Αγορα synthesizer-workstation με 1000-1300ευρω

Εμπειρια εχεις πανω σε ενα οργανο μονο οταν το εχεις δουλεψει.

Το να ξερεις τα τεχνικα χαρακτηριστικα καποιου synth δεν σημαινει οτι εχεις και εμπειρια πανω σ'αυτο.

Το μονο σιγουρο για τα Motif ειναι οτι ολα εχουν εκπληκτικο ηχο 8)

Ριξε ενα ματι παρακατω για να δεις τις βασικες διαφορες μεταξυ των διαφορων μοντελων.

http://en.wikipedia.org/wiki/Yamaha_Motif

Παραπληροφορεις,δεν ειπα σε καμια περιπτωση κατι τετοιο.Τα περι sound engine δεν αναφερονται πουθενα στο λινκ που εδωσες,ετσι ωστε να ξερω τι παιζει,αφου το αναφερεις βεβαια οκ,δν σε αμφισβητω.Τις βασικες διαφορες τις ξερω.Δεν αφορα βεβαια κανεναν αυτο ας μην ξεφυγουμε απο το θεμα.

Στάθης είπε:
Παραπληροφορεις....
Ελα τωρα.... ::)

Τα περι sound engine δεν αναφερονται πουθενα στο λινκ που εδωσες,ετσι ωστε να ξερω τι παιζει,αφου το αναφερεις βεβαια οκ.
Φιλε μου, απο τα τεχνικα χαρακτηριστικα που διαβαζεις στο λινκ καταλαβαινεις τι "παιζει".

Οταν το ES εχει 4 oscillators (elements) και το XS 8 oscillators, σου φαινεται να εχουν την ιδια sound engine?

ομπο....ειχε ορεξη αυτος βραδυατικα,μια κουβεντα ειπαμε ρε αρχηγε και το καναμε θεμα,ειπαμε εχεις δικιο,δεν επεμεινα σε τιποτα ουτε το επαιξα γνωστης.Δεν ηξερα οτι ενα oscillator παραπανω μπορει να αλλαξει την sound engine,εχοντας υποψιν μου πως η sound engine  ειναι καθαρα και μονο κατα ποσο το μηχανημα διαχειρζεται τον ηχο απο την στιγμη που περασει το analog to digital convertion.

Στάθης είπε:
ομπο....ειχε ορεξη αυτος βραδυατικα...
Καθολου ορεξη, αλλα οταν γραφεις ανακριβειες ηταν θεμα χρονου καποιος να σε διορθωσει, απλα ετυχε αυτος ο "καποιος" να ειμαι εγω.

Ασε τα "ομπο" λοιπον γιατι καποιος εδω περιμενει σωστες απαντησεις για να αποφασισει που θα σκασει τα ωραια του λεφτα ::)

Δεν ηξερα οτι ενα oscillator παραπανω μπορει να αλλαξει την sound engine....
Τα βλεπεις? Κατι εμαθες κι εσυ. ;D

losvic είπε:
Να ρωτησω....αμα παρω το mox8(http://www.thomann.de/gr/yamaha_mox_8.htm) απο το thomann τι θα πληρωσω επιπλεον(μεταφορικα και δεν ξερω αμα χρειαζετε τιποτα τελωνειο)????
Ούτε μεταφορικά θα πληρώσεις, ούτε περνάει από τελωνείο καθότι η Γερμανία (όπως και η Ελλάδα) ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θα μπορούσες βέβαια να έχεις ξοδέψει λίγα λεπτά από τη ζωή σου για να ρίξεις μια γρήγορη ματιά στο site του Thomann και να δεις όλα τα παραπάνω και μόνος σου: http://www.thomann.de/gr/helpdesk_shipping.html?country=gr

losvic είπε:
Καλησπερα παιδια εχω πολλα χρονια ενα αρμονιο και πλεον τα εχει παιξει...
Απο το παραπανω που γραφεις καταλαβαινω οτι μαλλον δεν εχεις σχεση με πιανο, οποτε θα (σου) πω για τριτη φορα οτι το MOX8 δεν εχει απλα περισσοτερα πληκτρα απο το ΜΟΧ6, εχει βαρυκεντρισμενα πληκτρα πιανου, κι αν εχεις μαθει να παιζεις μονο πανω σε αρμονια, Δεν θα μπορεσεις να παιξεις ευκολα στο ΜΟΧ8.

Αν δεν εχεις συνηθισει τα βαρια πληκτρα ενος πιανου, πας για το ΜΟΧ6. 8)

Οχι ενταξει παω σε Μουσικο Λυκειο και κανω 3 χρονια πιανο στο σχολειο και στο σπιτι εχω ενα αρμονιο.....τωρα τα εχει παιξει το αρμονιο και επειδη ασχολουμαι πολυ με την συνθεση και με ενα συγκροτηματακι που καναμε και θελω να παρω ενα με 7 οκταβες...

Σε ζαλισα λιγο...

Τελως παντων αυτα εχουν δικα τους ηχεια ή πρεπει να παρω εγω???

losvic είπε:
...εχουν δικα τους ηχεια ή πρεπει να παρω εγω???
;D Nope!

Κανενα synth δεν εχει δικα του ηχεια, αλλα μπορεις να το συνδεσεις στο στερεο σου για παραδειγμα. 8)

Πω ακομα δεν έχω κατασταλλάξει πλεόν βλέπω στο ebay και κατι roland fantom x8 ή και mox8....Ποιά η γνώμη σας για αυτά??

