Αρνητική Αξιολόγηση σε Αγγελία μετά την πώλησή τ&#

Ritchie77 είπε:
LK σε συμπαθω αλλα ολα αυτα που γραφεις για τη συγκεκριμενη περιπτωση (που δεν εχεις διαβασει) ειναι τοσο λογικα οσο το να προσπαθεις να σκοτωσεις κουνουπι με καραμπινα (το οποιο δεν ειναι παρανομο) . Το τελευταιο δεν το καταλαβα, θα πρεπει να ειμαι νομικος για να σκεφτομαι λογικα?
Μα και εσύ συμπαθής μου είσαι, φευ! Δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Τη διάβασα και την περίπτωση (με ανάγκασες) , και εφόσον ισχύει το ιστορικό (αυτό είναι δικονομικό θέμα-θέμα απόδειξης), έχουμε θέματα.

Μη σε παρασύρει το γεγονός, που το τονίζεις , ότι μιλάμε για πράγμα μικρής αξίας και μεταχειρισμένο.

Δεν είναι αυτό το θέμα.

Το θέμα είναι να δώσω μια απάντηση ΝΟΜΙΚΑ ορθή (με βάση το  αστικό δίκαιο).

Μπορεί αν ερχόταν ο OP , στο γραφείο μου, στην πράξη να μην γινόταν τίποτα, διότι "δεν αξίζει τον κόπο" , όπως μάλλον προσπαθείς να πεις (λόγω ποσού ενδεχομένως).

Μπορεί και να τον έπιανε το γινάτι και να το τραβούσε.

Who Knows, who cares.

Εγώ είμαι εδώ για να απαντάω ΟΡΘΑ και ΝΟΜΙΚΑ , σε ζητήματα που τίθενται.

Όχι να "αξιολογώ" αν μια υπόθεση αξίζει ή όχι να πάρει τη νομική οδό.

Και ναι, πρέπει να είσαι νομικός, για να με αμφισβητήσεις νομικά (αυτή την εικόνα μου έδωσες, χωρίς να στο καταλογίζω με πρόθεση, μπορεί εγώ να μην κατάλαβα καλά).

Μάλιστα , όχι ΜΟΝΟΝ πρέπει να είσαι νομικός για να με αμφισβητήσεις νομικά, αλλά θα πρέπει να το κάνεις και ΕΠΩΝΥΜΑ, όπως το κάνω και εγώ.

Κατά τα άλλα , ώς προείπα , η συμπάθεια είναι αμοιβαία.

Ritchie 77, η "ευκολία" που αποτιμάς το ήθος σε ευρώ προσωπικά με ξεπερνά...

αλήθεια εσύ από ποιο ποσό συναλλαγής (είτε αγοράζεις είτε πουλάς) "θίγεσαι" αν ο απέναντί σου αθετήσει τον λόγο του... τόσο "κρύο αίμα" πια ;D...

τώρα αμφιβόλου ποιότητας "ντρίπλες" του στυλ "ναι αλλά δεν ξέρουμε και αν ο ΟP ήταν κι αυτός σωστός" ή δεν έχουμε και την θέση του άλλου κλπ είναι άτοπες KAI για τον απλούστατο λόγο ότι δεν δικάζεται κανείς εδώ... αναφέρθηκε ένα γεγονός και με αφορμή αυτό ως παραδοχή άνοιξε μια κουβέντα (που με "παραξένεψε" και καλώς ή κακώς "προέκτεινα") και από την οποία προσωπικά τουλάχιστον τελικά βγαίνω σίγουρα σοφότερος (ειδικά με τις τεκμηριωμένες γνώσεις που μας πρόσφερε ο Λάκης επ ευκαιρία)...

όπως ξαναείπα στον δικό μου "κόσμο" όποιος πουλάει είτε τσιχλόφουσκα είτε αεροπλάνο (όπως στο παράδειγμα) καλά θα κάνει να μην ΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ χωρίς να με ενημερώσει... με προσβάλει τα μάλα το να με γράφουν στα @@ τους (σου φτάνει ως "ζημιά?)  όταν δεν έχω δώσει πριν το δικαίωμα και χαλιέμαι άσχημα με όποιον μ@λ@κ@ το τολμήσει "ελαφρά τη καρδία" ακόμα ναι και με αντικείμενο μια κιθάρα ευτελούς αξίας... και δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογία ακόμα και αν είχε τραυματικές "εμπειρίες" από άλλους, από την στιγμή που εγώ υπήρξα σωστός...

