Αpple I Pad... wtf?

pascal είπε:
Όλο το hype, το marketing, το bullshiting, τα events, οι διαφημίσεις, οι γκρίνιες, οι ενθουσιασμοί, τα παράπονα, οι συζητήσεις (ακόμα κι' αυτή που κάνουμε εδώ)

ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ.

Αγοράζεις και ΑΥΤΑ μαζί με το iPad. Αυτά ΕΙΝΑΙ καινοτομία για ένα τέτοιο προιόν (όχι τεχνολογική, ούτε καν χρηστική). Καμιά ανάλογη συσκευή δεν τα "έχει".
Για αυτο ακριβως το λογο τα προϊοντα αυτα εχουν συγκεκριμενο - και πολυ μεγαλο - κοινο. Οσοι ξερουν ακριβως τι θελουν δεν θα γυρισουν να κοιταξουν προϊον της Apple, εκτος αν τυχαινει να κανει ακριβως αυτο που θελουνε, (οπως συμβαινει με διαφορους επαγγελματιες) οποτε εκει αρχιζουν και μετρανε η αριστη ποιοτητα κατασκευης, υποστηριξη κτλ, και ειδικοτερα ανθρωποι που δεν εχουν ή δεν θελουν να εχουν μεγαλη επαφη με υπολογιστες, οποτε εκει μετραει παρα πολυ το interface που αλλοι το βρισκουν περιοριστικο.

Η τηλεκαρτα που κολλαει? Το iPad δεν παιρνει τηλεφωνο για να μπορει να συνυπαρχει με το iPhone (και διαβασα καπου οτι δεν υποστηριζει ουτε Skype και παρομοια, αληθευει αυτο?).

Βγηκε και φημη σε ενα site οτι θα παρουσιαστει iPad με OS X... λιγο ραδιο αρβυλα μου ακουγεται, για να δουμε.

Pointy είπε:
Οσοι ξερουν ακριβως τι θελουν...
πόσο χρόνων είναι αυτοί? ;D ;D

Και αυτό που θέλουν σήμερα, δεν γίνεται να αλλάξει σε κάτι που να θέλουν αύριο?

marathon είπε:
πόσο χρόνων είναι αυτοί? ;D ;D

Και αυτό που θέλουν σήμερα, δεν γίνεται να αλλάξει σε κάτι που να θέλουν αύριο?
Οσο ειναι, και ναι, γινεται :)

Πχ οταν στις αρχες των iPod που ψαχνομουν και εγω για mp3, δεν ειχα αναγκη για μεγαλη χωρητικοτητα, ηθελα μικρο μεγεθος αλλα να εχει και οθονη, το mini ειχε παρομοια features με αλλα αλλα πολυ μεγαλυτερη τιμη, οποτε οσο κουλ και μαματος και να φαινομουνα με iPod, απλα δε μου εκανε σαν μηχανημα.

Και βεβαια για να ειμαι ειλικρινης μια αλλη απαιτηση μου που καλυπτει κανενα απο τα προιοντα της Apple απο οσο ξερω, ειναι να το βλεπει οποιοσδηποτε υπολογιστης σαν mass storage device και μπορω να κανω drag and drop τα αρχεια μου σαν ανθρωπος.

Και για να ειμαι τελειως ειλικρινης, με ενοχλει λιγο η νοοτροπια "iSheep" αλλα αυτη υπαρχει και στη μουσικη ας πουμε, και γενικα σε οτιδηποτε στον κοσμο διαφημιζεται, απο γαριδακια μεχρι πολιτικα κομματα, κατα τα αλλα δεν εχω κατι εναντια στην Apple συγκεκριμενα, μονο οταν βαζουνε το design και το hype πανω απο τη λειτουργικοτητα. Ισα ισα πολυ θα ηθελα να τρεχει το iPad OS X (και να εχει USB, και να παιρνει SD...) γιατι μπορουσε να ειναι κατι πολυ παραπανω απο αυτο που το κανανε, και ας μην το επαιρνα ποτε.

Pointy είπε:
Ισα ισα πολυ θα ηθελα να τρεχει το iPad OS X (και να εχει USB, και να παιρνει SD...) γιατι μπορουσε να ειναι κατι πολυ παραπανω απο αυτο που το κανανε, και ας μην το επαιρνα ποτε.
Υπομονή...μετά τα πρώτα 3.000.000 κομμάτια, έχω βάσιμες υποψίες ότι θα βγεί έτσι όπως το θές ;) ;D

Δεν ξέρω μόνο, εάν αυτό το μοντέλο θα κάνει 500$

Φήμες λένε ότι θα έχει και υποδοχές στο πλαινό μέρος και το logic pro προεγκατεστημένο για απ'ευθείας τοποθέτηση έναντι οθόνης προς το παρών σε:

1. Korg Oasys

2. Roland Fantom G series

( ;Dκαι μετά ξύπνησες!...)

