Αγορά ταμπούρου

asskickere είπε:
Λοιπον φιλε Indigo πρεπει να λαβεις υπ'οψη σου οτι υπαρχει μια αξιοσημειωτη διαφορα μεταξυ μεταλλικων ταμπουρων(μπλακ μπιουτι) και ξυλινων(ρεφερενς περλ)  και καποια ειδη μουσικης "ταιριαζουν" με τον ηχο απο συγκεκριμενα υλικα...Φυσικα το θεμα ειναι να αρεσει σε σενα πανω απ'ολα!Οσον αφορα το μπλακ μπιουτι που λες δεν το εχω βρει πουθενα στην αθηνα και σε μια αντιπροσωπια της λαντβιγκ που ειχα παει μου ειχαν πει για ειδικη παραγγελια και πανω απο 1000ευρα...τη στιγμη που με 600 περιπου το παιρνεις απο το Θωμα...Φυσικα ειναι απο τα καλυτερα αλλα μπορει να μη σου αρεσει ο ηχος του brass...Μπορω να σου πω ενα ελληνικο σαιτ που φαιρνει απο Στολλα αλλα δεν μπορεις να δοκιμασεις δυστυχως και ουτε θα εχεις την τρομερη τρομερη ποικιλια...και το σουπραφονικ ειναι φοβερο απλα και τα δυο ειναι αρκετα "ευαισθητα"...Δυστυχως κατι περισσοτερο δεν εχω να σου προτεινω οσον αφορα τα ξυλινα ταμπουρα παντως οι επιλογες που εκανες στην αρχη ειναι πολυ καλες γιατι μην ξεχνας οτι αυτα τα ταμπουρα δεν θα χρειαστει να τα κανεις και παραγγελια...
α, ναι! ξέχασα να πω πως γενικά είμαι υπέρ των ξύλινων! Απλά τα ludwig απλά έχουν τις καλύτερες κριτικές από όλους για να τα αγνοήσεις.

μπορείς να μου στείλεις το site που αναφέρεις σε pm? ευχαριστώ! Ο Θωμάς είναι πάντα εκεί για μας πάντως :P

Τέλος σκέφτομαι μήπως καταφέρω τελικά να πάω Αγγλία που ήθελα το πάσχα και πάρω από κει και τους φτήσω όλους εδώ πέρα! :D

Φιλε μου εχω το dw colelctor's maple 14x6 και τι να σου πω....απιστευτο, ζεστος και καθαρος ηχος δεν το αλλαζω με τιποτα !

Απο μεταλλικα τυμπανα εαν αποφασισεις δε μπορω να σκεφτω κατι καλυτερο απο ludwig supraphonic LM402 ή το acrolite εναλλακτικα.

Παντως και το reference ειναι κορυφαιο...

Και εγω παντως μονο απ'εξω ψωνιζω

καλη τυχη !

μονο με wood hoops βγαινει (για τα wood hoops το πηρα αλλωστε και το κουβαλησα απο την...Ιαπωνια... ;D)

το διαλεξα μεσα απο......σχεδον 100 ταμπουρα στο μεγαλυτερο ντραμμομαγαζο του ΤΟΚΥΟ (μεγεθους...HONDOS στην Ομονοια.. ;D) οποτε μπορεις να φανταστεις με τι το εβαλα να "κοντραρει"... ;D

Superfunk είπε:
(για τα wood hoops το πηρα αλλωστε και το κουβαλησα απο την...Ιαπωνια... ;D)
χαχαχχα... τι να πω ...

ναι το ξέρουμε ότι βγαίνει

μονο με wood hoops ...απλά χρησιμοποιείται πχ και με αλλα ... πχ στο αντίστοιχο elvis jones αφαιρείς τα wood και βάζεις νται καστς....(αν είσαι αρκετά κολημένος πχ σαν εμένα ...)

υπάρχει σε καμία ηχογράφηση να το ακουσουμε ....?