τώρα το αν του χώσω που λέει ο λόγος "κανά μπουνίδι" άμα τον πετύχω ή τον βρίσω ή τον μηνύσω (μια και ο νόμος μου δίνει το δικαίωμα) ή απλά σε δεύτερο χρόνο δώσω τόπο στην οργή όπως είναι και το πιο λογικό κατά κανόνα, καμία σημασία δεν έχει στην ουσία του "χαρακτηρισμού" της πράξης του και του αντίκτυπου της πάνω μου...

εσένα που δεν σε "αγγίζουν" τέτοια "μικρά" πάλι μπράβο σου... χαίρομαι όμως (όπως φαντάζομαι κι εσύ) που οι κόσμοι μας δεν "τέμνονται" άμεσα σε επίπεδο συνεργασίας ή συναλλαγής γιατί "λογικά" συμπεραίνω ότι με την ίδια ευκολία που το υποβιβάζεις (ουσιαστικά δικαιολογείς) ως γεγονός, μπορεί και να το πράξεις...

τέλος τα περί "γέλιου" δεν μπαίνω καν στον κόπο να τα σχολιάσω...

ΥΓ. το ΙΔΙΟ ακριβώς ΦΥΣΙΚΑ ισχύει και αν είμαι από την πλευρά του πωλητή και ο αθετών είναι ο αγοραστής... το ότι κι αυτό "διαχωρίζεται" ως περίπτωση επίσης με ξεπερνάει...

ΥΓ2 εννοείται ότι (παρότι ποσώς με ενδιαφέρει αν ανώνυμα με συμπαθείς ή όχι), δεν έχω καμία πρόθεση αντιπαράθεσης και ελπίζω να μην παρεξηγηθεί κάτι από όσα έγραψα...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
kkmspm είπε:
ο πωλητης εχει ξεκαθαρα το δικαιωμα να πουλησει σε οποιον θελει και οποτε θελει το αντικειμενο. Ακομα και να μην το πουλησει γιατι αλλαξε γνωμη. Το οτι εβαλε αγγελια στο noiz δεν δεσμευεται για κατι. Τωρα θα μου πεις γιατι δεν ξανασηκωσε τηλεφωνο εστω για να σου πει "τελικα δε την πουλαω" ή "την εδωσα σε ενα φίλο που την ηθελε" κτλ.? Ε παλι δικαιωμα του ειναι. Εσυ και εγω μπορει να ειμαστε πιο επικοινωνιακοι. Αυτος προφανως οχι. Μπορει να ντραπηκε. Μπορει να αδιαφορησε. Και παλι διακιωμα του.

Εφοσον δεν πηρε ουτε προκαταβολη, δεν εχει καμια απολυτως υποχρεωση απεναντι σου.... 
Ναι, κάπως έτσι είναι τα πράγματα.

Μπορεί απλοποιημένα λίγο αλλά κάπως έτσι.

Τώρα ευχές του τύπου "να του πέσει το πουλί για πάντα που δεν μου πούλησε εμένα τη σκουάιαρ" ή εξώδικο για την απόδοση αποθετικών ζημιών που υπέστη ο πιθανός αντισυμβαλλόμενος βασισμένος στην αθέτηση προφορικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος, είναι δύο άκρα, άξια μελέτης (είτε από κοινωνιολογικό/ψυχολογικό ενδιαφέρον, είτε από νομικό ενδιαφέρον) μεν αλλά περιορισμένου πραγματικού (real - life) ενδιαφέροντος.

