Audio Interface 2023 - Προτάσεις

BillTrantos

Δυνατό μέλος
Staff member
Πόντοι
1,058
Καλησπέρα friends.

Μετά από 10(!!!) χρόνια, αποφάσισα να αντικαταστήσω την σαβούρα για audio interface που είχα πάρει ως νέοπας.

Λεφτά για UAD Apollo και λοιπά holy grails δεν υπάρχουν, οπότε μπαίνω στο ψητό.

Έχω βάλει στο μάτι τις παρακάτω 3:

- UAD Volt 176, έχοντας ως οδηγό το brand name, την καλή προενίσχυση, αλλά και τον ενσωματωμένο κομπρέσορα.

- SSL 2 γιατί λόγω specs φαίνεται σοβαρό value for money.

- Audient iD14, γιατί όποιον έχω ρωτήσει που την έχει λέει καλά λόγια.

Όπως καταλαβαίνετε δε θέλω να ψαχτώ ιδιαίτερα, να γράφω μια κιθάρα της προκοπής θέλω με ωραίο καθαρό DI. Αν έχει και κάνα καλό feature επιπλέον ακόμα καλύτερα. Αν δίνει και καλά plugins, καλυτερότερα.

Θα ήθελα απόψις για αυτές τις 3, ή αν έχετε κάτι διαφορετικό να προτείνετε μέχρι 200 credits Βρυξελλών.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Έχεις κάποιο πρόβλημα με την τωρινή σου κάρτα, ή το κάνεις για αναβάθμιση?

Θεωρείς δηλαδή ότι δεν έχει καλό ήχο η τωρινή σου?

Η πρώτη είναι η πιο όμορφη αλλά έχει μόνο μια είσοδο δεν ξέρω αν σε πειράζει.

Η δεύτερη είναι η δεύτερη πιο όμορφη με δύο εισόδους.

Η τρίτη μέτρια εμφανισιακά.

Σκόρπιες σκέψεις.

Το UAD παίζει πολύ με το σοφτ πακ, ο τόμαν έχει και κάποια έξτρα προσφορά μέχρι 31 Ιανουαρίου. Σαν κάρτα, οκ. 1 μόνο είσοδος, με αγχώνει. Συν MIDI. Συν εξωτερική τροφοδοσία, που αν τη βλέπεις... μάλλον θα τη θέλει για να νιώσει καλά.

Το Ssl φαίνεται στιβαρό, έχει alp pots λέει, μίντι δεν έχει, φαίνεται χωρίς πολλά φρου φρου. Θα προτιμούσα το ssl 2+. Στα μειον ότι όλα φεύγουν από πίσω. ΚΑΙ τα ακουστικά...

To audient με καλή δυναμική περιοχή, έχει και το νομπ που γίνεται κοντρολ, βγάζει και μπροστά D.I., παίρνει και ADAT in αμαλάχει.

Τώρα δεν ξέρω, όλες καλές είναι. Εγώ θα πήγαινα σε κάτι βαρετό. Ή σκαρλετ 4i4, ή MOTU M2. Αλλά εγώ είμαι και παλιόγερος (στα γούστα). Μεταξύ των 3, audient. SSL θα ήθελα, αλλά με χαλάει που βγαίνουν πίσω τα ακουστικά.

Α, και κάτι άλλο. Κιθάρα από πού την περνάς; Δεν έχεις μπλιμπλικοπεταλοσιμιουλάτορα;

Έχεις κάποιο πρόβλημα με την τωρινή σου κάρτα, ή το κάνεις για αναβάθμιση?

Θεωρείς δηλαδή ότι δεν έχει καλό ήχο η τωρινή σου?
Το κάνω για αναβάθμιση και γιατί ήταν από την προβληματική φουρνιά (Gen 1) της Scarlett που το instrument input έτρωγε κάτι random clips. 

Θα μου πεις πώς αντεξες τόσα χρόνια, τον περισσότερο καιρό είχα modelers και έπαιζα line, αλλά πλέον είμαι καρφί και ξέρω ότι θα μπορούσα να έχω πολύ καλύτερο σήμα.

Σκόρπιες σκέψεις.

Το UAD παίζει πολύ με το σοφτ πακ, ο τόμαν έχει και κάποια έξτρα προσφορά μέχρι 31 Ιανουαρίου. Σαν κάρτα, οκ. 1 μόνο είσοδος, με αγχώνει. Συν MIDI. Συν εξωτερική τροφοδοσία, που αν τη βλέπεις... μάλλον θα τη θέλει για να νιώσει καλά.

Το Ssl φαίνεται στιβαρό, έχει alp pots λέει, μίντι δεν έχει, φαίνεται χωρίς πολλά φρου φρου. Θα προτιμούσα το ssl 2+. Στα μειον ότι όλα φεύγουν από πίσω. ΚΑΙ τα ακουστικά...