Έχω ακούσει κάτι φήμες ότι αν πας το iPod εκτός εγγύησης για επισκευή, δεν το αναλαμβάνει η Apple. Ισχύει; Έχει ακούσει κανείς κάτι; Άραγε θα συνεχιστεί αυτή η τακτική και στο iPad;

mscmkr είπε:
Έχω ακούσει κάτι φήμες ότι αν πας το iPod εκτός εγγύησης για επισκευή, δεν το αναλαμβάνει η Apple.
Σε ένα μηχανάκι που κάνει 200 ευρώ, και μόνο να το αφήσεις κάνεις 50 και να στο φτιάξουν 250...λές να συμφέρει να το επισκευάσεις?

Ειδικά τώρα που η Rainbow πουλήθηκε στην Infoquest?...και δεν ξέρουν που πάνε τα 4? Άσε, που να σου λέω πιο σοβαρές καταστάσεις...

Άλλο το να μη συμφέρει, άλλο να σου λένε, άμεσα ή έμμεσα, αγόρασε καινούργιο.

mscmkr είπε:
Άλλο το να μη συμφέρει, άλλο να σου λένε, άμεσα ή έμμεσα, αγόρασε καινούργιο.
Μα γι αυτό σου λένε πάρε άλλο...δεν ξέρω καν εάν ανοίγει το Pod...

mscmkr είπε:
Έχω ακούσει κάτι φήμες ότι αν πας το iPod εκτός εγγύησης για επισκευή, δεν το αναλαμβάνει η Apple. Ισχύει; Έχει ακούσει κανείς κάτι; Άραγε θα συνεχιστεί αυτή η τακτική και στο iPad;
Παντως σε αντιστοιχα προϊόντα που "δεν ανοιγουν" τα ελληνικα υποκαταστηματα service (πχ για το Sony PS2) , θυμαμαι οτι μετα το περας της εγγύησης, αν χάλαγε η συσκευή, την άφηνες και με ενα ποσο (αν θυμαμαι καλα ηταν 90€ τη στιγμη που καινουριο κόστιζε 160) και σου έδιναν μια ανακατασκευασμένη επιτόπου (+3 μηνες εγγυηση).

Όπως και να έχει, οι τακτικές αυτές είναι απαράδεκτες. Φανταστείτε να συνεβαινε κάτι τέτοιο με ένα αυτοκίνητο.

blue είπε:
Φανταστείτε να συνεβαινε κάτι τέτοιο με ένα αυτοκίνητο.
Δηλαδή τι? Εάν χαλάσω το αυτοκίνητό μου και είμαι εκτός εγγύησης μου το πέρνουν πίσω για ένα ποσό και μου δίνουν άλλο να δουλεύει?

Δηλ σύμφωνα με το παράδειγμά σου, μου πέρνουν το χαλασμένο για 50% της αξίας του?

Στο συγκεκριμένο, δεν καταλαβαίνω που οι τακτικές είναι απαράδεκτες. Ένα Ipod  ξεκινάει από τα 50 ευρώ, προφανώς και ο κόστος ανακατασκευής ξεπερνάει την αξία ενός καινούργιου...

Ένα Ipod δεν χαλάει, παραμόνo εάν το ρίξεις κάτω, το ρίξεις στη θάλασσα ή βάλεις σπασμένα software...

marathon είπε:
Δηλαδή τι? Εάν χαλάσω το αυτοκίνητό μου και είμαι εκτός εγγύησης μου το πέρνουν πίσω για ένα ποσό και μου δίνουν άλλο να δουλεύει?
Οχι. Να ξυπνησεις ενα πρωι και το τετραετίας αυτοκίνητό σου να μην παίρνει μπροστα για καποιον ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ λογο (πχ να εχει μπουκωσει ενα μπουζοκαλωδιο) και να σου πουν απο την ΕΠΙΣΗΜΗ αντιπροσωπεια μιας πολυεθνικης εταιρειας οτι "εμεις εδω δεν ξερουμε να το φτιαχνουμε οποτε αν θες αμαξι δωσε ενα 60% του ποσου που κοστιζει καινουριο για να σου δωσουμε ενα αλλο που ειχε χαλασει παλια και το φτιαξανε "καπου" ".

Ειναι νορμαλ αυτο? Τι σημαινει after sales support?

blue είπε:
Ειναι νορμαλ αυτο? Τι σημαινει after sales support?
Ένας σκληρός δίσκος που έχει λήξει η εγγύησή του και τα έφτυσε, έχει after sales support με αντικατάσταση? Το Ipod, (έμμεσα), ένας σκληρός δίσκος είναι.

