Τελικα κατέφυγα σε active λυση και νομιζω οτι βρηκα ακριβως αυτο που εψαχνα.
Συγκεκριμενα κατεληξα στο συνδυασμο των Dimarzio Model J με την Audere JZ3 preamp. Και μ'ενα parallel/series switch ανάμεσα.
Η προενισχυση ειναι αυτη
http://www.audereaudio.com/JZ3.htm ετοιμη μονταρισμενη σε JB plate, συνδεεις τα καλωδιακια και ετοιμος.
Επι της ουσίας οι μαγνήτες δοκιμάστηκαν με το switch με το κλασικό passive κύκλωμα με τα ποτενσιομετρα. Ο ήχος έγινε πιο παχύς (ιδιαίτερα με series συνδεση οπου boostάρονται και τα μεσαια), πιο γεμάτος και απόκτησε λίγο growl. Πλέον νιώθω τους Duncan Designed που φορούσε αναιμικούς. Επίσης είναι και humcancel οπότε τέλος και ο θόρυβος όταν διαταράσσεις την ισορροπία των μαγνητών, χαμηλώνοντας εναν εκ των 2. Γενικά με άφησαν πολύ ικανοποιημένο και ήταν αυτό που πάνω κάτω περίμενα διαβάζοντας ότι review για JB μαγνήτες βρήκα στο νετ (έτσι κατέληξα και σ'αυτούς)
Συνολικο κόστος με μεταφορικα απο bestbassgear.net 100 ευρω.
Αλλα με έτρωγε και έτσι μετά απο πολύ ψάξιμο αποφάσισα να βάλω και την προενίσχυση της Audere. Στα τυφλά και αυτήν, απλά διάβαζα διθυραμβικά σχόλια στο νετ και ο ήχος της στο youtube μου φάνηκε εξαιρετικός.
Τα παιδια στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ηταν εξυπηρετικοτατα, απαντησαν κατ'ευθειαν σ'οτι απορία ειχα και η αποστολη ηταν αμεση. Συνολικο κοστος 130 ευρω.
Στην πραξη οταν την εβαλα απλα εμεινα. Εχει τρια Z-modes που δεν εχω καταλαβει ακριβως τι κανουν να πω την αληθεια.

Αλλα ο ηχος αλλαζει εντελως. Στο low Z δινει απίστευτο βαθος και low end που δεν πιστευα οτι μπορει να βγάλει ενα τζαζ.
Στο mid Z ακουγεται σαν κλασικο jazz bass απλα με μεγαλυτερο output και στο high Z δινει boost στα πριμα, το σλαπ ακουγεται φανταστικα μ'αυτό
Και μετα παίζεις με τα bass-mids-treble απ'τα knobs.
Φυσικα υπαρχει και blender για τους μαγνητες και master volume.
Σε συνδυασμό με το parallel/series διακοπτη οι επιλογές στον ήχο είναι πρακτικά άπειρες. Προς το παρόν την έχω βρει με mid Z και series. Αλλα ειμαι σιγουρος οτι θα χρησιμοποιήσω και low & high Z.
Το συνολικό κόστος ήταν 250 ευρώ (100+130+20 σε μαστορα για να σκάψει το σώμα για το switch) και έγινε στο σπίτι η δουλειά.
Εμφανισιακά αν δεν προσέξεις πολύ τα διπλά knobs στο plate και τα 2 διακοπτάκια που δεν πολυφαίνονται δεν θα δεις διαφορά και αυτό μετράει πολύ. Ηχητικά πραγματικά το εκτόξευσε.