Αποριες fender 600 champ

mike_rhd

Μέλος
Πόντοι
28
Περιμενω αυτες τις μερεσ αυτον τον ενισχυτη ;D ;D. Κ εχω μερικες αποριες:

1) Σε τι χρησιμευουν οι 2 εισοδοι? ??? high και low? Δηλαδη ποια η διαφορα??

2)Εχω ακουσει οτι τους λαμπατους πρεπει να τους αφηνεισ να ζεστενονται. Δηλαδη θα πρεπει να τον ανοιγω κ να τον

αφηνω ετσι χωρις να παιζω για λιγο?? κ αν ναι, για ποσο??

3) ΑΝ θελετε, πειτε κ τη γνωμη σας για τον ενισχυτη  :P

Ευχαριστω,  Mike

1) Η low gain είσοδος έχει λίγο "χαμηλωμένο" το σήμα και ως εκ τούτου βρωμίζει λίγο πιο δύσκολα. Για να καταλάβεις τι εννοώ είναι (σε σχέση με τι high gain) είναι σαν να παίζεις με το volume της κιθάρας στο "7".

2) Σε σχέση με το ζέσταμα..... ανοιξέ τον και ρίχτου.  :)

3) Μικρό είναι  :)

Εμένα με έχει σώσει... για διαμέρισμα έχει αρκετή ένταση και για ηχογραφήσεις είναι αρκέτα χρήσιμος!!!

να τον χέρεσαι!

εγω παντος τον αφηνω στο stanby κανα 10 λεπτο..( ακουω διαφορα αμα παιξω κατευθειαν η αν περιμενω..)

καλημερααααα

μια χαρα ενισχυτακι για μελετη σε φιλικες προς γειτονες εντασεις !! εχει τον ηχο της λαμπας και εαν μελλοντικα παρεις και ενα box ηχειο μπορεις να παρεις την εξοδο του ενισχυτη και να το ριξεις στην καμπινα και παλι θα παιξει μια χαρα (δε λεμε να το ριξεις σε καμια καμπινα με 4Χ12'' αλλα με ενα 10 ή και 12'' μια χαρα θα παιξει)

ασε ποθ δε χορταινεις να το βλεπεις πολυ ομορφο !!

καλοπαιχτο φιλε

Ευχαριστω μαν!! Τωρα που καταληξαμε?? Πρεπει να τον αφηνω λιγο ανοιχτο πριν παιξω ή ορμαω με τη μια?? :P

Μεγεια!

Γι' αυτους τους ενισχυτες κυκλοφορουν και διαφορα upgrade kits.

Αυτο το κιτ περιεχει τους πυκνωτες Jupiter, τους οποιους εχω δοκιμασει στον δικο μου twin reverb και οσο περναει ο καιρος διαπιστωνω την ηχητικη τους ανωτεροτητα απεναντι σε πιο "off the self" πυκνωτες.

Αν θελεις να παρεις μονο τους Jupiters δες εδω.

Επισης αν ισχυει αυτο που γνωριζω, οτι δηλαδη οι ηλεκτρολυτικοι πυκνωτες που ειναι εγκατεστημενοι στους μοντερνους fender ειναι της IC (illinois capacitors) οι οποιοι παρα το ονομα ειναι Tαιβανεζικοι, καλο ειναι να αντικαθιστανται απο Sprague Atoms (USA) ή TAD Audiocaps (Germany).

Λεγεται οτι προκαλουν ghost/out of tune notes λογω μαπα "φιλτραρισματος".

Αυτο ειναι πληροφορια την οποια δεν εχω διασταυρωσει, αλλα την εχω διαβασει σε βιβλιο του Gerald Weber.

mike_rhd είπε:
Πρεπει να τον αφηνω λιγο ανοιχτο πριν παιξω ή ορμαω με τη μια?? :P
Καλο ειναι να αφηνεις λιγο χρονο για να ζεσταθουν καλυτερα τα νηματα. Ετσι τα προστατευεις λιγο παραπανω απο το να παιξεις με τη μια 10/10...

(δε λεμε να το ριξεις σε καμια καμπινα με 4Χ12'' αλλα με ενα 10 ή και 12'' μια χαρα θα παιξει)
και γιατι οχι?... αν ταιριαζουν τα φορτια, βαλ'το και θα δεις...  ;) :o

Ο επομενος στοχοσ λοιπον ειναι μια καμπινα  :P. προς το παρον θα δω τι λεει "μαμισιος" και μετα βλεπω για μετατροπες.

Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια παιδια, να στε καλα!! ;D

thanasis b είπε:
εγω παντος τον αφηνω στο stanby κανα 10 λεπτο..( ακουω διαφορα αμα παιξω κατευθειαν η αν περιμενω..)
E όχι και δεκάλεπτο!!!!  :o :o :o :o ;D ;D Ένάμισι λεπτό φτάνει και παραφτάνει...

Ωραίος και πανέμορφος. Έχει ξανασυζητηθεί στο παρελθόν, αν θες κι άλλες γνώμες ψάξε λίγο, ο Χαρίλατρον έχει παραθέσει και κλιπάκια και τον έχει συνδέσει με καμπίνα (το upgrade που πιστεύω ότι αξίζει να γίνει πρώτο πριν αρχίσουμε να ανησυχούμε για τους πυκνωτές, κατά τη γνώμη μου)

bloody_sunday είπε:
E όχι και δεκάλεπτο!!!!  :o :o :o :o ;D ;D Ένάμισι λεπτό φτάνει και παραφτάνει...