Λοιπον αν και το θεμα εχει τραβηξει αρκετα θα πω και εγω τη γνωμη μου και θα δωσω και ενα μικρο review του black beauty 14"x6.5" που εχω ( 8))

Σαν γενικες αρχες να πω οτι η κυρια διαφορα μεταλικων και ξυλινων ειναι τα overtones η το λεγομενο ringing. Τα μεταλλικα ταμπουρα εχουν γενικα περισσοτερα overtones ενω τα ξυλινα λιγοτερα και αυτο εχει να κανει με τη φυση του υλικου. Η διαβαθμιση παει ως εξης : πιο σκληρα και κουδουνιστα ειναι τα steel λιγοτερο σκληρα αλλα αρκετα γλυκα κουδουνιστα ειναι τα brass τα οποια ειναι παρα πολυ δημοφιλη γενικα (black beauty). Ακομα λιγοτερο κουδουνιστα και πιο κοντα στα ξυλινα ειναι τα aluminium (Ludwig supraphonic LM400 LM 402) Ισχυει οτι αυτα τα δυο ταμπουρα αποτελουν πραγματικα σημειο αναφορας εδω και αρκετες δεκαετιες και σχεδον ολες οι εταιριες εχουν προσπαθησει να τα αντιγραψουν και να βγαλουν το ανάλογα μοντελα

Αναφορικα με το μεγεθος η γνωμη μου ειναι να πας σε 6 και πανω γιατι θα εχεις πιο πολλες δυνατοτητες κουρδισματος. αν πχ χαμηλωσεις το signature chad smith αρκετα, ακουγεται επιεικως χαλια. αφου λοιπον θα δωσεις ενα σημαντικο ποσο παρε κατι πιο all around.

Για το reference που λες το εχω παιξει και η αληθεια ειναι οτι δεν μου αρεσε ιδιαιτερα. ειναι τοσο χοντρο και εχει τοση κολλα που ανεβαζει πολυ το pitch ενω παραλληλα χανει σε resonance. Αυτο βεβαια ειναι προσωπικη αποψη.

Αν θελεις να πας σε ξυλινο νομιζω οτι εχει πολυ ενδιαφερον να την ψαξεις με stave δηλαδη αυτο που ειναι με κατακορυφες σανιδες (σαν βαρελι) και με την υπερτατη εταιρια Brady

Κλεινοντας συνοψιζω

Μεταλικα : περισσοτερο κουδουνισμα

Ξυλινα : πιο "ζεστα"

Μεγαλυτερο βαθος σηκωνει κ πιο χαμηλα κουρδισματα

Απο συγκεκριμενα μοντελα προτεινω να εξετασεις τα εξης :

απο μεταλικα : Ludwig black beauty ή LM402 με κλειστα ματια

απο ξυλινα : pearl Dennis chambers Eric Singer, Yamaha Anton fig (γενικα τα ξυλινα σεφανια γ@μ@νε) Tama starclassic maple 14x8. Η αν εχεις διαθεση να ξοδευτεις πηγαινε στα κορυφαια Brady και παρε ενα stave 14x6.5 14x8 και ασε τους υπολοιπους να κουρευονται

Α ξεχασα να γραψω κ το review του black beauty 14x6.5 το οποιο εχω με ταμαμησια στεφανια -χορδες και με δερμα remo contolled sound coated

Λοιπον το ταμπουρο χαρακτηριζεται απο μεσαια εως δυνατη ενταση, υπαρχουν και δυνατοτερα πχ το pearl free floating maple 14x6.5που εχω του ριχνει σε ενταση.

Απο κουρδισματα μπορει να σηκωσει απο πολυ χαμηλά εως πολυ τσιτα (έγω προτιμω χαμλα εως μεσαια)

Η ευαισθησια του ειναι πολυ καλη - φοβερα ghost notes και μπορει βεβαια να αυξηθει αλλαζοντας χορδες και resonant δερμα.

Το cross stick ειναι μετριας εντασης και γλυκο οπως και τα rimshots αφου δεν φοραει χυτα στεφανια (και αυτο αλλαζει κατα προτιμηση) αλλα νομιζω ειναι καλυτερο με αυτα τα στεφανια παρα με χυτα.

Τελος, και αυτο ειναι το πιο ωραιο του χαρακτηριστικο, φανταστικη χροια  υπεροχο & γλυκο κουδουνισμα, αρκετα μελωδικα overtones. Χαρμα ακουειν....

Δυστυχως δεν εχω καποια ηχογραφηση να ανεβασω

Αυταααααα

Καλές αγορές και από 'μένα!

Σίγουρα με αυτά τα χρήματα θα πάρεις κάτι πολύ καλό!

Να ρωτήσω κι εγώ για ένα ταμπούρο που ίσως ενδιαφέρει κι' άλλους!

