Αναζήτηση HQ version του "Μεταμορφώσεις - Βλάσσης Μπονάτσος"

Όσα ψάχνω αρκετά χρόνια ( έχω αναφέρει κάποια σε άλλο post) από φοιτητής τα εψαχνα στο Μοναστηράκι σε cd, εποχές που είχαν ανέβει και σε σαιτς με αλλοιωμένο ήχο, δεν βρέθηκε τίποτα. Μετά από 15 χρόνια ακόμα ψάχνω αρκετά από cd (στο discogs αστρονομικά ποσά δυστυχώς). Με βινύλια δεν έχω ασχοληθεί αλλά έστω και 2-3 άτομα από γνωστούς μου που είχαν τη διάθεση να βοηθήσουν, δεν έχουν πετύχει δυστυχώς τόσο καλό ήχο. Άλλοι που έχουν άψογα πανάκριβα ηχοσυστήματα ασφαλώς δεν μπαίνουν στη διαδικασία να κάνουν μετατροπές.

Ήταν μια κλασική μέθοδος που χρησιμοποιούσαν παλιά οι uploaders, ανέβαζαν δηλαδή τραγούδια με ελάχιστα πειραγμένη ταχύτητα προς τα κάτω ή προς τα πάνω για να μην τα αναγνωρίζει ο αλγόριθμος του youtube και τα μπλοκάρει. 
Βασικά το συγκεκριμένο άλμπουμ είχε ανέβει έτσι σε σαιτς αλλοιωμένο και με τέτοια ταχύτητα οπότε όσοι το έβαλαν στο YouTube, δεν υπήρχε καλύτερη "πηγή". Σε πολλά άλλα όμως στο YouTube ισχύει ότι σε ορισμένα κομμάτια άλλαζαν την ταχύτητα κάποιοι και λόγω πνευματικών δικαιωμάτων που ήταν πολύ αυστηρότερα παλιότερα, κάποιοι άλλοι άλλαζαν την ταχύτητα επίτηδες ώστε να μην τα πάρει άλλος σε "φυσιολογική" ταχύτητα,από το κανάλι τους.

Το κόλπο αρκετών επίσης, σε περιπτώσεις που επρόκειτο για σπάνιο cd,ήταν να πειράζουν την κυματομορφή, να τη βάζουν στο τέρμα και να κόβουν πολλές υψηλές συχνότητες.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σε πολλά άλλα όμως στο YouTube ισχύει ότι σε ορισμένα κομμάτια άλλαζαν την ταχύτητα κάποιοι και λόγω πνευματικών δικαιωμάτων που ήταν πολύ αυστηρότερα παλιότερα
Τα ίδια ισχύουν και σήμερα απ'ότι ξέρω, δεν έχει αλλάξει κάτι με τα πνευματικά δικαιώματα. Το θέμα είναι αν η ΧΨ δισκογραφική επιτρέπει ή όχι να ανεβαίνουν κομμάτια του καταλόγου της στο youtube. Κάποιες το επιτρέπουν (και στο λένε ότι το επιτρέπουν όταν ανεβάζεις κομμάτι από τον κατάλογο τους) και κάποιες όχι.

Αν το κομμάτι που ανεβάζεις βρεθεί με copyright issues, 3 πράγματα μπορούν να συμβούν:

1) Σε ενημερώνουν ότι στο κομμάτι βρέθηκαν copyright issues και σου επιτρέπουν να το ανεβάσεις, και ό,τι κέρδος μπορεί να βγει -αν βγει- από τα views πάει κατευθείαν στους copyright owners.  

2) Στο μπλοκάρουν σε κάποιες ή όλες τις χώρες.

3) Στο μπλοκάρουν και τρως strike, και μπορεί και να σου απαγορεύσουν να ανεβάζεις βίντεο για κάποιο χρονικό διάστημα, πχ για 3 μήνες. Στα 3 strikes σε διάστημα 90 ημερών το κανάλι σου διαγράφεται.

Να ξαναγράψω ότι το κόλπο της πειραγμένης ταχύτητας δεν πιάνει, ποτέ δεν έπιασε, είναι μύθος.

