Ο Carl έχει αυτό το setup sto tremolo, το οποίο έχει υιοθετήσει κι εγώ.
Από την άλλη, η Fender προτείνει για floating τρέμολο απόσταση από το σώμα της κιθάρας 1/8, περίπου 3,2 mm. Έχει μία ελαφρά κλίση προς τα πάνω δηλαδή η γέφυρα από το σώμα.
Από την άλλη πάλι, ο John Cruz έχει απαντήσει πως δεν τεκμηριώνεται επιστημονικά η θεωρία του Carl, αφού έχει ο ίδιος (Cruz) μετρήσει την τάση των χορδών κλπ κλπ. Ο ίδιος λοιπόν (Cruz) ακολουθεί την μέθοδο της fender και χρησιμοποιεί την τριγωνική διάταξη των ελατηρίων. Σημειώνει μάλιστα, πως η μέθοδος του Carl είτε το σετάρισμα του Jeff Beck είναι το ιδανικό για το παίξιμο των συγκεκριμένων κιθαρωδών και ο καθένας πρέπει να το προσαρμόζει στο δικό του παίξιμο.
Προσωπικά, έχοντας την διάταξη του Carl πραγματικά η κιθάρα μου δεν ξεκουρδίζεται (εντάξει ανεπαίσθητα με πολύ πολύ σκληρή και βίαιη χρήση με έντονα dive bombs).
Τέλος στην ερώτησή σου, με τα 5 ελατήρια σίγουρα δεν θα ξεκουρδίζεται εύκολα και θα κάνεις bends χωρίς να σηκώνεται η γέφυρα επηρεάζοντας τις ανοικτές, μην ξεχνάς όμως πως τα bends θα είναι δυσκολότερα (μεγαλύτερη αντίσταση). Συνήθως χρησιμοποιούν 5 ελατήρια σε μεγαλύτερο πάχος χορδών. Αλλά εσύ δοκίμασε και δες τί σε βολεύει. Προσωπικά, έχω βολευτεί με τη μέθοδο του Carl και απλά, όταν στα bends θέλω να χτυπήσω και την από κάτω χορδή ή μία ανοικτή, φροντίζω να χαλαρώσω λίγο το bend μου για να ισορροπήσει η γέφυρα. Ελπίζω να γίνομαι καταννοητός ;D