Audio Interface 2023 - Προτάσεις

η ύπαρξη προενίσχυσης είναι feature

η καλή προενίσχυση είναι άλλο πράγμα.

Είπες ότι η χρήση είναι casual.

Αυτό για μένα σημαίνει ότι την έχεις για να παίζεις και άντε να γράφεις κανένα κομμάτι.

Μέχρι εκεί είναι υπερ-αρκετή.
Όχι, γιατί το casual δεν σημαίνει ότι δεν έχω με τον καιρό και την εμπειρία αποκτήσει πιο ευαίσθητο αυτί και δεν ότι δεν ακούω την πλαστικούρα. Θα ήθελα κάτι ελαφρώς καλύτερο, αλλά να μην φτάσω και σε εξωφρενικό βαθμό. Δηλαδή, αυτό που ρώτησα είναι μήπως οι άλλες εταιρείες έχουν να σου προσφέρουν κάτι λίγο πιο transparent. Αν μου πείτε, βέβαια, ότι η πιο transparent είναι η τάδε αλλά κάνει 500 - 700 ευρώ και τίποτα παρακάτω δεν στο δίνει αυτό, θα το διπλοερευνήσω και θα πάω κατά εκεί. Πάντως το ότι με πειράζει, με πειράζει. 

Όλες οι κάρτες που έχουν αναφερθεί σε αυτό το thread πάνω κάτω τις ίδιες προενισχυσεις εχουν  που είναι μια χαρά, είναι δηλ.αθορυβες και καθαρές.

Γενικά υπάρχει πολύ μυθολογία γύρω από τις προενισχυσεις και καλό είναι όπου ακούς πολλά καλάθια να βαστάς και μικρά κεράσια ?

Δεν πας για  διαμόρφωση "χαρακτήρα '' μέσω της προενισχυσης ενός interface μια όσο το δυνατόν καθαρότερη και αθόρυβη αποτύπωση αυτού που ηχογραφείς θες.
Πολύ ωραία! ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό έχω στο μυαλό μου. Το καθαρότερο, το πιο ευκρινές σήμα. Για αυτό ρωτάω, γιατί στη Focusrite δεν την παίρνω αυτή την αίσθηση.

Επίσης @Superfunk δεν ρώτησα τυχαία για την Audient (που είδα ότι στηρίζεις σε γενικές γραμμές), γιατί βλέπω να παίζει αυτό το transparent από εδώ και από εκεί. Αυτό ρωτώ εμμέσως και παραπάνω, αν αξίζει αυτή η μικρό αλλαγή ή για να δω ακόμη πιο καθαρό ήχο πρέπει να πάω σε κάτι πιο high budget.

Επίσης @Superfunk δεν ρώτησα τυχαία για την Audient (που είδα ότι στηρίζεις σε γενικές γραμμές), γιατί βλέπω να παίζει αυτό το transparent από εδώ και από εκεί. Αυτό ρωτώ εμμέσως και παραπάνω, αν αξίζει αυτή η μικρό αλλαγή ή για να δω ακόμη πιο καθαρό ήχο πρέπει να πάω σε κάτι πιο high budget.
το transparent που ακούς στα κομμάτια του sf είναι η δική του εμπειρία στο στήσιμο και ηχογράφηση. Δεν είναι θέμα κάρτας

το transparent που ακούς στα κομμάτια του sf είναι η δική του εμπειρία στο στήσιμο και ηχογράφηση. Δεν είναι θέμα κάρτας
Μα άνθρωπε το ακούω όταν παίζω. Και να με συγχωράς, αλλά παίζω και καλά? 

Μα άνθρωπε το ακούω όταν παίζω. Και να με συγχωράς, αλλά παίζω και καλά? 
δεν είπα ότι δεν παίζεις καλά, αλλά και δεν χρειάζεται να παίζεις καλά άλλωστε για να καταλάβεις το transparent μιας κάρτας.

Αυτό που είπα είναι ότι αν επιζητάς το transparent που ακούς στα κομμάτια του sf δεν θα το βρείς παίρνοντας την ίδια κάρτα που έχει εκείνος.

δεν είπα ότι δεν παίζεις καλά, αλλά και δεν χρειάζεται να παίζεις καλά άλλωστε για να καταλάβεις το transparent μιας κάρτας.

Αυτό που είπα είναι ότι αν επιζητάς το transparent που ακούς στα κομμάτια του sf δεν θα το βρείς παίρνοντας την ίδια κάρτα που έχει εκείνος.
(πλάκα έκανα ήθελα απλά να τονίσω ότι αντιλαμβάνομαι) 

δεν επιζητώ το transparent αποτέλεσμα, αλλά το σήμα.

