bloody_sunday είπε:
Εγώ δεν προσπάθησα Apos σε καμία περίπτωση να πω πως είναι σώνει και καλά άχρηστο, ούτε να σε αποκαλέσω
"ηλίθιο". Τώρα το αν εγώ και διάφοροι άλλοι το "ονομάζουν" έτσι, είναι δικιά τους άποψη. Για το άλλο της κοινής λογικής, το επεσήμανες κι
εδώ, και είναι ένα προϊόν παρεξήγησης διότι δεν είπα πως η δικιά μου λογική είναι και η "κοινή" (δηλαδή όλων), αλλά πως ο καθένας διαθέτει αυτήν την ονομαζόμενη και ως
"κοινή λογική" ("common sense" αγγλιστί) για να κρίνει για τον εαυτό του αν αυτό που είχες γράψει είναι σωστό ή όχι:
"Ο ίδιος ο Jobs "'εσπευσε" να διαχωρίσει το ipad από τα netbooks. Άρα δεν υπάρχει κάνενας λόγος να τα συγκρίνουμε εμείς..."
Καταρχάς, δεν είπα ότι λες "εμενα" ηλίθιο, αλλά τον κάθε "εμένα" (btw, ΕΓΩ είπα ότι δεν θα το αγόραζα), οπότε δεν υπήρξε από την αρχή θέμα παρεξήγησης! ;D
Δεύτερον, στο link που παράθεσες, έχω απαντήσει ήδη "ΟΚ, ίσως το διατύπωσα λάθος...", οπότε για μένα δεν τίθεται θέμα να το συνεχίσω, αφού ο ίδιος έθεσα τη διατύπωσή μου ως άστοχη.
ΟΚ, κάποιοι συγκρίνουν το ipad με τα netbooks. Αυτοί όμως που δεν τα συγκρίνουν (όπως εγώ πχ), ας έχουν το δικαίωμα να θεωρείται η γνώμη τους ΔΙΚΗ τους και όχι αναπαραγωγή αυτής του Jobs! Υπάρχει και αυτή η πιθανότητα!
(bloody, δεν αναφέρομαι σε σένα, γενικά μιλάω).
Κι εγώ ας πούμε θεωρώ τα netbooks ΠΟΛΥ υπερτιμημένα (με την κυριολεκτική έννοια του όρου: ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ). Και επίσης θεωρώ την εμπορική πορεία τους ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ επιτυχημένη σε σχέση με το προϊόν που προσφέρουν. Το ότι πουλάνε netbooks
30 εταιρείες και όχι
μία (η apple, στο παράδειγμα του ipad), δεν σημαίνει ότι δεν παίζουν
μαρκετίστικο παιχνίδι στην πλάτη μας
2 μόνο εταιρείες: η
intel και η
microsoft. Αρχαίοι επεξεργαστές, αρχαίο (μέχρι πρόσφατα) λειτουργικό, bundled θες-δεν θες στο 90% των περιπτώσεων με το μηχάνημα, και η ψευδαίσθηση ότι πληρώνεις ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ επειδή απλά σου προσφέρεται σε μικρές διαστάσεις... Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, τα netbooks είτε θα έπρεπε να προσφέρουν τις παρούσες επιδόσεις τους σε πάχος ριζόχαρτου (υπερβάλω, αλλά you get the point...) είτε στις παρούσες διαστάσεις θα έπρεπε να έχουν διπλάσιες επιδόσεις...
Κι εγώ θα θεωρούσα "θύμα" τον εαυτό μου αν έπαιρνα netbook, δεν θεωρώ κάποιον έτσι, που αγοράζει ένα. Νομίζω είναι πιο "δίκαιος" αυτός ο τρόπος σκέψης...