Να τονίσω ότι το τελευταίο διάστημα βρέθηκα πολλάκις και εγώ στο receiving end της "πω-ρε-φίλε-μηχανηματάρα-το-θέλω-χτες-και-δωσε-κιν-διεύθυνση-και-ΑΦΜ-και-έρχομαι-να-το-πάρω-στη-στιγμή-και-έκτοτε-μην-τον-είδατε-τον-Παναή" νοοτροπίας και ουδόλως μου άρεσε αλλά οκ, τι να κάνουμε, εδώ ζούμε και ξέρουμε πως πάει το πράμα.

audiokostas είπε:
αλλά οκ, τι να κάνουμε, εδώ ζούμε και ξέρουμε πως πάει το πράμα.
εμένα Κώστα μου επιτρέπεται(ε) παρότι "ζω εδώ και ξέρω", να μη το δέχομαι ως συμπεριφορά?

audiokostas είπε:
Να τονίσω ότι το τελευταίο διάστημα βρέθηκα πολλάκις και εγώ στο receiving end της "πω-ρε-φίλε-μηχανηματάρα-το-θέλω-χτες-και-δωσε-κιν-διεύθυνση-και-ΑΦΜ-και-έρχομαι-να-το-πάρω-στη-στιγμή-και-έκτοτε-μην-τον-είδατε-τον-Παναή" νοοτροπίας και ουδόλως μου άρεσε αλλά οκ, τι να κάνουμε, εδώ ζούμε και ξέρουμε πως πάει το πράμα.
...κι αυτή είναι και η πιο ώριμη αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Τώρα, αν υπάρχει σενάριο "κράτησέ μου το 5 μέρες" και κατόπιν εξαφάνιση, αλλάζει το πράγμα, αλλά τέτοιες δεσμεύσεις δεν είναι υποχρεωμένος να τις δέχεται κανείς.

Το αν και πως το δεχόμαστε είναι στην ιδιοσυγκρασία του καθενός. Ούτε στα δικαστήρια θα πάει ποτέ τέτοια περίπτωση αλλά ούτε υπάρχει λειτουργικός τρόπος να αξιολογείται έτσι η συμπεριφορά.

LK είπε:
Και ναι, πρέπει να είσαι νομικός, για να με αμφισβητήσεις νομικά (αυτή την εικόνα μου έδωσες, χωρίς να στο καταλογίζω με πρόθεση, μπορεί εγώ να μην κατάλαβα καλά).
Λαθος καταλαβες. Αλλα και παλι με τη λογικη σου θα πρεπει να ειμαι μουσικος για να αμφισβητησω καποιον μουσικα, η πολιτικος για να αμφισβητησω καποιον πολιτικα, προπονητης για να αμφισβητησω καποιον προπονητικα και παει λεγοντας... :)

Βρε Ritchie77 (αν και κρατάω τό ότι εγώ λάθος κατάλαβα), τώρα όντως δεν καταλαβαίνεις, ή κάνεις πώς δεν καταλαβαίνεις;

Ρωτά κάτι ο Νίκος:

npap είπε:
δεν ξέρω αν τίθεται νομικό πλαίσιο σε ανάλογες αθετήσεις λόγου
Στην ουσία δηλαδή ρωτάει αν υπάρχει νομοθεσία που αφορά το σκέλος των διαπραγματεύσεων.

Του απαντάω:

Υπάρχει η λεγόμενη "Ευθύνη εκ των διαπραγματεύσεων", Νίκο.

Δηλαδή η απάντηση είναι, ναι, υπάρχει νομικό πλαίσιο.

Προσυμβατική ευθύνη - Αρνητικό διαφέρον - Διαφέρον εμπιστοσύνης .
Γράφει ο Νίκος το:

επιβεβαίωσε και νομική ευθύνη πλέον της ηθικής
Και εσύ αμέσως σχολιάζεις:

επιβεβαιωσε τι? εδω γελαμε  ;D
Αγνοείς, ως μη νομικός, την κείμενη νομοθεσία, και όχι μόνο αυτόν, αλλά "γελάς" και όταν στην παραθέτω.

Δεν τέθηκε καν θέμα ερμηνείας της διάταξης (που ούτε εκεί θα μπορούσες να ανταπεξέλθεις, ως μη νομικός) , αλλά έλεγα τι ισχύει (μετρήσιμο μέγεθος- μη επιδεχόμενο διαφορετικής ερμηνείας), οτι δηλαδή, ΝΑΙ, στο στάδιο των διαπραγματεύσεων υπάρχουν διατάξεις που τις ρυθμίζουν.

Για να καταλάβεις (θα χρησιμοποιήσω το παράδειγμά σου), είναι σαν να λες σε έναν προπονητή πως το ποδόσφαιρο ΔΕΝ παίζεται με 11 παίχτες η κάθε ομάδα, και σε ένα πολιτικό πως η Ελληνική Βουλή, ΔΕΝ έχει 300 βουλευτές.

