- Πόντοι
- 2,148
Αν ειχε αγορασει μεσω paypal δεν θα ηταν ασφαλισμενος?Την πάτησε ο κολλητός μου στη Γερμανία χάνοντας 1500 ευρώ "αγοράζοντας" από τις μικρές αγγελίες του eBay μια Tele του 72....
Η Βερολινεζικη αστυνομία όντως έκανε προσπάθειες να βρει τον απατεώνα αλλά φυσικά έπεσε σε τοιχο μια και παρόλο που βρηκαν το ΑΤΜ της Commerzbank από το οποίο τράβηξε τα χρήματα ο τύπος έκανε την ανάληψη φορώντας γυαλιά ηλίου και καπέλο....
και έτσι η κάμερα που όλα τα ΑΤΜ έχουν δεν κατέγραψε κάποιο ουσιαστικό στοιχείο...
"η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο λόγω σοβαρότερων υποθέσεων και φόρτου εργασίας"
Αν ειχε αγορασει μεσω paypal δεν θα ηταν ασφαλισμενος?
.
Τα ηθελε ο κ@λος τουΝαι αλλά δεν ήταν το κανονικό eBay αλλά οι μικρές αγγελίες του όπου επιτρέπεται η συναλλαγή και έκτος ΡΡ.
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/
Τα ηθελε ο κ@λος του
Με εξαίρεση τις Βρυξέλλες που οι μπάτσοι / επιθεωρητές μιλάνε τουλάχιστον 3 γλώσσες ο καθένας (γαλλικά, αγγλικά, φλαμανδικά) και είναι διαφόρων εθνικοτήτων (ο εν λόγω λεγόταν inspector Chalvez), στις ολλανδόφωνες περιοχές είναι φουλ ρατσιστές και σε λεωφορείο ακόμη να μπεις, έτσι και ρωτήσεις στα αγγλικά που είναι η τάδε στάση, δεν σου απαντάνε. Ή σου απαντάνε στα φλαμανδικά.........και μετα κατηγορουμε την Ελλαδα
To μονο που έχω χάσει τόσα χρόνια στο Βέλγιο, είναι 70 ευρώ για ένα OCD που δεν ήρθε ποτέ (κιθάρα δεν θα αγόραζα/αγοράσω ΠΟΤΕ online).
Είχα το τηλέφωνο τουανθρώπουκοπρίτη, το ονοματεπώνυμό του και το IBAN που είχα στείλει τα χρήματα, έτσι πίστευα ότι η αστυνομία θα με βοηθούσε, ή ότι θα τον ανάγκαζε να μου τα επιστρέψει.
Δυστυχώς επεσα σε ολλανδόφωνο εθνικιστή του φασιστικού κόμματος της φλάνδρας, ο οποίος, όταν συνειδητοποίησε πως είμαι μετανάστης και έχοντας την διεύθυνση και το όνομά μου (αφού υποτίθεται πως θα μου ταχυδρομούσε το πετάλι), με απειλούσε κι από πάνω ότι θα στείλει τα φιλαράκια του τους φασίστες να μου κάνουν μια επίσκεψη.
Εκτύπωσα και έστειλα τα μέηλ που με απειλούσε, στο αστυνομικό τμήμα, πήγα και από εκεί και έδωσα κατάθεση, τον πήραν και τηλέφωνο οι μπάτσοι, του άφησαν μήνυμα ότι έγινε αναφορά συμβάντος απειλής για σωματική βία, και ανοίχθηκε δεύτερη υπόθεση εναντίον του.
Ενα δυο μήνες μετά, έλαβα μια επιστολή από την εισαγγελία της Αμβέρσας (όπου υπαγεται διοικητικά η διεύθυνση/περίπτωση του απατεώνα), η οποία με πληροφορούσε στα φλαμανδικά (παρόλο που το αστυνομικό τμήμα Βρυξελλών ανάφερε ρητά ως γλώσσα επικοινωνίας με τον καταγγέλοντα -εμένα δηλαδή- τα αγγλικά κ γαλλικά / Κάποια διάκριση προς τον μη-Βέλγο εδώ, έτσι, ότι "η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο λόγω σοβαρότερων υποθέσεων και φόρτου εργασίας" και ότι αν θέλω να διεκδικήσω τα χρήματά μου, θα πρέπει να βάλω δικηγόρο να ανοίξει.κυνηγήσει την υπόθεση.
Ο κόσμος είναι μικρός όμως, γυρίζω σε συναυλίες από εδώ κι από εκεί, ο τύπος είχε στο facebook τη φάτσα του και η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται συνήθως κρύο...
Δεν είχα καμία τύχη ως "ex-pat" (έτσι μας αποκαλούν υποκριτικά εδώ τους μετανάστες που είμαστε Ευρωπαίοι και όχι αφρικάνοι ή ασιάτες, τους οποίους τους λένε κανονικά "immigrants") - φαντάσου τι τύχη θα είχε κάποιος "immigrant" στη θέση μου.
Δε κόβουν αποδείξεις ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
Εθνικισμός, ρατσισμός στα βαλκάνια δεν υπάρχει
που δεν είμαστε βαλκάνια αλλά εγγύς προς μέση ανατολή