- Πόντοι
- 38
Ενας απο τους μεγαλυτερους μεταλ παιχτες μαζι με τον Zakk. R.I.P brother, Respectbluezlick είπε:
k τα μυαλα στα καγκελα ρε!
Ενας απο τους μεγαλυτερους μεταλ παιχτες μαζι με τον Zakk. R.I.P brother, Respectbluezlick είπε:
k τα μυαλα στα καγκελα ρε!
Eίναι πάρα πολύ απλό: ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, όσο κι αν έχω προσπαθήσει. Δεν είναι θέμα ούτε εθνικό, ούτε γεωγραφικό, πολιτικό, δήθεν ποιοτικό ή ο,τιδήποτε άλλο. Απλά δεν μ' αρέσει. Οπότε, αφού δεν θεωρώ την μουσική κάτι που πρέπει να με πιέζει για να ασχοληθώ μαζί της, why bother?mscmkr είπε:Ρε παιδιά... Τι θα πει "αλλεργία σε _____(είδος μουσικής)";;;
Αυτές είναι κακές προκαταλήψεις.
Οι οποίες συχνά πηγάζουν όχι από την ίδια τη μουσική αλλά από τα περιφερειακά της (την προέλευσή της, τους οπαδούς της, το στυλ ντυσίματος που συνοδεύει τη συγκεκριμένη μουσική κ.ο.κ.)
Απολαύστε τη μουσική, δείτε τι έχει να σας δώσει, δείτε τι έχετε να απολαύσετε από αυτήν (εφόσον δεδομένο είναι ότι δεν μπορείς να γουστάρεις τα πάντα από ένα είδος) και αφήστε τις αλλεργίες στους αλλεργιολόγους.
Edit: +1000 SF
Αλλο το ενα και αλλο το αλλο Τακη (αν δεν το γνωριζεις οι ριζες μου ειναι και στην Πολη),μη μπλεκουμε τα θεματα,αλλο πραγμα η εκστρατεια μας στην Μ.Ασια το '19 και ο Τουρκο-Ελληνικος πολεμος,αλλο πραγμα η επαισχυντη ανταλαγη των πληθυσμων το 1923 & αλλο πραγμα οι συντονισμενες προσπαθειες της Τουρκικης κυβερνησης για πληρη "εκκαθαριση" απο μη Τουρκικα στοιχεια της νεας Τουρκικης επικρατειας απο το 28 και μετα....(η οποια ξεκινησε με την απαγορευση ασκησης των περισσοτερων επαγγελματων για τους Ελληνες και Αρμενιους και κορυφωθηκε με τα Σεπτεμβριανα...)Ευτυχώς μας δικαίωσε το Ανώτατο Ευρωπαικό δικαστήριο για τις περιουσίες των Ελλήνων της Πόλης (και όχι Βυζαντινών Νίκο) και την Γενοκτονία και διωγμό που υπέστησαν την δεκαετία του 1950.
Γειά σου ρε Alter ego.....Superfunk είπε:Για το Βυζαντιο τη γνωμη μου την εχω πει και την ξαναλεω ηταν απλα το αποτελεσμα της ρωμαϊκης επικυριαρχειας επι των Ελληνων μετα τους ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥΣ πολεμους ,μετα αυτη η ρωμαϊκη επικυριαρχια μας προεκυψε και ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ (τι σχεση εχει ο Χριστιανισμος με την Αρχαια Ελλαδα? ) αλλα φυσικα και οι πληθυσμοι στον ευρυτερο Ελληνικο χωρο περεμειναν Ελληνικοι (οσο γινονταν αυτο αν και με την Οθωμανικη κυριαρχια χαθηκε εντελως η μπαλα και πλεον η επιμιξιες που εχουν γινει φυσικα και δεν μας επιτρεπουν να μιλαμε για "καθαρους" Ελληνες (την τελευταια φορα που κοιταξα τον εαυτο μου στον καθρεπτη ΔΕΝ εμοιαζα με τον Ερμη του Πραξιτελους ρε μαμωτο... ;D,ασε που τον ενα γειτονα μου τον λενε ΚΑΝΓΚΑ...και τον αλλο ΤΣΟΤΗ καθολου... αρβανιτικα ονοματα ;D )
Το μονο...ελληνικο που ειχε το Βυζαντιο ηταν ο ..ιδρυτης της ο ΒΥΖΑΝΤΑΣ που ο θρυλλος λεει οτι ξεκινησε απο τα Μεγαρα και ιδρυσε την πολη αυτη καπου τον 7ο π.Χ. αιωνα... ;D
Δεν θα το ελεγα αυτη η "μεγαλη ιδεα" μας καταστρεψε, (μαζι με τον εγχωριο σπαραγμο φυσικα ειδικα το 20-21) απο την απελευθερωση και μετα ΟΛΟΙ οι πολεμοι μας με τους Τουρκους ηταν ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ (δηλ. ΕΜΕΙΣ τους την πεσαμε λιγη αντικειμενικοτητα δεν βλαπτει.... )Και στο φινάλε η Ελλάδα έμπρακτα έχει αποδήξει ότι δεν είναι εχθρικός λαός απεναντί τους.... αυτοί γιατί μας προκαλούν??
