1. Η διαφορά φαντάζομαι είναι στα preamps που έχει μέσα, σωστά;
2. Μια ακριβότερη κάρτα, θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα ηχογράφησης, πχ σε κιθάρα (DI) ή μικρόφωνο;
3. Θα έχει λιγότερο θόρυβο;
4. Θα είναι διαφορετικός ο ήχος;
5. Αν ναι, πόσο δα διαφορετικός;
6. Για παράδειγμα, εγώ έχω μια
Focusrite Scarlet 2i2. Πόση διαφορά θα δω με μια Clarett+ 2Pre, η οποία είναι στην τριπλάσια αξία;
1. Όχι, ή μάλλον ... όχι αποκλειστικά στα preamps. Είναι η όλη υλοποίηση διαφορετική, οι προδιαγραφές, οι drivers, η τεχνολογία που ενσωματώνει, το όνομα της εταιρείας, οι κονβέρτορες (AD DA) και φυσικά οι προενισχύσεις όπως είπες (μικροφώνων, ακουστικών, κλπ)
2. Συνήθως ναι, αλλά όχι απαραίτητα. Κάποιες κάρτες πχ δίνουν λιγότερη έμφαση στις Hi-z εισόδους (DI), ενώ μπορεί επίσης να μην έχουν ιδιαίτερα καλύτερους προενισχυτές.
Αν βέβαια αναφέρεσαι στην σύγκριση μεταξύ εντελώς διαφορετικών κατηγοριών (τιμής και ποιότητας), τότε λογικά ναι.
3. Δεν είναι απόλυτο αυτό, αλλά μπορείς να το δεις στα specs (όσο μπορείς να τα εμπιστευτείς).
Αν βέβαια αναφέρεσαι στην σύγκριση μεταξύ εντελώς διαφορετικών κατηγοριών (τιμής και ποιότητας), τότε λογικά ναι.
4. Ίσως (προς το "σίγουρα"), αλλά δεν σημαίνει αυτό ότι θα είναι καλύτερος. Έχει να κάνει με το τι θέλεις. Κάποιοι θέλουν χρωματισμό στον ήχο, κάποιοι τον θέλουν κλινικό.
5. Αν μιλάμε για audio interfaces διαφορετικών εταιρειών, αρκετά διαφορετικός, όχι όμως απαραίτητα ιδιαίτερα καλύτερος ποιοτικά. Οι ποιοτικές διαφορές στον ήχο δεν είναι αντίστοιχα μεγάλες όσο είναι η διαφορά στην τιμή.
Αν βέβαια αναφέρεσαι στην σύγκριση μεταξύ εντελώς διαφορετικών κατηγοριών (τιμής και ποιότητας), τότε λογικά θα υπάρχει αισθητή ποιοτική διαφορά.
6. Δεν το ξέρει κανείς αυτό. Πρέπει να τις ακούσεις ο ίδιος. Άλλοι μπορεί να δουν μεγάλη διαφορά, και άλλοι να δουν μικρή (όχι αντίστοιχη με την διαφορά στην τιμή), εξαρτάται πώς ακούει κάποιος.
Πάντως οι προενισχύσεις της Clarett+ είναι σίγουρα καλύτερες από αυτές της Scarlet.
Δεν ξέρω πόσο καλύτερες όμως, και αν όντως αξίζουν την διαφορά στην τιμή.
EDIT: "
Αν βέβαια αναφέρεσαι στην σύγκριση μεταξύ εντελώς διαφορετικών κατηγοριών (τιμής και ποιότητας)" ...
Πχ Behringer vs RME ή πχ Scarlet vs Antelope.