Αλλαγή μαγνητών σε Epiphone Les Paul Standard

http://www.seymourduncan.com/support/choosing-installing/installing-pick/ 

δωσε βαση στα χρωματα.λευκο και κοκινο δεσε τα και μαζι και τιλιξετα (δεν γνωριζω πως θα ηταν για να splitαρουν)

αλλα σηγουρα

το μαυρο για το out put και το πρασινο καπου αλλου για γηωση (ας πουμε στο πανω μερος του volume) μαζι με το γιμνο 

ετσι ειναι η δικιαμου ασπλιταριστη

http://s464.photobucket.com/albums/rr8/koumariss/?action=view&current=d010.jpg

ελπιζω να βοηθησα

Ευχαριστω! Αν δεν βρω κανενα να μου κανει την δουλεια, θα δοκιμασω μονος μου...και ο Θεος βοηθός!

Πηρα τους μαγνήτες (Seymour duncan JB bridge και Seymour Duncan SH-1N 59 neck) και βρήκα ενα μαστορα μουσικων οργανων να τους αλλαξει. Ειναι τελικα πολυπλοκη δουλεια, μαλιστα ο ενας μαγνήτης (ο SH-1N) εχει 4 καλωδια και ειναι δυσκολο να συνδεθει στην Epiphone Les Paul Standard.

johnt_gr είπε:
ο ενας μαγνήτης (ο SH-1N) εχει 4 καλωδια και ειναι δυσκολο να συνδεθει στην Epiphone Les Paul Standard.
Αυτό στο είπες κάποιος "μάστορας";

Ο JB και ο '59 της Seymour Duncan ειναι passive μαγνητες ετσι? Δηλαδη, δεν θελουν μπαταρια?

Όπως το 'πες, υποτίθεται. Ασχετίλα και άγιος ο θεός.

kwstas79 είπε:
Όπως το 'πες, υποτίθεται. Ασχετίλα και άγιος ο θεός.
Δεν ξερω ρε συ... Ο μαστορας μου ειπε πως επειδη ειναι humbuckers, θελουν μπαταρια, και εψαχνε να βρει αν η Epi LP μου εχει μπαταρια χαχαχαχα! οτι ναναι!

Έπρεπε να του πείς ότι η Epi σου είναι οικολογική και δουλεύει με ηλιακή ενέργεια.

Καλύτερα να πας την κιθάρα σου κάπου αλλού, ο τύπος είναι λαμόγιο.

4 wires are more complicated than 2.

4 pots are more complicated than 2.

Γουαλά!

Αλλα βεβαια αν εχεις κανει πανω απο...2 τοποθετησεις δε σε απασχολουν καθολου αυτα τα προβληματα.

Υ.Γ. τώρα είδα τα περι μπαταριας.Ενα εχω να πω.

ΚΑΝΙΜΟΘΡΙΟΣ!!!!!!!!!!!

kwstas79 είπε:
Έπρεπε να του πείς ότι η Epi σου είναι οικολογική και δουλεύει με ηλιακή ενέργεια.

Καλύτερα να πας την κιθάρα σου κάπου αλλού, ο τύπος είναι λαμόγιο.
Δυστυχως εδω στην βραχονησιδα Κερκυρα δεν υπαρχει "αλλου"! Βασικα ο τυπος ειδικευεται στις επισκευες πνευστων οργάνων (εχουμε και τοσες φιλαρμονικές στο νησι!). Ελπιζω να βγάλει μια ακρη...

johnt_gr είπε:
Δυστυχως εδω στην βραχονησιδα Κερκυρα δεν υπαρχει "αλλου"! Βασικα ο τυπος ειδικευεται στις επισκευες πνευστων οργάνων (εχουμε και τοσες φιλαρμονικές στο νησι!). Ελπιζω να βγάλει μια ακρη...
Χίλιες φορές τότε να τη στείλεις στον Ντούκα (www.guitars.gr), στα Γιάννενα. Θα κοστίσει κάτι παραπάνω, αλλά δε θα πέσεις σε σκιντζή.

Φιλε μου καλυτερα, αγορασε ενα ΚΑΛΟ κολλητηρι (οχι πολυ δυνατο) αν δεν εχεις και καν το μονος σου. Γνωμη μου.

Βαλε διπλα τα σχεδιαγραμματα του site και την φωτο του παιδιου και κανε το.

Ο αλλος αμα στο χαλασει το οργανο θα σου πει "ηταν χαλασμενος ο μαγνητης"

playloud είπε:
Φιλε μου καλυτερα, αγορασε ενα ΚΑΛΟ κολλητηρι (οχι πολυ δυνατο) αν δεν εχεις και καν το μονος σου. Γνωμη μου.

Βαλε διπλα τα σχεδιαγραμματα του site και την φωτο του παιδιου και κανε το.

Ο αλλος αμα στο χαλασει το οργανο θα σου πει "ηταν χαλασμενος ο μαγνητης"
Χμμμ...Μια λυση ειναι και αυτη! χεχε

Εγώ πάντως δεν έχω πάει ποτέ κιθάρα σε μάστορα, είμαι μαστροχαλαστής από μόνος μου.

Είδικά τώρα που βρίσκεις τα πάντα από θέμα πληροφοριών στο ίντερνετ, δεν έχεις δικαιολογία! Πάρε κολλητήρι και όρμα.

καλλίτερα να την πας σε έναν ηλεκτρονικό παρά σε αυτόν τον μάστορα.

τα πράγματα είναι νομίζω αρκετά απλά για να τα κάνεις και μόνος σου, αλλά αν νομίζεις ότι δεν θα τα καταφέρεις γιατί δεν πιάνουν τα χέρια σου πήγαινε την κιθάρα σε έναν ηλεκτρονικό μαζί με τα σχεδιαγράμματα για την συνδεσμολογία και νομίζω καθάρισες.

Aλλη μια χαζη ερωτηση απο εναν ασχετο: Γιατι μερικοι μαγνητες εχουν 4 καλωδια (4 conductor) και οχι δυο? Σε τι χρησιμευουν τα δυο αλλα?

Όταν ένας διπλός έχει τέσσερα καλώδια, τότε μπορείς να παίξεις με τον κάθε "μονό" του μαγνήτη, ώστε να κάνεις split coil, να τον θέσεις σε εν σειρά ή παράλληλη λειτουργία, επιτυγχάνοντας περισσότερους ήχους.

Γίνεται με πολλούς τρόπους. Μπορείς να βάλεις push-pull ποτεσιόμετρα (π.χ. στα volume) έτσι ώστε κανονικά να είναι διπλοί οι μαγνήτες αλλά όταν "τραβάς" πάνω το ποτεσιόμετρο να σπλιτάρει ο αντίστοιχος μαγνήτης. Ή να βάλεις κοινό tone ποτεσιόμετρο για τους δύο μαγνήτες και στην θέση του άλλου tone να βάλεις ένα διακοπτάκι που να σπλιτάρει και τους δύο μαγνήτες ταυτόχρονα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back