Νομίζω ότι πρέπει να διαχωρίζεται το νόμιμο από το ηθικό (παρότι γνωρίζω επιφανείς πολιτικούς που θα διαφωνούσαν).

Προφανώς είναι νόμιμο να αλλάξει γνώμη ο πωλητής noiz, ιδίως αφού δεν υπάρχει κάποια επίσημη μορφή διαπραγμάτευσης, με γραπτές προσφορές, δεσμεύσεις και τα ρέστα (φαντάζομαι Λάκη ότι οι σχετικές διατάξεις τέτοιες διαπραγματεύσεις αφορούν και όχι αυτές των αγγελιών).

Από την άλλη, οι σωστοί (και ανθρώπινοι) τρόποι επιβάλλουν μια καλή εξήγηση έστω και με ένα SMS (για τους μη επικοινωνιακούς). "Σόρι φίλως, δεν μπόρεσα γιατί έτσι / γιουβέτσι". Οι καλοί τρόποι είναι δωρεάν και προσφέρουν χαρά στον συνάνθρωπο.

ILLEGAL DISCLAIMER: Μιλάω πάντοτε σε θεωρητικό πλαίσιο και όχι για τη συγκεκριμένη "καταγγελία", διότι όπως έχω εκφράσει επανειλημμένα σε τέτοια νήματα, με ενοχλεί το τηλεδικείο συγκεκριμένων συναλασσόμενων χωρίς αντίλογο του "κατηγορουμένου" και με αυθαίρετες ερμηνείες που βασίζονται σε συναισθηματικές αντιδράσεις ή και στην προσωπική εντύπωση του καθενός μας για το τι είναι δίκαιο (με την άγραφη ή τη γραπτή έννοια).

Όπως θα θυμόμαστε, σε κάποια από τα σχετικά θέματα έχει παρουσιαστεί τελικά ο "κατηγορούμενος", και η εικόνα της "υπόθεσης" έχει αλλάξει άρδην.

Διακρίνω πάντως μια τάση κάποιων συναλασσόμενων προς την ευθιξία -και όχι πάντοτε δικαιολογημένα.

sfaku είπε:
Διακρίνω πάντως μια τάση κάποιων συναλασσόμενων προς την ευθιξία -και όχι πάντοτε δικαιολογημένα.
Το έχουμε αυτό... αν και για το συγκεκριμένο περιστατικό είπα τη γνώμη μου.

sfaku είπε:
Προφανώς είναι νόμιμο να αλλάξει γνώμη ο πωλητής noiz, ιδίως αφού δεν υπάρχει κάποια επίσημη μορφή διαπραγμάτευσης, με γραπτές προσφορές, δεσμεύσεις και τα ρέστα (φαντάζομαι Λάκη ότι οι σχετικές διατάξεις τέτοιες διαπραγματεύσεις αφορούν και όχι αυτές των αγγελιών).
Οι διατάξεις αυτές αφορούν τα πάντα.

Δεν είναι προαπαιτούμενη η "επίσημη" (φαντάζομαι εννοείς γραπτή) μορφή διαπραγμάτευσης.

Είτε είναι αγγελία είτε είναι ακόμα και προφορική προσφορά-πρόταση για τη σύναψη αγοραπωλησίας.

Το αν σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πιο δύσκολο δικονομικά (δίκαιο απόδειξης) να αποδειχτει το "τί και πώς" συμφωνήθηκε είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Εδώ λέμε τι ισχύει κατά το ουσιαστικό δίκαιο.

Και εγώ, όπως λες:

Μιλάω πάντοτε σε θεωρητικό πλαίσιο και όχι για τη συγκεκριμένη "καταγγελία".
Εξ αρχής ΔΕΝ ασχολήθηκα με την εδώ "καταγγελία", μπήκα στο νήμα όταν τέθηκε έναν νομικό θέμα ,  με αφορμή την "καταγγελία".

