Α
ΑΓΓΕΛΟΣ
Guest
Σε αναμονή το φόρουμ τώρα... Ησυχία πολύ έπεσε...Waterfall-K είπε:
Σα να ψαρεύουμε..
Σε αναμονή το φόρουμ τώρα... Ησυχία πολύ έπεσε...Waterfall-K είπε:
Στο ψάρεμα....περιμένεις...ήσυχα, ήσυχα....ΑΓΓΕΛΟΣ είπε:Σε αναμονή το φόρουμ τώρα... Ησυχία πολύ έπεσε...
Σα να ψαρεύουμε..
Το θέμα είναι μήπως περιμένω τζάμπα ενώ μου έχουν φάει το δόλωμαCostas Siachamis είπε:Στο ψάρεμα....περιμένεις...ήσυχα, ήσυχα....
Waterfall-K είπε:Οχι δεν θα μπορεσω. Δεν χρειαζεται στο ΜΟΧ. Ειναι κατι το περιττο για ενα τετοιο μηχανημα.
Για κανα Nord Lead 2 καλη ειναι αυτη η επιλογη, ειναι που ειναι καρα-basic, αν δεν εχει και 3-4 τετοιες ψευτοεπιλογες για διαμορφωση θα ηταν εντελως για κλοτσιες. ;D
Συνεχιζεις και εκτιθεσαι γραφοντας τις παραπανω βλακειες δειχνοντας σε ολους για ακομα μια φορα την απεραντη αγνοια σου πανω στα synths. Τα 300MB κυματομορφων (355MB για την ακριβεια) ειναι ενα τεραστιο μεγεθος για rompler synth. Αυτο βεβαια δεν το ξερεις γιατι ειναι ζητημα αν εχεις πιασει ποτε στα χερια σου καποιο hardware synth, αναλογικο ή ψηφιακο οποιουδηποτε τυπου. Μου εχεις κατσει μπροστα στο PC με τα απειρα Free/σπασμενα VST σου και μου το παιζεις και ειδημων στα romplers, στα VA και δεν ξερω που αλλου και μας μιλας για stepping στα envelopes, για FM (που εκει κι αν εχεις μαυρα μεσανυχτα) και για αλλες αστειοτητες.
Επειδη εσυ (και μερικα εκατομμυρια ασχετοι σαν κι εσενα) εχεις γεμισει το PC σου με...1ΤΒ με διαφορα samples νομιζεις οτι ειναι το ιδιο ευκολο να γινει αυτο και σε hardware synths, αλλα προφανως δεν το ξερεις γιατι εκτος του οτι δεν εχεις αγγιξει στη ζωη σου καποιο hardware synth, δεν ξερεις ουτε την ιστορια τους και την εξελιξη τους, και ιδιαιτερα την εξελιξη των rompler/sampler τα οποια αλλαξαν την παγκοσμια μουσικη ιστορια. Κατι ξερεις φαινεται περισσοτερο απο τους τεχνικους της Roland/Yamaha/Korg που οι αχρηστοι συνεχιζουν και κατασκευαζουν romplers με "αστεια" ROM μεγεθη οπως τα 355ΜΒ ή τα 741MB. :-X
Αλλα τι να λεμε, εδω συγκρινεις τα VST (προγραμματα) με hardware synths (αληθινα μουσικα οργανα), τι ψαχνω να βρω τωρα? ;D ;D Κατα τα αλλα, απαγορευεται να συγκρινουμε μεταξυ τους synths διαφορετικου τυπου, αλλα το να συγκρινουμε τα εντελως ασυγκριτα οπως software και hardware δεν μας πειραζει.![]()
Eιναι αληθεια οτι τις τεραστιες γνωσεις σου πανω στο θεμα δεν τις εχω...![]()
Αυτο ειναι το μεγαλο κακο στο ΝΟΙΖ, και ιδιαιτερα στο Keyboards τμημα του, οτι συζηταμε για τα πλεον αυτονοητα και τα πλεον basic και στο τελος δεν παιρνει και κανεις χαμπαρι, οπως εσυ καλη ωρα. ;D Πρεπει να ειναι ισως το μοναδικο μουσικο τεχνικο φορουμ παγκοσμιως οπου διαφορα μελη του εχουν αναγαγει τα αρχαια monosynths σε κορωνιδες της synth τεχνολογιας και εξελιξης και που πιστευουν οτι τα romplers δεν ειναι...synths! Και ολα αυτα εν ετει 2013.
