Pegasos9 είπε:
Μια στιγμή φίλε, τα ίδια pads δεν έχουμε; Δεν γράφει στο μάνιουαλ το δικό σου "πριν παίξτε για πρώτη φορά, σφίξτε κάθε pad μία και μισή φορά αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να χαλάσουν οι trigers"; Αυτό ακριβώς γράφει στο δικό μου και αυτό ακριβώς έκανα.
Τα ίδια pads έχουμε, αλλά δεν θυμάμαι να διάβασα κάπου στο manual ότι ΠΡΕΠΕΙ να τα σφίξω. Φαντάζομαι κάποιος λόγος υπάρχει που τα φέρνουν λάσκα, αλλά ίσως έτυχες σε ελαττωματικό snare. Το λογικό είναι να trigάρει καλύτερα στο κέντρο, και όσο πάει περιμετρικά να μειώνεται η "απόκριση". Επειδή το κοίταξα τώρα στο δικό μου... το 10άρι snare έχει πολύ καλή απόκριση στο κέντρο και μειώνεται λίγο 2-3 εκατοστά περιμετρικά. Ε και να θες, δεν μπορείς να το χτυπήσεις σε αυτό το σημείο για να καταλάβεις διαφορά.
Τα 4 μικρά 8άρια toms έχουν πολύ καλή απόκριση όπου και αν τα χτυπήσω (λογικό λόγω μεγέθους).
Μα κλειστά ακουστικά χρησιμοποιώ, όχι του walkman. Πάντως ακόμα και στα 3/4 της έντασης το volume, πάλι ακούω τον ήχο του ride ας πούμε αλλά και του snare. Ακόμα και τέρμα το volume στο module με τα ακουστικά, το ride θα το ακούσω! Τέλος πάντων, αυτό ας πούμε ότι συνηθίζεται, να συγκεντρώνεσαι στον ντραμ ήχο και όχι στον νεκρό.
Εγώ έχω τα AKG K512, που έχουν ελάχιστο isolation και δεν μπορώ να ανεβάσω το volume πάνω από 1/2 στο Module, γιατί η ένταση στα συγκεκριμένα ακουστικά είναι πολύ μεγάλη... Με την ένταση στα 3/4 σίγουρα δεν υπάρχει περίπτωση να παίξω, θα κουφαθώ! ;D
Έτσι την έχω στο 1/2, παίζω πιο αθόρυβα και δεν ακούω τον ήχο των pads. Δεν υπάρχει λόγος να τα "κοπανάς" λες και δεν σου κάθονται! Ένα καλό στα E-drums είναι ότι μπορείς να διαχειριστείς τον ήχο, αξιοποίησε αυτή τη δυνατότητα.
Αυτό που μου είχες πει για τη ρύθμιση κάθε κομματιού ξεχωριστά με volume, δεν το βλέπω, φαντάζομαι εννοούσες την επιλογή για το sensitivity κάθε κομματιού;
Όχι, δεν εννοώ το sensitivity. Τουλάχιστον στο DM10 γίνεται έτσι...
Για κάποιο συγκεκριμένο kit, στο module επιλέγεις INST --> INST (F1) --> LVL (F2) --> Ανεβάζεις το Level και με το Note Chase ενεργοποιημένο χτυπάς το pad που θες, και το ρυθμίζεις.
Επίσης, για να αυξήσεις ή να μειώσεις την γενική ευαισθησία όλων των pads, επιλέγεις UTILITY --> TRIG (F3) --> Trig Sens.
Και κάτι άλλο για την απόκριση των pads...
(Δεν ξέρω αν είναι διαθέσιμη η επιλογή αυτή στο DM8), στο DM10 μπορείς να ρυθμίσεις την "καμπύλη" κάθε ήχου, για να επιλέξεις την απόκριση που νομίζεις ότι είναι καλύτερη. Μπορείς να ορίσεις την καμπύλη σε συνεχή, λογαριθμική, ελικοειδή, κλπ.
Πηγαίνεις EXT TRIG --> CURV (F3) --> Αλλάζεις το VelCurve.
Συγνώμη αν αυτές οι επιλογές δεν υπάρχουν στο DM8, δεν μπορώ να ξέρω γιατί δεν το έχω δουλέψει ποτέ.