Εχει χαθει λιγο το νοημα της αρχικης ερωτησης! Εγω μιλησα για αρνητικη αξιολογηση χρηστη! Ας μην το παμε σε μυνησεις και αποκεφαλισμους! Διαβαζω τι γραφεται αλλα δεν συμετεχω γιατι ειχα αρχισει να απογοητευομαι με τις αποψεις! Χαρηκα τουλαχιστον που βρεθηκαν κανα-δυο (μπορει και ενας) που τον λογο τον εχουν ψηλα και τον πιστευουν-τηρουν!

marioG542 είπε:
Εχει χαθει λιγο το νοημα της αρχικης ερωτησης! Εγω μιλησα για αρνητικη αξιολογηση χρηστη! Ας μην το παμε σε μυνησεις και αποκεφαλισμους! Διαβαζω τι γραφεται αλλα δεν συμετεχω γιατι ειχα αρχισει να απογοητευομαι με τις αποψεις! Χαρηκα τουλαχιστον που βρεθηκαν κανα-δυο (μπορει και ενας) που τον λογο τον εχουν ψηλα και τον πιστευουν-τηρουν!
Αναγκαστικά όπως κατάλαβες @marioG542, πλέον διάβασα όλο το Thread.

Fact no1
.

ΝΑΙ, εσύ ήσουν σαφέστατος.

Μίλησες για "αρνητικη αξιολογηση χρηστη", ακόμα και στο στάδιο πριν την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας.

Αν θες, συμφωνώ με το σκεπτικό, δεν ξέρω αν μπορεί να είναι υλοποιήσιμο για διάφορους λόγους.

ΔΕΝ ζήτησες νομική βοήθεια.

Το ότι με αφορμή το θέμα που έθεσες, "άνοιξε" η συζήτηση, φαντάζομαι το κατανοείς ή έστω το ανέχεσαι.

Aπλα οπως ειπωθηε και καπου στην αρχη, αυτο δε γινεται πουθενα, ουτε στο ebay. Aν εμενα με παρουν 10 ατομα για μια αγγελια αναγκαστικα μονο ο ενας θα αγορασει. δηλ οι υπολοιποι 9 θα πρεπει να με κρινουν αρνητικα επειδη ισως θεωρησαν οτι θα ολοκληρωθει η συναλλαγη μαζι τους? ακομα και αν τους εχω πει οτι προηγειται αλλος?

Αν ειναι ετσι να στελνω κι εγω μεηλ σε διαφορους και να τους λεω να μου κρατησουν το προιον μεχρι να βρω λεφτα και αν αυτοι τολμησουν να το δωσουν αλλου θα τους κανω αρνητικη αξιολογηση. Ειναι λογικο αυτο?

Απλα πρεπει να σκεφτεις οτι ισως ησουν ο 2ος η 3ος στη σειρα που πηρε τηλ. και οταν του ειπες "θα σε παρω αργοτερα" να τον εβαλε σε σκεψεις. Πρεπει να ερθεις και συ λιγο στη θεση του πωλητη  ;)

npap είπε:
εμένα Κώστα μου επιτρέπεται(ε) παρότι "ζω εδώ και ξέρω", να μη το δέχομαι ως συμπεριφορά?
Βρε συ Νίκο αλλίμονο, ο καθείς και οι απόψεις του.

Αν το δέχεσαι ή όχι είναι δική σου υπόθεση αλλά το ζήτημα είναι αν μπορείς να αλλάξεις κάτι με την αποδοχή ή την απόρριψη αυτής της συμπεριφοράς.

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι η κορυφή ενός παγόβουνου και πηγάζει από βαθύτερα και σοβαρότερα αίτια και κοινωνικά δεδομένα και η οποία αν και με ενοχλεί πολύ, δεν είμαι ούτε σε θέση αλλά ούτε και σε διάθεση να προσπαθήσω να την αλλάξω.

Το μόνο που νομίζω ότι μπορώ να κάνω είναι να την επισημαίνω, να μην την επανλαμβάνω και να μην την αφήνω (δύσκολο αυτό) να με χαλάει.

Για να βάλουμε και τα πράγματα στο αρχικό πλαίσιο, μιλάμε για κάποιον πιθανό πωλητή που δεν πήρε πίσω τηλέφωνο όπως υποσχέθηκε κάποιον πιθανό αγοραστή μιας ηλεκτρικής κιθάρας. Ο ψόγος έγκειται σε μία μάλλο αγενής συμπεριφορά ή τυπική Ελληνική αδιαφορία και όχι για κάποιο έγκλημα.