Αφησα για το τελος το καλυτερο: ;D
Tουλαχιστον βγαζεις γελιο ρε Μανο, να'σαι καλα ρε μπαγασα...![]()
![]()
Παρε ενα Moog Voyager να τελειωνουμε, δεν αντεχω αλλο...![]()
Συγνωμη ρε Σταθη, τι ειπες τωρα?? Τι του λες του παιδιου να αγορασει? ROMPLER???![]()
Αυτο ρε φιλε δεν ειναι καν synthesizer, ασε που τα φιλτρα του ειναι χαλια, οι envelopes του κουραστικες γιατι ειναι πολλων σημειων και αργες σαν τη χελωνα, και τα εφφε του για πεταμα.
Αμ το αλλο? Κρατησου: Δεν μπορει να βαλει ενα "LFO στην PWM και ένα φακελάκι στην FM"!!
Οντως δεν εχει εμπειρια το παιδι, αλλα μικρο το κακο. Θα μαθει. Κι αλλοι δεν εχουν εμπειρια εδω μεσα αλλα μας εχουν τρελανει στις "συμβουλες". ;D Το καλο βεβαια ειναι οτι μετα απο ολες αυτες τις σελιδες ο αγαπητος Cos_dr μαλλον παει για το ΜΟΧ. Ευγε Κωστα παιδι μου.![]()
E ναι, να μιλάμε επιτέλους με χειροπιαστά επιχειρήματα που πείθουν...πάνω από όλα.Waterfall-K είπε:Αυτο βεβαια δεν το ξερεις γιατι ειναι ζητημα αν εχεις πιασει ποτε στα χερια σου καποιο hardware synth, αναλογικο ή ψηφιακο οποιουδηποτε τυπου.
nektarios γιατί να μπούμε τώρα σ'αυτή τη διαδικασία Φιλε? Το μόνο που θα προκύψει απ'όλο αυτό είναι μια φασαρία στο τέλος να,κλειδώσει το θέμα και,τέλος.. Δε θα βοηθηθω ούτε εγώ ούτε κάποιοι άλλοι που θα χρειαστεί να διαβάσουν μελλοντικά το θέμα... Σαν καινούριος στο θέμα δώσε μας και εσύ τις συμβουλές σου φίλος... Θα βοηθούσες πραγματικά...nektarios είπε:E ναι, να μιλάμε επιτέλους με χειροπιαστά επιχειρήματα που πείθουν...πάνω από όλα.
Πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα γίνονται στο κομάτι που μας έβαλες να ακούσουμε, όσον αφορά τα πληκτροφόρα όργανα. Ακούω περισσότερο αναλογικό ήχο (από αυτόν με τις δύο γεννήτριες που λέει και ο Waterfall-K) παρά ψηφιακό, αν και είναι σίγουρο ότι (τιμώντας τον άγραφο κώδικα που θέλει τους πληκτράδες να ισορροπούν - και καλά - ανάμεσα στο αναλογικό και το ψηφιακό) έχει γίνει χρήση πολλών και ετερόκλητων πηγών.ΑΓΓΕΛΟΣ είπε:Αυτό που θέλω να κάνω είναι post rock μουσική...Δε θα το χρησιμοποιώ σε live...Αλλά σε,home studio αποκλειστικά.. Δείτε τη ήχους θέλω..
