Τα βλέπουν αλλά αν δεν είσαι μέλος δεν μπορείς ούτε να γράψεις ούτε να ακούσεις κλιπ.Τα ανοιχτά club τα βλέπουν όλοι.
Είναι επειδή είσαι γρήγορος και τα ξεπετάς τα θέματα.?
Λοιπόν, επειδή ξανακούγοντας τα κλιπάκια νομίζω ότι τελικά το αδίκησα το amplitube στην ηχογράφηση, παρακάτω ακολουθεί ένα τεστ που είχα ξανακάνει πριν χρόνια. Το τεστ έχει ως εξής:
Μέσα από τη στέρεο έξοδο πεταλιού μου, έστειλα ένα καλώδιο στον ενισχυτή ('65 Fender Deluxe Reverb Reissue) και ένα καλώδιο στην είσοδο της κάρτας. Σέταρα το amplitube στον ΄65 Deluxe Reverb και να έχει όσο κοντινότερα settings με αυτά του φυσικού ενισχυτή ενώ χρησιμοποίησα και για τις δύο ηχογραφήσεις 2 μικρόφωνα. Στον πραγματικό ενισχυτή ένα δυναμικό off axis κι ένα ribbon στο κέντρο του μεγαφώνου. Στο amplitube ίδια χωροταξία και στάθμες απλά τα μικρόφωνα είναι άλλη μάρκα μια και τα πραγματικά δεν τα έχω σε ψηφιακή μορφή. Πάντως δυναμικό και ribbon ξανά.
Τα δύο σήματα που ηχογραφήθηκαν μπορείτε να τα ακούσετε παρακάτω και αν θέλετε να μαντέψετε ποιο είναι το amplitube και ποιο ο ενισχυτής:
Amp 1.mp3
Amp 2.mp3
Με χαλάει το να ΠΡΕΠΕΙ να είναι ή το ένα ή το άλλο...
Χρειάζεται;Είναι όντως ο ενισχυτής στο 2ο clip? Δεν είδα την "επίσημη" επιβεβαίωση.
Χρειάζεται;
σε εμένα ΚΑΝΕΙ τεράστια διαφορά.Μην εχουμε ομως και προσδοκια οτι θα κανει και καμια φοβερη διαφορα στο τελικο αποτελεσμα, διοτι αν σκοπος μας ειναι η βελτιστη εγγραφη τοτε η καλυτερη λυση ειναι ενα επαγγελματικο στουντιο και κυριως οι αναλογοι συνεργ
Το όλο θέμα είναι για μένα , τί ύφος θες να προσδώσεις στο mix σου/ παραγωγή σου.σε εμένα ΚΑΝΕΙ τεράστια διαφορά.
βέβαια ΕΙΜΑΙ ηχοληΦταρας![]()
και κΣερω να μικροφώνΙαζω σωστά τους ενισχυτές μου (σιγά το rocket science μεταξύ μας...και στα Hansa Studios που έγραψα στα νιατα μου και στα....Παγκράτι ...studios
που γραφω τώρα το ίδιο δυναμικό μικρόφωνο κολλημένο στην ίδια θέση στη γρίλια του ίδιου ενισχυτή χρησιμοποίησα)
Και η μυρωδιά...;;;Tο μόνο συν που βλέπω (και ακούω..) σε μια ηχογράφηση κιθάρας από το real thing πλέον, είναι το ψυχολογικό... Εντάξει, αλλιώς θα παίξεις με τον (sexy) φωτισμό των λυχνιών και τον αέρα από το μεγάφωνο του λαμπάτου να σε χαϊδεύει τα πόδια... ! Μην μιλήσω και για την ζέστα που εκπέμπουν οι λάμπες του τώρα χειμωνιάτικα....
σε εμένα ΚΑΝΕΙ τεράστια διαφορά.