κατ αρχήν (για να μη διαβάζω ξανά όλα όσα έγραψα κι είναι κι αρκετά ήδη παρότι Λάκων -τρομάρα μου- εκ μητρός), από ότι θυμάμαι απλά "
διαπίστωσα" μία από τις κύριες πηγές της ελληνικής κοινωνικής παθογένειας με
αφορμή το θέμα, χωρίς να μπω στη διαδικασία των συγκρίσεων με άλλους λαούς για να στηρίξω το (kate me) αυταπόδεικτο (δεν νομίζω να υπήρχε και λόγος άλλωστε)...
κατά δεύτερον καθόλου απότομος μην ανησυχείς... δεν παρεξηγήθηκα από τον χαρακτηρισμό...
και
για να μην ανοίξουμε (ελπίζω) κουβέντα βδομάδας θα σου αναφέρω την διαβολικά συμπτωματική περίπτωση που βίωσα σήμερα το μεσημέρι και πυροδότησε τον κατι τις παραπάνω ζήλο μου...
εδώ και 3 βδομάδες πήρα την απόφαση να μεταφέρω την έδρα της επιχείρησης μου για πολλούς λόγους σε έναν ιδιόκτητο άλλο χώρο...
την ημέρα που επισκέφθηκα με την γυναίκα μου αυτόν τον χώρο για να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόταν (μια και είχαμε καιρό περάσουμε), μας προσέγγισε μια κυρία της γειτονιάς ζητώντας μας να τον δει με πρόθεση να τον νοικιάσει...
τελικά αν και δεν είχαμε σκεφτεί την περίπτωση να τον αξιοποιήσουμε με αυτόν τον τρόπο μας δελέασε με την προσφορά της (προκαταβολή ενός χρόνου ενοικίων, δικά της έξοδα επισκευής κλπ) και συμφωνήσαμε προφορικά να της τον παραδώσουμε χθες που θα γυρνούσε από τις διακοπές της....
μη στα πολυλογώ αφού προσπαθώ από χθες να την βρω σε τηλέφωνα και παντού και είναι εξαφανισμένη, μαθαίνω ότι ενδιάμεσα βρήκε αλλού να νοικιάσει και ήδη έχει μεταφερθεί εκεί
χωρίς φυσικά να μπει στον κόπο να μας ειδοποιήσει έστω και δια αντιπροσώπου...
εν τω μεταξύ εγώ ήδη με την ιδιοκτήτρια μου έχω συμφωνήσει παράταση της μίσθωσης στο γραφείο και φυσικά "ακυρώσει" τις προσφορές των φίλων για βοήθεια στην μετακόμιση όπως και άλλες διαδικαστικές κινήσεις που είχαν να κάνουν με την μεταφορά...
θα πρεπε λοιπόν εγώ τώρα να "σταθμίσω" τα γεγονότα και να "
μεταφράσω" την κερδισμένη με "άγριο τρόπο" (20 χρόνια στην νύχτα ως μουσικός και ηχολήπτης)
πίστη στον λόγο σε
προσωπική αφέλεια μια και εμπιστεύτηκα λόγο, ζητώντας και
συγνώμη από την κυρία που με έβαλε στην περιπέτεια δίνοντας της και δίκιο από πάνω
?
τες πα...νάμαι λοιπόν σήμερα το απόγευμα να μπαίνω και λίγο στο noiz
να ξεχαστώ και να πέφτω στο θέμα του φίλου μας, Αύγουστο μήνα που είναι μάλιστα παχιές οι "μύγες" ;D...
η συνέχεια παίχτηκε στην οθόνη σου και θα επιμείνω κλείνοντας ανεξαρτήτως "ειδικού βάρους" κάθε υπόθεσης στο:
Το ΔΙΚΑΙΩΜΑ μονομερούς ακύρωσης οποιασδήποτε προφορικής συμφωνίας ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ (αυτόματα) την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ (κατ ελάχιστον) της (κατά προτίμηση επιχειρηματολογημένης) ενημέρωσης του έτερου συμβαλλόμενου...
πόσο δε μάλλον από την στιγμή που ένας έγκριτος νομικός και συμφορουμίτης μας (ναι ξέρω εμένα περίμενε να τον διαφημίσω
) επιβεβαίωσε και νομική ευθύνη πλέον της ηθικής...
τέλος παρότι όπως θα έλεγε και ο Βρετανός ξάδερφος του Αστερίξ: τα χρόνια μου είναι περισσότερα από τα δικά σου αλλά λιγότερα του Μαθουσάλα, θα "δασκαλίσω" για μια ακόμα φορά λέγοντας ότι οι νέοι άνθρωποι
αν δεν επιδείξουν
ΜΗΔΕΝΙΚΗ ανοχή παντού και πάντα (από την γκόμενα μέχρι τον "θαθα" πολιτικό αλλά
ναι και τον πωλητή της κιθάρας)
στην αθέτηση του λόγου, ΕΛΠΙΔΑ ντεν έκει καρδιά μου για κάτι
καλύτερο από αυτό που τώρα βιώνουν...
ΥΓ...αν έφτασες διαβάζοντας μέχρι εδώ, επιμένεις ακόμα ότι εσύ "μακρυγόρησες"? ;D