Σιγουρα ασφαλιζεται στο ΤΕΒΕ ο μουσικοσυνθετης?Γιατι νομιζα οτι ασφαλιζεται στο ΙΚΑ..Alter είπε:μουσικοσυνθετης.
Πιο συνηθισμενο εννοεις το προτιμουν και περισσοτεροι εξαιτιας του λογου που ανεφερες?μουσικοσυνθετης. ειναι πιο συνηθισμενο απο σκετα μουσικος
Για τις αλλες ειδικοτητες του ΤΕΒΕ ισχυει κατι διαφορετικο??δεν πληρωνεις φπα (εχεις μονο 20% κρατησεις).
Ειχα παει πριν λιγο καιρο στο ΤΕΒΕ και ειχα ρωτησει...Καταρχην το πρωτο παραδοξο ηταν οτι αλλα μου ελεγε ο ενας υπαλληλος και αλλα ο αλλος..Για παραδειγμα ο πρωτος δεν εθεσε καν θεμα οτι μπορει οι μουσικοι να μην ασφαλιζονται στο ΤΕΒΕ και μαλιστα μου ειπε και τι δικαιολογητικα χρειαζομαι.Ο αλλος στην αρχη ηταν καθετος και μου ειπε "οι μουσικοι ειναι στο ΙΚΑ"...Οταν το πιεσα λιγο το πραγμα το εψαξε λιγο και εβγαλε μια λιστα οπου υπαρχαν αναλυτικα ποιες ειδικοτητες Μουσικου πανε στο ΙΚΑ και ποιες στο ΤΕΒΕ. Βεβαια οι πιο πολλες[και πιο κλασσικες] ειδικοτητες ηταν στο ΙΚΑ ,αλλα υπηρχαν καποιες παραξενες οπως "μουσικος κειμενογραφος,μουσικος παραγωγος" και δε θυμαμε ποιες αλλες που ηταν στο ΤΕΒΕ..wasted είπε:Δεν υπάρχει καλλιτεχνικό μουσικό επάγγελμα που να υπάγεται στο ΤΕΒΕ.
Αυτο ακουγεται ενδιαφερον αλλα πρεπει πρωτα να μαθω τι ειναι Εταιρια Περιορισμενης Ευθυνης ;D..Και ακουγεται σαν κατι δυσκολο για ασχετο σαν εμενα..θα το ψαξω παντως κι αυτοaback είπε:κάνε σύσταση μονοπρώσοπου ε.π.ε. δήλωσε μουσικές παραγωγές και είσαι στο πολυπόθητο ταμείο...
Κι αυτο ακουγεται καλο αλλα εγω σαν ασχετος θα ρωτησω γιατι δεν το κανουν οι περισσοτεροι τοτε και μπλεκουν με ΙΚΑ-ΤΕΒΕ κκαι ολο τον συφερτο???..Να υποθεσω οτι πληρωνεις περισσοτερα :-\αν θες να εξασφαλίσεις το μέλλον σου κάνε μια ιδιωτική τώρα που είσαι νέος.
Αυτο ειναι το κορυφαιοΑλλοιώς διάλεξε ένα επάγγελμα στην τύχη με ΤΕΒΕ, ψαράς,![]()
Χα,χα. Αυτό αγαπητέ φίλε δεν είναι παράδοξο πάντως, αλλά ο κανόνας σε ΤΕΒε και εφορίεςntadis είπε:Thank u Wasted
Ειχα παει πριν λιγο καιρο στο ΤΕΒΕ και ειχα ρωτησει...Καταρχην το πρωτο παραδοξο ηταν οτι αλλα μου ελεγε ο ενας υπαλληλος και αλλα ο αλλος..Δεν υπάρχει καλλιτεχνικό μουσικό επάγγελμα που να υπάγεται στο ΤΕΒΕ.
Πολύ σωστό. Σε αυτή την περίπτωση παρέχεις "εξαρτημένη εργασία" και ο εργοδότης σου είναι υποχρεωμένος να σε ασφαλίζει πλήρως όπως κάθε άλλο υπάλληλο σε σε οποιαδήποτε εταιρεία. Η άλλη περίπτωση που αναφέρω εγώ είναι κάτι σν τη λεγόμενη ¨αυτασφάλιση" στην οποία πληρώνεις από μόνο σου λιγότερες εισφορές, μόνο για τους κλάδους Σύνταξης και Ασθένειας, σε κάθε αμοιβή που εισπράττεις.teros είπε:καλησπερα σε ολους .. εαν δουλευεις σαν μουσικος σε καποιο ξενοδοχειο η σε καποιο κεντρο τοτε υποχρεωτικα ο εργοδοτης σου πρεπει να σε ασφαλισει στο ΙΚΑ αφου ¨" θεωρητικα¨" υπαρχει προσληψη.
Κι αυτό σωστό, αν έχεις 18.000 €, που είναι το απαιτούμενο κεφάλαιο για τη σύσταση ΕΠΕ... ;Daback είπε:κάνε σύσταση μονοπρώσοπου ε.π.ε. δήλωσε μουσικές παραγωγές και είσαι στο πολυπόθητο ταμείο...
Εδώ υπάρχει ένα προβληματάκι λοιπόν….Alter είπε:οι μουσικοι μπορουν να διαλεξουν ταμειο ασφαλισης. μπορεις να εισαι στο ικα η στο τεβε (εγω ειμαι στο τεβε αρκετα χρονια σαν μουσικοσυνθετης
Πως λειτουργεί Ο ΦΠΑ στους καλλιτέχνες εξήγησα πιο πάνω.-- οχι μουσικος, για το λογο του φπα).
Δεν τις χάνεις βέβαια. Σου μειώνουν το πληρωτέο.οι κρατησεις φορου 20% σου επιστρεφονται στο τελος του χρονου (αν εχεις επιστροφη εφοριας) η τις χανεις (αν δηλωνεις πολλα).
Στο εξωτερικό είναι διαδεδομένο. Είναι απλά θέμα κουλτούρας. Άντε και οικονομικής ρευστότητας...ntadis είπε:Κι αυτο ακουγεται καλο αλλα εγω σαν ασχετος θα ρωτησω γιατι δεν το κανουν οι περισσοτεροι τοτε και μπλεκουν με ΙΚΑ-ΤΕΒΕ κκαι ολο τον συφερτο???..Να υποθεσω οτι πληρωνεις περισσοτερα :-\αν θες να εξασφαλίσεις το μέλλον σου κάνε μια ιδιωτική τώρα που είσαι νέος.