Αναζήτηση HQ version του "Μεταμορφώσεις - Βλάσσης Μπονάτσος"

theodosisg01

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλησπέρα στο forum, γράφω για ένα θέμα που το ψάχνω καιρό και με τρώει πολύ. Έχει κανείς ιδέα για το που θα μπορούσα να βρω το πολυακουσμένο κομμάτι του Βλάσση Μπονάτσου "Μεταμορφώσεις",  αυτό από τους βιντεοκλιπάδες των Απαράδεκτων; Όσες εκδόσεις έχω βρει στο youtube είναι άθλιες, με πολύ artifacting και μερικές έχουν και διαφορά στο pitch. Για spotify/apple music ούτε λόγος, έχουν ελάχιστη από τη δισκογραφία του συγκεκριμένου στη βάση τους. Ακόμα, προσπάθησα να βρω το cd του άλμπουμ να το αγοράσω μπας και καταφέρω έστω με τον δύσκολο τρόπο να βρω αυτό που θέλω, αλλά δεν είναι διαθέσιμο από κανέναν, παρά μόνο το βινύλιο το οποίο αν θυμάμαι καλά το είχα βρει σε εξωφρενική τιμή και ξενέρωσα. Εάν έχετε οποιαδήποτε ιδέα για το που να ψάξω ή αν κάποιος έχει το cd και μου κάνει την τιτανοτεράστια χάρη να μου στείλει το track όσο πιο καθαρό γίνεται, θα είμαι ευγνώμων. Ευχαριστώ πολύ!

hqdefault.jpg

Σπύρο καλησπέρα, ανέβασες 2 αρχεία, το 1ο το είχα πετύχει στο youtube αλλά δεν είχα διαβάσει το description που λέει ότι είναι vinyl rip, μάλλον επειδή δε με ικανοποίησε σαν ήχος. Αν προσέξεις στα "Σ" των στίχων ακούγεται θαμπάδα και crackle. Το ίδιο και στο επόμενο τρακ που ανέβασες. Ίσως λοιπόν η ηχογράφηση είναι κακή; Δυσκολεύομαι να το πιστέψω

Αχ σας παρακαλώ αν έχει κάποιος και τα υπόλοιπα τραγούδια από αυτό το άλμπουμ, ας τα ανεβάσει κάπου ? Περισσότερο ενδιαφέρομαι για το "Η Αγάπη Εκδικείται" 

Ίσως λοιπόν η ηχογράφηση είναι κακή;

Δεν υπήρχαν de-esser τοτενες ?

Έξω από την πλάκα το over compression του youtube σε συνεργασία με την πολλαπλή αντιγραφή από αναλογικό σε αναλογικό μέσο (δεν γνωρίζουμε αν το digital mastering έγινε από original master tapes και πολύ αμφιβάλλω) αυξάνει το sibilance, πάρε αυτό που ανέβασε ο Σπύρος δεν θα βρεις καλύτερο (έτσι κι αλλιώς και το original δεν είναι και κανένα.... αριστούργημα παραγωγής και μίξης...)

Και εγώ ψάχνω το album με ήχο cd, αλλά είναι μέσα στα σπάνια που πωλούνται σε αστρονομικά ποσά.

Παντού υπάρχει πολύ αλλοιωμένο, σαν να μην είναι ούτε 128kbps ο ήχος αλλά και σαν ρομποτική η φωνή σε ορισμένα σημεία, και πολύ γρήγορες στροφές.

Τα παλιά σε cd είχαν πολύ καλή ακουστική και άκουγες όλη τη λεπτομέρεια, ακόμα και αν έκαναν απλές παραγωγές, με την ελάχιστη τεχνολογία που διέθεταν.

Το αρχείο που είναι ανεβασμένο εδώ είναι πολύ καλύτερο από αυτά που έχω πετύχει και ευχαριστούμε. Λογικά είναι από δίσκο.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Για αυτό λέω αν κάποιος έχει το cd να αναρτήσει τα κομμάτια .? Το τραγούδι που λέω εγώ είναι το αγαπημένο μου από τον δίσκο και κόβεται σε πολλά σημεία σαν να έχει υποστεί αλλοίωση το βινύλιο. Τόσο ωραία τραγούδια είναι κρίμα να μην μπορούμε να τα απολαύσουμε πάντως ?

Δυστυχώς είναι το ίδιο αλλοιωμένο αρχείο που κυκλοφορεί παντού. Πλέον τη Virgin την έχει η Μίνος. Έχω ρωτήσει άτομα και στη σελίδα της Μίνος και με έχουν "γράψει" , ένα δύο άτομα με έχουν βρίσει (σχετικά με αυτά τα συλλεκτικά). Είμαι σίγουρος ότι αν ζούσε ο Βλάσσης δεν θα ήθελε αυτή την εκμετάλλευση.

Ακούγεται το κομμάτι σε νέα γυναικεία εκτέλεση πιο unplugged, σε μια διαφήμιση μπίρας, ίσως, δεν πρόσεξα, χθες την πέτυχα. Πάντως δεν είναι η εκτέλεση της Matina Sous.