δεν κανω χρονομετρηση παντως τον ανοιγω και μετα απο ενα ευλογο διαστημα παιζω..σιγουρα ομως ειναι πανω απο 2 λεπτα.. δεν με πιεζει και κανεις για να βιαστω!! :P

bloody_sunday είπε:
τον έχει συνδέσει με καμπίνα (το upgrade που πιστεύω ότι αξίζει να γίνει πρώτο πριν αρχίσουμε να ανησυχούμε για τους πυκνωτές, κατά τη γνώμη μου)
Τα ηχητικα οφελη απο κατι τετοιο θα ειναι τεραστια μια και απαλασσεται αυτοματα απο το flimsy 6αρακι stock μεγαφωνο.

Αν και οταν τα κανει ολα αυτα και δει οτι θελει "κι αλλο", τοτε το cap upgrade ειναι ενδεδειγμενο.

Βεβαια το CU δεν θα εχει τοσο θεαματικη διαφορα, αλλα η συνολικη ποιοτητα του ηχου θα ειναι καλυτερη (ειτε στο 6" ειτε σε καμπινα).

Ηρθε σημερα ο φεντερ ;D ;D  Ωραιο ηχο εχει για μπλουζ κ πολυυυυυυυυυυυυ καθαρο ρε παιδι μου. ακομα κ με την ενταση στη 12 δν "βρωμιζει" σχεδον καθολου.

με ΄γεια και καλοπαιχτος...και σε λιγο σε βλεπω με μεγαλυτερο λαμπατο...πιστεψε με ετσι την επαθα και γω χεχεχεχε

μολις παρελαβα και γω (μετα την πωληση του 600) τον hot rod blues Jr.

αναψτε τα νηματααααααα...

Να σαι καλα φιλε!!  Λες ε?? Και εγω ετσι το βλεπω το πραμα ;D ;D

VAGTANPLAN είπε:
με ΄γεια και καλοπαιχτος...και σε λιγο σε βλεπω με μεγαλυτερο λαμπατο...πιστεψε με ετσι την επαθα και γω χεχεχεχε

μολις παρελαβα και γω (μετα την πωληση του 600) τον hot rod blues Jr.

αναψτε τα νηματααααααα...
Eιδες λοιπον οτι καλα τα κομπιουτερακια αλλα αλλο πραγμα η πενια σε ενισχυτη ρε παιδι μου... ;)Προσεχε μονο τις εντασεις του τζουνιορ μες το σπιτι γιατι ειναι μικρος στο ματι αλλα... φωναζει και την αστυνομια αμα λαχει!

Οσο για τον champ,εδω και λιγες μερες που τον απεκτησα παιζει stereo με τον roland cube 30 που ειχα και σε χαμηλες εντασεις ειναι πραγματικα απολαυση.Ασε που του χω φορτωσει κι ολα τα πεταλια.

Βεβαια το μεγαφωνακι του δεν ειναι και για πολλα πολλα,γι αυτο δοκιμασα να τον συνδεσω στην καμπινα του Heritage(2χ12 8Ω).Εκει αφ ενος υπηρχε τεραστια διαφορα στον ογκο του εξακοσαρακιου(!),αλλα επειδη ο μικρουλης παιζει στα 4Ω εχανε σε διαυγεια αρκετα κι ετσι αποφασισα να τον αφησω προς το παρον ...παρθενο 8)

Ρωτησα ομως για upgrade (μετασχηματιστης,μεγαφωνο κ.λ.π)και το κοστος ξεπερνα κατα πολυ τα 120e που τον αγορασα οποτε εκατσα στ αυγα μου(προς το παρον... ;))

Αληθεια καμια καμπινουλα που να παιζει στα 4Ω ξερει κανειςςςςςς?

Φιλε chord ποσο δικιο ειχες....!!!

πηγα και ακουσα και τους δυο hot rod...delux kai blues junior....ο delux απλα σκααααβει σε ηχο καθαροτητα αλλα....δεν ειναι για σπιτι !!! οντως αν η ενταση ξεπερασει το 1 ειναι παααρα πολυ για σπιτι...ενω ο blues ειναι πραγματικα αψογος στον καθαρο του ηχο καθως και στις ¨βρωμιες¨ με πεταλιερα δεν κολωνιιιειιιι πουθεναααα τον εχς 3 μερες τωρα και εκανα μεχρι και κοπανα απο την δουλεια για να τον τσακισω πρωινες ωρες που δεν ενοχλω σχεδον κανενα στην πολυκατοικια...τωρα αν σε 3-4 διαμερισματα οι κυραδες δεν ακουνε την Μενεγακη χεστικα χεχεχεχεχεχεχεχε.......

αψογη επιλογη για σπιτι για στουντιακι και ανεεεετα για λαηβ με η χωρις μικροφωνο...

δε συζηταω βεβαια τον συνδιασμο με τις κιθαρες...με την strat  εχω τον ορισμο της federias και με thn prs αααλλλη φαση σε ενταση καθαροτητα ....

αυτα γιατι μπορω να γραφω για ωρες ο ασχετος. χεχεχε

VAGTANPLAN είπε:
αν η ενταση ξεπερασει το 1 ειναι παααρα πολυ για σπιτι...
δεν θα παει και πολυ περισσοτερο απο κει και περα...

Γι' αυτο ευθυνεται το γραμμικο taper του ποτενσιομετρου. Aν αλλαχθει με ενα audio θα εχεις πιο ομαλη μεταβαση απο την ησυχια στη...μηνυση!... ;D

chord είπε:
Ρωτησα ομως για upgrade (μετασχηματιστης,μεγαφωνο κ.λ.π)και το κοστος ξεπερνα κατα πολυ τα 120e που τον αγορασα οποτε εκατσα στ αυγα μου(προς το παρον... ;))
Aν δεις πιο πανω που παραθετω ενα link, τα upgrades ειναι αρκετα φθηνα και γινονται φθηνοτερα αν παρεις σκετους τους πυκνωτες (χωρις λαμπες κλπ)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back