Να αναφέρω εν συντομία, σε αντιδιαστολή του γεγονότος του thread, ένα (πρωτοφανές σε μένα) περιστατικό που μου συνέβει προ μηνών στο ebay.

O πωλητής, επειδή καθυστέρησε να μου απαντήσει στις ερωτήσεις μου μετά την αγορά (και ως εκ τούτου δεν μπορούσα να προχωρήσω στην πληρωμή), μου ζήτησε συγγνώμη και μου έστειλε το μηχάνημα λέγοντας ότι αναλαμβάνει αυτός το κόστος των μεταφορικών ως δείγμα συγγνώμης. Να τονίσω ότι το έστειλε (και παρέλαβα) πριν καν πληρώσω για το προϊόν!!

Δεν το συζητώ βέβαια ότι πλήρωσα και το προϊόν αλλά και τα μεταφορικά καθότι όπως μου είπε, ο λόγος που είχε καθυστερήσει ήταν ότι είχε πεθάνει ο πατέρας του.

Ritchie77 είπε:
Aπλα οπως ειπωθηε και καπου στην αρχη, αυτο δε γινεται πουθενα, ουτε στο ebay. Aν εμενα με παρουν 10 ατομα για μια αγγελια αναγκαστικα μονο ο ενας θα αγορασει. δηλ οι υπολοιποι 9 θα πρεπει να με κρινουν αρνητικα επειδη ισως θεωρησαν οτι θα ολοκληρωθει η συναλλαγη μαζι τους? ακομα και αν τους εχω πει οτι προηγειται αλλος?
Όλα έχουν να κάνουν με την ΑΡΧΙΚΉ συνεννόηση που θα κάνεις μαζί τους...αν σε πάρει ο πρώτος και σου πει "θα μιλήσουμε" και μετά στους υπόλοιπους 9 πεις "ναι φίλε μου, είναι δικό σου το μηχάνημα" τα χεις ήδη μπλέξει και σε κάποιον/κάποιους θα φανείς αφερέγγυος....

Αν,όμως, στους επόμενους 9 εξηγήσεις την κατάσταση εξ'αρχής τότε εσύ έχεις πράξει όπως όφειλες και αν οι άλλοι δεν κατάλαβαν δεν είναι δικό σου φταίξιμο...

Να αναφέρω εν συντομία, σε αντιδιαστολή του γεγονότος του thread, ένα (πρωτοφανές σε μένα) περιστατικό που μου συνέβει προ μηνών στο ebay.

O πωλητής, επειδή καθυστέρησε να μου απαντήσει στις ερωτήσεις μου μετά την αγορά (και ως εκ τούτου δεν μπορούσα να προχωρήσω στην πληρωμή), μου ζήτησε συγγνώμη και μου έστειλε το μηχάνημα λέγοντας ότι αναλαμβάνει αυτός το κόστος των μεταφορικών ως δείγμα συγγνώμης. Να τονίσω ότι το έστειλε (και παρέλαβα) πριν καν πληρώσω για το προϊόν!!

Δεν το συζητώ βέβαια ότι πλήρωσα και το προϊόν αλλά και τα μεταφορικά καθότι όπως μου είπε, ο λόγος που είχε καθυστερήσει ήταν ότι είχε πεθάνει ο πατέρας του.
:o

Μπράβο και στους δύο.

Ritchie77 είπε:
 Απλα πρεπει να σκεφτεις οτι ισως ησουν ο 2ος η 3ος στη σειρα που πηρε τηλ. και οταν του ειπες "θα σε παρω αργοτερα" να τον εβαλε σε σκεψεις. Πρεπει να ερθεις και συ λιγο στη θεση του πωλητη  ;)
Δεν διαβαζεις σωστα! Μου λεει "εκλεισε" και του λεω θα σε παρω σε λιγο να σου πω στοιχεια! Μου λεει ΑΥΤΟΣ, παρε με αυριο γιατι ειμαι στο δρομο για live!

Με μια απλη εξηγηση "εισαι 2ος στη σειρα" θα ηταν ολα σωστα!