Γιατί δηλαδή βρε Άγγελε, σε VA ή σε μη ψηφιακό workstation δεν μπορείς να φτιάχνεις αποκλειστικά τους ήχους που θες;To έχεις δοκιμάσει;Eχει δίκιο ο trolley σε ότι σου λέει για τους ήχους από το κομμάτι που έβαλες.Δεν "μυρίζουν" πολύ workstation, τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά, μπορεί να κάνω και λάθος.Το pc θα το χρησιμοποιείς για την σύνδεση της κάρτας ήχου και για το daw.Δεν θα φτιάχνεις εκεί τους ήχους αλλά στο όργανο.ΑΓΓΕΛΟΣ είπε:Αυτό είναι το θέμα trolley εγώ θέλω να φτιάχνω τους ήχους αποκλειστικά σε synth workstation και οχι σε pc.... Πάντως δε νομίζω,ότι είναι και λίγα τα χρήματα για μεταχειρισμένο workstation..
cos dr 1ον εγώ δεν μπήκα εδώ ως γνώστης για να αποδείξω το αντίθετο δηλαδή ότι είμαι αρχάριος.. Οπότε μη λέμε κουβέντες απλά για να τις λέμε... Αν ήξερα το άθλημα δε θα έμπαινα καν στη διαδικασία να ρωτήσω... 2ον μπήκαν δύο άτομα στο φόρουμ και τους ρώτησα να παρω γνώμη τώρα αν αυτό εσύ το θεωρείς πισωγύρισμα τι να πω... εγώ απ όσο ξέρω όταν θες να μάθεις κάτι Ρωτάς βγάζεις συμπεράσματα και καταλήγεις...λες να μην ήθελα να κάνω την ερώτηση να παρω καθαρές απαντήσεις και,να τελειώνω? Η λες να θέλω να μιλάω εδώ μέρα νύχτα για να Φορτώνω τα αστεράκια μου δίπλα? 3ον δε μπορείς να ζητάς να κλειδώσει το θέμα φιλε από την ώρα που ρωτάω να παρω γνώμες... εσύ βοήθησες είπες τη άποψη σου και σ'ευχαριστώ γι'αυτό από και πέρα μπορείς να μην μπαίνεις καθόλου... Κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστεί και κάποιος αλλος κάτι τέτοιο και,να βοηθηθεί από αυτό το φόρουμ και το θέμα του ...δε νομίζω να ήταν ωραίο να κλείσει το θέμα με λογομαχίες και,μετά να ζητάς εσύ να κλειδώσει... Οπότε είναι απλό... Απλά μην το επισκέπτεστε..άλλωστε είμαι κοντά στο καταλήξω σε κάποια αγορά... Και τι καλύτερο να κλείσει με μια φωτογραφία του οργάνου...cos_dr είπε:αν δεν μπορει να βγαλει καποιος το κομματι αυτο σε ενα workstation απο τα μεταχειρισμενα που αναφερθηκαν με την ιδια ποιοτητα ακομα και χωρις την χρηση καποιου εξωτερικου προγραμματος η και εξωτερικου hardware εξοπλισμου, τοτε το μονο που δεν θα φταιει ειναι το workstation.
Eγω πιστευω οτι εχεις παρει τις απαντησεις σου αγγελε, το θεμα επαναλαμβανεται και γυριζει στο θεμα επιχειρηματολογησης ποιος εχει δικιο για τα λεγομενα του.
Οι γνωμες στο συγκεκριμενο θεμα αφορουν τον καθενα προσωπικα αναλογα με τις καταβολες του, τις γνωσεις του, την εμπειρια του, τις δυνατοτητες του.
Οταν δεν μπορει να κανει καποιος κατι με κατι δεν σημαινει οτι αυτο ισχυει για ολους.
ακομα και αυτα που λεει ο νεκταριος και ειναι πολυ σωστα, εχουν ξανατεθει στο ιδιο θεμα πανω απο πεντε φορες, σου εχουν δωσει ολοι καθε δυνατη απαντηση για το θεμα στις αναγκες που συνεχεια σου προκυπτουν και στο τελος θα χρειαστεις καθε μουσικο εξοπλισμο που υπαρχει διαθεσιμος στον πλανητη για να μπορεις να φτιαχνεις τα παντα οπως τα ακους ενω εχεις αποδειξει με τα λεγομενα σου οτι εισαι αρκετα αρχαριος που οσο γρηγορα και να μαθαινεις θα χρειαστεις πολυ καιρο για να εκμεταλλευτεις στο 20% οποιοδηποτε πληκτροφορο για την δημιουργια ηχων και μουσικης
Εγω πιστευω οτι το θεμα πρεπει να κλειδωθει γιατι αλλιως τρολιαζοφερνει.