To audient με καλή δυναμική περιοχή, έχει και το νομπ που γίνεται κοντρολ, βγάζει και μπροστά D.I., παίρνει και ADAT in αμαλάχει.

Τώρα δεν ξέρω, όλες καλές είναι. Εγώ θα πήγαινα σε κάτι βαρετό. Ή σκαρλετ 4i4, ή MOTU M2. Αλλά εγώ είμαι και παλιόγερος (στα γούστα). Μεταξύ των 3, audient. SSL θα ήθελα, αλλά με χαλάει που βγαίνουν πίσω τα ακουστικά.

Α, και κάτι άλλο. Κιθάρα από πού την περνάς; Δεν έχεις μπλιμπλικοπεταλοσιμιουλάτορα;
Ευχαριστω για το brainstorming, αυτό ήθελα. 

οπως είπα και στον Στράτο παραπάνω, πλέον παίζω καρφί. Τόσα χρόνια ήμουν με modelers και είχα κρύψει το πρόβλημα με το instrument input που είχε η κάρτα μου. 

Πλεον που είμαι λίγο πιο άνετα οικονομικά είπα να κάνω μια αναβάθμιση. 

Εγώ θα σου πρότεινα, ότι και να πάρεις να έχει εξωτερική τροφοδοσία πάντως.

Το κάνω για αναβάθμιση και γιατί ήταν από την προβληματική φουρνιά (Gen 1) της Scarlett που το instrument input έτρωγε κάτι random clips. 
Πω μας είχανε φάει τη ζωή. Είχα κι εγώ μια τέτοια.

Τόσα χρόνια ήμουν με modelers και είχα κρύψει το πρόβλημα με το instrument input που είχε η κάρτα μου. 
Οκ. Τώρα έγινες σαφέστατος. Αλλά μόνο μία είσοδο; Είσαι σίγουρος;

Εγώ θα σου πρότεινα, ότι και να πάρεις να έχει εξωτερική τροφοδοσία πάντως.
Σε αυτή την κατηγορία δύσκολο. Κι αν δίνουν, δίνουν γιατί τις πουλάνε και σαν mobile και καλά, με κινητά και τάμπλετ και i-πάντα, οπότε αν θέλει λίγο ζουμάκι παραπάνω η υλοποίηση θα ρουφάει το αίμα της μπαταρίας. Τώρα που είναι και usb C, δεν ξέρω τι γίνεται με τις motherboard, αλλά η δική μου π.χ. έχει ένα port usb C, μονάκριβο. Σου λέει ο κατασκευαστής, δε βάζω άλλη τροφοδοσία πάνω εξωτερική, δικιά μου όλη η θύρα. Έτσι το βλέπω, δεν ξέρω αν είναι και έτσι. Κι εγώ το Fireface πάντα εξωτερική τροφοδοσία το είχα, σταθερότερο έτσι.

Απορρίπτω την UAD γιατί έχει ένα mic input και κάποια στιγμή είναι πιθανότατο να χρειαστείς και δεύτερο οπότε γιατί να ξαναψάχνεις. Από τις άλλες δύο δε γνωρίζω πολλά αλλά δε βλέπω το λόγο γιατί πρέπει να δώσεις +70€ για την SSL.

Βέβαια αν θέλεις πραγματικό value for money, χωρίς να θυσιάζεις τίποτα πας τυφλά παρακάτω:

Solved

Τόσα χρόνια ήμουν με modelers και είχα κρύψει το πρόβλημα με το instrument input που είχε η κάρτα μου.

Αν αυτό είναι το βασικό σου πρόβλημα, μήπως ένα καλό DI έκανε καλύτερη δουλειά από οποιαδήποτε Hi-z είσοδο μιας κάρτας σε αυτή την κατηγορία τιμής που ψάχνεις?

Εκτός και έχεις και άλλα προβλήματα με την κάρτα πχ drivers/υποστήριξη.

καμιά απ τις 3.

Κοντεύω 3 χρόνια με την RME babyface proFS και μου είναι δύσκολο να φανταστώ δουλειά με άλλην.

Είναι εκτός μπατζετ αλλά οφείλω να την προτείνω.

Κατά τα άλλα πάρε focusrite 3ης γενιάς

παίζουν στις αγγελίες 18ι8 και clarett τώρα

Έχετε γράψει σωστά πράγματα, καταλαβαίνω τη λογική σας, φταίω όμως που δεν έχω γράψει αναλυτικά τι κάνω με το setup μου, τι ανάγκες έχω και με ποια οπτική το βλέπω όλο αυτό. Γράφουμε χρόνια εδώ και καμιά φορά θεωρώ δεδομένο ότι ξέρουμε ο καθένας πώς είναι η ζωή του άλλου.

