Αγορα synthesizer και χαρτι αγοραπωλησιας?

ψώνισα έχοντας πάρει το χαρτί.
Ποιό χαρτί;

Πήρες από εμένα χαρτί;

Και αν θυμάμαι καλά πρέπει να πήρες δύο φορές, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος.

Προσβολή γιατί?

Είναι legit η αγοραπωλησία? Είσαι νόμιμος ιδιοκτήτης? Το γνωρίζω? Οφείλω να το γνωρίζω?

Θες να στο πω αλλιώς? Μισή ντροπή δική μου μισή ντροπή δική σου.
Δεν είπα πως είσαι λάθος.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ποιό χαρτί;

Πήρες από εμένα χαρτί;

Και αν θυμάμαι καλά πρέπει να πήρες δύο φορές, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος.

είπα ζήτησα σε αγορά που έκανα και μου το έδωσαν.

Δεν είπα ότι ζήτησα απο σένα ή πήρα από σένα.

Εσένα ούτε σε ξέρω κάν. (εκτός νοιζ).

Παρ όλα αυτά η γνωριμία (έστω και μέσω νοιζ) πλέον μου είναι αρκετή για να σου έχω εμπιστοσύνη.

Αυτός από τον οποίο ψώνισα ήταν άγνωστος. Από αυτούς που βάζουν μια αγγελία στο νοιζ και φεύγουν.

είπα ζήτησα σε αγορά που έκανα και μου το έδωσαν.

Δεν είπα ότι ζήτησα απο σένα ή πήρα από σένα.

Εσένα ούτε σε ξέρω κάν. (εκτός νοιζ).

Παρ όλα αυτά η γνωριμία (έστω και μέσω νοιζ) πλέον μου είναι αρκετή για να σου έχω εμπιστοσύνη.

Αυτός από τον οποίο ψώνισα ήταν άγνωστος. Από αυτούς που βάζουν μια αγγελία στο νοιζ και φεύγουν.
Πλάκα μου κάνεις;

Εσύ δεν πήρες την RC;   και αργότερα αν δεν κάνω λάθος ένα VG φίλου μου;

Φαντάζομαι ότι κι εσύ έδωσες ανάλογο χαρτί στον πωλητή dim.

Να ρωτήσω τι προσωπικά στοιχεία έγραφε.

Φαντάζομαι ότι κι εσύ έδωσες ανάλογο χαρτί στον πωλητή dim.

Να ρωτήσω τι προσωπικά στοιχεία έγραφε.

τα γράψαμε σε διπλότυπο μπλοκ αποδείξεων, και δεν θέλησε το αντίγραφο.

Όνομα διεύθυνση ΑΤ και SN

τι είναι αυτά?

λες να ψώνισα απο σένα και να μην το ξέρω?
RC looper δεν σου λέει τίποτα;

Ούτε που δοκίμασες αν δουλεύει. Γνωρίζοντας από ποιόν την αγοράζεις.

Δεν θα αισθανόμουν άνετα πάντως αν έδινα αυτά τα στοιχεία σε κάποιον άγνωστο.

τότε δεν έτρεχαν τα gdpr.

Αλλά όταν πχ πουλάς κάτι πιό σοβαρό τα δίνεις. Πχ αυτοκίνητο, μοτοσυκλέτα

τότε δεν έτρεχαν τα gdpr.
Σωστό κι αυτό.

Σε αυτά είσαι υποχρεωμένος διότι υπάρχει από πίσω η άδεια κυκλοφορίας, το υπουργείο μεταφορών κλπ

Στα μουσικά όργανα όμως;;;

Συνήθως αυτό γίνεται μέσω υπουργείου.

Κι εσείς πχ θα μπορούσατε να πάτε σε κάποιον συμβολαιογράφο ή δικηγόρο (αλλά αυτό θα έχει έξτρα κόστος).

Δεν είναι το ίδιο.

Αυτό είναι πιό έγκυρο από ένα απλό χαρτί.

Ξέρεις τι γίνεται Μανώλη?

Αν πχ κάνω εγώ μια δυο συναλλαγές τέτοιου είδους, πάω και κλέβω ένα όργανο, και φτιάχνω ένα χαρτί με τα δικά μου στοιχεία, και τα στοιχεία κάποιου άλλου με τον οποίο έχω κάνει παλαιότερα συναλλαγή (και έτσι τα έχω).

Εγώ καθάρισα, τον άλλο θα τρέχουν μετά.

Φυσικά μπορώ να τα χρησιμοποιήσω με χίλιους δυο άλλους τρόπους επίσης.

Στα μουσικά όργανα όμως;;;

δεν ξέρω, αλλά είναι στην καθημερινότητα σχεδόν του νοιζ τα ποστ "μου άνοιξαν το αυτοκίνητο, μου άνοιξα το σούντιο κλπ" και υπάρχουν και περιπτώσεις που όντως έχουν εντοπιστεί όργανα.

