άρθρο του RS για το γνωστό θέμα των δικαιωμάτων

Να πάει να κάνει σεξ στη δική μου ταράτσα σήμερα το βράδυ. 7ος όροφος, θερμοκρασία 2 C, feels like -6 C, να δούμε άμα ξαναγράψει τέτοια.
το σεξ πού κολλάει?

θα ξαναγράψω, σε πρώτη ευκαιρία.

Εγώ στο μπαλκόνι μου έχω -2 το πρωί. Μην μου λέτε για κρύα

Ένα πολύ ενδιαφέρον και αναλυτικά γραμμένο άρθρο της Καθημερινής σχετικά με το προσφιλές θέμα των ειδώλων του 70 που πουλούν τους καταλόγους τους έναντι πολλών εκατομμυρίων.

https://www.kathimerini.gr/culture/music/562272064/min-poylate-tragoydia-poyliste-moysikoys-katalogoys/

Καταλήγει

Σε κάθε περίπτωση, η πώληση μουσικών καταλόγων στο εξωτερικό αποτελεί μία τάση που δείχνει να εξαπλώνεται. Και παρά τα ρίσκα, μακάρι να το δούμε να συμβαίνει συχνότερα και με νέους καλλιτέχνες θα πει ο καθηγητής, ώστε να μπορούν να χρηματοδοτούν τα καλλιτεχνικά τους οράματα. 

Ένα πολύ ενδιαφέρον και αναλυτικά γραμμένο άρθρο της Καθημερινής
Πράγματι πολύ ενδιαφέρον και η ιστορία του Bowie απίστευτη...

Έριξα μια ματιά και είδα ότι τα Bowie ομόλογα (10ετούς περιόδου ωρίμανσης) είχαν απόδοση 7,9%. Ο ίδιος μέσω αυτών συγκέντρωσε 55 εκατ. δολάρια. Βέβαια ξεκίνησαν από investment grade (1997), αλλά έπεσαν "θύματα" της online μουσικής και του file sharing και υποβιβάστηκαν σε Βaa3. 

Παρόλα αυτά στη δεκαετία οι κάτοχοι πληρώθηκαν με το συμφωνημένο yield. Τρομερή ιστορία.      

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ένα πολύ ενδιαφέρον και αναλυτικά γραμμένο άρθρο της Καθημερινής σχετικά με το προσφιλές θέμα των ειδώλων του 70 που πουλούν τους καταλόγους τους έναντι πολλών εκατομμυρίων.

https://www.kathimerini.gr/culture/music/562272064/min-poylate-tragoydia-poyliste-moysikoys-katalogoys/

Καταλήγει
Συγνώμη αρχηγέ αλλά η "καθημερινή τουαλέτα" (βασικά όλες οι "τουαλέτες") γράφεται από golden boys και απευθύνεται σε τέτοια. Η βασική τοους γραμμή είναι πως ότι ξεπουλιέται για κάποιο ποσό (μουσική, ιδέες, εδάφη, άνθρωποι κτλ), καλώς γίνεται εφόσον μετά θα αποφέρει μεγαλύτερο ποσό. Διαφορετικά αποτελεί όνυδος για τον συφερτό τους. Καταλαβαίνω πολύ καλά το κίνητρο όσων το έχουν κάνει μέχρι στιγμής, αλλά αυτό το " μακάρι να το δούμε να συμβαίνει συχνότερα και με νέους καλλιτέχνες" μόνο αρπαχτικό το γράφει, το οποίο βέβαια δεν έχει καμμία διάθεση να αποδώσει το μέρος από τα κέρδη του που αναλογεί πραγματικά στον δημιουργό. Ότι πέσει απο το τραπέζι....
Bandcamp και πάλι Bandcamp. Θες βινύλιο και υπάρχει; Το αγοράζεις. Θες CD και υπάρχει; Πάλι το αγοράζεις. Θες μόνο το digital; Ε, αυτό κι αν το αγοράζεις. Κι επειδή το άλμπουμ της προηγούμενης μπάντας που ήμουν μπήκε εκεί, μπορώ να πω υπεύθυνα ότι οι προμήθειες που κρατάνε είναι ψίχουλα. Και φυσικά ο δημιουργός αποφασίζει την τιμή πώλησης, εκτός και το αφήσει σε "name your price" οπότε αποφασίζει ο αγοραστής.
Σπετζοφάι και αι-τουτούνια "ούτε απόξω" που λένε και στα μερη μου.
Να επισημάνω πως τα παραπάνω είναι η άποψή μου και σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί κάποιο είδος μομφής για τον οποιοδήποτε. Άλλωστε δημοκρατία έχουμε. Τι; Ούτε κι αυτή;

