fenderiarhs είπε:
Oλοι μιλανε για ιστορια σε αυτο το thread..................
Kαι μερικοι εννοουν αυτην που μας εμαθαν τα σχολικα εγχειριδια
Τελικα ολο αυτο το προβλημα του Ελληνα με τους γυρω του λαους, πολιτισμους, Τουρκους, Σκοπιανους, Ευρωπαιους, Αμερικανους, τα Ελληνικα Βυζαντια (σα να λεμε τουριστας απο τη Νιγηρια), συνεχεια, σα να τον τρωει ο κωλος του, ενα πραγμα δειχει.......ποση απογοητευση νιωθει ο Ελληνας οταν διαπιστωνει, ενω γαλουχηθηκε με το μεγαλειο των Αρχαιων Ελληνων (και της απευθειας συνεχειας απο αυτους) ποσο ανεπαρκης ειναι σημερα..........Κοιταζει τον εαυτο του στον καθρεφτη περιμενοντας να δει τον Ερμη του Πραξιτελη και βλεπει κατι που ειναι λιγο Ευρωπαιος, λιγο Τουρκος, λιγο Αρβανιτης, λιγο Σλαβος, λιγο Ελληνας...και αντι να χαρει και να το παρει σαν κατι απολυτως φυσιολογικο...ε θυμωνει ο ανθρωπος.....τι να κανει.....
Μια ζωη ο Ελληνας βλεπει τον κοσμο γυρω του, την ιστορια, και ακομα χειροτερα την πολιτικη με συναισθηματισμο (παιδικο)......παντα νιωθει οτι καθεται στα 4 και οι αλλοι επιβουλευονται τον πισινο του, παντα γελαστος και παντα γελασμενος που λεει και ο Μητροπανος, και τελικα με τετοια αυθυποβολη το πιστευει και ο ιδιος..............και καθεται στα 4..............και μετα φωναζει που ασελγησανε εις βαρος του............ ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Φεντεριάρη παρεξηγείς κάποια πράγματα, ή τουλάχιστον τα ισοπεδώνεις, το λεξιλόγιο μου αν περιέχει την λέξη βελέτζα (προβιά στα ελληνικά, μάλλινο χαλί, ή μάλλινη κουβέρτα, σε ελληνική μετάφραση ελεύθερη) δεν σημαίνει ότι επειδή είναι σλαβική λέξη όταν κοιτάζομαι στον καθρέπτη βλέπω το αυτί μου ή το δεξί μου μάτι σλαβικό, και είμαι από ολίγον τί και πρέπει να το αποδεχθώ κι όλας. Αν εσύ αισθάνεσαι έτσι οκ! είναι και λογικό να το βλέπεις και έτσι.
Πολιτική και συναίσθημα, είναι πράγματα επίσης ασυμβίβαστα.
Αν μέναμε στην ιστορία, της σχολικής μας εκπαίδευσης θα ήμασταν χειρότερα θύματα των περιστάσεων από ότι είμαστε. Κοίτα αγαπώ και σέβομαι όλους τους λαούς αλλά όχι και αυτούς που σφετερίζονται την ιστορία μου.
Ο Αμερικανός έχει μόλις λίγους αιώνες κουλτούρα και ιστορία και αν τον ρωτήσεις θα πει pround to be an American, εσύ γιατί θες να με πείσεις ότι οι Έλληνες είναι συνοθύλευμα μιάς απίστευτης Βαλκανικής παρτούζας με μπόλικη Οθωμανική συμπλήρωση? Δηλαδή πιστεύεις ότι ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων προάγει την σταθερότητα και την ειρήνη και τις καλές διμερής σχέσεις στην περιοχή μας? Όπως και των Τούρκων? Αμφισβητείς την καταγωγή σου? στο τηλέφωνο τι γλώσσα μιλάς?
Σου αρέσει το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων να γράφει το Zastava κατέκτησε τους Πέρσες?
Δεν είμαι μανιακός με την Ιστορία αλλά την διαβάζω αρκετά... και από διάφορες πηγές. Δεν έκανα αναφορά από το σχολικό βιβλίο της 5ης Δημοτικού για τους Πελασγούς από την wikipedia έκανα.
Φεντεριάρη μου κανέναν δεν τον τρώει ο κώλος του, εκτός και άν είναι κολλημένος εθνικιστής, το να μου λένε όμως ότι υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, Μακεδονική μειονότητα, και να μου εμφανίζουν προπαγανδιστικά την σημαία του κράτους που ζώ με τον αγγελωτό σταυρό, νομίζω ότι και σένα βάζει στα 4 , αλλά δεν θέλεις να το βλέπεις. Ή δεν παρακολουθείς, ή αδιαφορείς. Προσωπικά εμένα με προσβάλει. Και νομίζω προσβάλει και τους έλληνες γιατί διπλωματικά τα διαβήματα έγιναν προς τους υπόλοιπους εταίρους μας.
Είναι σαν στην καθημερινή σου ζωή να βάζεις καύσιμα από ένα βενζινάδικο πληρώνοντας 3 ευρώ το λίτρο της αμόλυβδης, να ξέρεις ότι σε κοροιδεύει ο βενζινάς και συ να λές "ε και?" " για να πάω Χαλκίδα για μπανάκι και να γυρίσω με φτάνει" "σιγά τα ωά.. πάντα 20 ευρώ έβαζα , είκοσι ευρώ θα βάζω" ... όμως δεν θα σου άρεσε γιατί θα είχε άμεσο αντίκτυπο προσωπικά σε σένα τέτοια κοροιδία. Το να σου λένε όμως ότι εσύ δεν έχεις καμία σχέση με το παρελθόν σου ούτε για αστείο δεν σε πειράζει καθόλου, και ότι είσαι το αποτέλεσμα μιάς μίξης. Σίγουρα έχουν γίνει και μίξεις και προσμίξεις, όμως ο καταλύτης παραμένει το Ελληνικό στοιχείο αυτό που μας προσδιορίζει ώς λαό, με τα καλά του και με τα στραβά του. Μη τραβάς το άλλο άκρο.
Προσωπικά ο αλυτρωτισμός είναι κάτι που μισώ. Το να με λένε μακάκα εμένα και άλλα 10 mil έλληνες επίσης το μισώ.
Τώρα αν θές να κάνουμε χιούμορ πολύ ευχαρίστως. Ξέρω που υπάρχει λύση..... να τους δανείσουμε το κοινοβούλιο μας μαζί με όλους τους πολιτικούς μας για 3 μήνες σε κάθε γειτονική χώρα..... θα βυθιστούν στο απόλυτο χάος!!! Και τότε ναί ίσως υπάρξει και ελπίδα για μάς!!!
Επίσης κανείς από μας δεν γαλουχήθηκε με το αρχαιοελληνικό πνεύμα. Με το νεοελληνικό ίσως ναι.
Η κουβέντα γίνεται ίσως πιό πολύ για να γίνεται και μόνο. Ωραίο το πόστ σου αλλά δίνεις και σύ την εντύπωση του ρημαδιού.... δεν είμαστε τελειωμένοι έλεος πιά... υπάρχουμε ώς λαός με ήθη έθιμα και παραδόσεις. Να τα σβού όλα?
Πάντως ειλικρινά ρε παίδες δεν ξέρω τι με έχει πιάσει αποφεύγω τις κουβέντες αυτές όπως ο διάολος το λιβάνι.... τι στο καλό ... φεγγάρι είναι???