Εξαρτάται,τι ακριβώς και πως παίζεις;

Τι θες να κάνεις δηλαδή είναι η ερώτηση.

Εξαρτάται,τι ακριβώς και πως παίζεις;

Τι θες να κάνεις δηλαδή είναι η ερώτηση.
Κυρίως Φωνή και Ακουστικές Κιθάρες. Σπάνια έως ποτέ ηλεκτρική. Αλλά γενικά θα ήθελα να τα δίνω όλα καθαρά και flat και να τα επεξεργάζομαι μετά στο logic… αυτό εννοώ transparent. Μήπως είμαι υπερβολικός ή δεν έχω καταλάβει κάτι καλά;

Κυρίως Φωνή και Ακουστικές Κιθάρες. Σπάνια έως ποτέ ηλεκτρική. Αλλά γενικά θα ήθελα να τα δίνω όλα καθαρά και flat και να τα επεξεργάζομαι μετά στο logic… αυτό εννοώ transparent. Μήπως είμαι υπερβολικός ή δεν έχω καταλάβει κάτι καλά;

Πάρε την Audient απο τη στιγμή που μιλάμε για ακουστικές ηχογραφήσεις.

O προενισχυτης της είναι ακριβώς ο ίδιος με αυτούς που έχουν τα πολυ ακριβότερα μοντέλα της και είναι πιο καθαρός και αθόρυβος από αυτόν της Scarlet.

Αν έγραφες ηλεκτρικές η διαφορά θα ήταν μικρότερη ειδικά αν έπαιζες

με βρώμικο ήχο.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο budget ακόμα, είμαι σε πολύ επιφανιακό ψάξιμο. Μάλλον καταλάβατε ότι είχα την Clarett κατά νου λόγω σύγκρισης. Τη διάλεξα απλά γιατί είναι αρκετά παρόμοια με τη Scarlett που έχω, όχι για άλλο λόγο - για να δω αν αξίζει, έστω θεωρητικά να κάνω μια τέτοια αγορά.

EDIT 2: Γιατί δεν σκέφτεσαι να πάρεις DI ή προενίσχυση (και να χρησιμοποιείς την line είσοδο) αντί για audio interface, αφού παίζεις καρφί στην κάρτα?

Όσο περίεργο και να ακουστεί, δεν τα πάω καλά με αυτές τις ορολογίες. Με μπερδεύουν. Ποια η διαφορά από το καρφί που μπαίνει στην κάρτα, από αυτό που λες (που μάλλον εννοείς DI box); Και όταν λες προενίσχυση, εννοείς εξωτερικό "πετάλι" που λέμε, σαν προενίσχυση κιθάρας, ή κάτι σαν αυτά τα τούβλα που μπαίνουν σε rack; Αυτά δεν ξεφεύγουν λίγο σε τιμές;

EDIT: Για πες για το pc. Τι πήρες?

Το πήγα λίγο overkill αλλά για τη δουλειά που κάνω είναι τέλειο build.

CPU: Ryzen 9 7950x
MoBo: X670 Aorus Elite AX
Cooler: Dark Rock Pro 4, αγαπώ air cooling
GPU: RTX 3060 Ti, γιατί δε χρεάζομαι τρελά γραφικά, και δεν ήθελα να δώσω 700+ για να πάω παραπάνω.

RAM: Kingston Beast 64GB 5600Mhz

PSU: Be Quiet Straight Power 11, 1000W Platinum
Drives: 2x M.2 KC3000 2TB
Κουτί: Corsair 4000D Airflow RGB

Χτες παρήγγειλα και νέα οθόνη επιτέλους, Acer Nitro XV272U KV.

Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο budget ακόμα, είμαι σε πολύ επιφανιακό ψάξιμο. Μάλλον καταλάβατε ότι είχα την Clarett κατά νου λόγω σύγκρισης. Τη διάλεξα απλά γιατί είναι αρκετά παρόμοια με τη Scarlett που έχω, όχι για άλλο λόγο - για να δω αν αξίζει, έστω θεωρητικά να κάνω μια τέτοια αγορά.

Όσο περίεργο και να ακουστεί, δεν τα πάω καλά με αυτές τις ορολογίες. Με μπερδεύουν. Ποια η διαφορά από το καρφί που μπαίνει στην κάρτα, από αυτό που λες (που μάλλον εννοείς DI box); Και όταν λες προενίσχυση, εννοείς εξωτερικό "πετάλι" που λέμε, σαν προενίσχυση κιθάρας, ή κάτι σαν αυτά τα τούβλα που μπαίνουν σε rack; Αυτά δεν ξεφεύγουν λίγο σε τιμές;

Το πήγα λίγο overkill αλλά για τη δουλειά που κάνω είναι τέλειο build.