Παυλάρα, νομίζω ότι αυτό απαντά το θέμα: «Τα περισσότερα deals αφορούν στο λεγόμενο publishing, δηλαδή στα δικαιώματα χρήσης και όχι τα πνευματικά δικαιώματα της εκάστοτε σύνθεσης, που εξακολουθούν να ανήκουν στον δημιουργό». 

γράφεται από golden boys
Α, και ευχαριστώ για την "αναβάθμιση" στη "χρυσή βαθμίδα" ?

ΥΓ: Βαράω κάτι 12ωρες βάρδιες το ΣΚ στη δουλεία που δεν είναι και τόσο... golden (για να το θέσω ευγενικά). Το αυτό συμβαίνει και με πολλούς συναδέρφους μου, καθώς υπάρχει η αίσθηση ότι δεν ξέρουμε που να παρκάρουμε τις Ferrari μας (που θα έλεγε και ο κ. συνήγορος) ?

ΥΓ2: Αντιλαμβάνεσαι ότι τώρα μιλάω εκ μέρους της... συντεχνίας

Ξέρετε τι έχει γίνει σε μια άλλη βιομηχανία τα τελευταία 20 χρόνια?

Οι κατασκευαστές σχεδόν ποτέ δεν πληρώνουν δικαιώματα στους εφευρέτες των οποίων τις πατέντες χρησιμοποιούν. Όχι με το έτσι θέλω, αλλά με τα συμβόλαια που προτείνουν για να υπογράψουν. 

Οι εφευρέτες πλέον ζουν από υπηρεσίες (μεταφορά τεχνογνωσίας, επίβλεψη, εκπαίδευση των μηχανικών του κατασκευαστή, αξιολόγηση πρωτοτύπων κλπ). Αυτός φαίνεται να είναι ο (δύσκολος) δρόμος για το δημιουργό: Πρέπει (κατ' αναλογία) να πουλήσει το τραγούδι, να βοηθήσει στην ενορχήστρωση, να επιβλέψει την παραγωγή, να βοηθήσει στην αξιολόγηση στις οντισιόν, να περάσει και 2-3 όργανα. Να βγάζει δηλαδή ένα μηνιάτικο για κάθε 2-3 τραγούδια που έχει δώσει σε ένα δίσκο -μέχρι να βγει ο δίσκος. Και να το κάνει αυτό σε 5-6 μεριές ταυτόχρονα. Και αν είναι καλός, να και γίνει φίρμα και τα μηνιάτικά του να είναι υψηλά. 

Μην σας φαίνεται ακραίο. Ξέρω άνθρωπο που έχτισε σπίτι, σπούδασε παιδιά, και ζει ακόμα άνετα με τα δικαιώματα από μια εφαρμογή (software) από τα ΄90s. Αλλά πλέον είναι πολύ σπάνιο. Το μεροκάματο πρέπει να το ξετρυπώνεις. 

Παυλάρα, νομίζω ότι αυτό απαντά το θέμα: «Τα περισσότερα deals αφορούν στο λεγόμενο publishing, δηλαδή στα δικαιώματα χρήσης και όχι τα πνευματικά δικαιώματα της εκάστοτε σύνθεσης, που εξακολουθούν να ανήκουν στον δημιουργό». 

Μια διόρθωση από μέρους μου. Το πρώτο είναι τα λεγόμενα Loyalties και το δεύτερο το Copyright (btw το FSF έχει κάτι "ανάποδο" και το αναφέρει ως copyleft). Θα παρακαλούσα τον @LK να με διορθώσει αν έγραψα κάτι λάθος.