Για το premier modern classic, maple shell 13x7 (αλλά και 14x7), έχει κανείς άποψη?

Επίσης ξέρετε κάποια αντιπροσωπεία στην Αθήνα που να φέρνει Premier?

Με τέτοιο ταμπούρο αν δεν κάνω λάθος έπαιζε ο Martin Lopez (ex-Opeth).

Δεν ξέρω αν και στο παρακάτω video παίζει με αυτο:

http://www.youtube.com/watch?v=dJt_4Gafq6g

Indigo είπε:
Τέλος σκέφτομαι μήπως καταφέρω τελικά να πάω Αγγλία που ήθελα το πάσχα και πάρω από κει και τους φτήσω όλους εδώ πέρα! :D
Αυτό είναι και το καλύτερο. Βρες ένα καλό μαγαζί με μεγάλη ποικιλία και σοβαρούς πωλητές που ξέρουν τι τους γίνεται (ξέρεις, αυτό το είδος που σπανίζει στην Ελλάδα…) και δοκίμαζε till you drop…

Γιατί οι - ενδιαφέρουσες ομολογουμένως - προτάσεις που γίνονται σε ένα φόρουμ είναι συνήθως τόσες πολλές που μάλλον θα πελαγώσεις.

Και για να βοηθήσω και εγώ στο πελάγωμα ;D, ξεπέρασε το αντι-signature-ικό σου κόλλημα και άκου και το Omar Hakim της Pearl. Εξαιρετικό για τα λεφτά του και όχι μόνο.

Ιδού ένα δείγμα (σόρυ για τη διάρκεια, παρασύρθηκα) :

Να 'στε καλά ρε παιδιά...Με μαθαίνετε και μένα γιατί αν και παίζω αρκετά χρόνια τύμπανα ποτέ μου δεν κάθησα να μελετήσω τι είναι το καθένα και ότι μ΄αυτό π.χ. θα βγάλω καλύτερο ήχο. Ο λόγος είναι ότι τον ήχο τον δημιουργεί ο drummer και όχι το ταμπούρο που θα είναι blackbeauty ή supra. Παρ' όλα αυτά, επειδή πρέπει να ξεκινήσω να "χτίζω" το καινούργιο μου σετ, χρειάζομαι τέτοιες πληροφορίες.

Το Yamaha που πόσταρε ο "Άρχοντας" με ανάγκασε να φωνάζω μεσημεριάτικα.... Φοβερό ταμπούρο. Εϊναι αυτό που είπε και ένας παραπάνω ότι όταν έχεις περισσότερες επιλογές απ' το ταμπούρο σου είναι πολύ καλύτερα για σένα και τον ήχο σου.

Το παίξιμό σου καθορίζει πολλά πράγματα και φυσικά το πώς έχεις συνηθίσει να παίζεις. Οι δυναμικές είναι κάτι που με τρελαίνουν σ' ένα ταμπούρο και θέλω να υπάρχει πληθώρα επιλογών και δυνατοτήτων. Ειλικρινά το λατρεύω αυτό. Παίζω στο στούντιο που κάνουμε πρόβες μ' ένα Pearl (http://images5.thomann.de/pics/prod/198807.jpg) το οποίο ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο τυπάς το έχει τσιτώσει υπερβολικά και έχει χάσει όλες τις δυναμικές του.

Επειδή ακούστηκαν γνώμες για την αγορά στην Ελλάδα και κάποιοι είπαν ότι δεν έχουν την πολυτέλεια να είναι κοντά στο Στόλλα. Δεν ξέρω αν το λένε σοβαρά ή αστεία. Πάντως, τι είστε κοντά στο Στόλλα (όπως εγώ) τι μακριά το ίδιο πράγμα είναι. Μην αρχίσω να λέω ιστορίες από "αγορές" δικιές μου και των φίλων μου. Θα βγω εκτός τόπικ και θα δυσφημίζω μια εταιρία που ούτε αυτό μ' αρέσει.

Έτσι, το Yamaha αυτό και τα Supra και γενικά τα ξύλινα ταμπούρα πάντα τα λάτρευα. Επειδή μάλιστα έχω και ένα ιδιαίτερο κόλλημα με τα τύμπανα της Yamaha (έχω ένα σετ YD Series) μάλλον θα προτιμήσω το ταμπουράκι του Άρχοντα... Να 'στε καλά...