@npap

Αν και όσο περνάει ο καιρός τείνω να υιοθετώ κι εγώ αυτή την άποψη περί μη ανοχής (έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι) ταυτόχρονα δεν μπορώ παρά να παραδεχτώ ότι όσο και να προσπαθείς πάντα κάποιοι θα έχουν μια ηθική πυξίδα όχι και τόσο ... ακονισμένη. Προστατεύοντας λοιπόν εαυτόν από τσαντίλες και απογοητεύσεις απ' το πρωί ως το βράδυ λες κι ένα "δεν βαριέσαι".

Δεδομένης λοιπόν της ποικιλίας των συμπεριφορών και του αναγκαστικά ξεχειλωμένου εύρους του τι είναι αποδεκτό, πρακτικές σαν κι αυτές παραμένουν μέρος των εμπορικών και μη συναλλαγών.

Στο αρχικό θέμα, δυστυχώς και όπως είναι αναμενόμενο, όπως υπάρχουν μαλάκες πωλητές υπάρχουν και μαλάκες αγοραστές κι αν δώσεις χώρο και στους μεν και στους δε να εκφράσουν την μαλακία τους κακός χαμός μας περιμένει.

Επίσης το σύστημα των αξιολογήσεων πρέπει να παρέχει χρήσιμη πληροφορία και να μετατραπεί σε ιστολόγιο του τι μας κακοφαίνεται δεν νομίζω ότι είναι βήμα μπροστά. Να το πω διαφορετικά, ακόμα κι αν υπήρχε η δυνατότητα αξιολόγησης χωρίς συναλλαγή για το συγκεκριμένο συμβάν νομίζω ότι δεν υπάρχει επαρκής λόγος για να είχε αναφερθεί.

Φιλικά πάντα.

επειδή ακριβώς η λογική μου απέχει από τις "τηλεδίκες" η δική μου συμμετοχή στην κουβέντα  ξεκίνησε και τελείωσε στο πραγματικά σημαντικό για μένα θέμα της "σιωπηρής αποδοχής στην αθέτηση του λόγου" με ΑΦΟΡΜΗ το γεγονός που έθεσε ο OP και των  απαντήσεων που δέχτηκε...

το ότι ΑΡΝΟΥΜΑΙ την απριόρι παραδοχή της και εγώ στο βαθμό που δύναμαι να την ορίσω (έστω και ως αρχική θεωρητική προσέγγιση "εκκίνησης" στην εκτίμηση κάθε περίπτωσης) μάλλον με καθιστά δον Κιχώτη στα μάτια κάποιων...δεκτόν σεβαστόν αλλά και παραλλήλως επαρκώς αδιάφορον...

αλλά το να κυνηγάω συνεχώς την μπάλα στην εξέδρα με κουράζει ρε φίλοι (υπάρχει και μια ηλικία και μάλιστα φέρουσα σώμα ταλαιπωρημένο από την αλητεία της νεότητας μου)... ;D

τεσ πα... μπορεί το "δάκτυλο" που δείχνει το δάσος να ανήκει σε κάποιο top model γι αυτό να έχει τόση πέραση... ;D

δεν έχει νόημα να συνεχίσω το διάλογο (αν και με τρώει) γιατί απλά θα "αναμασώ" πράγματα που ήδη στοιχειοθέτησαν την άποψή μου... απλά θα προσθέσω ότι πολλές φορές το χειρότερο δεν είναι το να κάνεις την "τρίχα τριχιά" αλλά το να προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι η "τριχιά" είναι "τρίχα" για να μη σε τσούξει...

πάντα και πάνω από όλα φιλικά

Έχει τραβήξει 6 σελίδες τούτο το νήμα...για ποιο λόγο άραγε;Επειδή προσπαθούμε να εξηγήσουμε κοινωνιολογικά και νομικά το αν μπορεί ή υποχρεούται ο εκάστοτε πωλητής να αρθρώσει πέντε γ@μημένες λέξεις "φίλε άκυρο,την έδωσα αλλού";

Και ενώ όλοι ξέρουμε ποιο είναι το σωστό και τι θα θέλαμε να συμβεί σ' εμάς αν βρισκόμασταν στη θέση του ΟΡ,παρ' όλα αυτά προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε ή να υποβαθμίσουμε τέτοιες συμπεριφορές.

Ζω κι εγώ στον μικρόκοσμο του φίλου npap...

Ό,τι λέμε το κάνουμε και ό,τι δεν κάνουμε δεν το λέμε.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back