Α, και ευχαριστώ για την "αναβάθμιση" στη "χρυσή βαθμίδα" ?

At your service!

ΥΓ: Βαράω κάτι 12ωρες βάρδιες το ΣΚ στη δουλεία που δεν είναι και τόσο... golden (για να το θέσω ευγενικά)

ΩΧ! Κουράγιο...

ΥΓ: Βαράω κάτι 12ωρες βάρδιες το ΣΚ στη δουλεία που δεν είναι και τόσο... golden (για να το θέσω ευγενικά). Το αυτό συμβαίνει και με πολλούς συναδέρφους μου, καθώς υπάρχει η αίσθηση ότι δεν ξέρουμε που να παρκάρουμε τις Ferrari μας (που θα έλεγε και ο κ. συνήγορος) ?

ΥΓ2: Αντιλαμβάνεσαι ότι τώρα μιλάω εκ μέρους της... συντεχνίας
Golden boys δεν είναι σε καμία περίπτωση. Αμφιβάλω και αν πληρώνονται.

Απλά καμώνονται ότι είναι.... ξέρω γω...τους είπε κάποιος "οτι μετράει".

Γι αυτό και η επιλογή της θεματολογίας αυτής.

Και δεν είναι μόνο του έντυπου.

Έχουν ξεφυτρωσει δεκάδες κανάλια στο youtube με ανάλογη θεματολογία....κάτι αμουστακα 25- 30 ....και δίδουν επενδυτικάς συμβουλάς....για μπιτκοινς...εθεριουμ ..για δευτερογενή παράγωγα....και παριστάνουν τον Γκόρντον Γκέκο 40 χρόνια μετά....

Συντασομαι και με Χαριλατρον.... παλιά αυτά...στο Τέξας.

ΩΧ! Κουράγιο...
Συνηθισμένος... Και βέβαια child's play μπροστά στο αξέχαστο, το αξιομνημόνευτο- μας σημάδεψε-  Eurogroup "μας πετάνε, δεν μας πετάνε έξω" μετά το δημοψήφισμα...

07:30 ήμουν στο "μαγαζί" και έφυγα γύρω στις 01:30 της επομένης. Βέβαια η βάρδια μου είχε λήξει από τις 20:00, αλλά η ρημάδα η επαγγελματική διαστροφή είναι αξεπέραστη ?

Κυριολεκτικά με έδιωξαν να πάω για ύπνο...   

07:30 ήμουν στο "μαγαζί" και έφυγα γύρω στις 01:30 της επομένης. Βέβαια η βάρδια μου είχε λήξει από τις 20:00, αλλά η ρημάδα η επαγγελματική διαστροφή είναι αξεπέραστη ?

Έχεις ρωτήσει ειδικό;... ?

Συνηθισμένος... Και βέβαια child's play μπροστά στο αξέχαστο, το αξιομνημόνευτο- μας σημάδεψε-  Eurogroup "μας πετάνε, δεν μας πετάνε έξω" μετά το δημοψήφισμα...

Peanuts my friend μπροστά σε εμένα που μου κουβαλούσα όταν κάναμε επανάσταση το καλοκαίρι του 2015 μισθοδοσία σε μετρητά, κανονικά λεφτά δηλ. Ευρώ όχι ρΟυσικες πουτινοδραχμές,στις 4 πμ για να πληρώσω 2000 άτομα μετρητά και να έχουν να φάνε οι οικογένειες τους την ώρα που κάποιοι χόρευαν τσάμικα....

Εκεί να δεις ομορφιές...ούτε σε ταινίες της πρωτοχολινΓουντιανης περιόδου του Φριτς Λανγκ τέτοια περιπέτεια...

Golden boys δεν είναι σε καμία περίπτωση. Αμφιβάλω και αν πληρώνονται.
Η συγκεκριμένη (δεν την γνωρίζω) ναι. Είναι Καθημερινή όμως και πληρώνει. Βέβαια μην φανταστείς ότι πας για... Ferrari, αλλά είναι τυπική στις υποχρεώσεις της. Έχω φίλη συνάδερφο που δουλεύαμε παλιά μαζί (σε άλλο μέσο) που είναι εκεί και γνωρίζω. 