Για να μην πλατιάζω, έχω κατά μέσο όρο 1 ώρα τη μέρα για μουσική, η οποία ανάλογα τα κέφια πηγαίνει είτε σε κιθάρα, είτε σε πλήκτρα. Αυτή την ώρα είτε χαζοχαζεύω (κιθάρα), είτε μελετάω (πλήκτρα).

Μόνος μου τα κάνω όλα όταν γράφω κάτι (μια φορά στα χίλια χρόνια) και αυτό δε θα αλλάξει. Με 2 πόδια, 2 χέρια και κανένα απολύτως δημιουργικό ταλέντο, δε νομίζω ότι θα γράψω ποτέ 2 όργανα ταυτόχρονα σε ένα τελείως χομπίστικο home studio που έχω σε μια γωνιά του σαλονιού μου. 15 χρόνια τώρα, ΔΥΟ φορές έβαλα καλώδιο στο δεύτερο input. Αυτό στα περί inputs.

Πάμε στην τροφοδοσία. Έχω το ίδιο PC 10 χρόνια και την Gen 1 Scarlett 10 χρόνια να παίρνει από εκεί ρεύμα, δεν είχα θέμα. Παραμένω διατεθειμένος να ρισκάρω τη μητρική μέχρι να μας αφήσει χρόνους. Αφού δεν έγινε με αυτό το βδέλυγμα που έχω για κάρτα, θεωρώ calculated ρίσκο μια καινούργια. 

Μπορεί η Focusrite έκτοτε να έβγαλε και θεραπεία για τον καρκίνο, εγώ για κάρτα δεν την εμπιστεύομαι πάλι. Πείτε με κολλημένο, αλλά πάμε γι' άλλα.

Στο διαταύτα. Θέλω μία κάρτα με καλή προενίσχυση. Από πλευράς θέλω/χρειάζομαι αυτό είναι, τέλος. Οτιδήποτε άλλο είναι στην καλύτερη bonus. Από latency και λοιπά conspiracies δεν καταλαβαίνω Χριστό, δεν πιάνω νότα από μόνος μου.

Ξέχασα να αναφέρω, το keyboard midi controller τόσο καιρό πάει καρφί σε USB θήρα του PC, κανένα θέμα. Δεν ξέρω γιατί μου λέτε να πάει στην κάρτα, εξηγείστε αν θέλετε, ή αν είναι τόσο μεγάλη υπόθεση.

Καλησπέρα friends.

Μετά από 10(!!!) χρόνια, αποφάσισα να αντικαταστήσω την σαβούρα για audio interface που είχα πάρει ως νέοπας.

Λεφτά για UAD Apollo και λοιπά holy grails δεν υπάρχουν, οπότε μπαίνω στο ψητό.

Έχω βάλει στο μάτι τις παρακάτω 3:

- UAD Volt 176, έχοντας ως οδηγό το brand name, την καλή προενίσχυση, αλλά και τον ενσωματωμένο κομπρέσορα.

Όπως καταλαβαίνετε δε θέλω να ψαχτώ ιδιαίτερα, να γράφω μια κιθάρα της προκοπής θέλω με ωραίο καθαρό DI. Αν έχει και κάνα καλό feature επιπλέον ακόμα καλύτερα. Αν δίνει και καλά plugins, καλυτερότερα.

Θα ήθελα απόψις για αυτές τις 3, ή αν έχετε κάτι διαφορετικό να προτείνετε μέχρι 200 credits Βρυξελλών.

Προτείνω την εξής PCI Express κάρτα

(θεωρητικά πολύ καλύτερα από USB):

ESI MAYA44 eX / γύρω από 160€

• With 4 analog inputs and 4 analog outputs channels (simultaneously usable)
  • 1 Microphone preamp with 48 V phantom power
  • Hi-Z Instrument input
  • 24-Bit/ 96 kHz AD/DA converter
  • S/PDIF input and output, optical
  • DirectWIRE 3.0
  • Supports Microsoft Windows 7, 8, 8.1 & 10, 32- & 64-bit
  • Low latency EWDM driver: MME, WDM, DirectSound and ASIO 2.0 support

Με 2 πόδια, 2 χέρια και κανένα απολύτως δημιουργικό ταλέντο, δε νομίζω ότι θα γράψω ποτέ 2 όργανα ταυτόχρονα σε ένα τελείως χομπίστικο home studio που έχω σε μια γωνιά του σαλονιού μου. 15 χρόνια τώρα, ΔΥΟ φορές έβαλα καλώδιο στο δεύτερο input. Αυτό στα περί inputs.

Μπορεί να χρειαστεί να ηχογραφήσεις κάτι και να θελεις δύο εισόδους για δύο μικρόφωνα. 

