Α
ΑΓΓΕΛΟΣ
Guest
Φίλε πάρε μια γεύση για να δεις τι ήχους θέλω να έχω..neeq είπε:Το fantom X είναι ακόμα ένα από τα κορυφαία workstations. Η Roland έχει το εξης πολυ θετικο και αρνητικό ταυτόχρονα.
Εχει υπερβολικά αχρωμάτιστο και καθαρό ήχο. Τα samples της είναι "κρύσταλλο" ;D Δεν εχει τη μουνταδα της Kurzweil (που επίσης λατρεύω) ας πούμε.
Η Roland νομίζω πως έχει τα ιδανικά μηχανήματα για να χτίσεις δικό σου ήχο, αλλά πρέπει να γνωρίζεις και να το κάνεις. Για κάποιον που θέλει έτοιμο ήχο "out of the box", ίσως να μην είναι ότι καλύτερο, αφού Korg και Yamaha, τα πασάρουν με χιλιάδες χρήσιμα presets. Γι'αυτο βεβαια πρέπει να κάνεις σαφάρι για να βρεις προσωπικό ήχο στους korgoyamahaδες ;D
Προσωπικά βέβαια, πήδηξα απο το fantom g στο Kurzweil K2661, ακριβώς επειδή ήθελα το συγκεκριμένο χαρακτήρα του οργάνου (το μουντό του ήχο), κάτι που θα χρειαζόταν παραπάνω δουλειά για να πετύχω στο fantom.
Αλλά αυτό έχει να κάνει με επιλογές που γινονται μετά απο τριβή. Είχα ήδη δηλαδή καμια 200+ συναυλίες με το fantom, για να καταλήξω ότι θελω κάτι άλλο.
Οπότε, θα έλεγα πως αν δεν εχεις συγκεκριμένο ήχο στο μυαλό σου, το fantom θα σε βοηθήσει περισσότερο να τον ψάξεις. Korg, Yamaha και Kurzweil θα σου δωσουν πολυ ετοιμο πράμα, και απλά θα ακουγεσαι σαν όλους τους αντιστοιχους (και δεν το λέω αρνητικά).