άλλοι άλλαζαν την ταχύτητα επίτηδες ώστε να μην τα πάρει άλλος σε "φυσιολογική" ταχύτητα από το κανάλι τους
Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχουν κάποιοι που σκέφτονται τόσο ηλίθια. Γιατί να μπουν στον κόπο να αλλάξουν την ταχύτητα κάποιων κομματιών για τον παραπάνω λόγο και να τα ανεβάσουν στο κανάλι τους? Πιο εύκολο είναι να μην τα ανεβάσουν καθόλου.

Δεν θα βόλευε να ξεκινήσεις από το βινύλιο;
Δε γνωρίζω πολλά για τα βινύλια. Μπορώ να περάσω τραγούδια από cd στο λάπτοπ (νομίζω όλοι μας?). Πρέπει να ψάξω περισσότερο στο ίντερνετ για να δω πως να περάσω τα τραγούδια από βινύλιο σε λάπτοπ ή κινητό αν και μόνο που το σκέφτομαι ήδη φαντάζομαι πόσο δύσκολο πρέπει να είναι. Θα ρίξω μια ματιά και στο Μοναστηράκι αλλά αν δεν το βρω, είμαι διατεθειμένη να βάλω κάποια χρήματα από τη δουλειά στην άκρη για να πάρω το πολυπόθητο cd που λέμε όλοι από το Discorgs ώστε να τα ανεβάσω στο YouTube στην καλύτερη ποιότητα. Για αυτό ρωτάω όσους θυμούνται πόσο κοντά είναι το audio του βίντεο κλιπ στη φωνή του Μπονάτσου . Θέλω να φτιάξω την ποιότητα και να ανεβάσω τα τραγούδια χωρίς να πληρώσω 120 ευρώ ????

Τα ίδια ισχύουν και σήμερα απ'ότι ξέρω, δεν έχει αλλάξει κάτι με τα πνευματικά δικαιώματα. Το θέμα είναι αν η ΧΨ δισκογραφική επιτρέπει ή όχι να ανεβαίνουν κομμάτια του καταλόγου της στο youtube. Κάποιες το επιτρέπουν (και στο λένε ότι το επιτρέπουν όταν ανεβάζεις κομμάτι από τον κατάλογο τους) και κάποιες όχι.

Αν το κομμάτι που ανεβάζεις βρεθεί με copyright issues, 3 πράγματα μπορούν να συμβούν:

1) Σε ενημερώνουν ότι στο κομμάτι βρέθηκαν copyright issues και σου επιτρέπουν να το ανεβάσεις, και ό,τι κέρδος μπορεί να βγει -αν βγει- από τα views πάει κατευθείαν στους copyright owners.  

2) Στο μπλοκάρουν σε κάποιες ή όλες τις χώρες.

3) Στο μπλοκάρουν και τρως strike, και μπορεί και να σου απαγορεύσουν να ανεβάζεις βίντεο για κάποιο χρονικό διάστημα, πχ για 3 μήνες. Στα 3 strikes σε διάστημα 90 ημερών το κανάλι σου διαγράφεται.

Να ξαναγράψω ότι το κόλπο της πειραγμένης ταχύτητας δεν πιάνει, ποτέ δεν έπιασε, είναι μύθος.

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχουν κάποιοι που σκέφτονται τόσο ηλίθια. Γιατί να μπουν στον κόπο να αλλάξουν την ταχύτητα κάποιων κομματιών για τον παραπάνω λόγο και να τα ανεβάσουν στο κανάλι τους? Πιο εύκολο είναι να μην τα ανεβάσουν καθόλου.
Πάντως εμένα μου φαίνεται γελοίο εκ μέρους της δισκογραφικής από τη μια, να μην ανεβάζει σε εφαρμογές το άλμπουμ και από την άλλη, να κατεβάζει ή να μπλοκάρει τα τραγούδια που ανεβάζουν θαυμαστές από τυχόν cd ή βινύλια που έχουν. Γιατί τους είναι τόσο δύσκολο να τα ανεβάσουν κάπου; Στο Spotify για παράδειγμα... Αυτό ισχύει και για άλμπουμ όπως "Αυτά τα Βράδια" και "Γενικά"( που είναι το αγαπημένο μου). Τα έχω βρει σε μέτρια ποιότητα στο YouTube. Σε καλή ποιότητα είναι μόνο η " Επικίνδυνη Ισορροπία".

