Άλλες κιθάρες ακριβαινουν & άλλες... φθηναινουν!

kosthrash

Ενεργό μέλος
Πόντοι
418
Αν γνωρίζετε παρόμοιες περιπτώσεις, ποσταρετε!

Οι PRS γενικά το κάνουν. Και οι SE McCarty 594 έπεσαν και οι SE Silver Sky

Όντως, τα κάνει αυτά η PRS. Θυμάμαι να είχα αγοράσει την SE 245 standard στα 499 ευρώ από thomann. Ήταν μια συγκεκριμένη παρτίδα που είχε τέτοια τιμή. Καλή κιθάρα, αλλά με εκνεύρισε πολύ η προβληματική γέφυρα, και έτσι την ξεφορτώθηκα.

Θα ήμουν πολύ επιφυλακτικός για τόσο φτηνή έκδοση.

Αυτήν εδώ αν θέλουμε να προλάβουμε τις εξελίξεις την λες και ευκαιρία... Αν μαζευτούμε 18 άτομα με ένα κατοστάρικο ο κάθε ένας μου την αγοράζουμε... Υπάρχουν τρόποι, λεφτά υπάρχουν απλά είναι αραιωμένα σε πολλά πορτοφόλια

Όντως, τα κάνει αυτά η PRS. Θυμάμαι να είχα αγοράσει την SE 245 standard στα 499 ευρώ από thomann. Ήταν μια συγκεκριμένη παρτίδα που είχε τέτοια τιμή. Καλή κιθάρα, αλλά με εκνεύρισε πολύ η προβληματική γέφυρα, και έτσι την ξεφορτώθηκα.

Προβολή συνημμένου 51221

Θα ήμουν πολύ επιφυλακτικός για τόσο φτηνή έκδοση.
Πλέον πολλές SE έχουν ακριβώς την ίδια γέφυρα με το αμερικάνικο μοντέλο

Πλέον πολλές SE έχουν ακριβώς την ίδια γέφυρα με το αμερικάνικο μοντέλο
Δεν το είχα ακούσει αυτό, ποιές?

Παιδιά επειδή το ψάχνω για prs se Santana, αν δεν έχετε δει κι άλλα θέματα που μπορεί να έχουν πείτε!

Ρε παιδιά,αυτό το wide thin neck profile ισχύει;Με βολεύουν οι πλατιές ταστιέρες,PRS δεν είχα ποτέ,το χρώμα με ψήνει,η τιμή σπέρνει οπότε λέω γιατί όχι;

Η συγκεκριμενη ειναι bolt on γιαυτο η χαμηλη τιμη
Οι αντίστοιχες αμερικανικές, αν και bolt-on, δεν είναι και πολύ... οικονομικές

Ρε παιδιά,αυτό το wide thin neck profile ισχύει;Με βολεύουν οι πλατιές ταστιέρες,PRS δεν είχα ποτέ,το χρώμα με ψήνει,η τιμή σπέρνει οπότε λέω γιατί όχι;
Προχωρα άφοβα (αν μπορείς να τη δοκιμάσεις κιόλας πριν, ακόμη καλύτερα)

Oι CE γενικα ως bolt-on τείνουν να είναι πιο φτηνές απο τις αντίστοιχες Custom (με τις οποιες κατα τα άλλα είναι σχεδόν ίδιες), είτε μιλάμε για SE είτε για core αμερικάνικη σειρα.

Ο λόγος που αυτη του αρχικού λινκ είναι πιο φτηνή απο τις "κανονικές" SE CE είναι το satin φινίρισμα, είναι τρομερά πιο φτηνό σαν διαδικάσια. Και δεν έχει και το flame maple veneer απο πάνω. Δε θυμάμαι όταν είχε ανοιχθεί το thread να την είχε ο Thomann και σε άλλα χρώματα, τώρα βλέπω έχουν πλήρη γκαμα απο σατιν. Στο τιρκουαζ παντως κατ'εμε φατσάρει πολύ πιο ωραία και η satin και η κανονική.

Προχωρα άφοβα (αν μπορείς να τη δοκιμάσεις κιόλας πριν, ακόμη καλύτερα)

Το κιθαρόνι φαίνεται αγκάθα αλλά ξαναλέω ότι η έγνοια μου είναι το πλάτος του μπράτσου.Δεν έχει τύχει να πιάσω καν μια PRS στα χέρια μου για να ξέρω τι παίζει σχετικά με αυτό.

ξαναλέω ότι η έγνοια μου είναι το πλάτος του μπράτσου.
To nut width είναι 42.85 mm (1.687 inches)

Για σύγκριση το βασικό στάνταρ μπράτσο στις Gibson είναι 43.05mm (1.695 in), Ibanez 43mm (1.690 in) και στις Fender 42mm (1.650 in) και 42.8 ή 43 στις πιο μοντέρνες.*

*φυσικά έχουν βγει και μπράτσα με διαφορετικά nut width

και για να μην υπάρχουν παρερμηνείες με το πλάτος του μπράτσου (nut width) εννοούμε αυτό

nut_width.webp

Οι αντίστοιχες αμερικανικές, αν και bolt-on, δεν είναι και πολύ... οικονομικές

Για PRS.... ειναι

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back