συνδεω το λαπτοπ με το μικρο marshall που φαινεται στη φωτο, βαζω ενα μεγαλο back track να επαναλάμβανεται και παιζω μπορει και ενα δυωρο. Εχω κανει και εγγραφη στο γιου τιουμπ σε ενα καναλι με back track και μουρχονται συνεχεια καινουρια.
Το δωματιο ειναι το ησυχαστηριο μου πισω απο την επιχειρηση μου.

IMG_20230307_005922.jpg

Backing Track πάνω στο γνωστό jazz standard και από κάτω η θλιβερή μου προσπάθεια να γίνω Pat Metheny... (lol) Φουλ λάθη, αλλά τέτοια ώρα να παίζω χαλαρή τζαζ το καταευχαριστήθηκα!

Cantaloupe Island.mp3

Attachments

Πολύ ωραίος ηχος και παιξιμο.

Έχει πολύ ενδιαφέρον το να ακουω μια διαφορετική προσέγγιση σε κάτι που έπαιξα με τον δικό μου ήχο και τρόπο.

Εγώ το μπλουζαρα λίγο.

backingjazzyC.mp3

Attachments

43 λεπτά πριν, Nekkon είπε

Αυτό μου αρέσει αρκετά. Παίζεις και με πολύ ταιριαστό τρόπο και ύφος. Φοβερη αρμονία.

Πολύ ωραίος ηχος και παιξιμο.

Έχει πολύ ενδιαφέρον το να ακουω μια διαφορετική προσέγγιση σε κάτι που έπαιξα με τον δικό μου ήχο και τρόπο.

Εγώ το μπλουζαρα λίγο.

backingjazzyC.mp3 7.05 MB · 16 downloads
Εμένα εδώ μου άρεσε που αφήνεις χώρο, ταιριάζει πολύ στο κομμάτι. 

Ναι έχει πολύ ενδιαφέρον. Είναι σαν το challenge του Paul Davids με τους δέκα κιθαρίστες που έπαιζαν διαφορετικά πράγματα στο ίδιο track. Μόνο που είμαστε δυο. Και τα ακούμε μόνοι μας, ούτε καν οι συμφορουμίτες ???

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back