Πάντως εμένα μου φαίνεται γελοίο εκ μέρους της δισκογραφικής από τη μια, να μην ανεβάζει σε εφαρμογές το άλμπουμ
Συνήθως τα άλμπουμς βρίσκονται ανεβασμένα σε κάποια μεγάλη paid πλατφόρμα, και όταν συμβαίνει αυτό, είναι φυσικό να μην επιτρέπουν την δωρεάν διανομή των συγκεκριμένων άλμπουμς στο youtube ή αλλού.

Για τα άλμπουμς του Μπονάτσου δεν ξέρω αν και που υπάρχουν ανεβασμένα.

Το Spotify έχει αυτά:

image.png

Τα άλμπουμ Αυτά τα βράδια και Γενικά, είναι από την εταιρεία cbs και δεν βγήκαν ποτέ σε cd, για αυτό και η χάλια ποιότητα. Υπήρχε ένα mp3 από τον κάθε δίσκο σε σαιτς, που το πήραν πρόχειρα από βινύλιο όπως να'ναι και αυτό ανέβηκε στο YouTube. 

Η Επικίνδυνη Ισορροπία, όλα τα κομμάτια έχουν κυκλοφορήσει το 2008 σε μια συλλογή του Μπονάτσου για αυτό υπάρχει σε καλή ποιότητα, βέβαια με τον "ψηφιοποιημένο" ήχο που βγήκαν πολλά 70s, 80s της εταιρείας αλλά σε remasters μεταξύ 2006-2010. Από το τίποτα, κάτι είναι και αυτό, γιατί σήμερα η Melody Maker που έχει αναλάβει όλες τις εταιρείες της LYRA/EGE, Panivar, Spot Music κλπ πολλά τα παίρνει από άλλα κανάλια του YouTube όπως να'ναι και βάζει pseudo stereo και "ψεύτικες" συχνότητες 

Πρέπει να είναι τόσο δυσεύρετο όσο το "Ζαμανφού" του Μπουλά σε cd (παρόμοιο είδος ροκ, άλλη εταιρεία,. παρόμοια τιμή).

Καλησπέρα σε όλους! Αυτή είναι η προσπάθεια μου για να βελτιώσω την ποιότητα από τα Μεσάνυχτα. Χαμήλωσα το pitch και την ταχύτητα με βάση το μουσικό κλιπ που βρήκα στο youtube. Επίσης, προσπάθησα να καθαρίσω κάπως τον ήχο. Ελπίζω να είναι κοντά στην πραγματικότητα... Αλλά θέματα στον ήχο όπως το έντονο σίγμα δεν κατάφερα να τα βελτιώσω... Εάν έχετε κάποια παρατήρηση σχετικά με το pitch, θα ήθελα να μου πείτε! Θα συνεχίσω με τα τραγούδια "η αγάπη εκδικείται" και "μεταμορφώσεις"https://youtu.be/pwdfhGhcCkU?si=bedjPvZ3r5sIOVXj

αν και η φωνή φαίνεται εκ πρώτης όψεως ότι "ξακαθάρισε" όλο το μπακινγκ τρακ φαίνεται να έχει πάρει ένα chorusing/flanging effect προφανώς αποτέλεσμα της αλλαγής ταχύτητας.

Δεν βλέπω θέμα με το pitch, ούτε χαλιέμαι με το σιγμα (εκεί μπορείς να προσπαθήσεις με ένα πρόγραμμα de-esser) αλλά γενικά βλέπω ότι δεν έχεις πρόσβαση σε κατάλληλα εργαλεία που θα "μπορούσαν" να κάνουν αυτή τη δουλειά, αφ ετέρου δεν καταλαβαίνω την εμμονή ή το νόημα να γίνει κάτι τέτοιο σήμερα και μάλιστα όχι από επίσημη προέλευση.

Αν το κάνεις για να περάσεις την ώρα σου, να μάθεις ή για προσωπική ευχαρίστηση πάω πάσο, και μπράβο σου μέχρι εκεί. Το αποτέλεσμα για μένα παρά τον οποιον κόπο είναι ερασιτεχνικό.