Ελπίζω η Minos που έχει τα δικαιώματα της Virgin , να περάσει κανονικά στις ψηφιακές πλατφόρμες αυτό το album, απευθείας από το original cd.

Πάντως το ζητάνε πολλοί αυτό το cd, και κανείς δεν το δίνει κανονικά με ήχο cd.

Λοιπόν επειδή ετοιμάζω κάτι φουλ ερασιτεχνικό κι επειδή είμαι γεννημένη μόλις 2 μήνες πριν φύγει ο Βλάσσης από τη ζωή θέλω τη βοήθεια όλων!!! Έχω διαβάσει στα σχόλια του YouTube για τα τραγούδια από το αλμπυμ αυτό ότι έχουν αλλοιωμένο ήχο και είναι σε πιο ψηλό pitch από αυτό του Βλάσση. Όσοι τον έχετε προλάβει μπορείτε να μου πείτε αν το pitch από αυτό το βίντεο κλιπ που έχω βρει είναι το σωστό; 

https://youtu.be/eO7-4u79TGU?si=vSb0_BiFDAJ3YrGW

Επειδή είσαι μικρή, σε κάμποσα (πολλά) χρόνια απο τώρα θα παρατηρήσεις τη φωνή σου να βαραίνει.

Το ίδιο ισχύει για όλους τους ανθρώπους, ακόμα και για τον Βλάση Μπονάτσο.

Οπότε σίγουρα η φωνή ενός πενηντάρη είναι βαθύτερη απο όταν ήταν τριάντα.

Εγω, δεν με αναγνωρίζω π.χ.

Έχετε απόλυτο δίκιο! Ξαναδιαβάζοντας την ανάρτηση μου, κατάλαβα ότι η διατύπωση μου δεν ήταν και η καλύτερη...? Θα προσπαθήσω να το διατυπώσω πιο σωστά: Για τα τραγούδια από το συγκεκριμένο άλμπουμ πολλοί λένε ότι έχουν αλλοιωμένο ήχο και ως προς τη φωνή (ότι είναι ψηλότερη από το πώς τραγουδούσε συνήθως) και ως προς την ταχύτητα (ότι είναι πιο γρήγορα). Όταν βρήκα το βίντεο κλιπ από τα "Μεσάνυχτα", νομίζω διαπίστωσα κι εγώ ότι το audio στο βίντεο κλιπ είναι σε πιο χαμηλό pitch από το αντίστοιχο audio που κυκλοφορεί στο youtube. Θέλοντας με τις λιγοστές μου γνώσεις να καθαρίσω τον ήχο αυτού του άλμπουμ και να προσπαθήσω τουλάχιστον να βελτιώσω κάπως την ποιότητα, ήθελα να ρωτήσω αν ο ήχος από το βίντεο κλιπ που ανήρτησα παραπάνω είναι πιο κοντά στην πραγματική φωνή του Βλάσση. Να ξεκαθαρίσω ότι μιλάω αποκλειστικά για το συγκεκριμένο άλμπουμ και όχι για παλαιότερα του!!! Αυτή τη φορά, παραθέτω και τα δύο audio που κυκλοφορούν για το τραγούδι "Μεσάνυχτα" για να μου πείτε τη γνώμη σας!

Για τα τραγούδια από το συγκεκριμένο άλμπουμ πολλοί λένε ότι έχουν αλλοιωμένο ήχο και ως προς τη φωνή (ότι είναι ψηλότερη από το πώς τραγουδούσε συνήθως) και ως προς την ταχύτητα (ότι είναι πιο γρήγορα).
Ήταν μια κλασική μέθοδος που χρησιμοποιούσαν παλιά οι uploaders, ανέβαζαν δηλαδή τραγούδια με ελάχιστα πειραγμένη ταχύτητα προς τα κάτω ή προς τα πάνω για να μην τα αναγνωρίζει ο αλγόριθμος του youtube και τα μπλοκάρει. Όταν αλλάζεις την ταχύτητα αλλάζει και η τονικότητα του τραγουδιού, αν και εδώ και χρόνια υπάρχουν τρόποι να αλλάξεις την ταχύτητα χωρίς να αλλάξει η τονικότητα.

Το τρικ τέλος πάντων δεν έπιανε, ο αλγόριθμος δεν μπερδεύεται με αυτό, αλλά τα αμέτρητα αλλοιωμένα κομμάτια παρέμειναν στο youtube.

Απο ότι βλέπω υπάρχουν μερικά αντίτυπα στο discogs αλλά ενδεχομένως να βρεθεί τίποτα και στο μοναστηράκι (αν είσαι Αθήνα). Νομίζω ότι είναι η ασφαλέστερη λύση για να βρεις το πιο original.

Τώρα απο αυτά τα δύο που έβαλες, το δεύτερο (βιντεοκλιπ) μου ακούγεται πιο "φυσικό".

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Νομίζω ότι το έχω το βινύλιο στο εξοχικό
θα το επιβεβαιώσω τον Αύγουστο που θα πάω εκεί

Μπορώ να στο δώσω

Trending...

Νέα θέματα

Back