Α
ΑΓΓΕΛΟΣ
Guest
Για το δικό σου φύλο ξεκίνα να ανησυχείς, κι εγώ αυτό κάνω
χαχαχαχαχα.... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Για το δικό σου φύλο ξεκίνα να ανησυχείς, κι εγώ αυτό κάνω
Πράγματι είναι από παραδρομή αντίστροφη η τοποθέτηση των κύκλων για το μινόρε – που δεν αναφέρεται σε κανένα site - και το έθεσα εγώ μετέπειτα όταν έλαβα από το φίλο μου τζαζίστα τα 3 τραγούδια που αναφέρω στο αρχικό post.nEwBiE είπε:... μα πως μου φαίνεται ότι στον περίφημο κύκλο (στην πρώτη εικόνα) στις μινόρε κλίμακες, έχει σημειωθεί ως πρώτη βαθμίδα η Ε (Ιm7) και σαν δεύτερη βαθμίδα η D (ii7b5) ...
Βασικά, το λάθος εδώ είναι ότι τα κυκλάκια που δείχνουν τις συγχορδίες είναι ανάποδα ... :
Η φωτογραφία λοιπόν είναι εμφανώς ΛΑΘΟΣ.
... Για την ουσία και το πλαίσιο της ανάρτησης δεν θα σχολιάσω ... :
... Όσο για τα υπόλοιπα σχόλια τα έχω ξαναδεί (και δυστυχώς ξανασυμμετάσχει) σε άλλα 2 φορα του χώρου ... : :-\
/Πέτροc ... 8)
Φυσική ΜινόρεnEwBiE είπε:... ναι ... σωστά ... :
Βέβαια, οφείλεις Στέφανε να διευκρινήσεις ότι μιλάς ΜΟΝΟ για τη Μινόρε Μελωδική και μάλιστα την Κατιούσα (Φυσική Μινόρε) ... σε όλες τις υπόλοιπες μινόρε ΔΕΝ ισχύουν τα παραπάνω που έχεις γράψει, έτσι ; :-\
Και κάτι άλλο ... Ποιά ακριβώς είναι η Altered συγχορδία που παραθέτεις ; (πχ. A7Alt)
/Πέτροc 8)
H A7Alt συμβολίζει όλες τις δεσπόζουσες με αλλοιωμένες 5ες ή/και 9ες......nEwBiE είπε:ΟΚ, καλά το φαντάστηκα ...
Δεν έχεις ιδέα ποιά συγχορδία είναι ... :
Για πες μας και από που βρήκες και την κότσαρες ; :
/Πέτροc 8)
ρεαλιστική αντιμετώπιση της πραγματικότητος.nEwBiE είπε:.... ξαναμάλιστα ...
Έχει λοιπόν η 5η βαθμίδα της Μινόρε Μελωδικής Κατιούσας (Φυσική Μινόρε) αλλοιωμένη 5η έτσι ώστε να έχουμε πχ Α7Alt ;
(πιο αναλυτικά : πχ ξεκινώντας από τη Ρε Μελωδική Κατιούσα (Φυσική), η 5η της είναι η Λα (Α) ... η 5η βαθμίδα της Λα είναι η Μι !!! η οποία ΔΕΝ είναι Αλλοιωμένη -δεν είναι ούτε δίεση ούτε ύφεση)
Και για να τελειώνουμε αυτό το πανηγύρι (κι επειδή έχω σοβαρότερα πράγματα να κάνω), η 5η βαθμίδα της Μινόρε Φυσικής είναι ΜΙΝΟΡΕ !!! (μικρής εβδόμης αν θέλεις) και ΟΧΙ Αltered !!!
Ρε συ Στέφανε, μέχρι στιγμής σου έχω βρει 2 εξώφθαλμα σοβαρά λάθη χωρίς να υπολογίσω σφάλματα λογικής, ασαφειών ή ανακριβειών ... :-\ Επίσης, έχω χάσει πια το μέτρημα σε πόσες άλλες αναρτήσεις σου σε έχω διορθώσει ... :
Απλά δεν έχεις ιδέα από σχηματισμό συγχορδιών σε μια κλίμακα ... Στο έχω ξαναγράψει πολλές φορές ότι απλά αντιγράφεις από αλλού κομμάτια και αποσπάσματα τα οποία απλά ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ... >
Και το χειρότερο στην περίπτωσή σου είναι ότι δεν παραδέχεσαι τα λάθη σου, και φυσικά δεν προσπαθεις να τα διορθώσεις, πράγμα που επίσης στο έχω επισημάνει πολλές φορές ...
Βέβαια, το καλό στην Ιστορία είναι ότι έτσι, αστεία-αστεία, γέμισες ένα θέμα με 12 σελίδες !!! ;D
/Πέτροc 8)
μεγάλη αλήθεια!!! εχτός από Άνθρωπος με τη Μοναδική Λάμψη είσαι και μέγιστος διδάσκαλος!!cos_dr είπε:ειναι απλά πραματα ρε παιδια.
Μπείτε στο ιντερνετ και οποιον οδηγό δείτε ακολουθήστε τον, ειναι όλοι αξιόπιστοι , δεν τρεχει τιποτα.
τι ειναι η μουσική? Σιγά . νομιζετε οτι ειναι κατι δύσκολο. Ο καθένας μπορεί να παίξει chopin και ραχμανινωφ απο μόνος του. Ειδατε οτι σε μια σελιδα μπορουν να καλυφθουν όλα.