Καμία εμμονή! Πρώτα από όλα διασκεδάζω με αυτό και στα πρώτα μου μηνύματα ξεκαθάρισα ότι είναι φουλ ερασιτεχνικό αυτό που ήθελα να δοκιμάσω! Αν ανατρέξεις στην πρώτη ανάρτηση αυτής της συζήτησης καθώς και στα audio των τραγουδιών που κυκλοφορούν στο youtube, θα δεις ότι υπάρχουν κάποια άτομα που θέλουν να τα ακούσουν χωρίς τόσο αλλοιωμένη φωνή. Επομένως, όταν το μόνο που υπάρχει είναι ένα cd των 120 ευρώ στο discorgs που κανείς μας δε θέλει να αγοράσει (και είναι πολύ λογικό) γιατί να μην ασχοληθώ εγώ στον ελεύθερο μου χρόνο που μου αρέσει κιόλας;? Τώρα σίγουρα δε θα ακούγεται σαν cd γιατί ούτε αρκετές μουσικές γνώσεις έχω ούτε είμαι producer, αλλά στα δικά μου αυτιά είναι πιο ευχάριστο από τα audio που το pitch είναι εκνευριστικα ψηλό. Καλή συνέχεια! 

δυστυχώς τα εργαλεία που αλλάζουν pitch ή απομονώνουν φωνή από το υπόλοιπο είναι ακριβά.

Δεν ξέρω πως το έκανες.

εγω, ΑΝ το έκανα πρώτα θα απομόνωνα τη φωνή θα την επεξεργαζόμουν, και το υπόλοιπο χωριστά.

Μετα αν ήταν απαραίτητο θα πείραζα pitch το ίδιο και στα δυο.

Αλλά νομίζω κάποια είναι το σωστό pitch ήδη οπότε θα μπορούσες να κάνεις τις επεμβάσεις εκεί.

επίσης μπορεί να προσπαθείς χωρίς τον ξενοδόχο, διότι δεν ξέρεις πότε αυτοί που έχουν τα δικαιώματα θα σου μπλοκάρουν το κομμάτι ή το κανάλι

Δεν μιλάς για εμμονές όταν έχεις αναπαράγει το Tarkus νότα νότα (λέω πχ, λόγου χάρη) αφήστε την κοπέλα να σκαλίσει τα προγράμματα επεξεργασίας ήχου με την ησυχία της, και να της το κατεβάσουν τι έγινε? Και εγώ παλιά επεξεργαζόμουνα εικόνες χωρίς κανένα λόγο και έμαθα το photoshop

Χαμήλωσα το pitch και την ταχύτητα με βάση το μουσικό κλιπ που βρήκα στο youtube. Επίσης, προσπάθησα να καθαρίσω κάπως τον ήχο. 
To pitch δεν έχει αλλάξει (και γιατί θες να το αλλάξεις?), η ταχύτητα ψιλοάλλαξε (από 134bpm σε 130bpm) και το κομμάτι ακούγεται πιο δυνατά και πολύ πιο μουντό απ'το κανονικό (αυτό που ακούω στο youtube).

Προσπάθησα να είμαι εποικοδομητικος πλην ομως εξεφρασα και την απορια μου σχετικα με τη χρησιμότητα του τελικου αποτελέσματος.

Οι οποιες συγκρισεις με δημιουργικες καταστασεις ειναι προφανως εκτος τοπου

έπεσε το μάτι μου στο θέμα (πολύς ντόρος όντως) και μια που θα δοκίμαζα κάτι νέα pluginακια στο σεταπ μου είπα να κάνω σε αυτό ένα γρήγορο remaster... είναι απρόσεχτο (ειδικά στα χαμηλά) αλλά είχε πολλά artifacts και ήταν και σχεδόν mono και οι ρυθμίσεις μου ψιλοακραίες για την δοκιμή... νταξει για παιχνιδάκι καλό είναι...

Μεσάνυχτα - Βλάσσης Μπονάτσος (Npap draft remaster)

Για τσεκαρερε. Είναι σίγουρα από cd. Μου τα έστειλαν στο μέιλ μου τα κομμάτια και τα κατέβασα στο κινητό μου. Όποτε βρω χρόνο, αν θέλει κάποιος το άλμπουμ να του το στείλω.

05 Κομμάτι 5.mp3

Attachments

Trending...

Νέα θέματα

Back