Απάτες με SMS και άλλα.

Και η εφορια πρεπει να πουλαει τα στοιχεια, γιατι μου ηρθε μηνυμα να πληρωσω και καλα.

Αλλα και ο Καρολος της Αγγλιας πρεπει να πουλαει τα στοιχεια, διοτι ποιος εκανε πριγκιπα τον καθε Νιγηριανο;

Καλα οι τραπεζες δεν το συζητω, τα εχουν ξεπουλησει ολα τα στοιχεια.

ΕΛΕΟΣ

Αν τωρα δεν αγοραζεις γιαπωνεζο η κορεατη σε αμαξι, και γενικως θα ελεγα αν ασχολεισαι με αμαξια, καλα να παθεις, ας προσεχες.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Και η εφορια πρεπει να πουλαει τα στοιχεια, γιατι μου ηρθε μηνυμα να πληρωσω και καλα.

Αλλα και ο Καρολος της Αγγλιας πρεπει να πουλαει τα στοιχεια, διοτι ποιος εκανε πριγκιπα τον καθε Νιγηριανο;

Καλα οι τραπεζες δεν το συζητω, τα εχουν ξεπουλησει ολα τα στοιχεια.

ΕΛΕΟΣ

Αν τωρα δεν αγοραζεις γιαπωνεζο η κορεατη σε αμαξι, και γενικως θα ελεγα αν ασχολεισαι με αμαξια, καλα να παθεις, ας προσεχες.
Μόνο Japan Korea China όχι μόνο αμάξι αλλά και οτιδήποτε άλλο.Μουσικα όργανα εργαλεία κτλ.Τα υπόλοιπα είναι υπερτιμημένα και ελαττωματικά. 

Δεν έχω vw απλά λέω ότι οι τύποι είχαν εγκαταστήσει λογισμικό και να δείχνει 50 φορές λιγότερους ρύπους τι να λέμε τώρα. 

Το θέμα είναι ο Σκλαβενίτης αγαπημένες μου φίλες.

Μου ήρθε στο mail ένα κουπόνι προσφοράς από τον Σκλαβενίτη.

Αλλά εγώ δεν έχω λογαριασμό εκεί.

Πώς ήξερε το mail μου?

Και έβγαλε ανακοίνωση για απατεώνες λέει, που μοιράζουν ψεύτικα κουπόνια.

Εγώ λέω ότι δεν ήθελε να μου εξαργυρώσει το κουπόνι.

Γι' αυτό, μην εμπιστεύεστε τις ανώνυμες προσφορές, ούτε τις ανώνυμες απειλές.

Αύριο την ίδια ώρα, με μια νέα συμβουλή για σας αγαπημένες μου φίλες.

Εμένα πάντως μου είχε έρθει από «ΕΛΤΑ», ότι δεν με βρήκανε και το δέμα μου είναι προς αποθήκευση και δώσε τόσα (ένα αστείο ποσό) τέλη αποθήκευσης και θα στο ξανα στείλουμε...

Το... δέμα; Μα δεν έχω κάνει κάποια παραγγελία... Κομπίνα βεβαίως, που η βάση της ήταν να μπεις εσύ στον πειρασμό να γίνεις... κομπιναδόρος. Να πλήρωνες 2-3 ευρώ για να λάβεις το (ξένο) δέμα και ότι σου καθόταν. ?   

αλλά θα με κόψει η λογοκρισία.
Παρακαλώ πολύ το αξιότιμο μέλος fusiongtr ή φιούζιο ή φάζιο ή φάσιον, (τον Στράτο τέλος πάντων), να μη διαδίδει ψευδείς ειδήσεις. Δεν υπάρχει λογοκρισία... 

Τι θα ήθελες να πεις; Μίλα άφοβα... ?

gold-scissor.webp

Πριν από κάτι μέρες παρήγγειλα κάποια πράγματα από Θωμά συνολικής αξίας 220 € και το αναμένω σύμφωνα με το tracking της UPS την επόμενη εβδομάδα. Σήμερα στο κινητό, μου ήρθε το εξής μήνυμα : POSTELTA Το δέμα σας με αριθμό τάδε υπόκειται σε τελωνειακή επιβάρυνση 2,99 €, παρακαλούμε επισκεφτείτε το https://hellenic-paketo.com. Εν τω μεταξύ η συγκεκριμένη σελίδα δεν μου ανοίγει. Γνωρίζει ή έχει αντιμετωπίσει κάποιος παρόμοιο περιστατικό ?