To fantom x8 ειναι αντιστοιχο του motif es8 και το mox 8 (πιστευω εγινε κατανοητο τι εστι mox) οπως και το fantom χ8 εχει βαρυκεντρισμενα πληκτρα.Σαν να παιζεις πιανο.Δεν θες κατι τετοιο απο οτι μας δειχνεις.

Waterfall-K είπε:
Απο το παραπανω που γραφεις καταλαβαινω οτι μαλλον δεν εχεις σχεση με πιανο, οποτε θα (σου) πω για τριτη φορα οτι το MOX8 δεν εχει απλα περισσοτερα πληκτρα απο το ΜΟΧ6, εχει βαρυκεντρισμενα πληκτρα πιανου, κι αν εχεις μαθει να παιζεις μονο πανω σε αρμονια, Δεν θα μπορεσεις να παιξεις ευκολα στο ΜΟΧ8.
Ασε που αν δεν σου χρειαζεται και πολυ θα σου πιανει χωρις ιδιαιτερο λογο αρκετο χωρο,ξεχωρα οτι το αντιστοιχο μοντελο θα στοιχιζει λιγοτερο.

Δεν λες ποια θες ομως ακριβως να ειναι η χρηση που θα κανεις.Θες ρυθμους στο αριστερο και στο δεξι μελωδια;Θες εξ ολοκληρου ενορχηστρωση κομματιου και live performing?Θες και ηχογραφηση;Θες απλα συνθεση και αναπαραγωγη ηχων?Τι ακριβως;

Και δεν θα σε ενθαρυνα καθολου να αγορασεις απο ebay τετοιου ειδους προϊον(για εκτος ευρωπης τοποθεσια).Κατα πασα πιθανοτητα θα μπει φορος που στην καλυτερη η τελικη τιμη θα ισοδυναμει με αυτην που θα την βρεις σε καταξιωμενο καταστημα εντος ευρωπης.Ασε που αν δεν πεσεις και σε καλο πωλητη υπαρχει και το ενδεχομενο να σε κοροιδεψει...  Αν βρεις σε ebay καινουριο προιον εντος ευρωπης,δεν υπαρχει νοημα να το παραγγειλεις απο εκει.Πηγαινε καλυτερα σε κανα thomann ή πολυ καλυτερα στο καταστημα της γειτονιας σου,πιθανοτατα ιδια τιμη να τα εχουν.

losvic είπε:
Πω ακομα δεν έχω κατασταλλάξει...
Εγω ομως...κατασταλαξα ;D

Σημερα μου ηρθε απο UK το MOX6 ;D ;D

Τα λογια ειναι περιττα, μιλαμε για τερας σε αστεια τιμη.

Αντε losvic, βιασου γιατι οι καιροι ειναι "περιεργοι". 8)

Waterfall-K είπε:
Εγω ομως...κατασταλαξα ;D

Σημερα μου ηρθε απο UK το MOX6 ;D ;D

Τα λογια ειναι περιττα, μιλαμε για τερας σε αστεια τιμη.

Αντε losvic, βιασου γιατι οι καιροι ειναι "περιεργοι". 8)
και δεν εκανες λιγο υπομονη με κατι της παρα πανω σε ευρο να παρεις το xf???

Αυτο το "κατι παραπανω" μεταφραζεται σε 1500+ ευρω επιπλεον, κατι που αυτη τη στιγμη δεν διαθετω.

Αλλα δεν πειραζει, το να εχεις τη sound engine του Motif XS με 1000 ευρω ειναι απλα εξαιρετικη ευκαιρια.

Το MOX6, μονο και μονο λογω της συγκεκριμενης sound engine, αφηνει πισω synths με_τουλαχιστον_διπλασια τιμη.

(εταιριες δεν λεμε, "μοντελα" δεν θιγουμε... ;D)

Waterfall-K είπε:
Αυτο το "κατι παραπανω" μεταφραζεται σε 1500+ ευρω επιπλεον, κατι που αυτη τη στιγμη δεν διαθετω.

Αλλα δεν πειραζει, το να εχεις τη sound engine του Motif XS με 1000 ευρω ειναι απλα εξαιρετικη ευκαιρια.

Το MOX6, μονο και μονο λογω της συγκεκριμενης sound engine, αφηνει πισω synths με_τουλαχιστον_διπλασια τιμη.
ναι εχεις δικιο ειναι αρκετα πιο ακριβω

και το mox6 einai arketa kalo

καλοπαιχτο ;)

Waterfall-K είπε:

(εταιριες δεν λεμε, "μοντελα" δεν θιγουμε... ;D)
Καλορίζικο το όργανο φίλε Waterfall-K αλλά γιατί δεν ονομάζεις τα synths διπλάσιας τιμής που τρώνε τη σκόνη του; Κακό είναι να υπάρχει αυτή η πληροφορία;

Σκέψου ότι έτσι μπορεί να γλυτώσει κανένας χριστιανός το επιπλέον χιλιάρικο...

Δεν το κανω γιατι βαριεμαι τον "πολεμο" που θα αρχισει. :P

Οσοι ενδιαφερονται, εκει ειναι το Google, μπορουν να κανουν μια ερευνα και μια συγκριση στα specs των διαφορων synths.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back