Μπορεί να χρειαστεί να ηχογραφήσεις κάτι και να θελεις δύο εισόδους για δύο μικρόφωνα. 

Από το 2008 που παίζω, ούτε σαν σκέψη στο μυαλό μου δεν έχει έρθει αυτό που έγραψες. Τι 2 μικρόφωνα, ούτε 1 δεν ξέρω να κάνω καλά. ?

Από το 2008 που παίζω, ούτε σαν σκέψη στο μυαλό μου δεν έχει έρθει αυτό που έγραψες. Τι 2 μικρόφωνα, ούτε 1 δεν ξέρω να κάνω καλά. ?

Δεν έχει σημασία, ο Γιώργος έχει δίκιο.

Μπορεί να θέλεις στο μέλλον να γράψεις κι ένα ακουστικό όργανο βρε αδερφέ (με δύο μικρόφωνα).

Όσον αφορά στις περισσότερες εισόδους, στο σπίτι μου είχαν έρθει κάποτες ο gvour και ο Τέρυ, και παίξαμε/τζαμάραμε ταυτόχρονα δύο κιθάρες κι ένα μπάσο.

Δεν υπάρχει δηλαδή η πιθανότητα να γνωρίσεις κάποιον μουσικό και να έρθει από το σπίτι σου?

Ε, εκεί δεν θα ήταν καλά να μπορείτε να παίξετε μαζί και να γράψετε κιόλας?

Θέλω μία κάρτα με καλή προενίσχυση. Από πλευράς θέλω/χρειάζομαι αυτό είναι, τέλος.

Θα σου ξαναπώ ότι σε αυτή την κατηγορία τιμής, λίγο πολύ όλα είναι πάνω κάτω ίδιας ποιότητας, μέτριας.

Ειδικά οι hi-z είσοδοι/προενισχύσεις.

Αν δεν καταλαβαίνεις διαφορά από το latency, αποκλείεται να καταλάβεις ηχητική διαφορά.

Ίσως να είναι καλύτερα να πάρεις DI ή και preamp, και να χρησιμοποιείς την line είσοδο της κάρτας.

Η ποιότητα ήχου θα είναι σίγουρα καλύτερη.

Η UAD και η Audient έχουν τα καλύτερα νούμερα στα χαρτιά και η διαφορά τους για μένα είναι στο ότι η UAD έχει onboard 1176 compressor και vintage mode preamp, ενώ η Audient έχει αναλυτικό συνοδευτικό routing software για πιο ηχοληπτικές ανάγκες.

Αν θες απλότητα, την UAD. Αν θες ευελιξία την Audient.

Συμφωνώ με τον φιούζιον. Και 4 εισόδους τις τρως εύκολα. Ένα κινητό να θες να συνδέσεις απάνω σε στέρεο και να τζαμάρεις ταυτόχρονα, θες 3 κανάλια. Δε θα βρεις κι ένα καλό κορίτσι εκεί να παίζει κιθάρα; Έτσι mono θα το γράψεις; Δε θα του βάλεις ένα στέρεο x/y, ένα m/s, έστω δύο boundary πεταμένα στις γωνίες του δωματίου; Δε θα το περιποιηθείς;?

Τώρα για το MIDI, δε νομίζω να στο λέει κανείς για να βάλεις πλήκτρο απάνω.. Αλλά να, αν βρεις καμιά μεταχειρη μιντι πεταλιέρα, κανα τζάμπα παλιορόμπλερ σε ρακ, αυτά τα παλιακά θέλουν μιντι. Θα μου πεις, πάω και παίρνω ένα μίντιπορτ σε usb με 20 ευρώ, και τι έγινε. Τίποτα, απλά το θίγουμε, αν το θες να υπάρχει.

Εγώ πάντως θα έπαιρνα τη φθηνότερη κάρτα με σταθερούς driver, όχι Asio4all. Καλοβλέπω τις behringer που δείχνει ο κβαντική αλλά με asio4all τις ξεχνάω αμέσως γιατί είμαι καλομαθημένος τόσα χρόνια.

Αφού το βλέπεις όμως ότι πρέπει να ανέβεις ένα κλικ κατηγορία από τη σκάρλεττ, πάρε βολτ αν θες σώνει και καλά τα πλαγκ, ειδάλλως πάρε audient.

καμιά απ τις 3.

Κοντεύω 3 χρόνια με την RME babyface proFS και μου είναι δύσκολο να φανταστώ δουλειά με άλλην.
Με επεισες, την αγορασα πριν 10 μερες και ειμαι ενθουσιασμενος!!!

nklshp είπε:
Με επεισες, την αγορασα πριν 10 μερες και ειμαι ενθουσιασμενος!!!
Και μαλιστα απο τον Νακα, στην παλια τιμη…νομιζω εχει μια ακομη στην Κηφισια.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back