Μετά από πολύ λιώσιμο στο YouTube έχω φτάσει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν κάποιες περιστάσεις που το amp in a box θα μπορούσε να μου φανεί χρήσιμο.
Μιλάω για το UA Dream 65, το οποίο είναι κόπια του Deluxe Reverb. Κατανοώντας ότι δεν είναι το ίδιο αλλά λέμε τώρα. Πιο πολύ με απασχολεί το θέμα του headroom γιατί παίζω κατά βάση καθαρά, ωστόσο αν κατάλαβα καλά τα συγκεκριμένα πετάλια έχουνε ένα volume όπου στην ουσία ρυθμίζεις την παραμόρφωση και ένα output όπου στην ουσία ρυθμίζεις τι ένταση στέλνεις στην κάρτα ήχου ή στο pa. Γράφω τις περιπτώσεις και θα ήθελα να μου πείτε αν έχουν λογική ή όχι.
1. Για online μαθήματα κιθάρας. Κουμπώνεις το πετάλι στην κάρτα ήχου και ένα μικρόφωνο πέτου και είσαι κούκλος. Προφανώς και γίνεται και με ενισχυτή αλλά έτσι μπορείς να κάνεις και μαθήματα μεσημέρι ή βράδυ.
2. Για συναυλίες όπου πρέπει να παίξεις με καρφί. Για παράδειγμα επειδή είμαι δάσκαλος χρειάζεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου να παίζω ακουστική κιθάρα με καρφί. Με ένα τέτοιο πετάλι θα μπορώ να παίζω και ηλεκτρική. Διαφορετικά με τη λάμπα θα κουφάνω κάνα δυο γιαγιάδες στην πρώτη σειρά.
3. Σε υπαίθριες συναυλίες που είναι ένας ή δύο performer με ακουστικές κιθάρες και ακουστικό ενισχυτή. Με ένα τέτοιο πετάλι καρφώνεις σε ένα από τα δύο κανάλια του ακουστικού ενισχυτή ηλεκτρική κιθάρα χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάς δεύτερο ενισχυτή.
4. Για ηχογραφήσεις σε αντικοινωνικές ώρες, όπως π.χ. 12:00 το βράδυ όταν κοιμούνται τα παιδιά.
Το μόνο πράγμα που με απασχολεί τώρα είναι τα 400 ευρώ. Έχω παρατηρήσει ότι ο
@gkourmoul1 έχει κάνει πολλές ηχογραφήσεις με ένα παρόμοιο μηχάνημα της vox και έχει πολύ ωραίο ήχο, αλλά εκείνο κάνει 170€...