Θεωρώ την σκέψη του ΟΡ βάσιμη και είναι μια πρακτική που την εφάρμοσα για πράγματα που μπορεί να είναι αξίας ή αναγνωρίσιμα. Αν ο πωλητής δεν έχει πρόβλημα, είτε σου δείχνει απόδειξη αγοράς, (πολλοί μάλιστα δηλώνουν ότι υπάρχει στις αγγελίες) είτε συμμορφώνεται αν θέλει να προχωρήσει η πώληση. Αλλιώς δηλαδή, πως να ξέρει ο αγοραστής ότι δεν είναι ένα όργανο κλεμμένο?

Όχι δηλαδή πείτε μου. Θα σας άρεζε εσάς να αγοράσετε κάτι και να είναι κλεμμένο και να μπορείτε να έχετε τρεχάματα για αποδοχή κλοπιμαίων?

Γίνεται μια κλοπή και αύριο βγαίνει στο νοιζ η αγγελία. Ψωνίζεις, παίρνεις το όργανο το σενιάρεις και το δείχνεις στην παρέα. "Παίδες ψώνισα εργαλείο σένιο" Και βγαίνει ο άλλος απο κάτω και φωνάζει "κλέφτης".

Τι γίνεται? Εδωσες το παραδάκι και βρήκες και μπελάδες?

Τα πράγματα είναι απλά. Το είπα πιο πάνω. Μισή ντροπή.

Καλή ιδέα
ωστόσο αν την είχα αγοράσει μεταχειρισμένη από άγνωστο δεν θα σου έγραφα ούτε εγώ χαρτί
αν την είχα όμως αγοράσει καινούρια θα σου έγραφα ένα χειρόγραφο με πένα σε acid free βαμβακερό
''αυτή η κιθάρα ανήκε κάποτε στον Αγιο''
ώστε να συνοδεύει το όργανο έκτοτε

Ξέρεις τι γίνεται Μανώλη?

Αν πχ κάνω εγώ μια δυο συναλλαγές τέτοιου είδους, πάω και κλέβω ένα όργανο, και φτιάχνω ένα χαρτί με τα δικά μου στοιχεία, και τα στοιχεία κάποιου άλλου με τον οποίο έχω κάνει παλαιότερα συναλλαγή (και έτσι τα έχω).

Σαφώς, έχεις απόλυτο δίκιο.

Εγώ καθάρισα, τον άλλο θα τρέχουν μετά.

άντε πάλι. Σας έδωσα ιδέες.

ξέχασα το sirial

'αυτή η κιθάρα με serial number τάδε και χρώμα και μοντέλο τάδε ανήκε κάποτε στον Αγιο''

και τώρα δεν γίνεται αυτό που λέτε χωρίς πλαστογραφία, αλλά μου χαλάσατε την πρόταση

δεν ξέρω, αλλά είναι στην καθημερινότητα σχεδόν του νοιζ τα ποστ "μου άνοιξαν το αυτοκίνητο, μου άνοιξα το σούντιο κλπ" και υπάρχουν και περιπτώσεις που όντως έχουν εντοπιστεί όργανα.

Θεωρώ την σκέψη του ΟΡ βάσιμη και είναι μια πρακτική που την εφάρμοσα για πράγματα που μπορεί να είναι αξίας ή αναγνωρίσιμα. Αν ο πωλητής δεν έχει πρόβλημα, είτε σου δείχνει απόδειξη αγοράς, (πολλοί μάλιστα δηλώνουν ότι υπάρχει στις αγγελίες) είτε συμμορφώνεται αν θέλει να προχωρήσει η πώληση. Αλλιώς δηλαδή, πως να ξέρει ο αγοραστής ότι δεν είναι ένα όργανο κλεμμένο?

Όχι δηλαδή πείτε μου. Θα σας άρεζε εσάς να αγοράσετε κάτι και να είναι κλεμμένο και να μπορείτε να έχετε τρεχάματα για αποδοχή κλοπιμαίων?

Γίνεται μια κλοπή και αύριο βγαίνει στο νοιζ η αγγελία. Ψωνίζεις, παίρνεις το όργανο το σενιάρεις και το δείχνεις στην παρέα. "Παίδες ψώνισα εργαλείο σένιο" Και βγαίνει ο άλλος απο κάτω και φωνάζει "κλέφτης".

Τι γίνεται? Εδωσες το παραδάκι και βρήκες και μπελάδες?

Τα πράγματα είναι απλά. Το είπα πιο πάνω. Μισή ντροπή.
Έτσι όπως το βλέπεις εσύ έχεις δίκιο. Όμως κανείς το 99,999% δεν δίνει ούτε ζητάει χαρτί σε κάτι μεταχειρισμένο και ειδικά αυτής της κατηγορίας.

Τώρα όσο γι'αυτό που λες, άνοιξαν το αυτοκίνητο, άνοιξαν το στούντιο κλπ, εκεί υπάρχει η έκθεση της αστυνομίας. Εκεί είναι διαφορετικά και ίσως βρεθεί κάτι.

Αλλά να πας στον άλλον και να του πεις το πεταλάκι αυτό το συγκεκριμένο είναι δικό μου..... χλωμό το βλέπω. Για κανένα ηλεκτρικό πιάνο ή κανένα μεγάλο synth εντάξει το συζητάμε αλλά για πεταλάκια και άλλα τέτοια δεν το νομίζω.

Βέβαια, η αναφορά του op έχει να κάνει με synthesizer. Δεν μας είπε ποιό.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back