δεν εισαι ΚΑΘΟΛΟΥ ομως... οι παρα πολλοι (αν οχι οι περισσοτεροι) Τουρκοκρητες ηταν στην πραγματικοτητα εξισλαμισμενοι ΕΛΛΗΝΕΣ που ουτε ΤΟΥΡΚΙΚΑ δεν μιλουσαν.... :-[ (και τους εστειλαν στα βαθη της Ασιας...μια και το μονο κριτηριο της ανταλλαγης ηταν η μαμημενη η θρησκεια...)δεν πιστεύω αυτοί οι 200-300 χιλιάδες (δεν γνωρίζω τον ακριβή αριθμό) Τουρκοκριτών, που άρπαξαν και λήστεψαν και φορολογούσαν τους Κρίτες για 200 - 250 χρόνια να ήθελαν και τα ρέστα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Προσπαθώ να μένω όσο πιό αντικειμενικός μπορώ.
αν το παμε ετσι τοτε χαθηκαμε..αν δεν φτανουν...10 γενιες για να χαρακτηρησεις εναν τοπο "δικο" σου τι φτανει?λοιπόν σίγουρα 10 γενιές και κάτι θα έζησαν εκεί.... δεν συγκρίνεται όμως με τον αριθμό των γεννεών των Ελλήνων της Πόλης.
μα κανεις δεν το αμφισβητει αυτο ,αν και στην Πολη δεν εγινε γενοκτονια αλλα ενα προγκρομ που κρατησε μια ημερα,σιγουρα φρικτο αλλα οχι γενοκτονια μια και δεν σκοτωθηκαν παρα 10-20 νομιζω Ελληνες και 2-3 Αρμενιοι. (απο μαρτυριες του ιδιου μου του παππου που συμμετειχε στην εκστρατεια εμεις καναμε ΠΟΛΥ χειροτερα με την πολιτικη της "καμμενης" γης που ακολουθησαμε κατα την υποχωρηση μας απο την Αγκυρα,κοκκινιζε απο ντροπη οταν μου τα ειπε καποτε μετα απο μεγαλη πιεση που του ασκησα... :-\ :'()Όμως δεν υπάρχει μεγαλύτερο αίσχος από τον διωγμό και την γενοκτονία Ελλήνων της Πόλης, Ποντίων και Αρμενίων.
μα αυτο ειναι απολυτως λογικο μια και τα Ελληνικα ηταν τοτε η "διεθνης" γλωσσα (οπως ειναι τα αγγλικα σημερα) αρα λογικο ηταν να την επιλεξουν ,αλλωστε Ελληνες διαφεντευανε τι θα τους μιλουσαν Λατινικα?Επίσημη γλώσσα δεν γνωρίζω ως πότε ήταν η Λατινική όμως τα κείμενα τα εκκλησιαστικά και η καθημερινή ομιλούσα ήταν η Ελληνική γλώσσα.
Θα μου επιτρέψεις να επιμείνω και εγώ σε αυτήν την αμφισβήτηση. Και για να είμαι ακριβέστερος, ναι το Βυζάντιο είναι μέρος πλέον της όπως έχει διαμορφωθεί Ελληνικής ιστορίας αλλά όχι συνέχεια της αρχαίας (με ότι ονομάζουμε έτσι) Ελλάδος αλλά μια παρέμβαση.spewfy είπε:Δεν ειναι δυνατον να αμφισβητουμε την ελληνικοτητα του βυζαντιου... απιστευτο!