Πρόκειται σίγουρα περί απάτης. Το γεγονός ότι πάτησες τον σύνδεσμο από το sms που ήρθε στο κινητό σου κρύβει αρκετούς πιθανούς κινδύνους, μερικοί από τους οποίους είναι οι παρακάτω:

- Να σου έρχονται τακτικά μηνύματα από 5ψήφια ή άλλους άγνωστους σε σένα αριθμούς με ταυτόχρονες χρεώσεις στον λογαριασμό σου της κινητής ή να αφαιρείται κάθε φορά ένα ποσό από το καρτοκινητό σου αν έχεις τέτοιο. Το συγκεκριμένο θέμα λύνεται μόνο σε συνεργασία με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην οποία έχεις συμβόλαιο ή κάρτα. Το είχε πάθει η γυναίκα μου. Μεγάλος μπελάς για να το σώσουμε και αφού τράβηξαν ένα σωρό χρήματα μέχρι να το πάρουμε χαμπάρι. Ευτυχώς είχε καρτοκινητό και όταν τελείωνε η κάρτα δεν μπορούσε να τραβήξει άλλα.

- Το κινητό σου να στέλνει sms σε άγνωστους σε σένα παραλήπτες και φυσικά να χρεώνεσαι για αυτό.

-   Με το πάτημα στον σύνδεσμο να έδωσες άθελά σου άδεια για την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού στο κινητό σου, με πιθανή συνέπεια την πλήρη πρόσβαση του απατεώνα σε ότι πληκτρολογείς και σε όλα τα αρχεία και τις εφαρμογές του κινητού σου. Θα σε συμβούλευα να μην κάνεις είσοδο σε τράπεζες και συναλλαγές μέσω του κινητού σου και γενικά να μην μπαίνεις στα όποια account σου που απαιτούν να πληκτρολογήσεις τον κωδικό σου για είσοδο, μέχρι να σιγουρευτείς από ειδικό ότι το κινητό σου είναι καθαρό. Με παραπλήσια μέθοδο εγκαταστάθηκε στο κινητό κάτι βουλευτών το λογισμικό predator το οποίο παρακολουθεί και καταγράφει τις συνομιλίες και δεν ξέρω και τι άλλο του χρήστη.

Οπότε θα ήταν ασφαλέστερο κατά την άποψή μου να επισκεφτείς κάποιον ειδικό για τέτοιες περιπτώσεις και να ελέγξει τη συσκευή σου για πιθανή μόλυνση. Επίσης, να παρακολουθείς πολύ στενά από εδώ και πέρα τις χρεώσεις στον λογαριασμό κινητής σου ή στο καρτοκινητό σου για να εντοπίσεις έγκαιρα τυχόν χρεώσεις.

Ελπίζω τίποτα από τα παραπάνω να μην έχει συμβεί.

Οι απάτες μέσω κινητού είναι πιο sneaky, σε σχέση με αυτές μέσω mail.

Στην πλειοψηφία τους τα scam mail που έρχονται, αν τους ρίξεις μια "κάθετη" ματιά σου "λένε" ότι είναι μούφα: Συχνά ανορθόγραφα ή ασύντακτα, ενίοτε με λάθος ή άσχετα εμπορικά σήματα και πάντα με διεύθυνση αποστολέα που βοά ότι είναι απάτη. Αν δεν σε πιάσει κάνας πανικός να πατήσεις το link που πάντα υπάρχει, no harm done. 

Στα κινητά δυστυχώς δεν υπάρχει αυτή η ευχέρεια οπτικής εξακρίβωσης, καθώς συνήθως πατάς το link και bombs away... 

Οι Γερμανοί πουλάνε τα δεδομένα σου σε απατεώνες σιγά το καινούργιο. 
Δηλαδή το Thomann έχει πουλήσει τα στοιχεία μας σε τρίτους? Γιατί? Και αν ναι, πως το ξέρεις? Έχεις κάποια εσωτερική πληροφόρηση??

Δηλαδή το Thomann έχει πουλήσει τα στοιχεία μας σε τρίτους? Γιατί? Και αν ναι, πως το ξέρεις? Έχεις κάποια εσωτερική πληροφόρηση??
όχι...ο Thomann στέλνει τα spams!!!?

Eαν δε, σου έρθει μήνυμα ότι οι telecasters είναι καλές κιθάρες....τα έχει στείλει ο Superfunk!!!!

Trending...

Νέα θέματα

Back