CPU: Ryzen 9 7950x
MoBo: X670 Aorus Elite AX
Cooler: Dark Rock Pro 4, αγαπώ air cooling
GPU: RTX 3060 Ti, γιατί δε χρεάζομαι τρελά γραφικά, και δεν ήθελα να δώσω 700+ για να πάω παραπάνω.

RAM: Kingston Beast 64GB 5600Mhz

PSU: Be Quiet Straight Power 11, 1000W Platinum
Drives: 2x M.2 KC3000 2TB
Κουτί: Corsair 4000D Airflow RGB

Χτες παρήγγειλα και νέα οθόνη επιτέλους, Acer Nitro XV272U KV.
Λιγο κατι να εκοβες οχι κλαρετ...ρμε θα επαιρνες

@Alex Raptakis εξαρτάται τι καρφώνεις απάνω.

Αν όλη η κιθάρα έρχεται κομπλέ από μόντελερ, στην ουσία στο line in δε θες καν gain. Έρχεται στο unity. Αν καρφώνεις καρφί κιθάρα η μπάσο στην κάρτα (όπως το κάνω εγώ π.χ.) εκεί μπορεί να έχει διαφορά. Δεν έχω και μια σκάρλετ εύκαιρη να κάνουμε τέστ, στο περίπου.

Στα μικρόφωνα όμως, παίζουν διάφορα. Υπάρχουν μικρόφωνα που θέλουν ΠΟΛΥ gain. Αν δεν είναι ποιοτικοί οι προενισχυτές, στο 2ο 3ο stage θα σε φάει το φύσημα. Θα μου πεις μπορώ να βρω το sweet spot και να δώσω ψηφιακό gain από το DAW. Οκ, ναι.

Συν υποτίθεται θα έχει και καλύτερους κονβέρτερ. Δηλαδή, μπορείς να πάρεις κι ένα ρακ προενίσχυση, που έχει και DI απάνω με 3 κατοστάρικα, αλλά αν δε σου κάνει κούκου το κονβέρσιον της σκάρλετ, πάλι δε θα δείξει ό,τι θα μπορούσε να δείξει σε μια καλύτερη υλοποίηση.

Πήρες τούμπανο μηχάνημα, και τα 64 giga ram ό,τι πρέπει για vsti!

Εξαρτάται τι θες να κάνεις με την καρτα ήχου. Όσο πληρωνεις, τα πράγματα γίνονται καλύτερα.?

1. Ποια η διαφορά από το καρφί που μπαίνει στην κάρτα, από αυτό που λες (που μάλλον εννοείς DI box);

2. Και όταν λες προενίσχυση, εννοείς εξωτερικό "πετάλι" που λέμε, σαν προενίσχυση κιθάρας, ή κάτι σαν αυτά τα τούβλα που μπαίνουν σε rack; Αυτά δεν ξεφεύγουν λίγο σε τιμές;

1. Ναι Di box εννοώ. Η διαφορά είναι ότι η μετατροπή του σήματος από Hi-z σε line level γίνεται από το DI box και όχι από την κάρτα σου.

Μετά το σήμα φεύγει από το DI box και πηγαίνει σε line είσοδο στην κάρτα, άρα δεν χρησιμοποιείς την Hi-z είσοδο της κάρτας (που πιθανότατα δεν είναι καλής ποιότητας και μπορεί να βγάζει και θόρυβο).

Χοντρικά ένα καλό DI box κάνει από 130 μέχρι 330 ευρώ.

2. Οποιαδήποτε προενίσχυση (είτε κιθάρας, είτε πετάλι, είτε τούβλο) θα κάνει την δουλειά.

Αλλά θα την κάνει με άλλο τρόπο.

Εγώ αναφερόμουν σε στουντιακή προενίσχυση, αλλά αν υπάρχει κάποια κιθαριστική που σου αρέσει ο ήχος της, μια χαρά θα είναι.

Χοντρικά οι στουντιακές προενισχύσεις κάνουν όσο περίπου τα audio interfaces (εξαρτάται φυσικά από την ποιότητα, τις δυνατότητες, και την εταιρεία, μπορεί να κάνουν και πολύ ακριβότερα), αλλά έχουν συνήθως πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από τις Hi-z εισόδους των audio interfaces (ακόμα και των καλών/ακριβών).

Αν δηλαδή το πρόβλημά σου είναι στις προενισχύσεις της κάρτας σου, και το βασικό θέμα είναι η Hi-z είσοδος, τότε λογικά το λύνεις και έτσι.