Πεταμένα λεφτά.
Καντε αυτα που λέω και θα παιζετε τα πάντα για πλάκα.
εγω το έπιασα το νόημα φίλος!!! λολmustafank είπε:@cos_dr : δε μας τα λες καλά...αλλιώς τα έχει γραμμένα η Αντονέλλα, φίλος..
μεγάλη αλήθεια!!! εχτός από Άνθρωπος με τη Μοναδική Λάμψη είσαι και μέγιστος διδάσκαλος!!
Υποκλίνομαι!!
8) 8)
Όταν η δεσπόζουσα δίνει αρμονική ένταση/κορύφωση, τότε ενδείκνυται να αλλοιώσουμε την 5η ή/και την 9η της, προκειμένου να ενισχύσουμε την ένταση. Η 5η από καθαρή μπορεί να γίνει είτε ελαττωμένη είτε αυξημένη, ενώ παράλληλα η 9η από μεγάλη μπορεί να ελαττωθεί σε μικρή είτε να γίνει αυξημένη. Οι δεσπόζουσες με αλλοιωμένες 5ες και 9ες λέγονται altered και συμβολίζονται στην παρτιτούρα εν συντομία V7alt. Άρα, C7alt = C7b5 = C7#5 = C7b9 = C7#9 = C7b5b9 = C7b5#9 = C7#5b9 = C7#5#9... κ.ο.κ. Εάν η δεσπόζουσα δεν δίνει αρμονική ένταση/κορύφωση τότε δεν ενδείκνυται να αλλοιωθεί, προκειμένου να αποφύγουμε την περιττή αρμονική ένταση. (Λόγια του φίλου μου τζαζίστα πλήρως κατανοητά από τους πολλούς...)nEwBiE είπε:.... ξαναμάλιστα ...
Έχει λοιπόν η 5η βαθμίδα της Μινόρε Μελωδικής Κατιούσας (Φυσική Μινόρε) αλλοιωμένη 5η έτσι ώστε να έχουμε πχ Α7Alt ;
(πιο αναλυτικά : πχ ξεκινώντας από τη Ρε Μελωδική Κατιούσα (Φυσική), η 5η της είναι η Λα (Α) ... η 5η βαθμίδα της Λα είναι η Μι !!! η οποία ΔΕΝ είναι Αλλοιωμένη -δεν είναι ούτε δίεση ούτε ύφεση)
Και για να τελειώνουμε αυτό το πανηγύρι (κι επειδή έχω σοβαρότερα πράγματα να κάνω), η 5η βαθμίδα της Μινόρε Φυσικής είναι ΜΙΝΟΡΕ !!! (μικρής εβδόμης αν θέλεις) και ΟΧΙ Αltered !!!
Ρε συ Στέφανε, μέχρι στιγμής σου έχω βρει 2 εξώφθαλμα σοβαρά λάθη χωρίς να υπολογίσω σφάλματα λογικής, ασαφειών ή ανακριβειών ... :-\ Επίσης, έχω χάσει πια το μέτρημα σε πόσες άλλες αναρτήσεις σου σε έχω διορθώσει ... :
Απλά δεν έχεις ιδέα από σχηματισμό συγχορδιών σε μια κλίμακα ... Στο έχω ξαναγράψει πολλές φορές ότι απλά αντιγράφεις από αλλού κομμάτια και αποσπάσματα για τα οποία απλά ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ... >
Και το χειρότερο στην περίπτωσή σου είναι ότι δεν παραδέχεσαι τα λάθη σου, και φυσικά δεν προσπαθεις να τα διορθώσεις, πράγμα που επίσης στο έχω επισημάνει πολλές φορές ...
Βέβαια, το καλό στην Ιστορία είναι ότι έτσι, αστεία-αστεία, γέμισες ένα θέμα με 12 σελίδες !!! ;D
/Πέτροc 8)
Nikolas είπε:Δύο πράγματα αν και είπα να μη ξαναπαντήσω...
1. Το ότι παπαγαλίζεις αυτά που λένε οι άλλοι, ότι ΔΕΝ έχεις καταλάβει αυτά που λένε (ή ΔΕ μπορείς να τα μεταδώσεις σωστά) είναι φανερό!
2. Δε στεναχωριέμαι καθόλου. Απλά για άλλη μια φορά αποφεύγεις με κάθε τρόπο να παραδεχτείς ότι έχεις λάθη και επιπλέον πετάς μία δικαιολογία μετά την άλλη.
Η θεωρία είναι θεωρία. Τη μία μιλάς για φυσαρμόνικα, την άλλη για κιθάρα, κοκ.
Λυπάμαι πραγματικά αυτόν που θα διαβάσει και θα βασιστεί στα λεγόμενά σου!
Ε ναι, το θεμα είναι να διαβασουμε το πινακακι και να παίξουμε τζαζ. Αν είναι να μαθουμε και τις λειτουργίες των συγχορδιών στο τονικό σύστημα, σε λίγο θα μας ζητήσουν να φτιάξουμε και κανα πυραυλο για το φεγγαρι.STEFANOS604 είπε:Πιστεύεις όμως ότι ο απλός επισκέπτης θέλει τέτοιες αναλύσεις????????