Και επειδή γνωρίζω (παρότι δεν γνωρίζω την κ. που το υπογράφει) αυτά περί «golden boys n' girls» (με το συμπάθιο Παυλάρα μας) είναι... επιστημονική φαντασία.

Το ότι στον χώρο του επαγγέλματος μου υπάρχουν και άλλες "κατηγορίες" γνωστό- αλλά η συντριπτική πλειοψηφία ουδεμία σχέση με όσα φαντάζεται το κοινό.

ΥΓ: Και κάτι ακόμα... Δεν ξέρουμε τα πάντα, δεν γνωρίζουμε όλα τα "σκοτεινά" παρασκήνια (ΟΚ ίσως κάποια) ? και δεν είμαστε οι "φωτεινοί παντογνώστες". Εγώ προσωπικά βγάζω ατμούς όταν ακούω το "ε, εσείς οι δημοσιογράφοι που είστε μέσα στα πράγματα"...  

Μια διόρθωση από μέρους μου. Το πρώτο είναι τα λεγόμενα Loyalties και το δεύτερο το Copyright (btw το FSF έχει κάτι "ανάποδο" και το αναφέρει ως copyleft). Θα παρακαλούσα τον @LK να με διορθώσει αν έγραψα κάτι λάθος.
Royalties. Δικαιώματα είναι.

?

μισθοδοσία σε μετρητά, κανονικά λεφτά
Εμ.... δεν μου ήθελες IOU να ξενοιάσεις 

Έχεις ρωτήσει ειδικό;... ?
Φίλος, το "δουλεία" το έγραψα κατ΄ευφημισμό. Δεν είναι δουλειά, είναι επάγγελμα και είναι 24/7. 

?

Εμ.... δεν μου ήθελες IOU να ξενοιάσεις 

Με αυτά πλερωθηκε ο @cos_dr και μπορούσε να αγοράσει μονο ρουσικη πουτινομερεντα.

Έτσι κολλησε και έχει γίνει τώρα από Συλβέστρος Σταλόνε Βασίλης Αυλωνίτης.

Με αυτά πλερωθηκε ο @cos_dr και μπορούσε να αγοράσει μονο ρουσικη πουτινομερεντα.

Έτσι κολλησε και έχει γίνει τώρα από Συλβέστρος Σταλόνε Βασίλης Αυλωνίτης.
Είσαι σατανάς λαίμαι ?

ΥΓ: Μα που είναι αυτό το αγόρι; Από πότε που είδε το "χρυσό ψαλίδι" εξαφανίστηκε. Να ανησυχούμε; ?

Αν αγαπητοί κυρίες (που είναι αυτές αλήθεια) και κύριοι πιστεύετε πως αυτά που γράφονται στο "πρωταρχικό υλικό καθαρισμού τζαμιών" καθώς και στα διαδυτιακά παρακλάδια τους, είναι χωρίς την έγκριση των GOLDEN BOYZ που πληρώνουν αυτά τα ψίχουλα, τότε πάω πάσο...

Last edited:
Είσαι σατανάς λαίμαι ?

ΠΑρολαφτα μΓιαλο δε βάζει πάλι επανάσταση και νίκες έναντι του κεφαλαίου ονειρεύεται...

"Ρε συ του λέω βάλε μυαλό θα χάσετε πάλι και θα το ρίξεις στη Μερέντα που δεν περιλαμβάνεται στο καλάθι του Άδωνι ''

και φτωχός και χοντρός θα γίνει

Πάντως Τέρρυ αν θες να επενδύσεις μην πάρεις παραγωγό Μπόουϊ.

Ας τον αυτόν να τον ακούμε σε καμία κασέτα.

Έρχομαι σε παίρνω, πάμε κάνα Λουτράκι..... ρουλέτα, με καλλίτερη απόδοση από το 10ετες και πίνουμε και κάνα ουισκακι καθώς σπιναρει η μπίλια.

Trending...

Νέα θέματα

Back