Χάζευα λίγο αυτές τις προενισχύσεις τύπου rack, αλλά δεν έχω καταλάβει πώς αυτές μπαίνουν στο PC/DAW. Με line out και in στην κάρτα ήχου?

Αυτό με το HI-z δεν το ήξερα, θα το ψάξω. Είναι όντως τόσο χάλια στα audio interface?

@fusiongtr
Αξίζει να πάρει κανείς τόσο ακριβό DI Box ενώ μπορείς να πάρεις ένα αντίστοιχο audio interface?

@Ali Barout; και γω κατευθείαν στην κάρτα καρφώνω, και δουλεύω με Amp simulators. Αλλά νιώθω ότι το αποτέλεσμα είναι... messy. Μπορεί να είναι και το παίξιμο μου βέβαια, πολύ πιθανό. Υπάρχει και αυτό το θέμα ότι, όσο πιο κοντά στο PC είναι η κιθάρα, τόσο μεγαλύτερος ο θόρυβος. Το καταπολεμώ ηχογραφώντας λίγο από τον θόρυβο τον οποίο τον περιορίζω μέσω του iZotope RX.

Εχω βάλει στο μάτι ένα Amp modeler αλλά είναι πανάκριβο, και δεν το αξίζει το παίξιμό μου. Ίσως αν ανέβει η δουλειά, κάποια στιγμή να το πάρω.

Χάζευα λίγο αυτές τις προενισχύσεις τύπου rack, αλλά δεν έχω καταλάβει πώς αυτές μπαίνουν στο PC/DAW. Με line out και in στην κάρτα ήχου?

Μπαίνουν στο audio interface σου, σε είσοδο line.

και γω κατευθείαν στην κάρτα καρφώνω, και δουλεύω με Amp simulators. Αλλά νιώθω ότι το αποτέλεσμα είναι... messy. Μπορεί να είναι και το παίξιμο μου βέβαια, πολύ πιθανό. Υπάρχει και αυτό το θέμα ότι, όσο πιο κοντά στο PC είναι η κιθάρα, τόσο μεγαλύτερος ο θόρυβος. Το καταπολεμώ ηχογραφώντας λίγο από τον θόρυβο τον οποίο τον περιορίζω μέσω του iZotope RX.
Ε, τότε ίσως να άξιζε ένα καλύτερο DI. Να σου δώσω να καταλάβεις, εγώ καρφώνω στο instrument του RME Fireface 400. (Ναι, είναι γριούλα.) Είχα όμως παράλληλα και χρησιμοποιούσα ενίοτε μια προενίσχυση golden age mk2, της οποίας το DI μπορεί να ήταν και καλύτερο μη σου πω. Τουλάχιστον στο μπάσο μου άρεσε περισσότερο. Και δεν είναι καν hi end έτσι; Προς τον πάτο είμαστε.

Από το line out της προενίσχυσης, μπαίνεις στο line in της κάρτας. Και δε χρειάζεσαι gain από την κάρτα.

Εχω βάλει στο μάτι ένα Amp modeler αλλά είναι πανάκριβο, και δεν το αξίζει το παίξιμό μου. Ίσως αν ανέβει η δουλειά, κάποια στιγμή να το πάρω.

Μήπως ... νιούραλ το λένε

κι όλα τα παιδάκια κλαίνε?

Μήπως ... νιούραλ το λένε

κι όλα τα παιδάκια κλαίνε?

Γάτα είσαι. NeuralDSP Quad Vortex! Ε νταξει υπάρχει και το AxeFX αλλά δεν υπάρχει περίπτωση πάρω κάτι τέτοιο.

Οπότε λέτε να κοιτάω προς νέο DI box?

Οπότε λέτε να κοιτάω προς νέο DI box?

Εγώ θα έλεγα να το ψάξεις το θέμα, και να δεις.

Αν υπάρχει η δυνατότητα δοκιμής θα είναι ακόμα καλύτερα.

Εγώ θα έλεγα να το ψάξεις το θέμα, και να δεις.

Αν υπάρχει η δυνατότητα δοκιμής θα είναι ακόμα καλύτερα.
Πως να το ψάξω ρε γμτ, δεν έχω και κανένα πρόχειρο να δω αν αυτό όντως ειναι το πρόβλημα.

Ίσως κάποια στιγμή κάνω κάποιες πρόχειρες ηχογραφήσεις να τις ποσταρω εδώ για να μου πείτε και εσείς το πώς ακούγεται σύμφωνα με το τωρινό σεταπ

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back