- Πόντοι
- 16
οκ.
Επειδή το θέμα με έβαλε σε σκέψεις και ρώτησα ασφαλιστή, το ποσό που μου ζήτησε για να ασφαλίσω όλον μου τον μουσικό εξοπλισμό καθώς επίσης και ό,τι άλλο ασφαλίζεται στο σπίτι μου ήταν σχεδόν αστείο (διψήφια ευρώ / χρόνο για όλο το ποσό). Οπότε και ρώτησα για τα αποδεικτικά τα οποία μου διευκρίνησε ότι ... Δεν Χρειάζονται.blues power είπε:Το να σου ζητήσουν αποδείξη αγοράς (στο όνομα σου ή της εταιρείας σου) δεν είναι υπεκφυγή αλλά απόλυτα θεμιτό.
Εχουν απόλυτο δίκιο να την ζητήσουν άλλωστε (όποτε κρίνουν σκόπιμο).Ασε που χωρίς παραστατικά δεν πληρώνεσαι.
Αυτό που δεν είναι θεμιτό είναι να μην σε ενημερώσουν με σαφήνεια οτι χωρίς αυτά δεν πρόκειται να πληρωθείς.
Επειδή η όλη κουβέντα με έβαλε σε υποψίες,ρώτησα τον ασφαλιστή μου.Χρειάζονται τα αποδεικτικά (είναι απαραίτητα).
Με αυτά πληρώνεσαι.Χωρίς αυτά...
Αλλά δες το και με απλή λογική...είναι δυνατόν να ασφαλίζουν ολόκληρα σπίτια γιά κλοπή (με τόσες που γίνονται κάθε μέρα) με 100 και 200 ευρώ?
Τόσο δεν κάνει ούτε ο αφαλός της πόρτας που θα αλλάξεις.
Τους έχεις γιά τόσο μαμάκες?
Να παρουν ...και τη καταρα μου φευγοντας.Nikolas είπε:Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Άλλες ιδέες;
Tthawth είπε:Μην μείνετε σε αποψεις ασφαλιστών. Αυτοι πανω απο ολα θελουν να πουλήσουν.
Μαλλον θα θεωρηθει διαφήμιση...πάντους όμως θα βρεις απο τον κυκλο σου καποιον ασφαλιστη...πολλούς κιόλας...το θεμα είναι να ψαξεις και να ρωτησεις για τη φήμη της εταιρίας και θα καταληξεις ευκολα σε λογικό συμπερασμα, ετσι κιαλλιως λίγες ειναι οι καλες ασφαλιστικες.Babtua είπε:Ωραία όλα αυτά τα θεωρητικά, αλλά στην πράξη τί γίνεται; Μπορούν να προταθούν κάποιες συγκεκριμένες ασφαλιστικές και το πρόγραμμά τους που είναι δοκιμασμένες και "πέρασαν το τεστ" ή θα θεωρηθεί διαφήμιση;
(Δυσφήμιση μπορούμε να κάνουμε; Το επιτρέπει ο κανονισμός; ;D ;D )
Χεχε... αν ηξερα τον τροπο να βρω ΕΜΠΙΣΤΟ ασφαλιστη, θα μπορουσα να βρω και μονος μου ΕΜΠΙΣΤΗ ασφαλιστικη εταιρια να κανω μονος μου την ασφαλιση. Υπάρχει τρόπος να ξεχωρισεις τον εμπιστο από τον μη ασφαλιστη; Μόνο αν τον γνωρίζεις προσωπικά...beeros05 είπε:Οπότε βρες ΕΜΠΙΣΤΟ ασφαλιστη που να ξερει τη δουλεια και να αναλυει τις αναγκες σου
Αν δεν αναφερονται στους ορους του συμβολαιου αυτα που λες δε παιζει. Δεν γινεται να αμφισβητησει η ασφαλιστικη την αστυνομια. Για αυτο λεμε να πας σε εμπιστο ασφαλιστη και φερεγγυα ασφαλιστικη δεν ειναι ολες οι ασφαλιστικες ιδιες γιαυτο κλεινουν οι απατεωνες και μενουν οι λιγοτερο απατεωνες (γιατι υπαρχουν και αυτοι - καιρος να φυγουν) και οι φερεγγυες εταιριες.Tthawth είπε:Μια ασφαλιστική ειναι απολύτως ικανή να αμφισβητήσει οτι υπήρξε κλοπή της περιουσίας σου ,εαν δεν την συμφερει να σε αποζημιώσει. Έχω ακούσει πολλά αρνητικά ακομα και για ασφάλειες υγείας, ακομα και για ασημαντα ποσά.
Ενδεικτικά, είναι πιθανό να μην σε καλύψει η ασφαλεια εαν δεν εχεις τοποθετήσει πορτα ασφαλείας ή συναγερμο. Ιδιαίτερη προσοχή στα ψιλά γράμματα. Όχι οτι αλλαζει τιποτα απο εταιρεια σε εταιρεία.
Κι όμως. Ενω οσα λες ειναι λογικά, υπάρχει η τακτική των ασφαλιστικών, να 'προκαλούν΄τον πελάτη να παρατήσει την διεκδίκηση των δικαιωμάτων του. Τουλάχιστον στον χώρο της ιδιωτική ασφάλισης και σε θέματα υγείας, βλέπω οργια και καταπατήσεις κανόνων συμβολαίου. Όχι οτι δε θα τα πάρεις, εφοσον σου το επιτρέπει το συμβόλαιο, αλλα θα σε κάνουν να κινηθείς δικαστικά και θα δοκιμάσουν την αντοχή σου. Δεν ξέρω σε ποιες συνθήκες ενεργοποιείται αυτη η τακτική, το ποσό της αποζημίωσης δεν παίζει μεγάλο ρόλο. Για κάποιο λόγο όμως συμβαίνουν τετοια παρατράγουδα. Ίσως στην ασφάλεια κλοπής εξοπλισμου επιχείρησης να παίζει καλύτερη μεταχείριση. Μια ασφαλιστική εταιρεία είναι μια επιχείρηση και το αφεντικό της την θέλει κερδοφόρα με κάθε τρόπο.beeros05 είπε:Αν προβλεπεται στο συμβολαιο τα παιρνεις, αν δε προβλεπεται πακετο, αν δε προβλεπεται και δεν διαβασες το συμβολαιο...τα θελες και τα παθες...