Πάρτε και άλλα περιφερειακά

http://www.macmusic.org/news/view.php/lang/en/id/8896/

marathon είπε:
Ένας σκληρός δίσκος που έχει λήξει η εγγύησή του και τα έφτυσε, έχει after sales support με αντικατάσταση? Το Ipod, (έμμεσα), ένας σκληρός δίσκος είναι.
ενα sony ps2, ενα xbox 360, ενα apple ipad , ενα laptop και ενα αυτοκίνητο ειναι κατι διαφορετικο. Για αυτα συζηταω και ειδικοτερα για το ipad.

blue είπε:
Για αυτα συζηταω και ειδικοτερα για το ipad.
Μα προφανώς και είναι διαφορετικά και με μεγάλες αποκλίσεις αρχικής αξίας.

Καμμιά φορά, το κόστος αποκατάστασης είναι μεγαλύτερο από την αρχική τιμή αγοράς. Εάν κάνεις πίτα το αυτοκίνητό σου, μπορεί να συμφέρει περισσότερο να αγοράσεις καινούργιο, παρά να ξαναφτιαξεις το παλιό. Και εκεί, δεν σε επιδοτεί καμμία εταιρία.

Τώρα το IPad (λογικά), είναι ένα μεγάλο Ipod. Άρα...

Ένα Ipod δεν χαλάει, παραμόνo εάν το ρίξεις κάτω, το ρίξεις στη θάλασσα ή βάλεις σπασμένα software...
Πάντως, μην νομίζεις ότι υπερασπίζομαι την Apple. Εμένα μου έχουν κάνει (στη πραγματικότητα), περισσότερα από ότι νομίζετε εσείς (στη θεωρία)...

κι εγω δεν ειμαι κατα της apple ή της Sony ή της MS, εχω τουλαχιστον ενα αντικειμενο απο την καθε μια...Θεωρω ομως οτι σαν καταναλωτης υφισταμαι κορόιδεμα (για να μιλησω επιστημονικά ;D) σε τετοιες καταστασεις.

Ξεκαθαριζουμε οτι δεν μιλαμε για κονιορτοποιηση ενος psp (fluxus), αλλα οτι σταματησε να παιζει και επειδη δεν εχουν ειδικευμενο προσωπικο να το φτιαξει ΕΔΩ, θα πρεπει να υποχρεωσουν τον καταναλωτη να συμβιβαστει με τις δικες τους προτεινομενες "λυσεις" (ειτε το στελνεις εξω και χρεωνεσαι ολα τα μεταφορικα ειτε παιρνεις ενα officially used).

Ο καταναλωτης φταιει που μια εταιρεία δεν εκπαιδεύει το προσωπικό της, ωστε να παρεχει σοβαρο service? Aυτα θα κοπουν οταν θα γινω πρωθυπουργος ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
blue είπε:
Ο καταναλωτης φταιει που μια εταιρεία δεν εκπαιδεύει το προσωπικό της, ωστε να παρεχει σοβαρο service? Aυτα θα κοπουν οταν θα γινω πρωθυπουργος ;D
Μα προσπαθώ να εξηγήσω ότι δεν είναι θέμα εκπαίδευσης αλλά κατασκευής. Τι να φτιάξεις από το Ipod tων 45, 75, 105, 205 ευρώ?

Το Ipad των 500 ευρώ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ακόμα!!!! Μπορεί να ανοίγει και να φτιάχνεται...

Άμα γίνεις πρωθυπουργός (θυμίσου ότι πρώτος εδώ μέσα έχω πεί να κάνουμε κόμμα όπως οι πειρατές της Σουηδίας...), έχεις σίγουρα τη ψήφο μου.

Απλά...ξανασκέψου το...ξέρεις τι είναι να στα χώνει 3 φορές την ημέρα ο Αλμούνιας και να σε βρίζει όλη η Ευρώπη? Το αντέχεις?

marathon είπε:
Μα προσπαθώ να εξηγήσω ότι δεν είναι θέμα εκπαίδευσης αλλά κατασκευής. Τι να φτιάξεις από το Ipod tων 45, 75, 105, 205 ευρώ?
μπορεις να τσεκαρεις στην αγορα οτι καποιοι μαγκες ηλεκτρονικοι κανουν ακριβως αυτη τη δουλεια. Επιδιορθωνουν συσκευες για τις οποιες η αντιπροσωπεια νιπτει τας χειρας της. Και το κανουν σωστα και καλα. Τεχνογνωσια δεν μπορει να λειπει απο τη μαμα-εταιρεια, αρα ολη αυτη τη διαδικασια εγω τη μεταφραζω ως ασυνεπεια προς τους πελατες της.

edit : αυτο το γνωριζω απο προσωπικη μου επαφη με την αγορα. Με προχειρο google search ειδα οτι υπαρχει πολυ ψωμι σε αυτη τη συζητηση :

http://seattletimes.nwsource.com/html/businesstechnology/2003131661_btipodrepair17.html?syndication=rss

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back