αυτό

dimsonic είπε:
μπαγιό?

ένα αντιπροσωπευτικό για να καταλάβω?
Δεν μπορώ να ακούσω το τραγούδι που επισυναπτεις, ειμαι σε επαγγελματικό ταξίδι, άρα δεν έχω άποψη για το ρυθμό.

Χαρακτηριστικό μπαγιό ειναι το ´με σκότωσε γιατί με αγαπουσε'. ;)

Μην ακούσεις διασκευές θα μπερδευτείς, κάποιοι  το παίζουν rumba. ;D

δεν το νομίζω...με τίποτα...

οι τονισμοί είναι (όπως και το κομμάτι) ....βαλκανικοί

Αισθηση συρτου ειναι η εισαγωγη (ρουμπα ή συρτορουμπα στη μπουζουκτσιδικη διαλεκτο), πχ "ειμαι στα χαι μου", "για τα λεφτα τα κανεις ολα" (ασματα με ιστορια :)) με αράβικη προελευση και οχι Ελληνικου νησιωτικου συρτου.

Οχι και τα τυμπανα μετα ομως.

την απορία την έχω από το 76 που το πρωτοάκουσα και το θυμήθηκα χτες, καθώς την κασέτα που είχα μου την κλέψανε στο στρατό το 82.

Το βρήκα στο youtube αναζητώντας ένα κομμάτι από τον ίδιο δίσκο με ένα εξαιρετικό υπνωτικό σόλο κιθάρας,

και τσάκ καπάκι στο τέλος ήρθε αυτό το πανηγυρτζίδικο.

Ακόμα πάντως νομίζω δεν βρέθηκε η ρίζα του ρυθμού...

(το σόλο είναι στο 3:50...)

dimsonic είπε:
Ακόμα πάντως νομίζω δεν βρέθηκε η ρίζα του ρυθμού...
Aααα πολλα θελεις,Δεν σου φτανει το ελληνικο "συρτο".

ΟΚ, αράβικο ayoub ειναι.

μοιάζει περισσότερο.

Αν και του βούλγαρου είναι πολύ νευρικό και έχει και τις τρίλιες που είναι όλα τα λεφτά...

Καλα αν κατσουμε να ψαξουμε τη ριζα ολης της "ανατολιτικης" μουσικης, ειτε παιζουν βουλγαροι, ειτε αραβες κλπ, ολα ξεκινανε απο τη βυζαντινη και ο καθενας εχει βαλει τα στοιχεια του και τις παραλλαγες του στο περασμα των χρονων.

Spyros Delta είπε:
Καλα αν κατσουμε να ψαξουμε τη ριζα ολης της "ανατολιτικης" μουσικης, ειτε παιζουν βουλγαροι, ειτε αραβες κλπ, ολα ξεκινανε απο τη βυζαντινη & την αραβικη και ο καθενας εχει βαλει τα στοιχεια του και τις παραλλαγες του στο περασμα των χρονων.
κορεκτεντ  ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back