Babtua είπε:
Ωραία όλα αυτά τα θεωρητικά, αλλά στην πράξη τί γίνεται; Μπορούν να προταθούν κάποιες συγκεκριμένες ασφαλιστικές και το πρόγραμμά τους που είναι δοκιμασμένες και "πέρασαν το τεστ" ή θα θεωρηθεί διαφήμιση;
(Δυσφήμιση μπορούμε να κάνουμε; Το επιτρέπει ο κανονισμός; ;D ;D )
Μαλλον θα θεωρηθει διαφήμιση...πάντους όμως θα βρεις απο τον κυκλο σου καποιον ασφαλιστη...πολλούς κιόλας...το θεμα είναι να ψαξεις και να ρωτησεις για τη φήμη της εταιρίας και θα καταληξεις ευκολα σε λογικό συμπερασμα, ετσι κιαλλιως λίγες ειναι οι καλες ασφαλιστικες.
Θα μου πεις καλή λέγανε οτι ήταν και η ΑΣΠΙΣ αλλα είδαμε όλοι τι εγινε ενω ήταν
δυναμη κάποτε. Η συγκεκριμενη εταιρία που την αναφερω γιατι εκλεισε
ήταν γνωστο εδω και χρονια ότι δεν πηγαινε καλά...παρόλα αυτα όμως επειδη ειματε Ελληναραδες δεν ασχοληθηκαμε πολύ ή όσο επρεπε και την πατησαμε...εγω πχ ειχα το αμαξι μου εκει και παρόλο που έλεγα ''δε βαριεσαι'' την πάτησα αλλα στην ουσια δεν εχασα πολλα λεφτα μιας και εκλεισε οταν ειχαν περασει τα 2/3 του συμβολαιου μου...φαντασου τωρα τι παθαν αυτοι που ειχαν ασφαλειες ζωης/υγειας, συνταξιοδοτικά, τις επιχειρησεις τους κλπ...
Αν εχεις πάντως εμπιστο και καλο ασφαλιστη που πιστευει και γουσταρει τη δουλεια του δε πιστευω να σε κοροϊδεψει, δεν τον συμφερει αλλωστε...αυτος θα χασει στο τελος.
Το καλό είναι οτι οι ασφαλιστες δεν ειναι πλεον όπως ηταν πριν 40 χρονια πχ ο μαναβης και ο φαναρτζης της γειτονιας που σου πουλαγαν παραμυθια για να βγαλουν φραγκα. Πέρα απο την τυπικη εκπαιδευση που εχουνε οι συνεργασιες που κανουν με τις εταιριες γινονται μεσω συστασεων.
Εμενα μια μερα με πηρε ο διευθυντης μιας ασφαλιστικης και μου πε να παω στα γραφεια για συνεντευξη. Με ειχε συστησει ενας γνωστος μας ο οποιος ήξερε για την ικανοτητα μου στη διαδικασια της πωλησης και ενα + ήταν οτι ειχα σπουδασει διοικηση τουρ. επιχειρησεων και ειχα διδαχτει και εκει αρκετα περι οικονομικων και πωλήσεων.
Ο ασφαλιστης ειναι
ουσιαστικα πωλητης. Ενας
σωστος πωλητης πρεπει
1) να ξερει τί πουλαει
2) να προσπαθει να εκμαιευσει τις πραγματικες αναγκες του υποψηφιου αγοραστη με απλες ερωτησουλες
3) να πουλαει αυτο που πραγματικα εχει αναγκη και να μπορει να ανταπεξελθει οικονομικα σε αυτο ο αγοραστης
Να δωσω ενα πιο απλο παραδειγμα...
εστω οτι δουλευεις σε ενα καταστημα ηλεκτρονικων συσκευων και σου ερχεται ενας πελατης και σου ζηταει να παρει μια 52'' plasma που εχει 2500 ευρω περιπου
1) γιατί plasma? (παλια τεχνολογια)
2) γιατί 52'' - τί αποσταση θεασης θα εχετε? εχετε παιδια που θα τη χρησιμοποιουνε?
3) ποσες ωρες βλέπετε τι μερα τηλεοραση
4) βλεπετε ταινιες κλπ?
με βαση αυτα σου λεει ο πελατης
1) μα οι plasma ειναι οι καλυτερες αποσο ξερω...
2) θελω μια μεγαλη τηλεοραση να την απολαμβανω και ο καναπες ειναι στα 3.5 μετρα (και τα παιδια θα στραβωθουν)
3) 3-5 ωρες
4) ναι καμια φορα...
και
με βαση τις απαντησεις ο πωλητης θα τον πάει σε μια
LED TV (καινουργια τεχνολογια - ναι μεν δεν ειναι δοκιμασμενη αλλα είναι καλύτερες), 40 ιντσων γιατι
δε χρειαζεται περισσοτερο και δινει και τηλεοραση
700-1000 ευρω φτηνοτερη...και επειδη ειναι και μαγκας ο πωλητης και
κερδισε την εμπιστοσυνη του πελατη του προτεινει και ενα home cinema με BR player για να απολαμβανει HD ταινιες ή και DVD Recorder για να γραφει τα αγαπημενα του derby ή ταινιες που μπορει να χασει λογο δουλειας.
Όλο αυτο ήταν αλληγορικο αλλα όπως είπα και ο ασφαλιστης πωλητης ειναι και καπως ετσι πρεπει να πραξει...
Οπότε βρες
ΕΜΠΙΣΤΟ ασφαλιστη που
να ξερει τη δουλεια και να αναλυει τις αναγκες σου