Haris είπε:
Αυτό είναι και το καλύτερο. Βρες ένα καλό μαγαζί με μεγάλη ποικιλία και σοβαρούς πωλητές που ξέρουν τι τους γίνεται (ξέρεις, αυτό το είδος που σπανίζει στην Ελλάδα…) και δοκίμαζε till you drop…

Γιατί οι - ενδιαφέρουσες ομολογουμένως - προτάσεις που γίνονται σε ένα φόρουμ είναι συνήθως τόσες πολλές που μάλλον θα πελαγώσεις.

Και για να βοηθήσω και εγώ στο πελάγωμα ;D, ξεπέρασε το αντι-signature-ικό σου κόλλημα και άκου και το Omar Hakim της Pearl. Εξαιρετικό για τα λεφτά του και όχι μόνο.

Ιδού ένα δείγμα (σόρυ για τη διάρκεια, παρασύρθηκα) :
Πολύ ωραίο το ταμπούρο και το παίξιμο! ;)

Τι δέρματα του φοράς? Χρησιμοποιείς καθόλου μαφλάρισμα?

Πάντως για τις διαστάσεις του το περίμενα πιο στακάτο με πιο ξερό ήχο. Αντίθετα έχει πολύ ωραίο ισορροπημένο και ζεστό ήχο!

Ευχαριστώ για τις γνώμες όλων και αν και πράγματι με πελαγώνετε βάζοντας μου κι άλλα στη λίστα είναι καλή η όσο πιο σφαιρική άποψη.

Έχω σε όλα να απαντήσω, θα το κάνω εν συντομία πίνοντας μπύρα, sorry αν ξεχάσω κάποιον, η μπύρα φταίει :P

Το πρώτο πράγμα που θα κάνω λοιπόν είναι να πάω στο εξωτερικό! (θα προτείνατε κάποια συγκεκριμενη χώρα; (ναι, θα μπορούσα να πάω μόνο και μόνο για να πάρω ταμπούρο! Ευρώπη βέβαια γιατί η Αμερική πέφτει κομματάκι δύσκολη όπως και στους φόρους...) και κάποια πόλη ακόμα, με κάποιο καλό μαγαζί γιατί δεν έχω ιδέα!)

Και ξεκινάω:

Δε μου αρέσουν τα ξύλινα στεφάνια... δεν ξέρω...απλά δε μου κάνουν. ΠΟΛΥ καλό το yamaha, αλλά δε θέλω :P από το βίντεο του superfunk θα διάλεγα το gretsch!

@hwept πολύ κατατοπιστικά τα όσα γράφεις και καταλήγω σε αυτό που είχα πιο πολύ στο νου μου: ξύλινο, 6.5. Οπότε μάλλον θα αφήσω στην άκρη το black beauty (προς το παρόν).

@Haris του Omar Kahim μπορώ να πω πως ίσως και να το σκεφτόμουν κι ας είναι signature. Πολύ smooth ταμπούρο! Αλλά μάλλον θα προτειμήσω κάποιο άλλο :) πολύ καλό το video btw! thanks!

Βοηθήσατε αρκετά, παίδες! Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας... ότι άλλο έχετε να πείτε, εδώ είμαστε! Κι αν πάω εξωτερικό θα σας πω την ιστορία μου :D

ΘΑ ηθελα και εγω να καταθεσω την αποψη μου μετα απο 20+ χρονια παιξιματος εχουν περασει πολλα ταμπουρα απο τα χερια μου signature -μεταλλικα-στενα κτλ.

Η αγαπημενη μου διασταση ειναι 14χ5.5 και τα τελευταια 7 χρονια παιζω με ενα gabriel custom tp (δεκαφυλλο maple) εξαιρετικο με τεραστιο ευρος κουρδισματος  με στεφανια diecast και πληρης service στην Αθηνα.

Επεισης τα ταμπουρα της MAPEX σειρα black panther ειναι καταπληκτικα με συνδυασμους maple-walnut αλλα και τα σφυρηλατα brass kai bronze οπως επεισης και τη νεα σειρα steel σε καταπληκτικη τιμη αν μπορεις να το παρεις απο ebay usa

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280453880180&ssPageName=STRK:MEWAX:IT

Τα Gabriel SP Snares τί λενε?

Το SP ξερει κανεις τι σημαίνει...πχ SupraPhonic ή κατι τετοιο?

Trending...

Νέα θέματα

Back