Βραχεία η μνήμη. Ελλάδα 1967 - 1974. Ημουν κι εγώ εκεί. Δεν ήταν ωραία. Από ότι μου έλεγαν βέβαια τότε και ότι μάθαμε μετά. Ημουν πολύ μικρός τότε........Τελος, εδω ειναι Ελλάδα και υπάρχει κατι που λεγεται ελευθερια εκφρασης. Στην τουρκια υπαρχει ειδικος νομος που σε κλεινει μεσα αν προσβαλεις την τουρκιά (εχει κλειστει κοσμος και κοσμακης μεσα στη γειτονα χωρα για αναφορες στην πατρίδα τους πιο ηπιες απο τις δικές σου). Εισαι λοιπον τυχερος που ζεις στην Ελλαδα και οχι δίπλα γιατί μπορεί και να ήσουν πίσω απο τα κάγκελα.. στην καλύτερη!
στις δικες σου ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ απλα απαντησε ο φιλος(γιατι μπαρουφες ειναι τα λεγομενα σου περι δηθεν "θαυμασμου" μου για τους Τουρκους αλλα και περι δηθεν αμφισβητησης μου του γεγονοτος οτι οι πληθυσμοι υπο την Ανατολικη Ρωμαϊκη Αυτοκρατορια ηταν κατα κυριο λογω ελληνικοι, αλλα και μπαρουφες ειναι ολη σου η θεωρια περι ελληνικοτητας του Βυζαντιου,σαν συνεχεια δηλ.του αρχαιου ελληνικου πολιτισμου,μονος σου αλλωστε το ειπες Ανατ. Ρωμαικη Αυτοκρατορία (της οποιας την ιστορια τη γνωριζω ΠΟΛΥ καλυτερα απο εσενα...).superfunk οσο αφορα το Βυζάντιο, μακαρι να ειχες μελετήσει την ιστορια της ανατολικης ρωμαικης αυτοκρατοριας όσο εχεις μελετήσει την οθωμανική. Οποιαδήποτε αναφορά σου στο Βυζάντιο (Ανατ. Ρωμαικη Αυτοκρατορία) ειναι εξαιρετικα ανακριβής και πραγματικα θα επρεπε να αφιερωσω πολυ χρονο για να επισημανω ολες τις μπαρουφες. Δεν ειναι δυνατον να αμφισβητουμε την ελληνικοτητα του βυζαντιου... απιστευτο!
ελα ρε !και ΕΣΥ μου ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ να ζω στη ΧΩΡΑ μου?Δεν ειμαστε καλα νομιζω.... :Εισαι λοιπον τυχερος που ζεις στην Ελλαδα και οχι δίπλα γιατί μπορεί και να ήσουν πίσω απο τα κάγκελα.. στην καλύτερη!
οχι δεν συνεβει το ιδιο μια και πηγαμε να παρουμε μεχρι και την Αγκυρα (τρομαρα μας).......ασε που απο δικη μας βλακεια (τι βλακεια δηλαδη προδοσια ειναι το σωστο) και ανοργανωσια χασαμε και αυτα που ειχαμε....Και στην Μικρά Ασία το ίδιο συνέβη.
αν διαβασεις ιστορια τσι Κρητης θα δεις οτι παρα πολλοι Κρητικοι αλλαξοπιστησαν για να αποκτησουν προνομοια και ανετη ζωη αυτο βεβαια δεν τους εκανε αναγκαστηκα και λιγοτερο Κρητικους...Επίσης Εξισλαμισμένους έλληνες πέρα από τους Γενίτσαρους δεν γνωρίζω
ας κοιτάξουμε πως θα γίνουμε καλύτεροι ώς άνθρωποι κάι όχι τί άνηκει που και ποιός το είχε.
δεν ειπα 2-3 ειπα 10-20 η πηγη μου ειναι το κατεξοχην αντιτουρκικο αυτο siteΕπίσης Νίκο τι είναι αυτό που λές για 2-3 και 5-6 Huh? Αυτά ακόμα και η Τούρκικη προπαγάνδα της εποχής δεν θα πίστευε.